Dingen die ik dagelijks in het huishouden doe

Het huishouden is een never ending story. Ook al heb je een schoonmaakster, zijn jij en je huisgenoten een team én heb je een robotstofzuiger, dan nog zijn er altijd klusjes te doen. Dit zijn de dingen die ik dagelijks in het huishouden doe.

Opruimen

Ik hou van een opgeruimd huis. Voor mij geldt: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Ik word helemaal gek en onrustig als er continu rommel zou liggen. Op dagelijkse basis doe ik daarom de volgende dingen:

Een opgeruimd aanrecht

Ik vind het fijn als het aanrecht opgeruimd is. Alle afwas in de vaatwasser, geen kruimels en en alle spullen opgeborgen in de kasten (waar het overigens wél een teringzooi is). Het lukt me niet elke dag, want te vaak verzamelt er zich toch troep in de loop van de dag, maar ik probeer het wel zo opgeruimd mogelijk te houden.

Een rondje over de eerste verdieping

Op mijn vrije dagen en in het weekend maak ik altijd een rondje over de bovenverdieping. De dekens even gladtrekken, verdwaalde kledingstukken in de wasmand (waarom gooit iedereen toch altijd die was vóór de wasmand, in plaats van er in?!), de wastafel even droogmaken, bijvoorbeeld.

Speelgoed opruimen

Ik zou dit 100 keer per dag kunnen doen, maar ik laat het gewoon lekker bij één keer per dag. Aan het eind van de middag, voor het avondeten ruimen we alles samen met de jongens op. Het beste moment van de dag!

De kookplaat schoonmaken

Het allerfijnste aan inductie is dat je het in een zucht en een scheet schoongemaakt hebt! Een drupje afwasmiddel en een vochtige doek en vegen maar! Tot slot even droogmaken met een droge doek en klaar is Kees. Love it!

En dat was het! Ik zou willen zeggen dat ik:

  • Elke dag een wasje deed, zodat het beter te behappen is
  • Elke dag een doekje over de wc haalde omdat dat hygiënischer is nu Jelle zindelijk is
  • Elke dag stofzuigde (want ook al hebben we Saar niet meer, er valt alsnog genoeg op te zuigen)

Maar ja, daar heb ik gewoon geen zin in! 😉 Haha! Ik ben heel benieuwd wat jij dagelijks doet in huis. Deel het hier onder in de comments!

31 reacties

Femke -

Hier thuis met 2 kleine kinderen en een hond is huishouden bijhouden een must. Elke dag beneden stofzuigen, dweilen, meubels afsoppen, wc en keuken schoonmaken. Boven elke dag swiffer over de vloer, doekje door de wasbak en elke dag was draaien. En ik sla het echt nooit een dag over, bijhouden scheelt een hoop groot schoonmaakwerk

Sara -

Gek om te zeggen misschien, maar dit soort artikelen vind ik nou heel leuk om te lezen! En vind ik ook goed bij 2wmn passen, dus superleuk!
Ik was altijd heel erg van het opruimen en schoonmaken. Maar ik heb nu een baby van 2 maanden en deze maanden warm crazy! Ik ben nu blij als ik het eten klaar heb en zelf gedoucht ben en wasjes opzetten en in de droger lukt ook nog wel. Maar verder.. is mijn huis helaas best een chaos. Maar ik probee het los te laten en te genieten van mijn lieve zoontje, die nu veel aandacht vraagt en krijgt! Straks moet ik alweer aan het werk, dus dan ga ik ze nog missen. En Tsja dat huis.. ooit wordt het hopelijk weer schoon 😂

Nicole -

Heel erg leuk om te lezen wat je dagelijks doet. Ik woon zelf nog thuis, maar dingen die ik dagelijks doe zijn kleding opruimen, bed netjes maken, bureau opruimen en als ik zelf de keuken heb gebruikt het afspoelen, afwassen of in de vaatwasser zetten.

MarijkevandeMhe -

Wij hebben plavuizen door heel het huis(antraciet) en hier zie je veel op. Voetstappen bijvoorbeeld. Dus de vloer dwijl ik iedere dag en stofzuig ik zonodig. De vaatwasser ruim ik in/uit of mijn vriend. Het bed wordt 1 keer per week verschoond, iedere dag wel een was. Verder de woonkamer, keuken en bijkeuken sop ik iedere week.

Allissa -

Leuk om te zien, al die verschillende dagelijkse taken. Ik zorg er elke dag voor dat de vaatwasser in&uit wordt geruimd, aanrecht leeg en schoon houden. De kattenbakken controleren/verschonen/de poep er uit scheppen. En her en der even wat dingen opruimen. Op dit moment gaat het anders want deze week gaan we verhuizen, chaosss.

