Q&A met Wil: geluksmomentje, #losinhethok en favoriete muziek

Instagram Stories heeft tegenwoordig zo’ heerlijke functie waarbij mensen je vraag aan jou kunnen stellen. Ik doe regelmatig een Q&A daar, maar ik dacht, het is misschien ook wel eens leuk om dat op onze blog te doen! Kan ik ten minste ook een keertje lekker uitgebreid antwoorden. 😉 Haha!

Wat was je laatste geluksmomentje?

Vanmorgen zat ik met de jongens op de fiets, onderweg naar de crèche. We zongen samen liedjes, keken naar graafmachines en zwaaiden naar mensen. Het was zo gezellig dat ik echt even moest slikken toen ik ze afzette bij de crèche. Het was net zo gezellig! Op dit soort momenten voel ik me zo gelukkig dat de rest van de wereld er even helemaal niet meer toe doet.

Is jullie huis al helemaal zoals je het wil hebben?

Nee, nog lang niet! Hihi! Er staan nog heel veel klusjes op ons te wachten. Grote dingen, zoals de tuin en de zolder, maar ook kleinere dingen zoals hier en daar kitten en dingen ophangen. Aankomende vrijdag komt er een nieuwe verhuisvlog waarin ik een soort van eerste housetour geef en vertel wat er nog allemaal op de planning staat.

Wist je meteen dat Djurre de vader van je kinderen zou worden?

Ja! Ik wist gelijk dat hij my man was en dat ik heel graag met hem wilde trouwen en kinderen wilde krijgen.

Het lijkt alsof je altijd vol energie zit! Hoe doe je dat toch met zo’n druk leven?

Dank je wel, dat vind ik een leuk compliment! Ik ben heel positief ingesteld, wat maakt dat ik eigenlijk altijd vrolijk en opgewekt ben. Oh, en soms doe ik middagdutjes mee met Jelle en Gijs. 😉 Dan laad ik weer even helemaal op. Haha! Daarnaast weet ik ook dat ik een moeder ben die haar werk en eigen dingen nodig heeft om een opgewekt mens te blijven. Ik wil me heel graag meer dan alleen moeder en vrouw van voelen. Dat ik alles kan combineren maakt me heel gelukkig.

Even over #losinhethok. Ben je niet bang dat mensen je tepels zien? En hoe doe je dat als je voorover bukt?

Ik heb ingetrokken tepels waardoor je mijn tepels niet heel snel zult zien. Soms zie je ze wel een beetje door een shirtje heen, maar daar heb ik lak aan. 😉 We hebben allemaal tepels toch? Ook mannen en kinderen. Iedereen mag topless lopen op het strand, maar zodra je ook maar een beetje borsten begint te krijgen, mag je als jonge vrouw niet meer ontbloot rondlopen. Stom! Tepels door een shirtje zien is eigenlijk heel normaal. Waarom moeten we doen alsof we ze niet hebben? Want ten slotte zijn we er allemaal mee geboren.

Mocht ik een bepaald feestje hebben of er een situatie zijn waarop ik me wel ongemakkelijk zou voelen als je mijn tepels ziet, dan zou ik tepelplakkers dragen. Of tóch dan misschien die BH. Maar over het algemeen heb ik er vanaf nu gewoon lekker schijt aan. 😉 En tijdens het voorover bukken houd ik soms mijn hand op mijn shirtje zodat je geen inkijk hebt en soms gewoon lekker niet. Wederom: het zijn maar borsten!

Het is trouwens niet zo dat ik helemaal geen BH meer draag. Maar wel steeds minder vaak. Love it!

Van welke muziek word je helemaal blij op dit moment?

Wat favoriete nummers uit mijn Spotify op dit moment:

 • Love So Soft – Kelly Clarkson
 • Kraantje Pappie – Lil’ Craney
 • This Will Be – Nathalie Cole
 • Savages – Sunnery James & Ryan Marciano
 • Dreamer – Axwell & Ingrosso
 • Almost Made It – Racoon

Gebruik je nog een planner?

NEE, haha! Ik ben weer helemaal terug op digitaal. Hahaha! Ik gebruik mijn agenda ook graag als to do lijst en werd helemaal gek van het continu meeslepen en kwijt zijn van mijn planner. Ik zou wel graag een ‘planner meisje’ willen zijn tho. Lijkt me zo heerlijk rustgevend!

