Plog: Een dagje naar Utrecht

We zeggen vaker tegen elkaar dat we er soms meer samen op uit moeten gaan. Langere reizen zijn leuk maar niet altijd haalbaar nu we een gezin hebben. Een dagje shoppen in een andere stad daarentegen is zo gepland. Dit keer gingen we met de trein naar Utrecht!

Op de terugweg hadden we de slappe lach, want we haalden (natuurlijk) weer nét de trein die we moesten hebben en struikelden zowat op het perron. We praatten in de trein uiteindelijk heerlijk ontspannen na over ons dagje shoppen en de meeting die we hadden met ons team voor ons boek. Wat een gezellige en productieve dag was dit. Het was relaxt om zo even bij te komen.

De dag begon met lekker de tijd nemen voor een leuke look. Ik kan er zo van genieten om de make-upspullen uit te stallen en even tijd voor mezelf te hebben op deze manier. Een fijne start van de dag! Ik had wel een klein beetje haast dus ik besloot voor een snelle look te gaan: foundation, glanzende bronzer, mascara, lipstick en mijn wenkbrauwen doen. Ik maakte snel een staart in mijn haar en gaan!

Ik pakte mijn spullen in waaronder mijn laptop voor de meeting en de treinkaartjes. Wel zo handig als je gaat reizen met de trein!

Tijd om te gaan! Ik draag een lichtblauwe trenchcoat van Vero Moda, een zomers jurkje van Vanilia, mijn witte Nikes en een rugzak van de Xenos. Het was lekker rustig in de trein dus zitplaatsen genoeg!

Eenmaal aangekomen op station Utrecht, kwamen we erachter dat we wat boeken waren vergeten voor onze meeting. Deze wilden we meenemen om te laten zien als voorbeeld. Maar gelukkig zijn er genoeg winkels op het station en dus gingen we naar boekhandel AKO om wat foto’s te maken van boeken.

En omdat we toch bezig waren, gingen we op het station ook nog even naar de Sissy-Boy. Eén van onze favoriete winkels.

Dit leuke shortje is wel iets voor Willemijn. Ik vond de grijze jurk die je links ziet hangen een kanshebber, maar uiteindelijk nam ik ‘m niet mee.

Oh, kaarsen en kussens. Zo moeilijk om je te bedwingen! Vooral dat donkerblauwe kussen met gouden afbeeldingen rechtsboven ziet er tof uit. Het maakt dat ik zin krijg om een nieuwe bank te bestellen en in te richten met allemaal mooie, nieuwe kussens. Eerst maar even geld sparen.

Ik vroeg op Instagram aan jullie waar we heen moesten en velen zeiden dat Hoog Catharijne leuk was. Wat is het hier veranderd! Het is lang geleden dat ik op Utrecht Centraal ben geweest maar dit deel is echt mooi geworden.

We waren vrij vroeg en het was nog best fris, dus een overdekt winkelcentrum vonden we geen gek idee. Lang leve Hoog Catharijne!

De eerste stop was de Douglas. Tja, ergens diep van binnen blijf je toch een beetje een beautyblogger hè? 😉 En ze hebben hier Too Faced! Ik weet nog goed dat we vroeger kwijlden bij de paletten die Too Faced uitbracht met Kerst en we als eersten voor de Sephora lagen om iets te kunnen bemachtigen.

Ik vind het bizar hoe de beauty community de afgelopen jaren veranderd is. Back in the days bestelden we NYX nog online en waren we geobsedeerd door de (onhandige) glitter pigments van NYX en de romige lipsticks. Nu staat er een enorm schap in de Douglas en kun je alles swatchen.

Net als Too Faced. Wat een drama was het toen Sephora weg ging en we geen Too Faced en Urban Decay meer konden shoppen. Maar ze zijn weer terug!

Hûh? Vroeger zag het Natural Eyes Palette er toch anders uit? Grappig, het is vernieuwd met iets andere tinten. Nog gekker, Willemijn kocht dit palette! Terwijl we ‘m vroeger in onze stash hadden zitten.

