Tony Chocolonely Cake met salted caramel saus

Wat krijg je als je een reep Tony Chocolonely reep mengt met een heerlijk cakebeslag? Een Tony Chocolonely Cake! Mijn buurvrouw maakt deze cake regelmatig en OMG… Hij is hemels! Ik vroeg haar het recept en besloot er mijn eigen draai aan te geven voor een salted caramel saus toe te voegen. Hoe je ‘m maakt? Bekijk de video!

https://youtu.be/DMudl7F5bjU

Je hebt nodig (voor één cake):

  • 125 gram bloem
  • 25 gram maïzena
  • 1 reep Tony Chocolonely Karamel zeezout
  • 150 gram roomboter
  • 125 g suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 2 gram zout

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de cakevorm in met boter of bakspray. Ik vind het fijn om de cakevorm ook nog te bekleden met een stukje bakpapier. Zo weet je zeker dat hij er heel uit komt.

2. Mix de boter en suiker tot romige massa. Voeg nu één voor één de eieren toe en mix het tot een gladde massa. Meng de bloem, maïzena, het zout en bakpoeder en zeef dit boven het beslag. Meng het beslag opnieuw tot een glad beslag massa. Mix nog tien minuten door en giet daarna het beslag in de cakevorm.

3. Tijd voor Tony! Breek de hele reep in stukken en verdeel de chocolade over het hele beslag. Druk de stukjes een beetje in het beslag en leg tot slot ook stukken bovenop.

4. Bak de cake gedurende ongeveer 45 minuten of totdat de cake goudbruin en gaar is. Doe de oven tussendoor niet open! Anders zakt je cake in.

5. Na zo’n 45 minuten is je cake gaar!

In de video maken we ook een salted caramel saus om over de cake heen te gieten. Daarvoor vind je het recept hier. Je hebt ongeveer een halve portie van dit recept nodig.

Aanvallen maarrrrr!

27 reacties

SterkInDeKeuken -

Dit ziet er waanzinnig lekker uit! En Tony’s is sowieso heerlijk!

Joanne -

Ik wilde vanmiddag even snel een cake maken, zou je ook in plaats van alle ingrediënten een gewone bakmix kunnen gebruiken? :)

Nienke -

Ik heb deze vorige week gemaakt en hij is heerlijk! Voor ik de caramelsaus op de cake deed, had ik er nog wat gaatjes ingeprikt, zodat de saus er beter doorlekt.
Deze ga ik zeker vaker maken!

Willemijn -

Oehhh slim!

Lieke -

Wat een geweldige cake en saus. Mijn sportteam zal blij zijn vanvond! Perfect om mijn verjaardag te vieren.

Tineke -

Ooooooh my er staan er nu twee in de oven één is voor de teamgenoten van mijn man hij gaat naar een andere afdeling dus daar moest op getrakteerd worden. Ik heb er nog extra karamel bijgemaakt en stukgeslagen er door gedaan als extra crunch nu nog de saus erbij maken en het is death by caramel😉😋🍫 Nu nog wachten totdat ze klaar zijn en afgekoeld ook vooral😜😜

Diane -

Oh man ik heb deze net gemaakt en hij is lekkeeeeer! Had alleen een vraag over het 10 minuten doormixen. Ik heb altijd begrepen dat je zo kort mogelijk moet mixen, omdat je cake dan een beetje taai kan worden? Heb t ook niet gedaan nu en hij is perfect ❤️ (Dus misschien maakt t wel geen bal uit).

Sandra -

Dit ziet er echt super lekker uit!
Ik heb wel een tipje voor je, ik zag dat je oven een telescooprails heeft. Als je hier je bakplaat/rooster op zet kan je het helemaal uit de oven trekken en hoef je dus niet met je handen in de warme oven.

Nynke -

Leuke video! Wat voor lippenstift hebben jullie deze keer op? Erg mooi!

Jorinde -

Wow, dit klinkt zo onwijs lekker! Dit ga ik zeker snel een keer maken!

