Dr. Martens in de zomer dragen

Hoogstwaarschijnlijk is dit weer zo’n kwestie van you hate it or you love it. Willemijn en ik hadden hier een gesprek over. ‘Wat, Dr. Martens in de zomer? Dat is toch geen porum!’ zei ik tegen Will. ‘Nee echt, je moet het eens opzoeken. Het kan heel stoer zijn.’ Dus ik probeerde het eens uit. Is het wat?

Als ik aan de zomer denk, zie ik open schoenen voor me. Mooie sandalen, blokhakken, peeptoes, (teen)slippers, espadrilles, loafers. Dat soort schoenen. Maar dichte, warme Dr. Martens? Ik kon het me niet voorstellen. Dus ik zocht op Instagram wat inspiratie op.

King of the castle👑

Een bericht gedeeld door Yellow Hats (@jessiwebb) op

Wat ik het meest tegenkwam was deze outfit. Een shirtje met een (spijker)short en eventueel een jasje eroverheen en dan Dr. Martens eronder. Heel simpel maar de Dr. Martens maken het geheel wel gelijk een stuk stoerder. Met dit soort schoenen maak je wel gelijk een statement voor mijn gevoel, zo van ‘Hier ben ik!’

Als ik het zo zie, lijken Dr. Martens me ook uitermate geschikt voor een (modderig) festival. Alleen dat is misschien wel weer een beetje zonde van de schoenen.

⚡️ * * * #drmartens #drmartenstyle #aurevoircinderella #outfit #ootd #lookbook Een bericht gedeeld door EIRA (@eirattb) op

Als je er niet van houdt om de benen te laten zien in de zomer, staan Dr. Martens ook heel leuk onder een dunne donkere panty. Deze outfit is lekker alledaags en nonchalant. Een langer shirt, spijkerrokje, dunne panty en een tas die ze crossbody draagt. Ik vind de outfit in combinatie met haar hoge staart en pony ook erg leuk.

De panty maakt toch een hoop verschil. Waar Dr. Martens onder blote benen een statement maken en veel meer opvallen, blenden ze in de tweede outfit juist meer in met de rest.

Ik hou van deze outfit. Zo lekker zomers en helemaal festivalproof. Ik hou van de hoed in combinatie met haar kapsel en zonnebril. Verder vind ik wat ze draagt gewoon heel tof. Het zou mij niet zo staan, althans de lengte van de broek niet maar leuk gedaan! Ik had niet verwacht dat Dr. Martens goed zouden kunnen onder deze outfit maar zij komt er zeker mee weg.

En het is niet compleet zonder een outfit met een korte jurk. Hier ben ik ook echt gek op. Een hele simpele jurk en de Dr. Martens maken het meteen stoer in plaats van saai. Wat een verschil kan het maken! Tof dat ze zachte kleuren gecombineerd heeft met de donkere kleur van de Dr. Martens. Dat contrast zorgt voor nog meer power.  Ik hou ook van simpel, niet teveel aankleding zodat je er niet zo lang over na hoeft te denken. Geen sieraden of een tas, gewoon huppakee! Jurkje en schoenen aan en gaan.

Van al deze outfits keek ik naar waar ik me het meest comfortabel bij zou voelen. Ik voel dan toch veel voor een wijd, luchtig shortje met dito t-shirt met een leuk printje en een iets langer spijkerjasje. Het shortje is van Vero Moda, het shirt met de papaja van Fabienne Chapot en het spijkerjasje van Closed. Dat jasje draag ik zó vaak. Het is echt een van mijn favoriete kledingstukken, omdat het zo makkelijk en fijn overal mee combineert. En natuurlijk draag ik mijn donkerblauwe Dr. Martens (Pascal).

Ja, ik vind Dr. Martens zeker kunnen in de zomer. Fijn, want zo kun je ze het hele jaar dragen. Maar of het nu zo lekker is met dertig graden of warmer? Ik had deze outfit aan toen het zo’n vijfentwintig graden was en dat was wel goed te doen. Ik heb ze afgelopen winter gekocht en weet zeker dat ze nog heel lang mee zullen gaan, het zijn zulke fijne schoenen en ze lopen heerlijk! Draag jij Dr. Martens het hele jaar door?

19 reacties

Nicole -

Echt hele leuke inspiratie foto’s! Ik vind Dr. Martens echt heel gaaf. Vroeger dacht ik altijd dat ze te lomp zouden zijn voor mij, maar nu staan ze toch erg hoog op mijn wishlist!

Hannelore -

Ik draag mijn Dr. Martens veel vaker in de winter, maar ik vind ze in de zomer zeker ook kunnen! Onder een stoere short, op een festival, het gaat allemaal 😉

Judith -

Mooie schoenen zelf zal ik ze nooit dragen ik vind ze voor mijn iets te grof. inderdaad met een donkere panty staan ze mooier ,trouwens een panty staat altijd beter vind ik.

