Weekvlog #110 | MAIK LOOPT! | Wil & Tien

Ik had een leuke afwisselende week voor de boeg. Zoals altijd heb ik lekker gewerkt met Willemijn en eindelijk ons ‘theemokkenidee’ in werking gezet. Verder bekeek ik met Jor mooie badkamers ter inspiratie voor de verbouwing van onze badkamer, rondde ik de  cursus Lichaamswerk af en zette ik Maik zijn baby fotoalbum in elkaar. En naast de tips van Willemijn, leerde ik er zelf ook van. Kijk gezellig mijn weekvlog en lees hieronder onze tips als je zelf een fotoboek wilt maken. En we mogen jullie namens Albelli een toffe kortingscode aanbieden dus klik snel verder!

https://youtu.be/aLjIR-L08wc

Als je nu bij Albelli via deze link een fotoboek maakt en de kortingscode WILTIEN30 gebruikt, krijg je maar liefst 30% korting! Dus grijp je kans! Deze code is geldig tot en met 17 december 2018. Perfect als je iemand wilt verrassen met de feestdagen met een mooi fotoalbum en/of zelf nog een jaaralbum wilt maken of eindelijk die vakantie eens vast wilt leggen op een mooi groot formaat. Het maken van een fotoalbum kost tijd maar is zo ontzettend leuk om te doen. Het is alsof je die mooie herinneringen weer helemaal opnieuw beleefd! Dit zijn onze tips voor het maken van een fotoalbum:

  1. Om de foto’s goed tot hun recht te laten komen is het slim om te kiezen voor een L- of XL-formaat fotoboek. Eenvoudige pagina’s met één paginavullende foto of slechts een paar foto’s (maximaal vier foto’s per pagina) maken het clean, overzichtelijk en mooi om te bekijken. Door een L of XL fotoalbum krijg je ook nog eens een extra mooi effect. Zo lijken de foto’s en herinneringen er letterlijk uit te springen, alsof je middenin de beleving van de herinneringen zit.
  2. Maak gebruik van indelingen. Die zijn erg handig wanneer je het fotoboek snel wilt indelen en een beetje hulp wilt bij het plaatsen van de foto’s. Wij hebben voornamelijk de indelingen met één, twee of drie foto’s gebruikt, omdat we het boek niet te druk wilden maken. Eén foto op één pagina kan soms het meeste effect hebben. Willemijn: ‘Het hele proces duurde bij mij ongeveer 40 minuten en eigenlijk wilde ik toen ik klaar was direct aan een nieuwe beginnen!’
  3. Hou de pagina’s simpel en strak voor een rustig, clean fotoalbum. Dat is natuurlijk ook persoonlijke smaak, het is vooral waar wij van houden. Als je dat zelf ook mooi vindt, gebruik dan niet teveel kaders of andere tierelantijnen. Hou het simpel!
  4. Probeer om een (chronologisch) verhaal te vertellen met je foto’s door een paar foto’s van één activiteit te gebruiken, zoals het eten van een ijsje, of het plukken van bloemen.
  5. Probeer kleur- en zwart/wit foto’s af te wisselen.
  6. Wissel de indelingen af. Gebruik niet telkens dezelfde pagina-indeling, maar tegelijkertijd wil je ook niet dat elke pagina een andere indeling heeft, want dat kan slordig overkomen. Zoek hier een balans in. Bijvoorbeeld de linkerpagina een paginavullende foto en daarnaast op de rechterpagina een collage van 3. Daarna als je de bladzijde omslaat een paginavullende foto op de rechterpagina en een collage van 2 op de linkerpagina. Herhaal deze indeling of voeg nog 1 ander soort indeling erbij in en herhaal dan deze volgorde. Zo kun je daar eindeloos mee spelen en puzzelen.
  7. Kies voor een liggend fotoalbum. Willemijn: ‘Ik maak altijd liggende fotoboeken van het formaat 28×21 (L bij Albelli). Bij veel foto’s (80 pagina’s of meer) kies ik altijd voor de binding waarbij de pagina’s plat liggen. Dat is wat duurder, maar wel extra mooi dus bij een bijzonder album is dat wel extra gaaf.’
  8. Je kunt bijvoorbeeld de allermooiste foto van het album in zwart/wit gebruiken voor de cover van het album en dezelfde foto nog een keer in kleur terug laten komen in het fotoboek. Gebruik voor andere fotoboeken eventueel ook een zwart/witte cover als dat past (bijvoorbeeld bij alleen fotoboeken van je kinderen of van vakanties) zodat je in één oogopslag ziet bij welk thema dat fotoalbum hoort. Willemijn: ‘Mijn baby fotoalbums hebben van zowel Jelle als Gijs een mooie gekleurde foto op de voorkant waar veel blauw in zit terwijl mijn jaaralbums een cover van donkerblauw stof hebben.
  9. Er zijn genoeg mogelijkheden om de foto’s eventueel na te bewerken in het programma van Albelli, eventueel kun je ook de foto’s eerst allemaal bewerken in een ander fotoprogramma naar keuze.
  10. En één van de belangrijkste dingen die je eigenlijk al op voorhand moet doen: hou je foto’s bij. Leeg eens in de zoveel tijd je telefoon of camera op je laptop en kies de mooiste foto’s uit en bewerk ze eventueel alvast als je dat leuk vindt. Wees hierin ook streng, kies minimaal 1 foto en maximaal 4 foto’s van een bepaalde situatie uit (handig voor een leuke collage om meerdere foto’s te hebben) en probeer geen tien pagina’s in je album te vullen over dezelfde situatie. Liever meer foto’s van verschillende situaties en herinneringen dan een heel album vol gezelligheid aan ijsjes eten in de zomer.

