Mexicaanse lasagne: ultiem comfort food!

Vandaag heb ik voor jullie het perfecte comfort food recept voor de herfst! Het is een supermakkelijke, heerlijke Mexicaanse lasagne. Warm, kruidig, een tikje pittig, met heel veel kaas en crème fraîche! Aanvallen maar!

Dit recept vind ik heerlijk om te maken als er vrienden komen eten. Het is heel makkelijk om te maken, je kunt het van te voren bereiden en later op de dag de oven het werk laten doen. Je kunt er ook heel makkelijk véél van maken, wat het tot het ideale recept maakt als je gasten krijgt.

Note: Met gehakt vind ik het zelf het lekkerst, maar je zou het ook kunnen vervangen voor vegetarisch gehakt of 500 gram groenten voor als je graag zonder vlees kookt.

Foto 03-09-18 11 55 18

Wat heb je nodig (voor 4 personen)

  • Een middelgrote ovenschaal
  • 2 pakken Santa Maria Tortilla Original
  • 2 potjes Santa Maria Taco Sauce (Mild of Medium, your choice! 😉 )
  • 1 zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram rundergehakt
  • 200 gram mais (ongeveer)
  • 2 paprika’s
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 1 groot bekertje crème fraîche

1. Fruit de ui en knoflook aan. Voeg daarna de paprika toe en bak kort mee.

2. Bak nu het gehakt rul en voeg de Taco Original kruiden toe. Laat de aangegeven 100 milliliter water die je moet toevoegen volgens de beschrijving op de verpakking achterwege. Bak de kruiden kort mee.

Foto 03-09-18 11 23 19

3. Voeg de potjes Santa Maria Taco Sauce en de maiskorrels toe en verwarm dit mee.

Dan is het nu tijd om de lasagne op te bouwen!

4. Vet de ovenschaal in en bekleed de bodem van de ovenschaal met een laagje tortilla’s. Ik snijd ze een beetje op maat zodat ze mooi passen. Breng een laagje crème fraîche aan op de tortilla’s en volg dit op met een laagje van de saus. Strooi er een dun laagje kaas op. Leg er nu weer een laagje tortilla’s op en herhaal te stappen tot je ingrediënten op zijn of de ovenschaal vol is. Sluit af met een laagje saus en een flinke laag kaas. Zet de schaal voor zo’n 30 tot 45 minuten in de oven op 180 graden.

Tot slot heb ik ook nog het recept voor de salsa die je op de foto’s ziet. Ook al zo makkelijk en ook nog eens voedzaam! Als eh, kleine compensator naast de goddelijke maar machtige Mexicaanse lasagne. 😉

Foto 03-09-18 11 55 56

Je hebt nodig (voor 4 personen)

  • Klein blikje mais
  • Cherrytomaten (1 bakje), in vieren gesneden
  • Paprika in kleine blokjes gesneden
  • Klein blikje kidneybonen
  • Sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper
  • Een paar plukken krulpeterselie, fijngesneden

Snijd de paprika en tomaatjes en meng met alle andere ingrediënten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Eventueel kun je er ook nog een teentje knoflook en chilipepertje aan toevoegen, maar omdat er kinderen meeaten liet ik dat er deze keer uit. Eet smakelijk!

And last but not least, deel ik ook heel graag nog wat heerlijke recepten die onze lezers de afgelopen maanden met Santa Maria gemaakt hebben. Klaar voor wat inspiratie? 3, 2, 1…

Dank jullie wel lieve Insiders (uit deze post én alle anderen!) voor jullie geweldige, lekkerbekkende content!

5 reacties

Daniëlle -

Het is onwijs lekker! Gisteravond gemaakt, voor ons thuis echt een blijvertje. Dank voor het recept!

Nicole -

Dit ga ik snel even bookmarken! Mijn vriend en ik zijn dol op mexicaans eten!

Suzanne -

Lijkt mij erg lekker, gaan we hier zeker proberen. Moest wel erg lachen. In het overzicht staat namelijk deze lasagne en direct daaronder staat de foto van Martine met de tekst ‘te goor voor woorden’ 😊

Kirsty -

Ziet er erg lekker uit! Het lijkt mij inderdaad wel erg machtig.

JessicaJ. -

Wat een idee! Nooit geweten dat er zoiets als Mexicaanse lasagne bestaat. Klinkt ongelooflijk lekker – en zo mooi kleurrijk!

Reageer ook