Zeven zekerheden in het leven

Soms kun je enorm opladen van bepaalde, simpele wijsheid. Het relativeert de kijk op het leven en houd je met beide benen op de grond. Daarom schreven we een artikel over de zeven zekerheden in het leven. Zeven zekerheden, wat bekt dat lekker!

Foto door Mariska – Grotografie

1. Je wordt geboren en je gaat ook weer dood. Onze favoriet. Iedereen gaat dood. Jij, ik, Beyoncé, Obama, hell, zelfs Queen Elizabeth gaat een keer! Het leven speelt zich af in de tussentijd en hoe lang je hebt, weet niemand van tevoren. Make the most of it!

2. Als je meer calorieën binnenkrijgt dan dat je verbrandt, kom je aan. Ook zo lekker simpel! Het valt ons soms op dat er van die voedingshypes en sporthypes zijn. Maar in essentie is het gewoon hartstikke simpel. Waarom is het dan toch zo moeilijk om op gewicht te blijven? Aankomen als je dat wilt of juist af te vallen? De smoes dat je niet kunt rekenen gaat niet voor iedereen op…

3. Ieder huisje heeft zijn kruisje. Niemand zijn leven is perfect en iedereen zal dingen mee maken die moeilijk zijn. Je bent niet alleen en soms is dat besef alleen al heel troostend. Zoals Martine laatst zei op Instagramstories: ‘Het leven is soms een modderbad. Trappelend, zwemmend en drijvend wachten tot het water weer helder wordt.’

4. Wat je aandacht geeft, groeit. Dit raakt alle vlakken in het leven. Je kunt blijven kijken naar alles wat je niet hebt en dan wordt er in je hoofd automatisch iedere keer iets toegevoegd aan deze lijst maar je kan ook kijken naar wat je nog wil bereiken en wat je grootste dromen zijn. Het is niet voor niets dat mensen vision boards maken, omdat vaak veel dingen die hier op staan werkelijkheid worden. Niet omdat het magie is, maar omdat alles wat je aandacht (en liefde) geeft groter kan worden. Hard work pays off!

5. We moeten allemaal belasting betalen. Hier komen we niet onderuit en het is ook nodig om de maatschappij draaiende te houden. Dus JIJ krijgt een blauwe brief, en JIJ en JIJ en JIJ!

6. Je zult vallen en weer opstaan. In het leven nemen we allemaal risico’s en we maken keuzes. Sommige zullen goed uitpakken en andere minder goed. Wel zullen we er altijd van leren en het wellicht de volgende keer anders aanpakken. Het is mooi als je het kunt zien als een nieuwe start in plaats van falen.

7. Geen mens blijft hetzelfde. Iedereen ontwikkelt zich in het leven. Gelukkig maar, want anders zou het leven stilstaan. Het is een bevrijdend idee dat als je nu bijvoorbeeld heel onzeker bent, dit over vijf of tien jaar zomaar eens heel anders kan zijn. Of praktisch: misschien heb je nu geen groene vingers en hangen de planten er bij maar zodra je leert door middel van boeken of het internet hoe je planten moet verzorgen kun je jezelf ontpoppen tot groene-vingers-specialist.

Welke zekerheden in het leven helpen jou om soms dingen te relativeren?

44 reacties

Felicia -

eerlijk gezegd klinkt het no al afgezaagd en dat van de belasting ook al betaalt iedereen misschien wel er zijn mensen in mijn omgeving ik noem hier geen namen die toch handige trucjes hebben om een beetje de belastingdienst makkelijker te maken als je begrijpt wat ik bedoel
maar goed leven en laten leven zeg ik dan maar ik zit daar verder helemaal niet mee
ik gun het ze zal ik maar zegen
verder een beetje afgezaagd komt dit op mij over ik volg jullie eigenlijk vooral om de baby artikelen en alles over de kinderen nu heb ik zelf ook 4 kinders dus dat heeft wel mijn interesse
vind eigenlijk alles wel leuk om te lezen en kijken alleen dit kwam afgezaagd op mij over

Lotte -

Ik was blij om te zien dat er een geschreven artikel was gepost maar ik ben teleurgesteld. Het lijkt wel een artikel dat ik lees op de cosmopolitan website of Linda website; totaal niet persoonlijk. Het lijkt wel knip en plak werk. Sorry…