Mare -

Leuke blog! Ik haat het huishouden, vooral opruimen. Koken vind ik dan op zich wel weer best leuk (af en toe).
@Willemijn: Weet niet of je de blog van Michelle Bollen-Walk van Bijzonder Klein Wonder weleens leest? Hoe zij het huishouden runt (ook haar blog) dat is echt bijzonder. Niet alleen doet ze superveel (meerdere wasjes en dagelijks stofzuigen met twee kids), haar blog, werken 20 u per week en nog Walk digital……en nog veel meer…maar nu het belangrijkste. Ze heeft ook plezier! Ze geniet van de dingen, hoe klein en simpel ook. En het ergste :)….als je haar blog leest straalt er zo’n rust vanaf (ook al is dat misschien niet altijd de werkelijkheid).
Maar qua organisatie kan ik wel een voorbeeld aan haar nemen!

Willemijn -

Ja ken ik! Love Michelle, dat is zó’n lieverd. En hoe zij het allemaal doet vind ik zo knap!

Constance -

Ik maak elke dag het bed op en elke dag de afwas en het aanrecht aan het eind van de dag leeg en schoon.
Op zondag maken we alles met z’n tweetjes schoon en was ik alle wasjes weg!
Tussendoor gewoon wat nodig is.

Sarah -

Leuk om te lezen! Wat ik elke dag doe:

De woonkamer vegen (stofzuigen 3 of 4 x in de week)
Vaatwasser in- en uitruimen
Doekje over aanrecht
Doekje over eettafel
De was en was vouwen en opruimen
1 keer speelgoed opruimen (of vaker als het echt een hele grote bende is)

Wat ik vaker zou willen en moeten doen:
Stofzuigen en dweilen
Fornuis schoonmaken
WC en badkamer schoonmaken
Zooi overal opruimen (tafel ligt zo snel vol en de slaapkamer wordt ook zo snel een bende)

Chantal -

Wij hebben een hond dus ik moet elke dag stofzuigen en dweilen.
Elke dag opruimen. In de ochtend alle bedden opmaken, luchten en een was aanzetten. Was vouwen, elke dag wel 1. Vaatwasser uitruimen.

Jildou -

Jeetje wat een ijverige volgers hebben jullie, Wil en Tien! Wij hebben een zoon van net 2 en ik werk 32 uur. Het enige wat ik echt elke dag doe is afwassen, aanrecht, eettafel (+vloer eromheen) en salontafel schoonvegen. Wasjes draai ik 3 á 4 keer per week, wc om de dag even snel, en de badkamer doe ik niet vaak genoeg! 😉

Daan -

Oh my! Ik vind het mij toch erg; ik ben nl ook van de orde en structuur in huis (lees opgeruimd) maar het is gewoon onkruid!!!; Binnen een scheet is er wel troep! En niet op 1 plek? Pffff best frustrerend!
Misschien toch minimaliseren; lees: Bijna niks in je huis hebben qua spullen! Heerlijk lijkt mij dat 😂

Anne-Miep -

Hier ziet het er hetzelfde uit ongeveer! Ik probeer elke dag alles opgeruimd te hebben. Wel probeer ik elke dag te stofzuigen ivm kruipende baby en verharende katten

Jasmijn -

Ik ben au pair in Zwitserland En mijn huishoudelijke taken zijn iedere ochtend de vaatwasser uitruimen en iedere dag een wasje te draaien en op vouwen. Verder doe ik eigenlijk niks meer in het huis. Er komt twee keer per week een schoonmaakster en die strijkt ook gelijk

Inge -

Elke dag:
Aanrecht
Eet en salontafel afnemen
Losse troepjes opruimen in het hele huis
Wc’s
Mijn zoon stofzuigt na het avondeten
1 was draaien
De droge was verdeel ik, 1 wasmand van mijn zoon, 1 van mij, 1 van mijn man, 1 met handdoeken, 1 met theedoeken/vaatdoeken
Elke dag vouw ik 1 mand leeg

Elke maandag:
Eerste verdieping en zolder
Afstoffen, stofzuigen en dweilen
Beneden ook dweilen

Elke donderdag:
Woonkamer afstoffen, stofzuigen en dweilen

Elke zaterdag:
Badkamer en een extra klus (wat prio heeft dan)

Dit is wel de ideale situatie hoor 😂

Kimberly -

Ik doe ook niet super veel dagelijks; maar een keer in de paar dagen krijg ik opeens opruim en schoonmaak woede haha.

Wat ik wel echt dagelijks doe is de vaatwasser in en uitruimen, doekje over aanrecht en zorgen dat dat schoon en leeg is (kan ook niet tegen een rommelig aanrecht!). Ennnnnnn dat was het haha.

