Plog: GENIETEN IN PARIJS!

Yes, het is weer tijd voor een plog! De vlog hebben jullie inmiddels gezien op YouTube maar we hebben ook foto’s  genomen dus delen we deze graag met jullie. Dit was onze laatste reis die we samen maakten in 2018. Ik ben heel benieuwd waar 2019 ons gaat brengen. Maar eerst, de plog van Parijs!

We hebben het fantastisch gehad samen in de trein richting Parijs. We waren één keer eerder met Thalys geweest, die reis ging toen naar Antwerpen. Het was dus voor het eerst dat we samen met Thalys naar Parijs gingen. De terugreis was, net als de heenreis, ontzettend gezellig. We raakten iedere keer aan de praat met Amerikaanse mensen. Een ouder stel van 75 jaar die bovenstaande foto van ons maakte, kwam uit Minnesota. We hebben bijna de hele terugreis met deze lieve mensen gekletst. Voor we het wisten waren we weer in Nederland.

Dat vinden wij echt leuk aan reizen met de trein, je leert nieuwe mensen kennen tijdens je reis. Je weet nooit wie je tegenkomt en dat idee vinden we heel verrijkend. Deze mensen gaven ons echt energie. Samen kletsen, samen werken of andere mensen ontmoeten in de trein, dat maakt deze manier van reizen wat ons betreft heel erg leuk.

 De reis startte in Groningen. En als je het hebt over mensen ontmoeten, hier begon het al. Iemand herkende ons en was zo lief deze foto voor ons te maken. We maakten nog een praatje en daarna moesten we snel instappen.

We moesten overstappen op Schiphol en dat ging vlekkeloos. Van het bordje Paris-Nord kregen we al helemaal de kriebels. Woehoe, we hadden er zin in!

Daar gaan we! Paris-Nord, here we come!

En ook op de heenreis raakten we aan de praat met een leuke vrouw uit Virginia die samen met haar tante op doorreis was in Europa. Ze had deze goddelijke chocola meegenomen met gezouten karamel amandelen. Die waren verrukkelijk!

Om 14:00 kwamen we aan op station Paris-Nord. Een prachtig station als je het ons vraagt. En ja hoor, ik sta natuurlijk weer bij perron 11. Dat getal achtervolgt me!

We lopen vanaf het station naar ons hotel. We besluiten geen taxi te nemen, want we willen even genieten van een mooie wandeling en zo de stad alvast een beetje verkennen. Eenmaal aangekomen in het Banke Hotel, hebben ze de kamer prachtig versierd met rozenblaadjes.

Ik besluit via Trip Advisor te kijken wat er allemaal in de buurt is van het Banke Hotel en ik vind een heuse Lindt winkel. Daar moeten we heen! Dus dat werd onze eerste stop. Na een kwartier waren we €100 verder. Ahum.

Daarna gaan we door naar het bekende Galeries Lafayette. Een bizar groot warenhuis. Je weet niet waar je kijken moet.

Het gebouw is werkelijk waar schitterend. Je kunt hier zowat alles kopen wat je hartje begeert. Het is immens groot en je kunt er zo een dag aan kwijt zijn. Heel eerlijk? Ik vond het te massaal en te druk. Ik wist op een gegeven moment niet meer waar ik kijken moest en raakte wat overprikkeld en Willemijn ook.

We kochten bij Galeries Lafayette macarons van een hele bekende banketbakker: Pierre Hermé. Toegegeven, ik ben niet zo weg van macarons maar deze…waren de hemel op aarde. Zo ontzettend lekker! Je betaalde €3 per macaron maar dan heb je ook wat. Geweldig, een aanrader om een doosje met macarons uit te kiezen en mee te nemen naar je hotel.

Ook zat vlakbij ons hotel deze enorme Sephora. Hier kochten we huidverzorging, een nieuwe Chanel mascara en keken we bij toffe merken zoals het make-up merk van Rihanna: Fenty Beauty. Heel tof om dat in het echt gezien te hebben.

Deze straat is wat ons betreft ook een aanrader om af te lopen: Boulevard Beaumarchais. Je vindt hier wat duurdere winkels zoals Sandro. Prachtige kleding maar behoorlijk aan de prijs. Maar toch, leuk om even te kijken toch? Hoewel het ook pijn kan doen. Ik zag een blouse hangen van bijna €300 die werkelijk waar prachtig was maar dat ging me toch wat te ver. Ze hadden trouwens een toffe limited collectie van de Muppets, ook voor kinderen. Heel erg leuk!