Nina -

Mensen mensen,
de reacties…. ze doen pijn aan mijn ogen. Dat Wil en Tien een andere weg ingaan is toch fantastisch voor ze? Dat ze weer energie krijgen van wat ze doen is toch mooi. Van stilstand wordt niemand gelukkig. Na een paar jaar werken bij een bedrijf wil je toch ook wel een keer wat anders proberen? We leven in een andere tijd, waarin YouTube en andere social media kanalen langzaamaan blogs van het internet roeien om het zo maar even te zeggen. Vera doet bijvoorbeeld ook meer met haar youtubekanaal dan haar blog op dit moment. Zoals ze aangeven hebben ze tijd nodig om een balans te vinden tussen alle projecten die ze doen en om zichzelf opnieuw uit te vinden. Geef ze die tijd, niemand is perfect! Ik kan heel goed begrijpen dat artikelen minder goed zijn, omdat ze de druk voelen van mensen die achter hun schermpje zitten te klagen dat ze artikelen willen zien. Natuurlijk zijn artikelen dan minder goed, niemand werkt goed als ze zich verplicht voelen iets te creëren waar ze niet achter staan. Als jullie die veranderingen niet aan kunnen en Wil&Tien geen toekomst gunnen waar ze echt gelukkig van worden… ga dan alsjeblieft weg van deze blog. Ik zie twee hele stoere, inspirerende, hardwerkende vrouwen! Ik blijf jullie zeker volgen en ben heel benieuwd wat jullie gaan brengen in de toekomst!

Evelien -

Nouja, ik vind het wel een leuk artikel. Simpel, luchtig en tegelijkertijd denk je van ‘inderdaad!’ en sta je er even bij stil. Dat het ‘leeg’ lijkt, kan zo lijken vanwege alles van afgelopen week en dat dit direct zo wordt opgevat óf zo niet, dan is het alsnog verklaarbaar. Dan zullen jullie wel het gevoel hebben gehad iets te móeten posten of dat er een druk ligt op jullie. Tuurlijk mis je dan even de ziel ervan. Nu kunnen jullie toch weinig meer goed doen, veel mensen denken dat ‘ontwikkelen’ hetzelfde is als ‘altijd top onderwerpen’ en de lat ineens wel erg hoog ligt voor jullie Dit waait wel over. Heb zelf ook laatst feedback gegeven, maar niet speciaal negatief. Gewoon dat er wat punten zijn of dat het opviel dat dingen anders waren. Een blog als deze vind ik gewoon leuk en hoop dat jullie dat blijven doen. Sommige blogs zijn lang of diep. Deze is kort en bondig en toch met inhoud. Trek het jullie niets aan, sommige reacties die nu door aan het rollen zijn, gaan over de lijn van inhoudelijk feedback geven en hebben eigenlijk nergens meer betrekking op. Het lijkt bij sommige meer naar jullie persoonlijk gericht ipv op het concept zelf. Zou feedback altijd serieus nemen, maar als ik bijvoorbeeld opmerk dat het puur is om mij te raken dan heb ik zoiets van, stop je commentaar maar in je aars. Als iets niet relevant, actueel of inhoudelijk is kan het weg. En om weer terug te komen op het artikel: ik denk vaak aan de dood. Ik wil niet dood hoor. Maar ik maak me soms zorgen. Ik weet dat ik er toch geen grip op kan krijgen maar ik krijg het benauwd bij de gedachten dat er een heel waardevol iemand elk moment ineens het leven kan verlaten. Ook het besef dat ik binnen nu en tientallen jaren in een houten kistje lig, de eerste dagen wellicht in de koeling tussen de andere stumperds die hun laatste adem hebben uitgeblazen. Maar daarna brand of rot ik weg. Dat is een feit. En dat vind ik soms bizar terwijl het zo normaal is. Ook al is het nog zo natuurlijk, alles hieraan is ontzettend rauw. Het doet zeer, zorgt voor leegheid en een plek die niet meer is op te vullen. Las laatst het boek ‘Kanjer Guusje’. Een kind van 10 die is overleden, geschreven door papa. Een paar jaar later heeft die papa een eigen begrafenisonderneming opgestart, om er te zijn voor de nabestaanden en omdat hij ervan geproefd heeft. Maargoed, bij dit alles geld ook: Vergeet niet ook nog te leven. 😉 Uiteindelijk slaat het helemaal nergens op en uiteindelijk kloot iedereen maar wat aan en dat is gewoon wat het is.
Mijn zekerheid is vastheid. Had het geloof ik bij mijn vorige bericht ook al aangegeven vanwege dat ik eventueel lomp over kan komen in zinnen, maar heb autisme en wil nog wel eens in paniek raken in nieuwe situaties. Ben me daar van bewust, maar toch kan ik janken als ik op een nieuw stukje strand lig ofzo. Vind mezelf dan heel stom. Maar dan bedenk ik bij mezelf dat er niks verandert, vanavond lig ik gewoon zoals elke avond in mijn eigen bed. Wat er op een dag ook gebeurd, in de avond lig ik altijd weer in mijn stukje veiligheid en dan kan ik de dingen van de dag verwerken. Dan sta ik de volgende dag weer goed op. Als ik in een situatie ben die me verward of waarbij ik het benauwd heb bedenk ik me dat er eigenlijk weinig is wat echt móet. Dat verplicht iemand anders je of jezelf, maar uiteindelijk kies je zelf. Ik kan de ruimte uitlopen als het teveel wordt, zit er niet vast ofzo. Ik kan stoppen met werk als daar mijn toekomst niet ligt, niemand beslist dat dit het voor eeuwig is. Als op werk de muren te dichtbij komen, stap ik even naar buiten en dan zijn ze gewoon weg. Zo simpel. :)