Miek -

Ehm… ik doe geloof ik niets echt elke dag!Moet ik me nu zorgen maken?

Doe het huishouden samen met mijn man (waarvan hij t meest). En dan doen we elke dag het aanrecht/tafel, de vaatwasser, was in de wasmand en slaapkamers luchten.

Tina heurter -

Ik doe iedere morgen bedden opmaken,stoffen en om de dag boven op de kasten op de slp kamers en dan dweilen .elke dag doek door de badkamer en 1x in de week alle tegels en douchecabine met antikal.elke dag wc,s en elke dag beneden stoffen en dweilen,om de dag de banken van zijn plek en 1x in de week de keuken grondig en de aanrecht elke dag een x of 3..ben thuisblijf mama dus heb er ook genoeg tijd voor…en hou gewoon van een schoon en net huis…

Amélie -

Elke dag stoffen en stofzuigen en dweilen?? Dat klinkt als smetvrees.
En op kasten stoffen doe ik 1x per jaar hahahahahahahahahaha

Nadine -

Wij draaien elke dag een was en vouwen dan gelijk de was die ervoor op het rek hing even op. Verder ruim ik elke dag ook wel op en ik houd ook van een schoon aanrecht. Speelgoed ruim ik elke keer als dochter op bed ligt op ‘s ochends, ‘s middags en ‘s avonds. Met een paar minuten heb je dat ook gedaan. Verder op mijn vrije doordeweekse dagen (2) standaard naast bovenstaande dingen, afstoffen, stofzuigen, dweilen en de wc (voor 10 uur ben ik klaar). In het weekend doen we vaak een ‘groot ding’ zoals badkamer of keuken.

Bianca -

Iedere dag beiden wc’s, stofzuigen, dweilen aanrecht schoon, was draaien en iets extra ene dag de keuken andere dag boven alles.

Dita -

Leuk om te lezen wat je dagelijks doet. Hier dagelijks: aanrecht opruimen, speelgoed opruimen, doekje over de wc en aanvegen of stofzuigen.

Miranda -

Elke dag;
Stofzuigen en dweilen (want hond en 2 katten)
Keuken schoonmaken
Doekje over alle meubels in de woonkamer/eetkamer
1x in de week konijnenhok
3x in de week de kattenbakken
4x in de week de was en badkamer, slaapkamers schoonmaken

Ben benieuwd hoe dit veranderd als er kinderen mogen komen

Carina -

Dagelijks.. doe ik alleen mijn was in de wasmand en achter de honden opruimen. Verder doe ik alles 1a 2x per week. Naja wassen doe ik 1x per 3 weken ofzo, of als mijn ondergoed op is, hahaha. In mijn eentje krijg ik die wasmand nooit zo snel vol! Stofzuigen en dweilen doe ik 1x per week want met die honden is het binnen 5 min weer een troep dus waarom zou ik het vaker doen, dat is dweilen met de kraan open hier..

Cindy -

Dagelijks:
Aanrecht, wastafel, nachtkastjes, dressoir en eettafel schoonmaken/opruimen, keuken stofzuigen, rest vh huis “swifferen”

Denice -

Ik doe niet iedere dag mijn huishouden 🙈
Ik doe alles op zondag:
– Stofzuigen
– Wasbak schoonmaken
– Wassen
– Afwassen
– Mijn klusje die ik die week moet doen (studentenhuis)
– Boodschappen doen
– Alle troepjes opruimen
– Bureau met een doekje afnemen

Ik ben door de weeks te druk met school en reizen naar school dat ik het eens per week doe

Marije -

Ik pretendeer elke dag:
Alle kleren van de grond op te rapen
1 was te draaien
Het aanrecht leeg te hebben
Speelgoed opgeruimd
En minstens geveegd te hebben.

Dit werkt in de praktijk natuurlijk niet zo 😂
Momenteel staat ik gezouten caramelsaus te maken voor over een Tony cake😇

Joyce -

Ik doe denk ik ongeveer hetzelfde als jij :) Ik trek iedere dag nog even een swiffer erdoor, dan zijn de meeste kruimels en troep aan de kant en het gaat een stuk sneller dan stofzuigen

Joyce -

Ik doe denk ik ongeveer hetzelfde als jij! Ik trek iedere dag de swiffer er even door; gaat een stuk sneller dan stofzuigen en de ergste kruimels en troep is aan de kant 😉

Imke -

Hier gaat dagelijks onze robotstofzuiger, Willem, aan! Heeerlijk, want ik heb een he-keel aan stofzuigen. Daarnaast een schoon aanrecht en een schone wastafel! ✨

Desiree -

Haha wij hebben ook zo’n robot, bij ons heet ie Vladimir 😂🙊

Reageer ook