BELANGRIJKE BOODSCHAP + OPDRACHT

Na de video over liever zijn voor jezelf, besloten we dat we meer van dat soort video’s op wilden nemen. We hadden het nog niet gezegd of we kregen een toffe mail binnen met een belangrijke boodschap. Of we achter deze boodschap stonden en daar een video over wilden maken? Zeker! In deze video vertellen we wanneer wij voor het laatst straalden en andere vrouwen lieten stralen. En…we hebben een opdracht voor jullie. Doe je mee? Let’s spread the positivity!

https://youtu.be/T98xuioMfnc

Deze video is in samenwerking met Andrélon

6 reacties

Hester -

Zeker een goede missie om aandacht voor te vragen! Ik denk dat we allemaal de wereld een stuk beter en gelukkiger kunnen maken als we proberen elkaar te helpen en überhaupt meer aandacht voor elkaar te hebben. Het valt me altijd op hoe weinig mensen bijvoorbeeld een conducteur gedag zeggen/aankijken bij het controleren van de kaartjes of dat mensen gewoon hun oortjes inhouden. Ik vraag me ook wel eens af of de samenleving op sommige gebieden zo verbitterd is dat we ook niet meer gewend zijn aan complimenten of het aanbieden van hulp. Ik krijg namelijk ook wel eens vreemde blikken als ik bijvoorbeeld een vreemde complimenteer op haar outfit of als ik iemand hulp aan bied. Zo’n “bemoei je met jezelf”-blik.

Ik vind het wel een gemiste kans dat die krabbenmand metafoor weer wordt aangehaald en dat dit vervolgens niet gebruikt wordt om die werkmoeder opmerking van Krullen & Kletsen recht te zetten. Daar was enorm veel ophef over bij de comments en ik vind het knap dat Willemijn daar vervolgens ook in dialoog ging en zicht kwetsbaar opstelde! Die opmerking is een voorbeeld van “onbewust en onbedoeld mensen neerhalen” en het had de video nog krachtiger gemaakt als je dit bijvoorbeeld als leermoment had benoemd en niet alleen aan te geven wanneer jullie het ‘goed’ hebben gedaan. Maar ik kan ook begrijpen dat jullie deze video al daarvoor hebben opgenomen (dat weet ik niet) of dat dat in dit geval niet kan omdat het een samenwerkingsvideo is. Maar los daarvan had het Martine gesierd als ze nog even had aangegeven dat ze ervan geschrokken was dat dat zo verkeerd over was gekomen oid, want nu heeft Willemijn die kool uit het vuur gehaald.

lauran -

Jullie zijn echt uniek en inspirerend! Respect voor jullie! Hier mogen andere vloggers een voorbeed aannemen! Spread the love and compliments :)

joke -

Wil je gelukkig zijn voor een uur, doe dan een dutje
voor een dag, ga dan vissen
voor een maand, ga dan trouwen
voor een jaar, erf dan een fortuin
en voor een heel leven, help dan een ander.

Oud Chinees gezegde

Deze spreuk kwam gelijk bij me op, ik doe natuurlijk mee!

Monique -

Leuk!!! Ja ik doe mee, wat heerlijk zo’n video ❤️❤️❤️ Vroeger was ik nooit zo bezig met mensen goed te laten voelen, het was ondergeschikt aan mijn missie om de wereld beter te maken (want daar worden mensen toch beter van?). Ik was een echte INTJ, een mastermind. Tegenwoordig weet ik wel beter, gevoel is belangrijk en het start met menselijk contact. Vandaag heb ik grieperig op de bank gelegen, maar ik heb via berichten wel vier vrouwen een leuke boost kunnen geven. Door hun leuke reacties voelde ik mij ook weer een stukje gelukkiger 😄 Na jullie opdracht ga ik eens iets bewuster kijken naar complimenten of een helpende hand die ik kan geven.

Daphne -

Love it!

Carmen -

Lieve meiden,

De afgelopen tijd heb ik veel kritiek bij jullie voorbij zien komen. Helemaal prima natuurlijk, iedereen heeft een andere mening en feedback hoort erbij en kan goed gebruikt worden toch ;). Wel vraag ik me vaak af of het echt terecht is. Veel volgers, waaronder ik, kennen jullie nog uit de tijd dat het nog niet echt “jullie” was. Ik was een jonge onzekere puber. Een echte laatbloeier en kon moeilijk meekomen met de rest van mijn leeftijdgenoten. In die tijd ben ik gaan lezen, kijken naar o.a. jullie blog/kanaal. Omdat jullie een paar jaar ouder zijn, voelde het alsof ik een grote zus had. Eentje die niet oordeelde als ik zin had om een Mickey Mouse trui aan te trekken. Een die niet moest lachen als ik onzeker over de damesafdeling struinde in de hoop dat ik eindelijk “grote mensen kleding” kon vinden waar ik in paste. Jullie konden uitleggen hoe iets voelde en dat het eigenlijk allemaal minder groot en eng is dan het soms lijkt. Iets wat mij enorm geholpen heeft. Want mijn leeftijdgenootjes waren erg bezig met de groepsdruk en mijn moeder, tante en oma begrepen niet de problemen die toen speelde omdat de jeugd van hen heel anders was dan die van mij. Jullie stonden er toch een stuk dichterbij. Nog altijd vind ik het erg fijn om jullie als een voorbeeld te zien. Zelf ben ik nog een jonge twintiger… al lijkt die dertig toch gevaarlijk dichtbij te komen in de sneltreinvaart die de laatste jaren een ding schijnt te zijn. Ik wil even zeggen dat ik vind dat jullie het heel goed doen. Jullie kunnen immers niet eeuwig “LLG” blijven toch?
Tja en dat jullie ook dingen “voor het geld” doen hoort er ook bij. Ik ga zelf ook net alleen aan het werk puur omdat ik zo blij wordt van mensen een shampoo te verkopen of een nieuwe zak chippies te laten proberen. Er moet ook brood op de plank komen. Ik twijfelde al een aantal video’s of ik dit lange lulverhaal wel moest typen. Maar deze video heeft me over de streep getrokken. Ik kijk enoooorm uit naar jullie boek. Ondanks dat het nog erg lang gaat duren voor ik uberhaubt na wil denken over kinderen. Een slimme meid is op de toekomst voorbereidt ;). Ga zo door hoor!

Reageer ook