Review: Marley Spoon maaltijdbox (met kortingscode)

Maaltijdboxen zijn populair geworden de afgelopen jaren. En ik snap waarom. Het is niet alleen snel en makkelijk, maar het leek me ook nog eens een heel leuke manier om een keer wat anders op tafel te zetten. Daarom probeerde ik afgelopen maand de Marley Spoon maaltijdbox uit. Vandaag deel ik met jullie mijn ervaringen en heb ik een leuke kortingscode voor je!

De reden dat het me leuk leek om eens een maaltijdbox uit te proberen is omdat ik ontzettend kan genieten van koken. Nieuwe recepten proberen, strooien met zout en kruiden om de lekkerste smaken te maken en de hele middag sausjes laten pruttelen op het vuur. Maar wat ik minder leuk vind is het zoeken naar recepten. Ik sla gewoon niet zo snel een kookboek open of pluis receptensites uit. Het is niet mijn hobby en het kost ook veel tijd. Hoe leuk is het om wél nieuwe gerechten te proberen, maar dat je nagenoeg geen tijd kwijt bent aan het bedenken of opzoeken van die recepten. Bij Marley Spoon kun je namelijk elke week zelf uit een selectie van gerechten kiezen, die je vervolgens op een zelf uitgekozen tijdstip thuis ontvangt. Alleen dat al klonk me als muziek in de oren.

Bij Marley Spoon kun je kiezen uit 2, 3 of 4 maaltijdboxen per week. De boxen zijn er voor 2 personen of 3 tot 4 personen en er is ook een optie voor een vegetarische box. De prijs per persoon per maaltijd zit tussen de €4,70 (vier keer per week voor 3-4 personen) en €9 (twee keer per week voor 2 personen) en is afhankelijk van hoe vaak en voor hoeveel personen je bestelt. Of je dat goedkoop of duur vindt, is afhankelijk van je budget en wat de kosten van de gerechten zijn die je zelf normaal kookt. Ik vind het zelf best een prima prijsje voor wat ik er voor terug krijgt (heel veel gemak, bezorging en gerechten die ik anders niet snel zou maken). Na wat research zag ik ook dat ook andere maaltijdboxen rond deze prijs liggen.

Marley Spoon maakt gebruik van een flexibel lidmaatschap. Dit betekent dat je zonder vragen jouw lidmaatschap kan stopzetten en elke week, of voor een periode van meerdere weken, jouw lidmaatschap kan pauzeren. Bijvoorbeeld als je op vakantie gaat of het simpelweg niet uitkomt.

marley spoon

In deze weekvlog zag je mijn eerste ervaring met Marley Spoon en maakte ik misschien wel het lekkerste gerecht tot nu toe (gehaktballetjes in jus met wortel en pastinaak) en zoete aardappel nacho stijl. Sinds dien heb ik nog twee keer een gerecht geprobeerd.

Alle gerechten komen apart verpakt in een papieren zak. Ideaal, want dan hoef je je geen breuk te zoeken naar alle ingrediënten die bij het gerecht horen. Het viel me trouwens gelijk op dat er eigenlijk weinig in plastic verpakt zat, alleen het hoognodige. Bij de box vind je receptkaarten waarop een uitgebreide omschrijving staat en handige tips voor de bereiding of het bewaren van het gerecht.

Voordat je de box ontvangt krijg je een mailtje van Marley Spoon waarin ze nog even samenvatten wat je in huis moet hebben aan basisingrediënten voor deze week (zoals azijn, olijfolie of boter) en vind je een lijstje met de volgorde waarin je de gerechten het beste kunt eten (in verband met de houdbaarheid). Handig!

Alle ingrediënten zijn precies afgemeten. Lekker makkelijk! Ook is alles super vers. Ik ben geen enkele keer verlepte basilicumblaadjes of beurse paprika’s tegen gekomen, wat ik wel met enige regelmaat heb bij mijn Albert Heijn bestelling…

Tijd om te koken! Het is een gevalletje kind kan de was doen. Je trekt die zak uit je koelkast en vervolgens is het een kwestie van alle stappen opvolgen. Snijden, fruiten, koken en serveren maar!

Hier zie je de Afrikaanse pindastoof met zoete aardappel, pindakaas, pinda’s, paprika en tomatenblokjes. Ik vond het echt een geniaal idee om gewoon eens pindakaas aan een stoofpotje toe te voegen en het was zeker lekker!

Dit recept was ook echt hemels! Je moest zelf een pesto maken met zongedroogde tomaten, cherrytomaten, amandelen, basilicum en parmezaanse kaas. Vervolgens de paddestoelen en tomaten wokken en daarna mensen met de pasta, geroosterde amandelen en nog wat basilicumblaadjes. Zo ontzettend lekker! Djurre en ik hebben wel drie keer opgeschept. Over de hoeveelheden gesproken, je die vind ik goed! De hoeveelheid rijst en pasta is vaak royaal en qua groentes en sauzen is het goed in verhouding met het aantal personen waarvoor je de box bestelt.

Mocht je het nog niet door hebben, jep, ik ben enorm enthousiast en blijf zeker met enige regelmaat een box bestellen! Ik vind het zo leuk om echt weer eens wat anders op tafel te zetten. Als ik door de recepten van Marley Spoon op hun website scroll zie ik zo veel recepten waar ik nieuwsgierig naar word. Ook vind ik het lekker makkelijk: ik hoef minder gerechten per week te bedenken tijdens de wekelijkse boodschappen en ik doe minder lang over de wekelijkse boodschappen. Bovenal is het ook heel lekker en dat is wel zo belangrijk toch?