Rond 12:00 was het tijd voor een meeting met ons team voor het boek. We spraken af op het station bij Bistrot Centraal. Hier kun je lekker eten en werken. Het lijkt een beetje op La Place. Hanneke en Silvana bestelden een pizza en ik nam een broodje met tomaat en mozzarella. Tijdens deze meeting kwam het kleurenpalet van ons boek tot leven en we zijn er zo blij mee!

Na de meeting shopten we verder op Hoog Catharijne. We gingen naar de winkel Name It, een leuke shop met kleding voor onze jongens.

Zo leuk die hemdjes met cactussen of kruisjes!

Verder struinden we wat rond door Utrecht en genoten van de grachten en de Dom natuurlijk! Even een cheesy foto, dat hoort gewoon!

Het werd steeds warmer waardoor we niet zo meer de puf hadden om verder te shoppen. Tijd voor koffie!  We zaten gezellig te kletsen en opeens hadden we heel veel inspiratie voor een nieuw project. Gelukkig heeft Willemijn altijd pen en papier bij zich dus we schreven onze brainstorm op. Zo’n dagje weg doet wonderen voor je creativiteit!

Vooruit, nog één winkel dan!

Het was hier megadruk dus we gingen samen in een pashokje. Uiteindelijk hebben we niets gekocht, maar ze hadden wel hele leuke zomerse kleding. Wie weet volgende keer!

Na het shoppen gingen we uit eten bij ons favo Indiaas/Nepalees restaurant Surya (Janskerkhof 23). Dit restaurant vind je in Utrecht, Hilversum en Amsterdam. Echt een aanrader, het eten is hier heerlijk!

Met het openbaar vervoer gingen we na het eten snel terug naar het station. En ja, zie hier Willemijns pareltje van vroeger in een nieuw jasje!

En dat was weer een geslaagd dagje shoppen in Utrecht. Op naar de trein die ons weer naar ons geliefde Groningen brengt met leuke, mooie, nieuwe herinneringen én een oogschaduwpalet dat we ooit ook al hadden :P. We hebben niet veel gekocht, maar het was wederom ontzettend gezellig en heel relaxt om met de trein te gaan. Ik blijf het zeggen: we zouden vaker een dag (of twee) weg moeten gaan. I love it!

19 reacties

Shannon -

Ik vond jullie plogs “vroeger” altijd ontzettend leuk om te lezen en vind het heel jammer dat jullie die eigenlijk nooit meer posten, maar “alleen” een weekvlog maken! Maar dus leuk om nog eens een plog te zien!

Martine -

Ik heb in ieder geval weer een plog van Maik zijn verjaardag op de planning staan! :)

Sara -

Ah de advertorial was voor ns, had ik niet meteen door. Al vond ik jullie wel heel positief over de trein, maar kan ik mij voorstellen als je zo’n afstand moet overbruggen! Zelf ga ik altijd met de auto naar hoog Catherijne en het is inderdaad
Heel mooi geworden en ook perfect met herfst of winterweer!

Nienke -

Heerlijk! Ik heb gestudeerd in Utrecht en daar dus ook gewoond. Inmiddels heb ik die mooie stad verlaten, maar ik vind het nog altijd heerlijk om er rond te lopen en te winkelen.
Even iets anders…. ik heb vanochtend weer mijn jaarlijkse marathon van LLG goes to New York gekeken. Die blijft zo leuk om te doen! Ik vond het nu ‘grappig’ om te zien dat jullie zeiden: weer naar onze mannetjes en Saar en Noa. Maar nu zijn daar ook nog eens 3 lieve kinderen erbij. Wat kan er toch veel veranderen in zo’n tijd.

Amélie -

Hoezo langere reizen zijn lastig; jullie zijn net naar Parijs en Berlijn geweest! Ik vind juist dat jullie heel vaak samen weg op vakantie gaan terwijl jullie allebei een druk gezin hebben. Zou mij echt niet lukken tenzij je heel veel en vaak oppas/ opa’s/oma’s hebt om op te passen.

Evi -

Oh wauw! De tijd dat Too Faced en Nyx nog online besteld moesten worden, wat heerlijk nostalgisch! 😁 Een week wachten op je pakketje om er dan achter te komen dat die lipgloss echt totaal niet mooi stond in het echt 😂. Nee, dan is even swatchen wel handiger!

Martine -

Hahaha ja dat dus!