Is een tweede kind ook echt allemaal twee keer zo duur?

Ons ons geval valt het erg mee! Veel kleding van Jelle gaat door naar Gijs. Het scheelt natuurlijk dat het beide jongetjes zijn en ook nog eens in hetzelfde seizoen zijn geboren. Daarnaast spelen ze samen met al het speelgoed en zijn ze ook heel eensgezind over wat leuk is. Dus ook dat scheelt weer! Luiers zijn wel heel duur natuurlijk. Maar gelukkig is Jelle sinds kort zindelijk!

Wat is je leukste herinnering aan je middelbareschooltijd? 

Toch wel mijn eerste jaar van de HAVO/VWO brugklas. Ik had zo’n leuk vriendengroepje en ik voelde me zo ‘groot’ op dat moment. Als vriendengroep hebben we heerlijke momenten beleefd: verliefd worden, de klas uitgezet zijn, schoolfeesten, spijbelen, samen de stad in. Ik zou nog wel eens een dagje terug willen naar die tijd.

Deel een grappige uitspraak of situatie van je kinderen!

Die heb ik genoeg! Haha! Jelle is bijna drie en heeft de meest geweldige uitspraken:

 • Over een speelgoedtrekker die hij zojuist van mij gekregen heeft omdat hij zindelijk is: ‘Die heb ik geboodschapt!’
 • ‘Jelle heb 1, 2, 3, 4, 8, 9, 10 auto’s’. Bijna schat. Bijna. 😉
 • Op alles wat ik hem vraag zegt hij momenteel op een zeer wijsneuzige toon: ‘Ja, mama, mag.’ Je hoort jezelf gewoon praten. Zo grappig!

Ook Gijs kan er wat van. Praten doet hij nog niet zo goed, maar hij probeert het wel en dat zorgt voor schattige en grappige uitspraken:

 • Hij noemt Jelle ‘Jeejè’
 • ‘NEEEEEEEEEE!!!!’ Zijn meest favoriete woord op dit moment.
 • Ti-ti = Tillen

Ben je nog steeds tevreden over de menstruatiecup?

Ja zeker! Ik gebruik hem elke maand weer en ik kan echt niet zonder. Ik vind het ideaal. Ik voel me veel frisser, heb geen last meer van schimmelinfecties en ik draag onbezorgd jurkjes en lichte broeken.

Bedankt weer voor alle vragen! Vrijdag weer een nieuwe video (16.00 uur) en zondag een artikel van Martine! :-) Geen Instagram Stories Q&A’s missen? Volg me dan hier op Instagram. En check hier Martine’s Instagram!

31 reacties

Carina -

Jaaa Kelly Clarkson! Heb de cd Meaning of Life nu al dagen in de auto op repeat staan. Vind haar zo fantastisch!

Sharon -

Ik vindt het eigenlijk niet echt een charmant gezicht zo zonder bh. Natuurlijk is het ieder voor zich….dat begrijp ik. Ik heb ook cup A en het is ook niet dat ik dat geweldig vindt. Ik vindt het gewoon veel mooier als een een mooie bh omheen zit die er ook nog een beetje form aan geeft. Waarom? Puur voor mezelf omdat ik dat mooier vindt. Als alleen 2 van de zwabberende tepels me aankijken vindt ik ook geen pan.
Ik schaam me er niet voor hoor….het is nu eenmaal niet anders. Maar hoef me ook niet te bewijzen ofzo😁

Monique -

Ik begrijp dat helemaal, eigenlijk is het mooi dat de keuze er is. Net als witte melkfles benen.. vaak kies ik voor een panty omdat ik dat zelf mooier vind, maar in het echt warme weer ben ik blij ook zonder de deur uit te kunnen :)

Willemijn -

Nou dan is dat toch ook helemaal prima! :-)

Sara -

Ik heb nog niet eens cup A en draag altijd een push up bh omdat ze anders zo schitteren door afwezigheid. Het liefst zou ik dat niet doen omdat ik natuurlijk prima ben zoals ik ben, maar zo’n platte voorkant trekt voor mijn gevoel de verkeerde aandacht en ik voel me daar niet prettig bij. Vind het heel goed van jou dat je er gewoon lak aan hebt! Ik wou dat ik dat kon. Misschien een leuk idee om eens een fotoshoot te doen met allerlei danes waarin de ware schoonheid naar voren komt, ongeacht grote of kleine of ongelijke of geen borsten. Net als een shoot zonder make up als natural beauties maar dan anders.

