PLOG: Een heerlijk weekend!

September! De scholen in het Noorden zijn weer begonnen. Ook al gaan mijn kinderen nog niet naar school, doordat alle kinderen uit de buurt weer naar school gaan voelt ook voor mij deze week alsof er een nieuw jaar begint. Afgelopen weekend was een heerlijke afsluiting van de zomer. Kijk maar mee!

Zaterdag

We beginnen de dag met wafels op zaterdagochtend (zie bovenste foto). Sinds ik een wafelijzer heb, bak ik ze met enige regelmaat als verwen-ontbijt. Heerlijk! Ik deelde mijn recept voor wafels al eerder op Instagram, maar hier onder vind je hem ook nog een keertje:

  • 200 gram bloem
  • 65 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 90 gram gesmolten boter
  • Snufje zout
  • Snufje kaneel
  • 1 ei
  • 300 milliliter melk

Meng alle ingrediënten met de helft van de melk tot een glad beslag. Voeg daarna de rest van de melk toe. Even bakken in je wafelijzer en smullen maar!

Na het ontbijt komen de buurkinderen spelen. Het is hier altijd een gezellige inloop van buurkinderen uit de hele straat. Super gezellig!

Daarna gaan we met zijn allen aan de slag in de tuin. De klimplanten staan tegen het gaas! Nu nog een jaartje wachten tot het begroeid is, haha!

Ondertussen gaat de buurman aan de slag met de schutting en Djurre legt het gras in onze tuin. Jelle helpt graag een handje mee… 😉

Wat wordt ‘ie groot he! De laatste tijd wil ik echt continu gillen ‘Stop met groeien!’ Het is zo leuk dat ik zou willen dat ik sommige momenten voor eeuwig vast kon houden. Lief mannetje!

Aan het eind van de dag is er een heleboel werk verzet. De schuttingen staan, er ligt gras, er zit voor een groot deel beplanting in de tuin. Wow!

Ik krijg vaak vragen over wat we met de tuin gedaan hebben en of we dit uitbesteed hebben. Let me tell you, tuinen kosten geld. Heel veel geld. Mogelijk net zo veel geld als een aanbouw laten doen of een peperdure houten vloer laten leggen. Dus hebben wij alleen het straatwerk uitbesteed en voor de rest alles zelf gedaan samen met de buren. Dat scheelt echt heel veel! Op dit soort momenten ben ik zo blij met een handige man.

Ik ben zo blij met onze tuin. Hij is nog super kaal, maar aangezien de herfst voor de deur staat gaan we er weinig meer aan doen. Hopelijk volgend jaar een mooie overkapping en loungeset!

Etenstijd! We eten deze heerlijke curry.

Sporty spice! Kuch, haha! Het is tijd om te sporten! Sinds een tijdje sporten we samen met een paar huizen uit de straat. Niet alleen is het gezellig, het motiveert ook nog eens ontzettend. Doordat ik een tijd personal training heb gehad weet ik nog best wel veel oefeningen. Super handig! Naast een parcours met oefeningen gaan we ook rondjes hardlopen. Het doel is om dit twee keer per week te doen en tot nu toe gaat dat goed! Yay!

Zondag

Goedemorgen! Het eerste artikel dat ik voor 2WMN schreef was hoe je van restjes witte rijst, rijstepap kon maken. Na de curry van gister had ik heel veel rijst over dus besloot ik vanmorgen rijstepap te maken. Superlekker!

Tijd voor een make-uppie! Gijs ‘helpt’ me. Zo lief. Ook hij wordt zo groot… Echt genieten!

Het lookje van vandaag! Vrij simpel: wat foundation, poeder en blush en tot slot wat mascara, wenkbrauwpoeder en een subtiele lipstick op. Ready to go!

M’n outfitje van vandaag bestaat uit mijn All Stars, grijze Supertrash broek, Denham overhemd en mijn gele Massimo Dutti jas.

Samen met wat vriendinnen ga ik naar een ‘kleding shop event’. Ik weet even niet hoe ik het moet noemen, maar het is een soort tupperware party maar dan voor kinderkleding. Haha! Jup, ik had ook geen idee dat het bestond… Maar mijn lieve buurvrouw koopt van dit merk vaak kinderkleding en nam ons op sleeptouw.

Ik kon alleen maar gillen ‘Hoezo kopen jullie dit en dit en dit niet voor jullie dochters?!’ Haha! De meisjeskleding was zo leuk. Maarrrr, ook voor mijn jongens ben ik geslaagd. Over een week heb ik het in huis. Ben benieuwd!

Daarna gaan we nog even naar een dorpje vlak onder Groningen, naar een woonwinkel.

Ze hadden er super leuke ‘Kletspotten’. Potten met kaartjes met vragen er op die je kunt beantwoorden aan tafel met elkaar. Ik besloot een potje mee te nemen.

Inmiddels was het lunchtijd en we besloten spontaan te gaan lunchen. We gingen naar ‘De Dame’ aan het Paterswoldsemeer. Een prachtige plek!

We bestellen een overvol borrelplateau. Hmmm!

Tegen 15.00 uur zijn we weer thuis en ik ga gelijk door met koken. Vanavond zijn we uitgenodigd voor een barbecue bij een collega van Djurre thuis en ik heb aangeboden een pastasalade te maken.

Ze hebben zo’n lieve lobbes, die collega en zijn vrouw. Pluisje, heet ‘ie. Hoe hilarisch?!

Tijd om te berbecuen! De kinderen spelen lekker en ik leer zijn collega en vrouw een beetje beter kennen. Heerlijk om met een vrouw te kunnen praten die Djurre’s werk en alles wat er bij komt kijken echt begrijpt, hihi!

Om 19.00 uur zijn we weer thuis en dan brengen we de jongens naar bed. Nog even samen kletsen op de bank en dan ga ook ik naar bed. Morgen weer werken!

10 reacties

Kirsten -

Wij kopen ook sinds een tweetal jaar bij Pompdeluxe, leuke kleding en een hele goede kwaliteit. Vooral de streepjes shirt in ribstof zijn erg leuk voor de jongens.

Debbie -

Heeeee, waar staat die leuke woonwinkel? :)

Willemijn -

De Punt! 😀

Milou de Schrijver -

Even een complimentje hoor, wat zie je er ontzettend goed uit Willemijn!

Carina -

Ik ben fan van Pluisje :’) naam past totaal niet bij t beestje maar daardoor des te leuker, hahaha!

Hester -

Pompdeluxe! Zo’n leuk merk!

Willemijn -

Ha, een kenner! 😀 Ik ben er ook fan van geworden!

Loes -

Ohh zo’n borrelplank ziet er heerlijk uit! Ik vind die kletspotten zo leuk, heel gezellig voor een avondje met vrienden.

Kirsty -

Die wafel ziet er heerlijk uit! Daar zou ik ook geen nee tegen zeggen als ontbijtje. En dan ook zo’n lekker borrelplankje als lunch, heerlijk. Gezellig ook dat je met een collega van Djurre en zijn vrouw bent gaan bbqen!

Romy -

Wat een heerlijk weekend zo! Die woonwinkel ziet er superleuk uit. Daar hebben ze vast heel wat leuke woonaccessoires. En wat een goed idee om samen met de buren te sporten. Gezellig en extra motiverend! :)
Ik herken wel je gevoel van het nieuwe jaar trouwens. Ik werk op de universiteit en het voelde gisteren ook echt als een nieuw jaar toen alle nieuwe studenten weer binnenkwamen en het eindelijk weer druk was qua personeel 😉

Reageer ook