We wensen jullie alvast heel veel plezier met het maken van een fotoalbum voor jezelf of voor iemand anders. Via deze link en met de kortingscode WILTIEN30 kun je meteen aan de slag. Bedankt voor het kijken naar de weekvlog en een hele fijne week!

Dit artikel is in samenwerking met Albelli

10 reacties

Iris -

Yes, dankzij jullie enthousiasme heb ik eindelijk ons trouwalbum gemaakt, na 3 jaar uitstellen haha. Thanks!

Naomi -

Ik vind het grappig dat je zondag zegt dat Maik loopt sinds zaterdag, want wat zie ik op de achtergrond op 14:27 minuten; een lopend ventje! Haha vond ik grappig om te zien, het ontging jou daar geloof ik een beetje. 😀
En niet fijn voor jou, maar toch mooi om te zien hoe kwetsbaar je je soms opstelt op camera tegenover je volgers eerlijk!

Martine -

Haha ja dat klopt, maar dat was een stap of 3 en die andere dag liep hij de hele kamer ineens door! Maar wel heel geinig om te zien wat ze op de achtergrond uitspoken! :’)

Linda -

wat leuk! “Willemijn: ‘Het hele proces duurde bij mij ongeveer 40 minuten en eigenlijk wilde ik toen ik klaar was direct aan een nieuwe beginnen!’”
Bedoel je hiermee het indelen van de bladzijdes of ook het plaatsen van de foto’s?
Anders ben je wel heel snel in het maken van een fotoboek haha!

Paulina -

Super leuke vlog weer !! Ik kan iedereen aanraden om een album van Albelli te maken.
Neem er de tijd voor, maar het resultaat is schitterend en een super herinnering
aan mooie, leuke en lieve momenten in je leven.

Jana -

Hoi! Super leuke weekvlog! Je hebt me overtuigd om een fotoalbum te maken van mijn vakantiefoto’s :) Werkt deze kortingscode ook in België?

Martine -

Ik vraag het even voor je na!

Martine -

Ik heb het even gevraagd en yessss ook geldig in België!

Jana -

Super! Dankje voor het na te vragen

Anneloes -

Oh mèn, ik krijg echt zin in foto’s uitzoeken. Ik ben van de oude slag. Ik vind losse foto’s en plakboeken echt geweldig! Vooral omdat ik ook een schoenendoos vol andere mooie herinneringen heb bewaard met geboortekaartjes, speciale bioscoopkaartjes ed. Die plak ik er ook bij in. Ik loop alleen hopeloos achter. Een hele goede tip om regelmatig je foto’s uit te zoeken. Vooral van je telefoon. Wat staan daar veel foto’s op zeg!

Reageer ook