Emma -

Hee willemijn! Ik heb zelf ook ingetrokken tepels, en heb me altijd afgevraagd (en ben een beetje bang) of borstvoeding geven hiermee wel lukt? Kun jij iets over jouw ervaring vertellen? Groetjes Emma

Willemijn -

Men zegt dat het moet kunnen, maar dat het soms in het begin moeilijker kan gaan. Een lactatiekundige kan hulp bieden. Ik heb beide keren tepelhoedjes nodig gehad. Bij mij lag het niet slagen vooral aan mijn melkproductie die onvoldoende was. Dus ik had eigenlijk dubbel pech. In ons boek dat in november uit komt vertel ik het uitgebreide verhaal! :-)

Diana -

Ik loop sinds kort ook zonder bh thuis maar met 90E kan ik dat echt niet buiten doen. Ze zwiepen dan teveel:(

T -

Willemijn, vertel aub over je zindelijkheidstraining. Ik ben bijna 2 weken bezig en het gaat maar niet. Elke keer ongelukjes en op de wc komt er niks. Zeker met uitjes lijkt hij het te vergeten omdat hij dan wel een luier aan heeft.

Marinka -

Hoe oud is je zoontje? Bij mijn dochter was het ook 1 en al ongelukjes terwijl ze “al” 2,5 was. Maar als het zo moeizaam gaat, zijn ze er vaak gewoon nog niet aan toe. Veel beter kun je wachten tot ze zelf aan gaan geven dat ze moeten plassen. Als ze het zelf niet belangrijk vinden en er niet om malen dat hun onderbroek nat wordt, hebben ze sowieso geen motivatie om zindelijk te worden.

Marijke van de Mh -

Leuk artikel! Ik wou dat ik zonder bh de deur uit kon. Helaas, ik heb daar gewoon geen maat voor (D).Want ik zou er ook lak aan hebben gehad denk ik.

De oudste alweer 3, van dezelfde leeftijd als mijn nichtje Wiep! Jaren vliegen voorbij, zo zit je op kraamvisite en zo halen ze hun zwemdiploma.

Charlotte -

Hier ook maat 75 D. Maar ik heb ze ook vaak #losinhethok. Kan prima

Anne -

Leuk artikel Willemijn, en ook fijn er meer betrokkenheid lijkt te zijn in de comments. Ook al snap ik dat het goed is te streven naar vernieuwing, vandaag voelt het hier weer als vroeger 😉

Ik ben geen moeder, en (waarschijnlijk daardoor) ook geen fan van kinder-blogs, maar die uitspraken vind ik wél altijd erg vermakelijk om te lezen, mag je vaker doen!

Groetjes,
Anne

Eva -

Hey Willemijn, zo inspirerend hoe je het zelfvertrouwen hebt om #losinhethok te gaan. Het staat je ook gewoon heel goed, je bent een prachtige vrouw. Zelf behoor ik tot #ittybittytittycommittee en stoor mij aan programmas zoals Lelijke Eendjes, waarin mensen met een bepaald uiterlijk kenmerk als lelijk weg worden gezet. Ik zal mij nooit laten opereren, ik vind mijn lichaam mooi zoals het is. Padded BHs zijn wel een uitkomst om een beetje extra vorm te hebben, zo trekken we toch ook mooie kleding aan om beter voor de dag te komen, maar ‘s avonds trek ik #losinhethok een mooi negligee aan en voel ik mij heel sexy #teamnoboobs 💕

Marieke -

Zo leuk die uitspraken van de kinderen :-) . Mijn zoontje is van dezelfde leeftijd als Jelle en heeft soms ook zulke grappige uitspraken. Laatst gaf ik hem een banaan en toen ging hij zingen ‘in de bananenschijn’
Of hij zegt als er iet mis gaat ‘kan gebeuren’ of als hij iets niet mag zegt hij ‘zo jammer’
Ik kijk nu al uit naar de verhuisvlog :-) .