Sara -

Ik vond het een fijn artikel om te lezen lieve meiden!

En nog een zekerheid: je kunt het niet iedereen naar de zin maken. Ik zou al die kritiek zelf ook heel moeilijk vinden, maar ik hoop dat jullie het toch enigszins van je af kunnen laten glijden. Degenen met al die kritiek schrijven het op en gaan daarna weer vrolijk wat anders doen, dus laat het alsjeblieft niet jullie leven gaan beheersen. Dat is het niet waard. Liefs!

Jasper -

Ik vind het jammer om te zien hoe jullie met kritische reacties omgaan en zelfs overwegen om deze te verwijderen. Kennelijk zijn sommige lezeressen ergens ontevreden over en uiten hun kritiek. Daarom zou het goed zijn hier op te reageren i.p.v. alleen op de positieve reacties. Als een paar mensen het niet leuk vinden om kritische reacties te lezen is dat toch geen reden om ze te verwijderen?

Adinda -

Leuk lijstje! Zoveel zekerheden zijn er niet in het leven ;). Vooral nummer 4 is er een om over na te denken. Ook al het negatieve dat aandacht krijgt groeit.. Iets waar ik best vaker rekening mee zou kunnen houden omdat ik erg kritisch ben op mezelf.

Ik schrok van alle negatieve reacties hier. Keep up the spirit meiden!

Rosalie -

Ik krijg plaatsvervangende schaamte door alle negatieve reacties die geplaatst worden. Ik vind het erg maar voor jullie dat jullie zo worden afgebrand terwijl jullie lekker enthousiast een verandering willen doorvoeren. Of de meningen gegrond zijn of niet, dat is niet eens zo belangrijk. Op een gegeven moment is genoeg genoeg. Ik denk dat de boodschap luid en duidelijk bij jullie is aangekomen, ik hoop dat jullie nu wat ruimte krijgen om er rustig eens over na te denken of je er wat mee gaat doen. Laat je niet verleiden om alles weer om te gooien. Ik denk dat het in de nuance ligt. Succes!

Willemijn -

Dank je wel Rosalie!

Anne -

Ik volg jullie al vele jaren. Hoewel ik nooit tot de doelgroep heb behoord als vijftiger, las en keek ik naar jullie met veel plezier; ook als de onderwerpen me niet interesseerden. De laatste maanden zie ik dat jullie een rol spelen. Althans, de autenticiteit die ik juist zo waardeerde, lijkt verdwenen. Ook inhoudelijk gezien kwam ik niet meer aan mijn trekken. Video’s over een boek in wording of bedrijven die bij de KvK worden opgericht, spreken mij niet aan. Baby-onderwepen sla ik sowieso over. Ik zie nu op de site dat ik bepaald niet de enige ben die afhaakt. Ik vind het onbegrijpelijk dat na alle kritiek er weer een video online is gekomen met zo’n onzinnige titel en nu dit artikel zonder enige inhoud dan ook. Ook de post op Insta over de krabbenmand lijkt me zeer slecht getimed. Ik gun jullie het beste en hoop van harte dat jullie een nieuwe koers vinden die bij jullie en bij de doegroep past.

