Hoe voelt de persfase? En scheren voor de bevalling? | Uit De Shit #3 | Wil & Tien

Het is weer tijd voor een nieuwe Uit de Shit! De derde alweer. Hoe voelt de persfase? Moet je je scheren voor de bevalling? Hoe weet je of je een tweede of derde kind wilt? En wat voor traktatie geef je mee op de creche? Wil & Tien to the rescue!

https://youtu.be/OFtxz6oYh84

11 reacties

Michke -

Haha jullie hebben zo een leuk blog! Toevallig hierop uitgekomen toen ik het ook had over scheren voor de bevalling en moest toegeven dat ik al een dikke maand (ben nu bijna 36 weken) er niet meer bij kan en ik het liever niet op de tast ofzo doe… dus oerwoudje… en enkelen van mn vriendengroepje wat “horrified” reageerden dat ze echt niet ongeschoren wilden bevallen. Ja daag. Een gynaecoloog ziet idd alles passeren (don’t forget: niet alle vrouwen die met hun benen open gaan voor hen zijn jong/knap/even hygienisch/…) dus denk dat dat hen echt niet boeit. Maar ik merk dus ook wel dat het een topic is wat leest maar ben t helemaal met jullie eens dat t niet uit zou mogen maken!

Nicole -

Hele interessante video weer! Ik ben nog vrij jong dus de meeste dingen zijn voor mij nog niet aan de orde, maar ik vind het wel altijd heel interessant om te weten hoe het er allemaal aan toe gaat. Ik vond het heel mooi hoe jullie zeggen dat je niet bang moet zijn voor de bevalling maar er juist naar uit moet kijken.

Lau -

Mooie video! Ik vind het mooi om te zien hoe ‘normaal’ en open jullie over alles wat bij een bevalling komt kijken praten.
Toen had het over een boek uit 1980 met allemaal foto’s van bevallingen: de Instagram pagina vanbumpbirthandbeyond laat ook heel mooi zien hoe natuurlijk en wonderlijk een bevalling is en dat dit gedeeld mag worden!

Maria -

Leuke video! Ik heb geen kinderen, maar vind het juist fijn om te weten wat mij te wachten staat als ik een kind krijg. Heel erg veel dank 🙂

Marijke van de Mh -

Grappige video! Voor de verloskundige kan een geschoren…wel fijn zijn mocht je onverhoopt gehecht moeten worden. Ja, verloskundigen komen met shockerende verhalen thuis waarvan je ze soms niet gelooft (ik ken een verloskundige). Een bevalling filmen is helemaal aan jezelf maar er zijn maar weinig bevallingen die je een paar keer terug wilt zien op film. De een perst er in een klap een van 9 pond uit en de ander heeft moeite met een kindje van 5 pond en gilt alles bij elkaar. Zou je dat terug willen zien?

Marijke van de Mh -

Ik wil nog heel even terugkomen op mijn eigen reactie aangezien ik mijn reactie ietwat onduidelijk neergezet heb. De verloskundige die ik ken heeft meegemaakt dat de vrouw beviel van een kindje met een andere huidskleur. Op schaamhaar gebied is het fijn als het bijgehoude is mocht het gehecht worden, maar verder kijken ze daar echt niet vreemd van op hoor. Ik ben zelf verpleegkundige en ik ben zoveel gewend dat ik niks vies of vreemd vind.

Naomi -

Hoezo is het fijn als het is bijgehouden? Het maakt voor het hechten zelf toch niet uit, als in dat het van mindere kwaliteit is als er (veel) haar zou zijn?

Iv -

Scheren voor de bevalling? No way dat ik er nog bij kon en natuurlijk hoeft dat ook niet! Ik vond persoonlijk de ontsluiting veel beter te doen. Iedereen heeft zo zijn eigen ervaring :)

marrie -

Vindt dit zo privé. Ik hoef dit allemaal niet te weten.

Evelien -

Je zit vastgebonden op een stoel en een hele groep mensen verplichten je hiernaar te kijken? Zo niet: dan hoef je het ook niet aan te klikken en het te bekijken natuurlijk.

Willemijn -

Hahaha!

Reageer ook