Onze eerste vakantie met Maik

Onze eerste vakantie met Maik. Waar zouden we heen gaan? Met wat voor vervoersmiddel? En wanneer? Ik zag op tegen een lange autorit en ergens wist ik ook dat ik het gewoon moest doen. Tel daarbij op dat we een vakantie kregen aangeboden en wie zegt daar nu nee tegen? De reisplannen waren gemaakt. Frankrijk! Les Charmettes welteverstaan.

We werden uitgenodigd door Siblu Villages om een week te vertoeven in hun luxe mobile homes. Siblu heeft 19 verschillende 4-sterren campings in Frankrijk waar je uit kunt kiezen. Je kunt je er uitstekend vermaken. Er zijn grote zwembaden, gratis kinderclubs, leuke avondprogramma’s en (sportieve) activiteiten.

Voor onze eerste vakantie met Maik leek het gemak van een mobile home mij wel heel relaxt. Je kunt zelf je bedlinnen en handdoeken meenemen maar eventueel ook daar bestellen. Ook kun je om een kinderstoel en ledikant vragen alleen is het wel handig als je zelf een matrasje meeneemt.

Er is een keukentje aanwezig en een bank. Of die kleden er nu op lagen om de bank te beschermen of dat het gewoon een bepaalde manier van opbergen was weet ik niet precies. Wij lieten de kleden er maar op liggen. Voor zover dat ging met Maik, haha!

In totaal waren er maar liefst zes slaapplekken. We hadden dus alle ruimte. Een van de kamers toverde ik om in een slaapplek voor Maik en de andere kamer gebruikte ik als commode om zijn luiers te verschonen. Tja, als je toch alle ruimte hebt… 😉 En ook zorgde ik dat er nog één eenpersoonsbed over was. Een in case of emergency bed voor het geval Jorrik keihard zou snurken en ik niet kon slapen.

Verder waren er in de mobile home twee douches aanwezig en twee wc’s. Hoewel er dus voor zes man ruimte is, zou ik niet zo snel met zes man in zo’n mobile home gaan tenzij je de hele dag praktisch gezien buiten bent. Het is namelijk wel wat krap met zijn zessen. Ik zou dit mooi vinden voor maximaal 4 mensen.

Verder zat er ook een overdekt terras bij met een gasbarbecue, een tafel, stoelen en ligstoelen. Helemaal top! De enige kritische noot die ik heb is het feit dat er geen vaatwasser aanwezig is. Maar hé, afwassen heeft wel weer nostalgische herinneringen.

Maik kon daarnaast heerlijk in het gras spelen. Hier heeft hij weer een stokje en een blaadje te pakken. Hij heeft tijdens deze vakantie heel goed leren klimmen en maakt steeds meer plezier in het water, zo leuk om te zien.

‘s Avonds liep ik even met een roseetje over de camping en genoot ik van de gezelligheid. Ik hoorde alleen maar Franse mensen om me heen, af en toe wat Engels maar ik had het idee dat wij de enige Nederlanders waren.

Een Franse camping is in mijn ogen niet compleet zonder jeu de boules. Dit was dé plek, haha!

En ze hadden dus een supertof waterpark. Kijk hoe leuk dit is voor die kleintjes! Ze hadden ook nog twee peuterbaden en twee baden voor volwassenen en twee glijbanen. We kregen ook een speciaal bandje waarmee we gratis naar het waterpark konden en toegang hadden tot alle activiteiten.

Dit waterpark vond ik echt ideaal en we zijn er behoorlijk vaak geweest, bijna iedere dag wel even. Maik genoot er zichtbaar van.

We hebben een hele rustige vakantie gehad, lekker rustig aan gedaan. Hier waren we in Les Mathes. Genieten van de bootjes.

En van het mooie weer en het blauwe water natuurlijk! Maik keek zijn ogen uit.

En wij ook!

Les Mathes is een prachtige omgeving.

We aten vlakbij het strand. Niets zo lekker als ‘s middags warm eten. En dit waren de allerlekkerste (roerbak)groenten die ik ooit op heb. Zo smaakvol, niet normaal. Net als de rijst en de heerlijke witvis.

Deze toeristische trekpleister, Zoo Royan La Palmyre, kon ook niet ontbreken tijdens onze vakantie.

Het was voor het eerst dat we met Maik naar de dierentuin gingen en hij keek zijn ogen uit. Het was zo gezellig, heerlijk. Dit was zo’n leuke dag.