Thessa -

Hoe wel ik het artikel niet denderend vind. ( in de serie wereld zou je dit een Filler noemen)
Snap ik wel dat jullie het plaatsen na alle kritiek die jullie hebben gekregen.
Jullie voelen natuurlijk ook de drang dat jullie iets moeten plaatsen om mensen tevreden te houden. En zoals jullie al aan hebben gegeven, jullie eigen prioriteiten zijn anders komen te liggen. Ik wil zeggen blijf doen wat je wilt doen en er zullen altijd mensen zijn die het niet meer leuk vinden en mensen die juist wel de nieuwe aanpak leuk vinden :)

N. -

Eens met Marlies

MM -

Ik vond het fijn om deze 7 verschillende dingetjes even aangestipt te hebben. Dank je, liefs.

Willemijn -

Yay! <3

Marlies -

Hartstikke logisch als jullie de echt hatelijke comments eruit gaan filteren. Waak er echter voor niet alle kritische comments weg te halen. Elke community heeft een kritische noot nodig en niet alleen maar mensen die blind ja zeggen op alles. Maar nooit een onnodig kwetsende noot natuurlijk.

Jullie hebben echt wel al die jaren goodwill opgebouwd bij de trouwe volgers. Anders zouden echt niet 250 mensen de moeite nemen om (grotendeels) goede kritiek achter te laten. Ik kan me voorstellen dat het overkomt alsof jullie niks meer goed kunnen doen. Echter, het komt ‘aan de andere kant’ ook niet zo goed over. Jullie bedoelen het vast goed, maar het opeenvolgende anderhalve week niet op de blog kijken/koel bericht/’dan maar aju trouwe volgers’/krabbenmand en jaloezie/kwalitatief minder artikel, komt niet zo fantastisch over.

Jullie ‘trouwe volgers’ zijn zelf grotendeels inmiddels volwassen vrouwen met ook prima hersens. Iedereen voelt het aan als ze niet zo serieus genomen (lijken!) te worden. Terwijl deze groep als eerste jullie boek zouden kopen ongeacht de inhoud, juist omdat jullie het zijn. En dat valt dan niet goed met elkaar te rijmen, ‘wij’ weten natuurlijk de verkoopstrategie niet maar het komt over alsof jullie de ‘trouwe lezers’ niet als potentiële klanten/kopers zien.

Probeer ook te bedenken dat de meesten het niet persoonlijk bedoelen. Als een supermarkt slechte producten blijven leveren of onvriendelijk zijn, zijn de klanten niet boos op de teler, maar op het bedrijf waarvan de CEO eindverantwoordelijk is. Lezers zijn niet boos op jullie als personen, maar geven kritiek op het bedrijf – waar jullie eindverantwoordelijk voor zijn.

Iedereen gunt jullie het beste. Voor elk bedrijf geldt ook: vertrouwen kost jaren om op te bouwen, maar is heel snel weer af te breken. Jullie hebben zoveel goodwill opgebouwd dat jullie echt wel een ‘buffer’ hebben, maar probeer je potentiële kopers/klanten serieus te nemen. Je kan ze niet wegzetten als jaloerse meiden alleen maar erop uit om je neer te halen. De meesten gunnen jullie het allerbeste en willen jullie zien slagen, waaronder ik.

Willemijn -

Hoi Marlies! Bedankt voor je reactie en je feedback. We zullen het zeker meenemen. Het is voor ons ook allemaal een leerproces. We willen niet alles verwijderen, maar we schrikken er wel van dat er nu lezers zijn die zich niet veilig voelen om een reactie achter te laten. Ik hoop echt dat we met zijn allen het ook weer even luchtig kunnen maken en door kunnen gaan. Want nu voelt voor ons onze blog als één brok negativiteit wat ons op ons beurt nog meer blokkert om leuke content maken weer op te pakken. Vandaar dat ik dat zei. :-)

Judit -

Een heel goede reactie Marlies, je slaat de spijker op z’n kop. Fijn dat jij er ook op reageert Willemijn, hopelijk doen jullie er echt iets mee. Het merendeel van alle honderden (!) comments is respectvol en opbouwend geschreven; ik snap volledig dat jullie de haatreacties verwijderen (terecht!), maar om nou jullie hele blog met alle reacties weg te zetten als onveilig en onwaar, vind ik onterecht. Dat voelt alsof het de schuld van ons als volgers is dat jullie strategie en content veranderd is (‘jullie maken het hier onveilig dus we moeten wel zus of zo doen’). Jullie hebben het zelf ook (juist!) in de hand om het tij te keren, en weer een goede sfeer terug te brengen! Laat de roerige vorige week niet volgen door alleen een Berlijn-vlog en een algemeen artikel waarin er met geen woord over gerept wordt, maar kom er nog eens op terug, laat weten hoe het voor jullie was, wat jullie er van herkennen en meenemen en wat niet etc. Neem de reacties en jullie volgers serieus, dat is andersom ook het geval! We gunnen jullie het allerbeste!