Door -

Euh, ik ben nogal van ‘snel en makkelijk’, dus ik neem meestal die kant-en-klare deegmix van Herta, fruit of chocolade erbij en bakken maar 😊. Dus ik vraag me af of dat ook al lekker zou zijn, gewoon die reep eronder verbrokkelen…? Gauw eens proberen 😋

Kirsten -

Oke ik zal wel 1 van de weinige zijn, maar ik vind de caramel zeezout dus niet lekker..
Zou je deze ook met een andere smaak kunnen maken ? :)

Joy -

Nee. Onmogelijk.

Em -

😂

Marjan -

Jawel hoor, ik vind caramel zeezout ook niet te hachelen, ik heb de cake met de Tony Chocolonely versie Melk/Noga gemaakt, en hij is erg lekker geworden. Inderdaad erg machtig, 1 plakje voor het ontbijt is genoeg voor de hele ochtend zeg maar :-)

Kirsten -

Die lust ik wel :D. Ga ik het eens met die proberen!

Marit -

Mijn broertje viert morgen zijn 16e verjaardag… vanavond ga ik deze cake dan maar maken Hahaha! Vind de hele familie en visite vast lekker! Ben benieuwd!

Kim -

Jemig, die ziet er lekker uit! Een receptje om te onthouden…. Heerlijk filmpje ook weer van jullie twee.
Wellicht een tip: eerst de slagroom bij de gesmolten suiker doen (dat gaat inderdaad altijd flink spetteren) en daarna pas een klontje boter er doorheen roeren. Misschien dat de saus er dan minder ‘gesmolten boter’-achtig uitziet.

Hester -

Ik weet wat ik dit weekend ga doen! Dit lijkt me ook een foolproof recept voor iemand als ik. Hele leuke video dit, veel leuker dan wanneer het recept gedeeld zou zijn in een artikel met foto’s. Heel gezellig zo. En ohhh…. die KitchenAid. Ik moet er toch maar aan geloven denk ik. Met die prijs vind ik het eigenlijk kapitalistisch wangedrag zoals mijn ouders dan zeggen, maar iedere keer als ik ‘m in gebruik zie bij anderen wil ik er een!

Hester -

Ik heb ‘m eindelijk gemaakt! Superrr lekker! Grote complimenten voor de buurvrouw van Willemijn! Binnen 2 dagen was de cake hier thuis op, hihi. Die van mij was helaas iets te droog geworden (heteluchtoven, volgens keer wat korter bakken) maar daarvoor was die karamelsaus erbij wel een uitkomst! Ik had inderdaad ook dat de chocola naar beneden was gezakt.

Eva -

Er zijn Youtube videos waar ik een beetje een ongemakkelijk gevoel krijg, alsof ik naar een reclame zit te kijken. Is dit een samenwerking met Tony’s?

Willemijn -

Nee hoor! Anders zouden we het er natuurlijk bij zetten. :-)

Eva -

Bedankt voor je reactie Willemijn! Jullie zijn dus gewoon erg fan van Tony’s 😅😂 Fijn om te weten, niet dat ik tegen samenwerkingen ben zolang het er bij staat. De Ikea serie was juist erg leuk om te zien.

Hester -

Denk dat dat zo overkomt omdat ‘de oranje Tony reep’ toch wel het beeld is van salted caramel (ook in ijswinkels bijv). Ik ken ook geen ander merk wat een salted caramel reep heeft uitgebracht die net zo lekker is als deze. De hele salted caramel rage is volgens mij ook gestart doordat Tony Chocolonely deze reep heeft uitgebracht.

Lisa -

Wow, ziet er wel heel erg lekker uit. Ik ben niet zo’n bakker maar hier zou ik nog best eens een uitzondering voor kunnen maken.

Willemijn -

Yay! 😀 Hij is ook echt heel makkelijk dus het proberen waard. Om het simpel te houden kun je de saus achterwege laten. Zonder is ‘ie namelijk ook superlekker!

Gelukjes van Maris -

Ohneeee nu MOET ik deze maken.. thanks for sharing 😁

Reageer ook