Frisse Grapefruit Mocktail

Laatst maakte ik een winterse Ginger Ale mocktail met Royal Club. Daar werd enthousiast op gereageerd en ik hoorde dat veel van jullie zich hebben aangemeld om ook recepten te gaan creëren. Superleuk! Ik maakte dit keer een hele frisse mocktail. Als je houdt van mojito’s, ga je deze mocktail wel waarderen.

Wat heb je nodig?

  • Royal Club Tonic with a hint of Grapefruit
  • 100 ml citroensap
  • 60 ml granaatappelsap
  • 4 theelepels honing
  • ijsblokjes
  • longdrink glas
  • een leuk rietje!

Recept

Niets zo simpel als een mocktail maken. Daarom is dit een ideaal idee voor de feestdagen. Het neemt niet veel tijd in beslag, staat heel feestelijk op tafel en het smaakt ook nog eens heerlijk. Deze mocktail past goed bij hartige gerechten doordat de smaak zo fris is.

Wat ik leuk vind aan deze mocktail, is dat je de honing nog ziet liggen op de bodem. Natuurlijk moet je dit doorroeren, maar dat is leuk om degene voor wie de mocktail bedoeld is, zelf te laten doen. Het staat namelijk wel ‘spannend’ om het zo te serveren met een laagje honing onderin het glas.

Ik doe eerst de 4 theelepels honing in het glas. Dan doe ik de ijsblokjes er bij. Als derde stap schenk ik citroensap en granaatappelsap erbij. Ik gebruik trouwens sap van echte citroenen en niet uit zo’n flesje. Dat laatste kan ook wel, maar ik vond het wel lekker om echte citroenen te gebruiken.

Daarna is het tijd om het glas tot aan de rand toe te vullen met Royal Club Tonic with a hint of Grapefruit. En klaar is je mocktail! Hoe simpel is dat, toch? Als variatie zou je ook nog wat munt in het glas kunnen doen, ik denk dat dit hier heel lekker bij smaakt. Het doet me namelijk denken aan een mojito maar dan inderdaad, zoals Royal Club zelf zegt, met een klein beetje grapefruit er in.

En ik ben niet de enige die lekkere mocktail recepten gemaakt heeft met Royal Club, maar onze insiders natuurlijk ook! Check hieronder een aantal heerlijke recepten om inspiratie op te doen:


Dit bericht bekijken op Instagram

Ik maakte een heerlijke mocktail met deze lekker ingrediënten. Swipe opzij voor het resultaat. #royalclub #mixyourmocktail

Een bericht gedeeld door . Theloveforpink. (@theloveforpink) op

Ik ben heel benieuwd welke recepten jullie ondertussen al gemaakt hebben. Ik ga er in ieder geval nog meer verzamelen voor in de volgende blogpost. To be continued!

PS: Wil je graag nog meer mocktail recepten zien met #royalclub ? Check dan de hashtag #mixyourmocktail en #royalclub op social media!

1 reactie

Mariëlle -

ow heerlijk dit lijkt me een prima recept voor een vrijdag avond cocktail.

Reageer ook