Mijn favoriete quotes #3

Al sinds mijn puberteit houd ik een boekje bij met spreuken, quotes en gedichtjes. Vandaag deel ik een aantal mooie uit dit boekje en vertel waarom ik ze zo mooi vind.

Photo by Ella Jardim on Unsplash

Momenteel ben ik aan het lezen in ‘De kracht van kwetsbaarheid’ van Brené Brown. Wat een prachtig boek is dat! Ik doe zo veel inzichten op over perfectionisme, schaamte en kwetsbaarheid en het is een feest (nou ja, feest?) van herkenning. Een van de mooiste passages vond ik de volgende:

Ik vind het prettig als jij je kwetsbaar opstelt, maar wil mezelf niet kwetsbaar opstellen
Bij jou is kwetsbaarheid moedig, bij mij is het een teken van zwakte.
Ik voel me aangetrokken tot jouw kwetsbaarheid, maar afgestoten door de mijne.

Dat is precies hoe kwetsbaarheid voor mij vaak voelt en het laat goed zien hoe paradoxaal dat eigenlijk is.

Everything will unfold in its own time. Don’t stand over a flower and yell at it to grow faster.

Deze vond ik ook zo mooi. Het omschrijft precies dat sommige dingen tijd nodig hebben om te groeien en dat pushen niet altijd zin heeft. Ik las hem op een moment dat ik mezelf aan het pushen was om iets te doen waar ik eigenlijk nog niet aan toe was. Na het lezen van deze quote dacht ik ‘Inderdaad, het moment dat ik er wel aan toe ben komt vanzelf.’ En drie keer raden? Juist doordat ik dat accepteerde, veranderde het. De wet van de psychologie!

Even if you go for it and it doesn’t work out, you still win. You had the guts to head straight into something that frightened you. That type of bravery will take you places.

Zó on point toen we ons boek gingen schrijven. Wat als niemand het wil? Wat als het niet wordt zoals we in ons hoofd hebben? Wat als we falen? Allemaal ‘wat als’ vragen. Maar zoals Brené Brown ook zo mooi in haar boek zegt:

Een bekende vraag is: Wat zou je doen als je wist dat het niet kon mislukken? Maar beter kun je jezelf afvragen: Wat is de moeite waard om te doen, ook al mislukt het?

Een boek uitgeven was zó de moeite waard geweest, ook al was het mislukt. Ik kan me voorstellen dat jullie bijna boek-moe worden! Maar het is zo’n enorm thema in ons leven momenteel en heeft ons zo veel inzichten opgedaan, dat we niet kunnen ophouden met praten er over. Haha!

Een bericht gedeeld door Jentl (@woordkunsten) op

Één van mijn favoriete Instagram accounts met versjes is het Woordkunsten. Zij kan zo prachtig dingen over het ouderschap, de dood, liefdesverdriet of iets simpels als de overgangen van seizoenen verwoorden. Wauw! Ik zou willen dat ik dat kon!

Ook een hele leuke vind ik Lars van der Werf. Zoals deze, waar ik stiekem om moest lachen. Voor iedereen met een lange relatie wel eens herkenbaar, toch? 😉

Ik ben heel benieuwd of jullie nog leuke tips hebben voor Instagram accounts met gedichtjes/versjes/quotes en wat quotes zijn die jou de laatste tijd geraakt hebben. Ik ben benieuwd naar jullie comments!

9 reacties

Barbara | Mamameteenblog.nl -

Heerlijk om te lezen, ik ben ook echt helemaal weg van een fijne Quote of een mooi gedichtje. Ik volg ook al een tijdje woordkunsten op Instagram. Maar ook lief leven vind ik fijn.

lilly -

“The only way to get there is to go” vind ik hier ook wel bij passen. Je komt nooit ergens als je niet een keer besluit om de eerste stap te zetten. En “I’d rather be working for the paycheck than waiting to win the lottery”, het is veel waardevoller om ergens hard voor gewerkt te hebben dan wanneer het je gewoon allemaal komt aanwaaien.

Ilona -

Van de laatste twee quotes word ik echt warm, heel mooi. Ik ben verder ook niet van de typische tegeltjes, maar 1 zin heb ik altijd onthouden: “Voor wie wacht is alles te laat.” Het is de enige zin die ik ook echt toe pas in mijn leven. Ik bedoel dan niet dat ik dingen onderneem die ik perse eng vind om te doen, maar wel dat ik me extra realiseer dat morgen misschien te laat kan zijn. Nu heb ik mijn ouders, een supervriend en zoveel lieve vrienden. Wie weet hoe dit er morgen uit ziet?

Martine -

Wat een mooie ook!

Michelle -

Vandaag kreeg ik een berichtje van de beste vriend van m’n vriendin, die ik inmiddels ook als vriend beschouw:
“Wilde trouwens nog even zeggen, dat ik het echt heeeel erg tof vond dat je je zo kwetsbaar opstelde dit weekend, en zoveel deelde, zo fijn! Lief vriendinnetje ben jij! En vooral een heel bijzonder persoon. Ben echt suuuper dankbaar dat ik jou heb leren kennen door K.”
Dat deed me zoveel goeds, omdat ik een tijdje de neiging had om mensen niet te dicht bij me te laten komen. Stukje bij beetje lukt het me dus steeds beter!
Ik heb het boek trouwens ook gelezen, heb meteen zin om ‘m nog eens te lezen. Dankjewel!

Willemijn -

Wat mooi!

Nicole -

Normaal vind ik quotes altijd een beetje mwah, maar ik moet zeggen dat hier best een paar waardevolle quotes tussen zitten. Met name die ene over dat je ook als je gefaald hebt, het een succes is.

Romy -

Wat een prachtige quotes en gedichtjes! Ik ben ook gek op mooie spreuken die blijven hangen en echt iets met je doen :) Zelf maak ik ook af en toe gedichtjes, die ik plaats op mijn Instagram-account (@vakervrolijk, mochten jullie het leuk vinden om een kijkje te nemen) :)

Tineke -

Woordkunsten is altijd heel mooi en herkenbaar!

Reageer ook