Sara -

Vanwege alle comments en negativiteit, heb ik er eerder voor gekozen om niet te reageren. Nu doe ik het toch! Jullie zijn echt mijn favoriete blog, eerste waar ik op klik in de ochtend als ik wakker ben. Ik lees dan graag artikelen, want slapende man en baby naast me! Filmpjes kijken is er dus niet bij, maar die vind ik ook niet zo interessant en kijk ik heel af en toe.
Veel blogs zijn veranderd en ik was zo blij met die van jullie, zeker met 2wmn. Veel lifestyle, mommy, food; allemaal mijn interesses! Ik hoop dat die dus weer terugkomen, want dat maakte jullie uniek en de reden om naar jullie blog te gaan!

Jana -

Ik wordt verdrietig van sommige reacties… Het lijkt alsof de deur om kritiek te geven en negativiteit te spuien ineens werd opengezet na jullie artikel van laatst. Voorheen waren er ook steengoede en wat mindere artikels (lijkt me maar normaal), maar nooit iémand die zo harteloos commentaar gaf. Je dacht gewoon bij jezelf “deze was iets minder my cup of tea, morgen beter!”. Nog veel meer dan Willemijn & Martine die ‘veranderd’ zouden zijn, jagen deze soort reacties me weg van deze blog. Ik mis de oude, hechte, lieve community.

Willemijn -

Hoi Jana, dat snap ik heel goed. Wij zelf hebben dat gevoel ook. We kunnen nu moeilijk nog iets goed doen voor ons gevoel, dat is super rot. :( En je bent niet de enige die juist door de comments weg zou willen blijven. We hebben enorm veel berichtjes gehad via IG direct of mail. Daarom overwegen we om de comments in moderatie te zetten. We vinden het erg dat mensen zich niet meer veilig of op hun gemak voelen om comments achter te laten. Dank je wel voor je comment!!

marrie -

Even heel eerlijk, vind je dit zelf wel een heel goed artikel dan?
En de negatieve reacties hierop vallen toch wel mee?

Diana -

Kwaliteit gaat boven kwantiteit.. sorry.

Maud -

Bij ons is altijd de opmerking; iedereen is gelijk we moeten allemaal poepen en belasting betalen.

Hester -

“Soms kun je enorm opladen van bepaalde, simpele wijsheid. Het relativeert de kijk op het leven en houd je met beide benen op de grond.” ….. “We moeten allemaal belasting betalen.” Hier moest ik om lachen LOL.

Willemijn -

😉 Haha!

Hester -

Sowieso hoor ik van nu af aan Wil & Tien in mijn achterhoofd als de blauwe envelop op de mat valt😂

Marijke van de M -

Ik vind dit geen komkommertijd artikel. We zijn inderdaad geboren om uiteindelijk ook dood te gaan. Dit is iets wat iedereen natuurlijk weet maar staan we er eigenlijk ookbij stil? Hoogtwaarschijnlijk niet. Je begint maar een keer in je leven bij 0, ik ben 25 (ik word deze maand 26), ik zeg weleens grappend ‘ik heb 1/4 van mijn leven er op zitten, of dat zo is weet ik niet, ik kan dat alleen maar hopen’. Juist doordat je deze realiteit weet kun je wel het beste uit jezelf halen en het leven. Het is niet zo raar om hier bij stil te staan. Geldt ook voor het artikel je dromen wel of niet achterna gaan. Sluit prima hier op aan.

Marijke van de M -

Hoogstwaarschijnlijk

Amy -

Ik vind nummer zes wel een goede en dat is er eentje om aan vast te houden. Je leert dingen met vallen en opstaan… daar leer je alleen maar van.

