Op stap met de boys: dingen die we samen zouden willen doen

Dat we, ondanks dat dit verre van in de planning zat, dicht op elkaar kinderen hebben gekregen is een groot cadeautje. Niet alleen kunnen we nu samen honderduit kleppen over ons kroost, nu Jelle, Gijs en Maik alledrie wat groter zijn kunnen we ook eindelijk samen leuke dingen gaan doen. En dit staat er op onze wishlist voor uitjes met de boys!

Foto door Sabine Metz

Naar de Efteling

Met stip op nummer één op de lijst van Martine: twee dagen Efteling en dan overnachten in het Efteling hotel! Martine: ‘Vroeger ging ik zo vaak naar de Efteling. Met mijn familie of op schoolreis. Ik heb er magische herinneringen aan. Een dagje Efteling stelt nooit teleur. Daarom verbaas ik me er over waarom ik dan nooit in het hotel van de Efteling overnacht heb. Dat lijkt me ontzettend leuk. Dan kun je ook langer genieten van het park en de magie. Ik kan makkelijk een hele dag aan het Sprookjesbos besteden en een dag een de (enge) attracties.

En ik denk dat het door de ogen van een kind nog veel leuker en magischer is. Het lijkt me echt heel gezellig om met mijn lieve (b)engels Maik, Jelle en Gijs eens naar de Efteling te gaan. Oooh en dan met zijn allen in Droomvlucht. Ik zie de ogen van de jongens al glinsteren. Zo leuk!’

Als je trouwens het Efteling Hotel op Zoover checkt krijg je nóg meer zin om te gaan, haha! Op Zoover staan onder andere vakantiebeoordelingen van reizigers over hotels, accommodaties, en campings. Als we de reviews op Zoover mogen geloven is het ontbijt namelijk ‘sprookjesachtig’ en vinden alle kinderen het geweldig. Iemand schrijft: ‘Ook in deze kamer vind je veel details uit de Efteling: o.a een muizenholletje onder het nachtkastje, rode schoentjes in de kast, naar Fata Morgana ruikende zeep.’ Hoe leuk is dat?! Ooooh, het liefst gingen we nu al! Maar we wachten nog heel even, tot Maik iets groter is.

Nijntje museum

Het Nijntje museum in Utrecht schijnt super leuk te zijn voor de kleintjes. En laten ze nu alledrie dol zijn op Nijntje! We zien onszelf al helemaal ‘s ochtends vroeg gewapend met broodjes, drinken en koekjes, inclusief drie kinderstoelen op de achterbank, naar Utrecht rijden. Het Nijntje museum beleven, samen lunchen en dan terugrijden met drie slapende mannetjes op de achterbank. Yay!

Voor het eerst naar de bioscoop

Het duurt nog even voor dit kan, maar oh wat hebben we er zin in! De eerste keer bioscoop met zijn allen. Popcorn, een heerlijke Disney film, M&M’s en kijken maar. En ondertussen doen de mama’s even tukkie. 😉 Hahaha!

Sleepover party

Hier dromen we al jaren van: sleepovers houden! Matrassen in de woonkamer, chips eten in bed, eindeloos films kijken (ja, ja, natuurlijk, de jongens mogen kiezen) en keten tot in ver in de avond. En dat wij dan eindeloos samen kletsen, eten koken en met vochtige oogjes naar onze mooie kindjes kunnen kijken. Ja, wat kijken we dáár naar uit.

Naar Ballorig

Bovenstaande dingen zijn activiteiten die nog even op zich moeten laten wachten omdat Gijs en Maik nog wat jong zijn. Maar al wél kan is een middag spelen bij Ballorig. Dat vinden ze nu alledrie helemaal de bom. Samen over de glijbanen, stoeien in de ballenbak en springen op het springkussen. The best!

Kortom: genoeg leuke dingen op de planning voor de komende jaren. Hebben jullie ook een beste/zus/vrienden met kinderen waarmee je graag allemaal dingen zou willen gaan doen?

7 reacties

Anja -

Nog dichterbij voor jullie; sprookjeshof in Zuidlaren. Ik ben er zelf alleen maar geweest toen ik nog heeeeel klein was, maar gezien de afstand denk ik sowieso een bezoekje waard 🤗

Martine -

Klinkt leuk!

Lilian -

Mijn beste vriendin heeft een dochter die vijf maanden ouder is dan de mijne. We gaan wel eens met z’n vieren winkelen, maar we wonen erg ver uit elkaar. Wij schreven vroeger altijd brieven aan elkaar, dus misschien dat de meisjes dat ook gaan doen. Ze hebben allebei onze passie voor schrijven geërfd, dus wie weet :-)

Mare -

@Judith: Sprookjeswonderland!…inmiddels meer dan 25 jaar geleden maar nog steeds goede herinneringen aan. Ze hebben nog steeds die leuke lieveheersbeestjes bootjes.
@Willemijn en Martine: Denk dat sprookjes wonderland leuker is nu de kinderen nog zo jong zijn. Het is allemaal wat kleiner en meer gericht op de kleintjes dan de Efteling.

Judith -

Je hebt in Enkhuizen sprookjeswonderland. Eigenlijk een park met alleen het sprookjesbos. Daarbij hebben ze ook een paar shows en attracties. Maar wel echt gericht op kleine kinderen.

Jana -

Wij gingen deze zomer met een 2-jarige naar de Efteling, maar we merkten al snel dat hij toch nog wat te jong was. Vooral omdat hij geen dutje kon doen in de namiddag, werd hij al snel te moe… Maar dat is natuurlijk helemaal anders als je even naar je hotel kan gaan om dan terug te keren naar het park! Dus dat Eftelinghotel lijkt me een TOP-idee ;).

Liset - Beautydagboek -

De Efteling is inderdaad echt heel leuk! Ik ben er afgelopen zomer met ons gezin heen geweest en mijn kids zijn 5 en 7 jaar. Mijn jongste vond het daarvoor eigenlijk nog wat te eng in het sprookjesbos, maar nu hij 5 is geworden, begreep hij veel beter dat alles ‘nep’ was :). Ik kan het echt aanraden, het is voor volwassenen net zo leuk. We genoten dagen daarna nog van ons dagje naar de Efteling!

Reageer ook