In diezelfde straat vind je ook Leon & Harper. Nu schijnt het dat we deze winkel gewoon in Amsterdam hebben maar op een of andere manier komen Willemijn en ik alleen achter dit soort toffe winkels in het buitenland om er vervolgens achter te komen dat we ze in Nederland ook hebben. Ach ja!

Bij Leon & Harper kocht ik een trui met tijgerprint en de kleuren petrol + grijs. Ik heb bizar veel vragen gekregen waar deze trui van is. Je ziet ‘m hier liggen op de foto. Van Leon & Harper dus! Ze hadden deze trui ook nog met de kleuren donkergroen en perzikroze. Ik had ze bijna allemaal gekocht, zo tof. Ik ben er heel blij mee!

Verder vind je zeker niet alleen dure winkels in deze straat maar ook hele schattige ‘snuisterij’ winkeltjes zoals Place A. Met kaarsen, notitieboekjes en andere leuke hebbedingetjes.

Le Monde Sauvage is een beddengoedwinkel en is zo ontzettend gaaf. Het is dat die heerlijke dikke dekens en toffe kussentjes niet in onze koffers pasten maar wat een geweldige printjes verkopen ze hier. Ik heb achteraf spijt dat ik toch geen losse kussenhoezen of iets dergelijks hier heb gekocht.

Kijk dan hoe tof al die printjes van die kussens zijn!

We aten wat bij dit leuke tentje: The Brooklyn Pizzeria. Het kreeg wat gemengde reviews, maar wij vonden het eten lekker en je krijgt behoorlijk veel. Plus: het is niet heel duur. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over dat je het koud krijgt, want de terrasverwarmers zorgden voor behoorlijk wat warmte, haha! Wij vonden het een gezellige plek.

Na de lunch gingen we naar deze mooie winkel: Merci. Dit zit nog steeds aan de Boulevard Beaumarchais. Nummer 111 om precies te zijn. Daar gaan we weer met die 11 😉

Het lijkt op een bibliotheek waar je koffie en thee kunt drinken, maar…

…als je doorloopt naar achteren kom je in een hele toffe winkel terecht met verschillende producten. Kleding, maar ook…

…geweldige spullen voor je interieur. Ik vind deze zithoek zo gaaf gedaan. Die lampen ook! Prachtig! Merci is een mix van vintage en nieuw. De moeite waard om hier heen te gaan!

Op het binnenpleintje van Merci staat dit geinige autootje wat wel een foto waard is vonden wij! Een hele leuke, inspirerende plek is Merci.

Dat was zoals je aan onze koppies kunt zien puur genieten. Wat was het weer heerlijk om samen op reis te zijn. Zo gezellig!

Natuurlijk bekeken we ook de Eiffeltoren. Daar moet je gewoon mee op de foto, verplichte toeristische kost als je het ons vraagt! We hadden daarnaast waanzinnig mooi weer.

Wat is de Eiffeltoren toch mooi hè? Zowel overdag als ‘s avonds met de lichtshow is het een pareltje om naar te kijken. We hebben naast de Eiffeltoren ook nog andere bezienswaardigheden bezocht.

Zo hebben we heerlijk gewandeld in de buurt van de Notre-Dame langs het water om te genieten van het weer. En natuurlijk de kathedraal zelf bezocht! Ook al zo’n pareltje!

En basilique du Sacré-Cœur kon ook zeker niet ontbreken. Deze ligt op de heuvel van Montmartre in het 18e arrondissement in Parijs. Wederom een waanzinnig mooi gebouw met een mooi uitzicht over de wijk Montmartre en als het helder weer is de hele stad. Dat moet je gewoon gezien hebben en vooral lekker verdwalen in de zijstraatjes onderaan de Sacré-Cœur.

Vergeet vooral geen schepijsje te kopen in de vorm van een roos bij Amorino. Dit is zo mooi gedaan!

Daarna zijn we bewust verdwaald in de zijstraatjes van Montmartre. Onze vondst was toch wel dit geweldige winkeltje émile et ida. Een superleuk familiebedrijf, we raakten aan de praat met de dochter die vertelde dat haar moeder de kleren zelf maakte. Zo leuk!

Kijk dan, dit kun je toch niet laten liggen? Leuke, gehaakte mutsjes.

In Montmartre zie je allemaal dit soort winkeltjes. Fijne sieraden, vintage shops, duurdere winkeltjes. We baalden dat we dit niet eerder hadden ontdekt want deze wijk is superleuk en brengt een hele fijne sfeer met zich mee.

Als afsluiting dronken we nog iets vlakbij ons hotel, bij Theatre S. Georges. Een gezellig plein met een mooi uitzicht op de bibliotheek en het theater.