We hadden geluk, we hebben heel veel dieren van dichtbij kunnen zien. Je kon ook speciale popcorn kopen om te voeren aan bepaalde dieren zoals olifanten en giraffes. Dat hadden wij niet gedaan, want we zagen dit later pas. Sterker nog, we werden bijna ‘boos’ op een aantal Franse mensen omdat zij een giraffe popcorn aan het voeren waren. Wij dachten ‘dat is echt niet goed voor dat beest’ maar achteraf bleken we dus zelf de speciale popcorn gemist te hebben. Ik ben blij dat we er niks van gezegd hebben, haha!

Daarnaast heb ik nog iets bijzonders gezien: een olifant die niet van foto’s houdt. Hij griste zo de lens van een peperdure camera er af en ging er op staan. Het leek wel een hydraulische pers. Bizar! Zie je die stukjes onder zijn slurf? Dat was dus de lens.

Smelt!

Wij dachten trouwens na 20 minuten dat we de hele dierentuin al hadden gezien. En ik had ergens het gevoel dat dit echt niet kon. We wilden al bijna weggaan totdat ik toch nog voor de zekerheid een rondje wilde maken en wat bleek? Zoo Royan is inderdaad een grote dierentuin haha! Uiteindelijk waren we er wel vier uur gebleven. Je betaalt je trouwens scheel aan het eten wat je daar moet kopen en heel eerlijk? Het is niet heel lekker. Alles wordt opgewarmd in de magnetron en Jorrik zijn broodje was zo hard als een kanonskogel. Dat vond ik wel een bummer.

Wat ik ook veel gedaan heb is met Maik is (buiten) gespeeld. Ze hebben genoeg speeltoestellen en glijbanen buiten maar…

…ze hebben ook een speciale Bubble Room voor kleine kinderen. Voor iedere leeftijdscategorie hebben ze een speciale kamer. Heel erg fijn.

Maik vond het hier fantastisch. Hij was niet weg te slaan uit de Bubble Room. Het is ook een geweldige plek om te flirten, want hij sloeg maar liefst twee kleine Franse dametjes aan de haak. Ouwe charmeur.

Ook zijn we naar de stad La Rochelle geweest. We gingen hier naar het aquarium en daarna even de stad in.

We hadden de hele week prachtig weer. Het was perfect, niet te heet en niet te koud. Ik hou er van om tijdens de nazomer op vakantie te gaan.

En ze hadden ook nog een Sephora. Jorrik zag de letters alweer van kilometers afstand en hij wist wat dat betekende haha!

La Rochelle is een prachtige, oude stad. En de graffiti kunstwerken zijn ook fantastisch. Deze stad gaf me een heerlijk vakantiegevoel.

Tussendoor heb ik nog twee wasjes gedraaid. Dit hoeft natuurlijk niet op vakantie, maar ik vond het wel fijn zodat ik thuis niet zo veel hoefde te wassen. Je hoeft geen wasmiddel mee te nemen, dat zit al aangesloten op de wasmachines op de camping. Een was draaien kost €6 en een was drogen kost €4. Ik koos alleen voor wassen en hing de rest op. Best prijzig voor twee wasjes: €12. Maar goed, het is wel fijn dat het kan.

We hebben het heel erg naar ons zin gehad, onze eerste vakantie met zijn drieën was echt geslaagd. We hebben misschien niet heel veel gedaan, maar dat wilden we ook niet. We vonden het heerlijk om lekker te zwemmen, een beetje door Les Mathes te struinen en om op de camping te zijn. Ik zou hier zo nog een keer heen gaan.

En de reis viel me alles mee! We hebben er twee dagen over gedaan, het was ongeveer 10 uur rijden. Van tevoren zag ik best op tegen de lange autorit met zo’n klein mannetje maar het ging zó goed. Ik had alles bij de hand: speelgoed, boekjes, eten (veeeeel rijstwafels en speltkoekjes), drinken, doekjes, dekentjes en de luiertas.

Maar thuiskomen is altijd fijn natuurlijk, want deze lieve schat had ons erg gemist. En wij haar ook!

We hebben een fantastische vakantie gehad bij de camping Les Charmettes van Siblu en ik hoor wel eens ouders zeggen na de vakantie met hun kinderen dat ze weer vakantie nodig hebben, maar ik ben  blij dat ik kan zeggen dat ik ook oprecht uitgerust ben deze vakantie. Ik zou zeker weer naar een camping van Siblu gaan, wat mij betreft een aanrader. Dus hierbij wil ik hen graag bedanken voor hun lieve aanbod en de heerlijke vakantie die we gehad hebben. Het was heerlijk.

Het lijkt me leuk om misschien volgend jaar (voordat Maik 2 jaar wordt in ieder geval) eens te gaan vliegen met de kleine man naar een mooie vakantiebestemming. Ik heb de smaak te pakken!

