Leuke dingen om te doen met peuters

Ik heb al vaker de vraag gekregen wat ik graag voor leuke dingen doe met Jelle en Gijs. Ik herken de inspiratie-struggle zéker! Met mijn hyperactieve mannen kan ik inmiddels niet meer hele dagen binnen blijven zitten. Er moet wat ondernomen worden. Maar wat? Daarom vandaag mijn leukste met leuke dingen om te doen met peuters.

Speeltuin

Mijn favoriete activiteit om met de jongens te doen is naar de speeltuin. Laarzen en jas aan en lopen maar. Als je dan eenmaal aangekomen bent na aan halfuur (want elke grasspriet moet onderzocht worden) doe je een rondje wipwap, schommel en wipkip en je bent zo weer een uur verder de dag door.

Als ‘speciaal uitje’ ga ik graag met ze naar het grote speelpark waar we een seizoensabonnement op hebben. Als het even kan stappen we op de fiets en gaan we er een paar uurtjes naartoe. Met tig glijbanen, een apenkooi, heel veel zand, een springkussen en een speelkasteel hebben ze hier uren plezier. Heerlijk om te zien (en om zelf mee te spelen natuurlijk 😉 ).

0c7c06ff-78f0-4c90-8fdf-d4766799baae

Speelhal

In de herfst en winter ga ik graag naar een overdekte speelhal (zoals Monkey Town of Ballorig). Uren speelplezier, poffertjes of patat als lunch en op de terugweg twee uitgetelde jongens in de auto. Nu ze steeds beter door de apenkooi kunnen vind ik het zelf nog leuker, want ik hobbel er vrolijk achteraan.

Picknicken

Kinderen vinden picknicken geweldig. Bij picknicken dacht ik eerder altijd aan een grote mand met heel veel eten en spullen meezeulen, maar later besefte ik me dat het natuurlijk voor kleine kinderen al snel heel leuk is. Dus neem ik gewoon een klein tasje mee met wat eten en drinken, een handdoekje om om te zitten en noem dat al picknicken. Die glunderende koppies van ze als ik zeg dat we gaan picknicken zijn echt priceless!

Ik houd het simpel en neem daarom maar een paar dingen mee. Het merk BergHOFF heeft hele handige ‘on the go’ producten. Zoals deze roze tweedelige lunchpot uit de Leo lijn. In de bovenkant doe ik vaak wat crackers of fruit en in de onderkant tomaatjes of stukjes komkommer. Maar je zou ook yoghurt in de onderkant kunnen doen en granola in de bovenkant. Super handig! Daarnaast neem ik in de thermosfles wat water of thee mee waar we samen uit kunnen drinken. Zo simpel kan leuk zijn!

Foto 20-08-18 10 02 14

Foto 20-08-18 10 05 45

Het fijne aan de producten van BergHOFF vind ik dat ze lichtgewicht zijn. Dat scheelt gewicht in mijn tas! Daarnaast is het natuurlijk ook veel duurzamer dan boterhamzakjes en voorkom je ook gelijk geplette tomaten en verkruimelde crackers. 😉 En het ziet er leuk uit. Het oog wil ook wat, toch? Klik hier voor meer BergHOFF producten.

Het bos of het strand

Afhankelijk van waar je woont is een natuurgebied in je omgeving bezoeken ook vaak heel leuk met peuters, zoals het bos of het strand. Verwacht niet te veel en al helemaal niet dat je een flinke wandeling kunt maken. Een paar honderd meter lopen en wat takjes of schelpen zoeken is al een leuke activiteit voor ze. De ultieme mindfulness oefening!

Kinderboerderij

Mijn kinderen zijn niet per se fan van de kinderboerderij, maar toch vond ik dat ‘ie in het lijstje moest. Het is toch een beetje een klassieker! Geitjes aaien, kippen voeren en pony’s spotten. Goed voor de ontwikkeling van de woordenschat en voor veel kinderen een superleuk uitje.

IMG_4214

Trekkers en graafmachines spotten

Iets wat wel een succes is bij mijn jongens zijn trekkers en graafmachines spotten. Ik doe ze een groot plezier als ik met ze langs een bouwplaats rijd of over de plattelandsweggetjes ga fietsen terwijl zij ondertussen de ene trekker na de andere giertank spotten.

