10x Dingen die vloggers doen

Misschien ken je of ben je zelf een vlogger. Dan komen de punten in dit artikel je vast wel bekend voor. Hoewel we zelf al jaren vloggen, beseffen we ons nu pas dat er vast hele irritante trekjes zitten aan een vloggende vriend(in), haha. Sorry not sorry!

Foto door Mariska – Grotografie

De helft van het artikel heb ik zelf verzonnen maar aangezien ik gekleurd ben, vroeg ik jullie ook om typische en/of irritante dingen die vloggers doen via Instagram Stories. Ik heb me rot gelachen, want jullie waren -ik had niet anders verwacht- goudeerlijk.

1) Deze zin is een klassieker als het om vloggen gaat: ‘Misschien moet je dit even vloggen’. En natuurlijk heb je op dat moment net je handen vol tassen of draag je een zwaar dienblad met eten of of of. Noem maar op, het komt in ieder geval nooit op een goed moment!

2) Ze moeten altijd vloggen als het eten er aan komt…en nadat het bord gevlogd is moet het daarna ook op de foto natuurlijk. ‘Hallo, dit is vet mooi, geweldig voor m’n Insta! Nog niet beginnen hoor!’ Zucht, twee keer wachten dus tot je een hap mag nemen. En als je pech hebt nemen ze ook nog een Instastories op over dit geweldige gerecht. Drie keer wachten… ‘Ober, kunt u alstublieft mijn maaltijd weer even opwarmen in de magnetron?’ Je mag nog van geluk spreken dat ze er niet een hele flatlay van gingen maken.

3) Als je zelf niet gewend bent om te vloggen kan het misschien nogal vreemd overkomen als je gezellig in de stad aan het wandelen bent dat de ander ineens even een camera op je snoet drukt. ‘Hoi! We (ja we!) zijn nu in Amsterdam en het is hier belachelijk druk, vind je ook niet?’ *kijkt naar jou* ‘Eh, ja ik geloof dat ik dat ook vind…’ *daar was je niet op voorbereid* Hoe scheel keek je net in hemelsnaam wel niet in de camera?

4) Hoe hard kun je GOEDEMORGEN zeggen? Allemachtig! Ik ben net wakker…

5) Honderd keer in 1 vlog zeggen ‘Laat het weten in de comments’ of honderd keer je handen door je haar halen tijdens het praten. Zolang het maar keer honderd is, is het belachelijk irritant. Stop it!

6) Dat je de vlog met oortjes in luistert en er opeens KEIHARD muziek aangaat die tijdens het editen niet lager is gezet. RIP lieve oren… Hallo Schoonenberg!

7) Als vloggers een verhaal aan het vertellen zijn en het verhaal onderbreken om te vertellen dat de tunnel waar ze doorheen rijden ervoor zorgt dat het nu ineens donker wordt. Alsof je zelf geen ogen hebt om dat te zien of logisch na kan denken? Duh! ‘Maar waar ging dat verhaal nou eigenlijk over wat je aan het vertellen was?’ Terugluisteren maar weer.

8) Als vloggers zich verontschuldigen dat hun huis zo rommelig is, terwijl jij enorm blij zou zijn als jouw huis er zo uit ziet. Ze moeten maar niet onaangekondigd in jouw huis komen vloggen… Rommelig? Wie? Ik?

9) Even checken hoe ik in de camera kijk in het schermpje. Zie ik er nog goed uit? Zit mijn haar nog goed? Kan die lipstick nog wel? Eh, nee dat edit ik er niet uit, moet dat dan?

10) Dat eeeeeuwige merk wat bij honderden vloggers voorbij komt in hun video’s. Had dat bedrijf teveel geld over of zoiets? Vreselijk! Je kunt het deuntje niet meer horen en het logo niet meer zien.

En hoewel dit nummer 11 is, vond ik ‘m zo grappig dat ik deze er wel in wilde laten:

Bonus) ‘Maar daar kan ik jullie nu nog niets over vertellen.’ Waarom vertel je dat dan? Zucht. Knip. Er. Uit. Alsjeblieft.

Hahaha, guilty! Zo grappig om te lezen. Van sommige dingen hebben wij inmiddels geen idee meer wat we zeggen of hoe we dat editen omdat het zo geautomatiseerd is na zoveel jaar. Daarom altijd leuk om te horen hoe dat bij jullie overkomt. Wij moesten er in ieder geval om lachen. We zijn benieuwd welke typische dingen jij herkent!