14 reacties

Marijke van de Mhe -

Wat een prachtig mooie foto’s Martine! Wij zijn afgelopen zomer 16 dagen naar Italië geweest in een Airbnb zaten wij. Wij kiezen altijd voor een Airbnb met wasmachine. Je kunt dan zoveel wassen draaien als je wilt want de kosten zitten in het huisje begrepen.

Fijn te lezen dat jullie eerste vakantie met Maik zo geslaagd is.

Carmen -

Haha mooi dat Maik Franse dametjes aan de haak sloeg… Gelijk intrgreren, zo hoort dat. Wat ik me afvraag: hoe was de grootte van de dierenverblijven daar t.o.v. bijvoorbeeld Artis? De reden dat ik nooit naar een dierentuin ga is omdat ik het zo iets zieligs vind hebben, die dieren achter de tralies. Maar misschien is het in Frankrijk anders (denk het niet eigenlijk, maar hoop het wel)?

Martine -

Oei, dat durf ik niet te zeggen. Ik ken Artis niet zo goed. Ik vond de meeste dierenverblijven vrij ruim, alleen niet van alle dieren.

Desiree -

Ik reageer hier even op haha.
In Montpellier zit een enorme GRATIS dierentuin (Parc Zoologique Henri de Lunaret). Dat is een enorm park – dus het is heeeeel veel lopen haha. Maar het is enorm! Check maar!

Desiree -

Dat is overigens geen dierentuin, maar volgens mij een ‘achtertuin’ van de universiteit waar Diergeneeskunde gestudeerd kan worden en onderzoeken doen.

Maaike -

Volgens mij ging haar vraag niet over hoe groot de dierentuin is, maar over hoe groot de verblijven van de dieren zijn. :) Dierentuinen zijn niet bepaald diervriendelijk (die arme beestjes zitten de hele dag opgesloten in kleine hokjes dus geen rare vraag..)

Desiree -

Maaike: Maar een dierentuin zoals Artis met 900 dieren op 14 hectare, of zoals in Montpellier, 750 dieren op 60 hectare; dat zegt wel wat 😉

Tess -

Vonden jullie het makkelijker om Noah niet mee te nemen of was zij niet welkom op de camping?
Lijkt me lastig om je “tweede kindje” thuis te moeten laten.

Martine -

Je mag helaas de hond niet meenemen. Maar ik vond het niet moeilijk want ik weet dat ze gruwelijk verwend wordt bij mijn ouders. Ze vindt het heerlijk bij hen op het platteland, lekker katten jagen, op de bank slapen, ze krijgt altijd nieuw speelgoed en prakkies eten :’)

Dionne -

Het ziet er allemaal erg leuk en mooi uit. Fijn dat het zo goed bevallen is de eerste keer!

Neomie -

Wat een luxe stacaravan zeg. Wij zijn met een gezin van 4, en hadden altijd meer dan genoeg aan 2 slaapkamers en 1 badkamer. Vakantie hoeft geen luxe te zijn, 80 procent van de tijd ben je toch buiten. Dus 3 slaapkamers en 2 badkamers is wel fijn maar om nou te zeggen dat dat eerder geschikt is voor 4 mensen ipv voor 6 mensen vind ik toch wel overdreven.

Verder ziet de camping er erg netjes uit!

Martine -

Het was meer dat ik dat zei, omdat de keuken/woonkamer wel wat krap zou zijn met zijn zessen als je ‘s avonds binnen zit. Allemaal op de bank zitten bijvoorbeeld wordt ‘m dan niet. Maar wat je zelf al zegt: je gaat er vanuit gezien de zomerperiode dat je heel veel buiten bent.

Femke -

Wat fijn dat jullie zo’n heerlijke eerste vakantie hadden als gezin van 3. Frankrijk vind ik ook een heerlijk land. Zo’n (luxe) mobile home zou ik ook zo kiezen voor een eerste vakantie. Grappig dat die dierentuin uiteindelijk zo groot was. Hmmmm, typisch vind ik dat vaak dat het eten in Franse parken helemaal niet zo lekker is (en ontzettend duur).

Romy -

Wat fijn dat de vakantie zo goed is bevallen! Het lijkt me toch spannend om zo’n eerste keer met een baby op reis te gaan. De omgeving ziet er wel heel mooi uit daar en zo te zien was er genoeg te doen. Wel balen dat Frankrijk soms zo duur is, vooral qua eten bij attractieparken en dierentuinen inderdaad. Maar gelukkig mocht dat zo te lezen de pret niet drukken verder :)

Reageer ook