Willemijn -

Hahahah wat schattig!

Haydée -

Een huis in orde brengen is een werk van lange adem heb ik ook al ondervonden. Niet alles is prioritair, en zelfs al denk je dat je iets hebt zoals je het zou willen, merk je door er te wonen dat bepaalde noden anders zijn. Maar dat maakt het ook zo leuk vind ik, want zo wordt het niet snel saai. :)

Tes -

Hele leuke Q&A! Ik hou altijd van de positieve vibe die om jou heen hangt, net als wat iemand zei, die positieve energie die je uitstraalt. Een zegen als je dat van nature in je hebt! Hele fijne dag 😙

Evelien -

Leuk. En die menstruatiecup, was dat niet aankloten in het begin? Heb er sinds deze week een en het is een heel gedoe om hem erin te krijgen. En als hij er eenmaal inzit en ik hem er weer uit wil krijgen, dan heb ik het idee dat hij mijn hele bekkenbodem meetrek. Pijnnnn! Heb al de kleinste maat. Nouja, ff oefenen maar dan.

Willemijn -

Ja dat was echt een gedoe de eerste paar keer! Gewoon blijven proberen, je vindt vanzelf je trucjes. Ik breng hem bijv altijd bukkend in, dat werkt op de een of andere manier beter. Ook kun je varieren in de manier waarop je hem opvouwt. Succes! :-)

marrie -

Zittend op de wc gaat ook goed, en als je de cup eruit haalt, zachtjes erin knijpen zodat het vacuüm eraf is.

Ellen -

Ik draag tegenwoordig thuis of met boodschappen doen of als ik naar familie ga een bralette of een sport bh. Dan zit er nog wel iets maar niet meteen een bh met beugels.

Chloé -

Morning,

Leuk artikel!

Bedankt voor de goede tip Ellen. Ik wil zelf ook graag minder bh’s dragen maar voel mij daar toch niet helemaal zeker over op deze manier is de overgang wat minder groot, ga ik proberen :)

Annagreet -

Leuke blogpost!

Wanneer was je tevreden over je menstruatiecup? Hoe lang duurde dat? Ben er zelf ook mee bezig, maar lekt mij tot nu toe nog iets te vaak. (hij is misschien niet groot genoeg).

Moniek -

Is hij wel helemaal ‘uitgevouwen’? Ik let er altijd goed op dat hij helemaal opengeklapt is. Als ik hem ingebracht heb druk ik nog een keer met mijn vinger er bij langs / tegenaan. Dan voel je goed of hij vacuüm zit. Ik kan het helaas niet chiquer omschrijven. 😉 Daardoor was dit probleem bij mij opgelost.

Neeltje -

Hoi Annagreet! Ik gebruik hem zelf ook en kon dat ding ook nooit goed op z’n plaats krijgen. Mijn tips zijn om hem in de vorm te houden van een S, en dus niet de bekende C-vorm. Hierdoor “plopt” ‘ie veel makkelijker open. Ook moet je een beetje draaien en voelen of hij helemaal rond is. Ik hoop dat je er wat aan hebt. :)

Willemijn -

Ik moest de eerste twee cyclussen vooral wennen aan het inbrengen en er uit halen. Drama vond ik dat! Lekken heb ik helaas wel de eerste twee dagen last van en dat kan ik voorkomen door tussen de middag de cup nog een keertje te legen. Dus misschien is dat bij jou ook een oplossing? En anders even checken of de gaatjes wel goed open zijn en of hij goed vacuüm zit. Succes! ☺️

marrie -

Mascha van beautygloss heeft tijdje terug nog filmpje over opgenomen met hele duidelijke uitleg.

Leonie -

Hier had ik in het begin ook erg last van, en alleen met m’n vinger er bij langs gaan was niet genoeg. Wat ik nu nog extra doe, is de cup als ie ingebracht en uitgevouwen is, met drie vingers vastpakken en hem ronddraaien. Op den duur merk je dat je hem niet verder kunt draaien, wat betekent dat ie vacuum is gezogen en niet meer kan lekken. Succes!

Im -

Leuk!

Tessa -

Goedemorgen!
Leuk artikel!
Hoop dat jullie een fijne dag hebben.
X
Tessa

Reageer ook