12 reacties

Kim -

Ik vind het wel eens irritant hoe vloggers uitgebreid gaan zitten vertellen wat ze allemaal nog moeten doen aan hun werk. “Ik moet nog uuuurenlang editen, 4 blogs schrijven (of dat “artikelen”noemen, nog erger) een campagne insturen enzovoorts” De vlog waar je als volger naar kijkt is het “werk” dus ik snap niet dat je daar tijdens je werk over gaat zitten klagen bijna, of er vanuit gaat dat het iemand wat uitmaakt wat je een week geleden allemaal nog moest doen. Als ik op mijn werk ga opsommen wat ik allemaal nog moet doen, zouden m’n collega’s vast zeggen dat je in die tijd al bijna klaar had kunnen zijn 😉

Anna -

Haha wat ontzettend herkenbaar! Zelf kijk ik niet veel vloggers precies door deze redenen haha! Jullie vlogs zijn het leukste! Liefs

Nicole -

Haha echt hilarisch! Dit zijn echt dingen die vloggers altijd doen ja. Ik vind het altijd zo stom als een vlogger dan een verhaal aan het vertellen is, dan onderbroken wordt en er later op terug zou komen maar dit niet doet. Dan ben ik zo nieuwsgierig naar de rest van het verhaal maar dan komt het gewoon niet!

Ju -

´En vergeet je niet te abonneren via de RODE KNOP, het is gratis!´
Ergrghhhh… We weten allemaal hoe YouTube werkt en dat het gratis is 😉

Hester -

JAAA DIT! Samen met “doe dan even een duimpje omhoog”

Hannelore -

Haha, wat een leuke uitspraken! Helaas herken ik een paar van deze dingen ook bij mij op Instagram en mijn blog 😉

Mariska -

Vertellen wat ze allemaal nog meer op die dag hebben gedaan, maar vergeten zijn te vloggen. Boring naar mijn mening, want er zijn geen beelden van. Maar ook zeggen wat ze allemaal gaan doen die dag en het vervolgens ook nog allemaal laten zien. Maar verder houd ik van vlogs kijken hoor.

Marijke van de Mhe -

Ik vind dat maar een vlogger het heel goed doet en dat is Enzo Knol. Hij heeft het echt in zich zitten en trekt niet zomaar zoveel volgers.
Jullie zijn de enige die ik zelf volg omdat jullie zo lekker veelzijdig zijn qua onderwerpen. Voorbeeldje: de persoonlijke verhalen van Martine. Ik heb enorm veel respect voor mensen die heel open op beeld kunnen praten en uiteraard dat willen delen. Daarnaast brengen jullie het leuk op beeld met jullie heerlijke humor. Wat mij aan beautybloggers niet boeit dat ze dan 25 minuten aan een stuk lullen over een tas van €800-, of over een een paar schoenen van €1500-, denk je echt dat na het kijken iemand zijn spaarrekening plunderd aan dit soort onzin? Natuurlijk niet! Je kunt je geld maar een keer uitgeven.

Martine -

Nouuuu Marijke wat betreft dat laatste denk ik dat je dat heel erg onderschat haha! Ik heb een keer op een open dag waar allemaal mensen kwamen die ons volgen zo’n 5 dames gezien die een Mulberry om hun arm hadden bungelen.. 😉 Op zeker dat dat geen toeval was.

Marijke van de Mhee -

Ik heb zelf ook tassen van Mulberry, waarom zou het toeval zijn als ik uitgerekend een van mijn tassen om mijn arm draag naar jouw open dag? Dan leg jij de link ‘ah, ze wist dat wij van Mulberry houden?’ Daar heb ik het niet over. Ik zei: Dat wanneer een beautyblogger vertelt over een paar schoenen van €1500 dat niemand daarna van zijn stoel springt om ze aan te schaffen. Ik ging met €75.000 de deur uit, een ander koopt er zooi van. Helemaal prima! Nogmaals: je kunt je geld maar één keer uitgeven. Dat is ook wat ik uiteindelijk bedoel.

Mariska -

Vooral het ‘ik kan er nog niks over vertellen’ is zoooo irritant!

Tineke -

Oh die laatste (bonus) is zo vervelend haha! Ik vind vlogs kijken leuk, maar zou er niet aan moeten denken om dit zelf te doen.

Reageer ook