Marijke van de Mhe -

Utrecht is hartstikke leuk shoppen hoewel Amsterdam ook heerlijk is (alleen giga veel lopen). Leuke zomerse foto’s!

Pam -

Jammer dat het volgens mij een plog is van de zomer. Wat is de reden dat het zo laat geplaatst word? En ook jammer dat jullie ook niet veel meer doen met de blog. Ik vond het altijd heerlijk om jullie geschreven artikelen te lezen.

Martine -

Ik wilde het zelf ook graag eerder plaatsen en had dit aangegeven bij de klant, maar zij kozen er voor om het nu te plaatsen. Maar ik zal de reacties zeker terugkoppelen.

Maria -

Leuk weer zo’n ouderwetse plog. Maar ikvroeg me wel af; is deze plog al een paar maanden geleden geschreven? Door de opmerking over het kleurenpalet voor jullie boek, en de notie van zomerkleding. Misschien volgende keer iets eerder inplannen?:p

Sannie -

Het is een adverorial voor NS! (We zouden vaker zo weg moeten, heerlijk even bijkomen, we praten in de trein heerlijk ontspannen na)
Ik vind het leuk om weer eens een plogje te lezen/zien, maar ik zal wel ontzettend kritisch zijn. Wat is er aan de hand met je schrijftaal? Ik voelde me zo rond de vijf jaar, en hoef ook echt niet te weten wat silvana ging eten tussen de middag.. Heel bijzonder dames!!

Martine -

Waarom voelde je je rond de vijf jaar, waar bleek dat uit voor jou?

Martine -

Klopt hoor Maria, ik wilde het artikel ook al veel eerder live hebben en had dit ook aangegeven bij NS (om de reden die jij nu noemt en ik wist dat die reactie ging komen haha) maar ze wilde het toch nu inplannen om bepaalde redenen vanaf hun kant. Maar ik geef het nogmaals door voor een andere keer :)

Maria -

Ah ja lastig als de opdrachtgever wat anders wilt, kunnen jullie ook niet zoveel aan doen! Ik wilde trouwens nog even zeggen dat ik het waardeer dat je reageert (en dat jullie dat vaak doen!), zo voel ik me meer verbonden met jullie wat zorgt voor een “hechtere band”.
Ik weet niet of ik vaker heb gereageerd, maar ik wilde nog even kwijt dat ik jullie twee leuke meiden (vrouwen) vind en ik vind jullie vriendschap zo mooi om te zien (en hoe jullie dit beiden waarderen en uitspreken). Oké zomaar even een opmerking :p
Blijf vooral doorgaan met blogs schrijven! Vlogs vind ik zelf lastiger tussendoor te kijken, fijn als je er echt een momentje voor neemt, maar wanneer andere zaken aandacht vragen laat ik ze al snel voor wat het is. Oké dit was het wel zo’n beetje 😉 Groetjes!

Lindsey Beljaars -

Wat een leuke plog om te zien. Heerlijk, gezellig een dagje shoppen!!

Mariska -

Utrecht ben ik een aantal keer geweest en vond het wel leuk. Gezellige stad en leuke winkels, inderdaad wat Romy zegt, alleen al op het station.

Ingrid -

Leuk om jullie dagje in Utrecht te zien! Ik woonde vroeger in grunn en nu in Utrecht, dus heb wat met beide steden. Bijzonder dat jullie zulke goede ervaringen hebben met de treinverbinding, dat gebeurt mij alleen bij hoge uitzondering. Nooit plek, één rechtstreekse verbinding (en maar één alternatief via Zwolle) en bijna elk weekend werkzaamheden, storingen of aanrijdingen. Echt fijn dat jullie zoveel geluk hebben gehad. Mooi ook dat ze tegenwoordig bij de bistro een keuze hebben zonder vlees. Ik heb surya nog steeds niet geprobeerd, maar ga ik zeker een keer doen, ziet er goed uit.

Romy -

Wat leuk, zo’n dagje treinen en shoppen samen! Ik blijf Utrecht ook een leuke stad vinden. Alleen al in Hoog Catharijne is qua winkels zo veel te vinden :) Moet ik ook snel weer een keer naartoe!
Leuke plog!

Reageer ook