Naar opa en oma

Een bezoekje brengen aan opa en oma Pannenkoek is voor onze jongens altijd een feestje, want als we aankomen in Eindhoven staan er altijd pannenkoeken en heel veel speelgoed op ons te wachten. Jelle en Gijs zijn dol op hun overgrootouders. Het is wel even een ritje, van Groningen naar Eindhoven. Bewapend voldoende speelgoed, tussendoortjes voor de jongens en een flinke mok thee of koffie voor onszelf is het wel te doen.

Je kunt natuurlijk onderweg bij een tankstation stoppen voor wat koffie of thee, maar we hebben gemerkt dat we voor het humeur van de jongens beter in één ruk door kunnen rijden, zonder te stoppen. Daarom neem ik altijd thee en koffie voor ons mee van huis (nu voel ik me echt zó mijn moeder, haha!). Ik kreeg deze toffe travel mug van BergHOFF die je kunt personaliseren met een gegraveerde tekst in de siliconen sleeve. Hoe tof is dat? Ik heb er de tekst ‘Tea is a hug in a mug’ op laten graveren, maar ‘Hot Stuff’, ‘But first, coffee’ of je naam is bijvoorbeeld ook heel leuk! Wil je ook zo’n mooie mok? Klik hier om je gepersonaliseerde travel mug te bestellen!

Foto 20-08-18 09 59 52

Fietsen

Terug naar de uitjes. De laatste alweer: fietsen. I LOVE fietsen! Niets gezelligers dan met mijn twee vriendjes op de fiets stappen en een eindje te cruisen. We zien altijd van alles. Soms halen we ergens een ijsje nu het zomer is of stoppen we bij een bankje om wat te spelen. En ik heb ook gelijk mijn dagelijkse portie beweging gehad! Win win!

Voor zo ver mijn favoriete leuke dingen en uitjes om te doen met mijn peuters. Ik ben heel benieuwd wat jullie leuk vinden om te doen! Let me know!

Dit artikel is in samenwerking met BergHOFF

8 reacties

Noelle -

Zelf geen kinderen maar ik werk wel met kids. Een kleine dierentuin zoals DoeZoo of speeltuin in Nienoord vind ik altijd erg leuk om met ze naar toe te gaan. Stukje wandelen, speeltuin, knutselen (maskers maken) en rondtouren met de auto/fiets zijn hier ook favoriet. En dan het liefst door de wasstraat met de auto 😀 Ook zit er in groningen een soort techniek museum waar ze zelf onder begeleiding van alles kunnen knutselen met hout, ijzer en stroomdraden. Dat is wel voor als ze iets ouder zijn haha. Tip voor later.

Janine -

Ik heb zelf geen kinderen maar wel een boel neefjes en nichtjes die heel veel langskomen en mijn ideeën raken een beetje op de laatste tijd. Dit artikel herinnerde mij er weer even aan dat de kleine dingen zoals naar het bos gaan of picknicken ook hartstikke leuk zijn. Ik heb gelijk zin om ze weer op te trommelen.
Wat ik zelf trouwens ook leuk vind is samen iets bakken. Één van de dingen waar een neefje het nu nog over heeft is een speurtocht door mijn huis. Ik had een schatkaart gemaakt, van rood wol ‘laserstralen’ gespannen, overal kleine opdrachtjes gemaakt en aan het einde een schat (voor een paar euro kun je een hele schatkist vullen bij de Action).

Michelle -

Super leuk artikel! :)

Rosanne -

Leuke tips! Ben je wel eens bij de drentse koe geweest? Dat is zooo leuk!

Willemijn -

Nee dat ken ik niet, heb even gegoogled en het ziet er leuk uit! Leuke tip!

linda -

leuk artikel! waar is je grijze skinny van bij de picknick foto? :)

Willemijn -

Supertrash! :-)

Jessica J. -

Goede tips! Mijn vriends petekindje is twee, dus die uitjes gaan stilaan beginnen komen. :-) Een paar maanden geleden is ze blijven logeren en dat ging alvast erg goed. Ze is gelukkig een kleintje dat je gemakkelijk tevreden kan stellen.

Reageer ook