Onder de video waarin ik voor het eerst kookte met Marley Spoon kreeg ik trouwens de vraag of het kidsproof is. Marley Spoon heeft gerechten die over het algemeen kidsproof zouden kunnen zijn, maar uit eigen ervaring weet ik inmiddels dat zelfs ‘kidsproof’ gerechten door kritische peutertjes nog steeds als ‘vies’ bestempeld kunnen worden. 😉 Daar hang ik zelf dus niet al te veel aan op. Maar ik houd dan ook niet echt rekening met wat mijn kinderen lekker vinden als ik mijn box samenstel. Die twee of drie keer per week zet ik op tafel wat ik lekker vind en de rest van de week is het hun feestje met AVG’tjes, pasta en soepen. 😉 Daarnaast vind ik ook dat kinderen alles moeten proberen en wil ik ze graag veel verschillende gerechten aanbieden, dus dan is dit juist een mooie manier.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook een keertje een box van Marley Spoon proberen? Dan mag ik je een leuke kortingscode aanbieden! Bestel hier met de kortingscode 2WMN jouw eerste Marley Spoon box met €25 korting.

19 reacties

Tineke -

Ik heb zo een box besteld, wil het al een tijdje maar op de een of andere manier niet en nu poink gedaan, ben heel benieuwd :-)))

Lien -

Ziet er goed uit! Zou de tekst nog wel een keer nakijken. Opvallend veel spel-/taalfouten voor jullie doen.

Kelly -

Ik heb al eens Hello Fresh geprobeerd -meermaals overigens- en ben ook erg nieuwsgierig geworden naar Marleys Spoon sinds ik hier meer over hoor. Vooral omdat je hier ook echt één gerecht kan bestellen. Ik houd er niet van om ver vooruit te plannen, dus echt meerdere gerechten te hebben staan wachten vind ik niets. Zo af en toe één gerecht vind ik dan wel weer leuk!

Ellen -

Tot wanneer is deze kortingscode geldig?
Ik vind het wel leuk om uit te proberen, maar heb voor komende week al weekboodschappen gedaan, dus dat is niet handig..

Willemijn -

Goeie vraag! Dat ga ik even voor je navragen! :-)

Willemijn -

Ben ik weer! De code is geldig t/m 11 december 😀

Ineke -

Heb jij dan de box voor 2 personen besteld of voor 3-4 ivm je kids? Ik heb namelijk ook 3 kids ( 3,5 / 2 / baby ( eet nog niet)
Maar twijfel dan wat ik moet bestellen.
Tip?

Willemijn -

Ik doe 3-4 personen. We hielden soms wel wat over, maar dat was dan meer omdat de jongens besloten hadden niks te eten haha. Dus ik zou zeker 3-4 personen doen als ik jou was.

Nuray -

Ik zou van die laatste pasta heel graag het recept willen. Kun je dat plaatsen?

Willemijn -

Ooh sorry ik heb de kaart al bij het oud papier gedaan! :(

Hester -

Huh? Sorry Willemijn maar dat vind ik een beetje vreemd als je ziet hoe je dit gerecht omschrijft.. hemels en zo ontzettend lekker dat je wel 3 keer hebt opgeschept! Dan verwacht ik dat je het recept bewaart of voor mijn part uit je hoofd weet omdat je het ongetwijfeld nog een keer wilt eten? Zeker als het makkelijk en snel is met kleine kinderen…

Martine -

Je bent toch allemaal mens? Je kan toch wel eens per ongeluk iets weggooien? En zeker Will, want die gooide zelfs ooit een mailtje in de prullenbak dat ze naar een heerlijke retreat mocht haha! Toen zei ik ‘heb je dat wel gezien?’ :’)

Caro -

Tuurlijk willlemijn. Waarom vertel je niet gewoon eerlijk dat het niet de bedoeling is dat je recepten deelt vanwege de samenwerking met marley spoon? Ook wanneer je dat recept allang hebt weggegooid weet je heus nog wel wat erin gaat aangezien je het zo super lekker vond.

Willemijn -

Zo, dit vind ik echt een zure gemene beschuldiging die op wantrouwen gebaseerd is. Tien heeft gelijk, die kaart is bij het oud papier beland. Balen, maar ik weet dat het met paddenstoelen en zelf gemaakte pesto is, dus een volgende keer freestyle ik een beetje als ik het ga namaken. Ik ben niet zo iemand die recepten opslaat of precies onthoudt, óók niet als ik het lekker vind. Als ik het recept niet had mogen delen van Marley Spoon dan had ik die foto van de receptkaart ook niet mogen delen… Assumption makes an ass out of you and me. :-)

Willemijn -

Hee Nuray! Marley Spoon heeft je vraag ook gezien en stuurde me net deze link: https://marleyspoon.nl/archive/14256-vliegensvlugge-vlinderpasta-met-rode-pesto-en-paddenstoelen Hoera voor jou en voor mij 😉 Hihi!

Hester -

Ha, wat goed opgelost van dat team! Dit is de eerste keer dat ik zie dat een bedrijf ook de comments leest op een door hun gesponsord artikel en daar wat mee doet! Echt top. Willemijn, excuses, om 1 of andere manier kom jij op mij altijd zo gestructureerd & georganiseerd over dat ik er vanuit ging dat je wel ergens een boekje hebt waarin je recepten opschrijft of ze uit je hoofd kent.

gea / Glamview -

Ik vind het er goed uit zien en handig die recepten er ook bij.

Jessica J. -

Ik zou dit ook weleens willen proberen. Ik experimenteer graag en proef graag nieuwe dingen, maar dat zoeken naar recepten en ideeën … Erg fijn dat er zo weinig mogelijk in plastic verpakt wordt, ook!

Willemijn -

Gelukkig, ik ben niet de enige die dat heeft dus hahaha! Ik heb ook zo veel kookboeken maar er uit koken, neh, dat nooit 😛

Reageer ook