Daarna was het al tijd om naar huis te gaan. Wist je trouwens dat je bij het station van Paris-Nord heerlijk kunt shoppen als je aankomt of vertrekt? Het is een behoorlijk groot station, het lijkt wel een vliegveld.

Ook hier kwamen we een Sephora tegen. We zijn er niet in geweest, maar we waren wel wederom weer verbaasd hoe groot deze Sephora was.

Hûh, en ook een HEMA? Krijg nou wat!

Net als Parijs zelf is ook het station prachtig. De architectuur, je wordt er meteen verliefd op. We snappen wel dat het de stad van de liefde wordt genoemd, het is gewoon zo romantisch. Iedere keer als ik weer in Parijs ben geweest, heeft het een stukje van mijn hart gestolen.

De Thalys naar Amsterdam kwam aan op perron 9. Zoals je ziet, is het behoorlijk druk!

Tijd voor de terugreis met de internationale trein naar Nederland. We zouden graag samen nog eens terug willen en dan zo hard verdwalen in de zijstraatjes van Montmartre dat we niet meer terug kunnen, haha! En hierbij willen we ook NS bedanken voor de toffe reis naar Berlijn en Parijs die we hebben mogen maken. Het waren twee fantastische reizen en we zouden het zeker nog eens over willen doen en er voor kiezen om met de trein te reizen. Het was zo relaxed en gezellig. We hebben er enorm van genoten om heen en weer te reizen met NS International naar de stad van de liefde.

Dit artikel is in samenwerking met NS International

9 reacties

Esther -

Hallo ladies,

Voortaan hoeven jullie niet meer helemaal naar Parijs voor Lindt (alhoewel dat natuurlijk een hele goede reden is om Parijs te bezoeken).
Afgelopen zaterdag was ik in Utrecht en liep in Hoog Catharijne tegen de vernieuwde vestiging van Lindt aan, waar ze ook de pasta verkochten.
Moest uiteraard naar binnen om een paar van die lekkernijen te scoren.
Daar kreeg ik een kortingsbon overhandigd en er blijken 3 winkels in Nederland te zijn:
in Bataviastad, Bataviaplein 336, 8242 PV te Lelystad
in Den Haag, Gevers Deynootweg 990-63, 2586BZ te Den Haag ( vlakbij het Kurhaus in Scheveningen)
en dus in Utrecht, Hoog Catherijne Passage 1, 3511 WP Utrecht
Je kunt ook online bestellen op http://www.lindtchocolaterie.nl en met de code UTR18 10% korting moeten krijgen. Ik weet helaas niet tot wanneer de code geldig is.

Laura -

Willemijn matcht wel goed met de trein op beide foto’s! Haha

Kelly -

Wat heerlijk zeg! Zo te zien hebben jullie waanzinnig genoten. Ik zou niet naar Parijs kunnen gaan zonder Ladurée te halen; dat is het enige wat ik mis in deze plog haha. Ik ben zo dol op hun macarons dat ik ze laat bezorgen met luchtpost. Die van Pierre heb ik nog niet geprobeerd, ben ik nu ook erg nieuwsgierig naar.

Ilona Wielinga -

Aah onwijs leuk om te zien allemaal! Heerlijk ook die spontane foto’s tussendoor. Ik ben zelf een keer in Parijs geweest met school, en wil best graag een keer terug. Helemaal als ik dit zo weer zie.

Sabina -

Parijs wil ik zeker nog een keer heen! Wat leuk om te zien! Ik was laatst in Barcelona en kwam ook een hema tegen daar, zo gek

Zoe -

Wat een heerlijke plog om naar te kijken. Jullie stralen helemaal. In December ga ik zelf ook nog een paar dagen naar Parijs. Voornamelijk voor de kerstlichtjes. Het lijkt mij dan ook zo romantisch.

Romy -

Wat is Parijs toch een geweldige stad! Superleuk om een kijkje te krijgen in jullie tripje! Ik heb er ook meteen heel wat winkeltips uit gehaald :) Nu heb ik ook zin om weer eens naar Parijs te gaan. Met de Thalys is dat ook echt ideaal!

Merel -

Ik ben niet zo’n reageerder, maar ik wil toch even kwijt dat jullie ZULKE PRACHTIGE VROUWEN ZIJN. Jullie brengen een positieve vibe mee die door het scherm heenspat en ik vind het heerlijk om naar te kijken en jullie artikelen te lezen. Dankjewel :)

Tineke -

Ik ben een keer in Parijs geweest dankzij een reis die ik had gewonnen. Vooraf had ik nooit zoveel interesse in de stad. Maar het is er zo mooi. Door jullie foto’s krijg ik meteen heimwee.
Liefs

Reageer ook