Marijke -

Ik vind het eerlijk gezegd een beetje een raar artikel… Je hebt gewoon een lijstje gemaakt waarin staat dat we allemaal doodgaan en allemaal belastingen betalen en dat is het. Ik snap het nut hier niet echt van… Sorry meiden

Denise -

Ik snap ook niet helemaal waarom dit ´de´ zeven zijn. Er zijn toch nog meer dingen die vast staan?

Monique -

Wat je aandacht geeft groeit vind ik een mooie. Het verschil tussen “ik voel mij gespannen” en “ik wil graag meer ontspannen”, de tweede formulering zal een veel positievere uitwerking hebben. Niet focussen op wat je niet hebt, of niet goed vindt, maar focussen op wat je wilt bereiken. Dankbaar zijn voor wat er wel al is hoort daar ook bij. Elke avond sta ik 5 minuutjes stil en bedenk mij: welke sterke kant van mijzelf heb ik vandaag gebruikt, waar ben ik dankbaar voor, waar heb ik vandaag van genoten, wat voor een goede daad heb ik gedaan, met wie heb ik geconnect. Daarnaast probeer ik elke dag 5 min te mediteren, 30 min te bewegen en 7 uur te slapen. Prima als het niet allemaal lukt, maar door iets simpels als “wie heb ik vandaag geholpen” aandacht te geven zal je als persoon beter in het leven gaan staan. Voor wie meer wil weten: https://www.coursera.org/learn/the-science-of-well-being/

Jana -

Wat een fijne tip, dankjewel! Ga ik meer over lezen!

Monique -

Leuk! Je hoeft bij Coursera niet te betalen, als je op “Audit” klikt tijdens het enroll proces kan je alles gratis zien (je moet wel even zoeken om de Audit link te vinden).

Willemijn -

Mooi gezegd!

Maaike -

Die zevende zekerheid voelt een beetje als een sneer op de reacties op jullie artikel van laatst. Daarnaast vind ik dit maar een haastig, onpersoonlijk en cliché artikel. Het lijkt alsof jullie nu iets plaatsen gewoon om maar wat te plaatsen. Jammer dit.

Roos -

Het artikel is idd nogal leeg… waarom nemen jullie niet een time-out… zodat jullie artikelen plaatsen die uit jullie hart komen. Dit is oppervlakkig en gaat nergens over, idd komkommertijd. Jammer, maar dat is uiteraard mijn mening. Ik blijf wel kijken op jullie site hoor, volg het al jaren. Te makkelijk om nu afscheid te nemen omdat jullie een andere weg zijn ingeslagen… succes!

Anne -

Dit artikel voelt een beetje als haastwerk. Zekerheden zijn fantastisch maar ik zie de toegevoegde waarde van dit samengeraapte lijstje niet. Althans, niet zoals het nu is geschreven. Had potentie, maar niet in deze klakkeloos opgesomde vorm. Zonde!

Sharon -

Hoi Martine en Willemijn…..

Jullie zijn natuurlijk al een poosje onderwerp van gesprek hier. Het leek me niet nodig om me daarin te gaan mengen. Ik vond en vindt jullie 2 fantastische vrouwen met ieder een mooie kijk op de wereld.

Ik wil wel even zeggen zonder dat ik dat naar wil laten overkomen dat ik vindt dat dit inderdaad geen hoogstandje van jullie is. Het mist persoonlijkheid. Ik ben gewoon “beter ” van jullie gewend. Het maakt mij niets uit Hoe vaak er een artikel verschijnt, maar zorg er dan wel voor dat het goed is!!

Iedereen verandert…..daarin is iedereen gelijk. Het is aan jullie op welke manier je dat laat zien aan de buitenwereld en ik denk dat jullie daar iets beter over na hadden moeten denken…..

Wel wil ik jullie veel succes wensen met alle nieuwe wegen die jullie gaan inslaan…..maar wees ook zuinig op wat jullie hebben!!

marrie -

GAAP…..

Renate -

Dat er altijd azijnpissers zullen zijn ( zie reactie van E)

Em -

Als je dit artikel zo goed vindt, schrijf dan op waaróm je het zo goed vindt.
In plaats daarvan scheldt je mensen uit van achter je beeldscherm. Dat is zo laf.

Bibi -

Oei dit vind ik niet jullie beste werk. Het hangt van clichés aan elkaar. Met een persoonlijke twist was het leuker geweest om te lezen denk ik.

E -

Hmm beetje nutteloos artikel…komkommertijd

Reageer ook