IK KAN DIT NIET AANZIEN! | Weekvlog #94

Leuk dat je kijkt! De voortuin werd deze week onder handen genomen, ik was zo gek om Maik zelf te laten eten en ik ging gezellig op visite bij vriendinnetje Inge-Marije. En ik kreeg zo’n lief cadeautje!

https://youtu.be/mr_6MYzvtQM

PS: Deze week komt er op woensdag en op zondag een artikel online. En vrijdag zie je weer een video. Omdat we lazen dat jullie het fijn vinden om wat ritme te hebben in de content op onze blog, kondigen we het vanaf nu iedere week onder de weekvlog aan! :-)

16 reacties

Veronique Hendriks-Meijs -

Haha, ik ga echt stuk om jouw reactie op dat eten 😂 Ik heb echt exact hetzelfde gevoel daarbij. Dat hele ‘rapley’ gebeuren is niet aan mij besteed! Ik ben dan ook van mening dat eten je eten ook gewoon met je mond kan ontdekken, zowel gevoel als smaak. Hier at onze dochter al heel snel brood met een vork, en haar eigen pap met een lepel, zelfs soep gaat er zonder geklieder in. (Leren afstrijken for the win 😉) Ik zie de lol er ook niet van in als je kind he-le-maal onder de yoghurt zit bijvoorbeeld. Ieekkkss! Het is maar net wat je ze leert. Ze eet overigens ook alles, dus daar hoef je het ook biet voor te doen. Het is wellicht wat meer investeren in het begin maar daar pluk je snel de vruchten van! (Nooit die zooi opruimen) Wat ik hier mee wil zeggen; doe gewoon waar jij je goed bij voelt :)

Suzanne -

Wat een drukte om een beetje eten op de kinderstoel haha. Wij doen vanaf 6 maanden rapley en vonden dat echt ideaal. Eerste kind voerde ik ook, omdat ik toen rapley nog niet durfde, maar vond dat juist veel werk. Bij de tweede is alles makkelijker, dus die drukte ik met 6 maanden een gekookte wortel of rijpe banaan in haar handen. Grootste voordeel vind ik dat je zelf ook je eten warm op kunt eten. Misschien vraag je ook wel wat veel van jezelf door hem met rijst of couscous te laten beginnen. Gekookte sperziebonen, paar aardappeltjes of wat stukjes banaan geven wel echt minder zooi. En soms geeft het wel zooi en moet er gekookt ei uit de haren gewassen worden. Ik ben benieuwd of je het nog eens aandurft.

Marijke van de Mh -

Leuk is dat om te zien die kleintjes die zo aan het ontdekken zijn. Mijn neefje deed hetzelfde met macaroni, hij zat zo naar dat bordje en naar zijn handjes te kijken wat er allemaal door heen zit dat het net een onderzoek leek, haha. Macaroni in zijn luier. Whaha. Kijk maar uit voor je ketting, daar ben je straks ook vanaf vrees ik.

Martine -

Haha ja dat onderzoekende, zo grappig! En wat betreft mijn ketting: die wordt inderdaad al gebruikt om zichzelf aan op te trekken of met zijn scherpe nageltjes het te pakken terwijl ik hem borstvoeding geef. :’)

Rennebol -

Leuke blog!

En die koeien, geweldig.

Groetjes,
Renske

Nelleke -

Leuke vlog! Ik herken me denk ik meer in Willemijn wat het eten van kinderen betreft… Wanneer mijn dochtertje loopt te kliederen moet ik daar stiekem altijd wel om lachen (als het te gek wordt grijp ik wel in hoor!). Maar met een washandje is en wat doekjes is ze altijd zo weer schoon en ben ik het gelijk weer vergeten. Wanneer ze gelijk daarna in bad mag (ze gaat vaak smiddags in bad) laat ik haar altijd wat meer experimenteren. Maar als haar kleding schoon moet blijven voer ik haar zelf.

Toen ik Inge-Marije zag herinnerde ik me opeens dat je eerder in een video had verteld hoe jullie vriendschap was ontstaan. Hoe zat dat ook alweer? Dat had toch ook iets met 2wmn te maken ofzo?

Martine -

Nee, we hebben elkaar leren kennen door onze verloskundige :) Ik denk dat je Nienke bedoelt, die heb ik wel via 2WMN leren kennen!

Joke -

Lieve meiden! Gefeliciteerd met de ‘geboorte’ van jullie boek!

Janneke -

Misschien kun je een dagvlog of plog maken van een leuke dag deze week? Dat is altijd leuk om te zien en het ‘saaie’ week probleem een beetje opgelost ! :)

Martine -

Haha toevallig dat je het zegt, staat precies in de planning 😉

Amélie -

Wat het eten geven betreft; ik geef je helemaal gelijk hoor, wat een geklieder en troep en ze gaan er echt niet beter of sneller zelfstandig door eten. Ik gaf (geef aan de jongste van 14 maanden nog steeds) mijn jongens gewoon zelf te eten (voeren) en pas toen ze het zelf met lepel of vork konden, aten ze zelf. Stukjes fruit of soms brood en rijstwafels wel zelf maar geen avondeten. En het zijn prima eters.

Geralda -

Genoten van deze gezellige vlog!
Erg gelachen om je reactie tijdens het zelf eten van je zoontje.
Keep up the good work meiden!

Judith -

Leuke vlog Martine! Je gevoel van afgrijzen bij het eten van Maik is heel herkenbaar, ik heb mijn dochter na het ‘eten’ van spaghetti bolognese wel eens met kinderstoel en al onder de douche geschoven omdat ik dacht dat we het anders nooit schoon zouden krijgen 😄

Martine -

Whaha ja dit dus! Ik stond er ook bij te kijken van ‘hoe maak ik dit in hemelsnaam schoon?’

M. -

Gezellige vlog! Wat ik al jaren doe is gewoon ff snel een fotootje er van maken voordat ik die prachtige tekening of knutselwerkje van mijn dochter in de prullenbak smijt ;). Mijn dochter tekent en knutselt veel! En soms bewaar ik wat. En echt waar het is jaren later toch leuk om het terug te zien hoe ook die ontwikkeling verloopt, hoe een simpele streep opeens een been wordt met voet en tenen eraan, of koppoters buiken krijgen.

marrie -

Staat je super leuk die natuurlijke makeup look met die witte blouse.

Reageer ook