Mary -

Ik vind Dr. Martens dus echt afgrijselijk haha, maar ieder zijn ding :)

Christien -

Oef, mij niet gezien met dichte schoenen in de zomer! Ik heb er een hekel aan om sokken aan te trekken met het warme weer (zelfs om te gaan sporten), laat staan zulke schoenen dragen! Ja, het staat leuk, maar geef mij mn Teva’s of teenslippers maar! Comfy, kan tegen een stootje en als bonus een prachtige print op je voeten haha☺️

Ilona -

Teva’s? (zoekt dekking). Haha, ieder zijn ding inderdaad, gelukkig maar :-)

Christien -

Ik kies wel de iets “gestylde” varianten haha! Maar deze sandalen zijn een van de weinige merken die een goede support hebben voor de hoge brug van mn voet, anders ga ik naar binnen toe scheef lopen. En nog een plus: ik kan er gewoon mee door het water lopen zonder dat ik bang hoef te zijn dat ze stuk gaan 😋

Daphne -

Grappig hoe aanstekelijk zo’n blogartikel werkt.
Ik heb zojuist de knoop doorgehakt en Dr. Martens Flora in zwart besteld :)
Weliswaar een hele keurige Chelsea Boot uitvoering maar toch.
Gekozen vanwege model en duurzaamheid van de schoen.
Dankjewel Martine voor de inspiratie en ga zo door :)

Sharon -

Ik vindt doc’s helemaal geweldig! Staan overal bij en is een goede investering want ze gaan echt heel erg lang mee. Ik snap alleen echt niet hoe mensen het trekken om die krengen in de zomer te dragen want ik ga echt KAPOT van de hitte.

Wil nu graag de Jadons aanschaffen…..wel echt MEGA duur😶…..maar ja…….zijn zo mooi hè 😉

Marijke van de Mh -

Ik heb dr. Martens laarzen nooit overwogen omdat ik ze niet zo mooi vind staan bij mezelf. Niets vreemds hoor, met 1.70 maar ik heb schoenmaat 40/41 en voor mijn gevoel kan ik dan zo het leger in. Lompe boer. Haha. Ik heb 3 paar leuke Havaianas slippers (olijf groen, zwart en bordeaux rood) en deze kan ik prima onder een mooie lange zijden rok dragen zonder dat het stom staat. In de winter draag ik ook graag zo’n stoere lange spijkerblouse op een legging met sneakers.

Lisa -

Ahhh love Dr. Martens! Ik heb mijn lak doccies nu sinds 2013 en draag ze nog steeds met zoooveel plezier! En ze zijn nog steeds zo mooi. Beste investering ever! Super toffe outfitjes trouwens!

Kirsty -

Leuke inspiratie! Ik moet zeggen dat ik Dr. Martens er bij anderen heel leuk uit vind zien, maar het bij mij dan weer niet vind passen op de een of andere manier.

Hester -

Ik vind Dr. Martens altijd zo gaaf bij anderen, maar toen ik ze zelf een keer paste vond ik het toch niet zo leuk staan. Ik heb wel Timberlands (eigenlijk vooral voor sneeuw destijds) en die kun je schijnbaar (Pinterest & Instagram) ook heel tof combineren in de zomer, maar mijn probleem is dat ik het vaak veel te warm vind aan mijn voeten! Leuk, weer eens een fashion artikel. Ik vind het wel jammer dat er maar 1 outfitfoto van jullie zelf in staat, vooral omdat het artikel begint met dat Willemijn zei dat het ook in de zomer zo tof staat. Jullie hebben alle twee een andere stijl en andere kleuren die jullie goed staan dus het was juist leuk geweest om van jullie samen verschillende outfits te zien! Maar goed, wie weet op Instagram nog :)

Irene -

Mijn docs gaan naar zolder in de lente, maar ik heb dan ook kuithoogte. Ik vind de looks wel tof maar niet voor mij Haha

chantal -

Ik vind docs besr leuk icm spijkerstof, maar persoonlijk vind ik ze veels te warm voor de zomer. Voor een festival zijn ze trouwens heel geschikt, want ze zijn door het materiaal juist heel makkelijk schoon te maken

Renate -

Ja hoor,docs zijn tijdloos en niet seizoens gebonden 👍
Ik draag ze al sinds de 90’s 😉

Martine -

Ik moest hier zo om lachen, ik heb er meteen zo’n beeld bij dat je ze al sinds de jaren 90 niet meer hebt uitgetrokken en dat je dan die docs zo uit ziet steken bij het voeteneind van je bed haha :’) #fantasie #vrijeloop

Renate -

Hahaha!! Met kringeltjes van de stank er boven 🙈😂

Romy -

Wat een leuke outfitinspiratie! Gecombineerd op deze manieren kunnen de Dr. Martens inderdaad prima in de zomer. Ik draag zelf liever lage veterschoentjes in de zomer, maar vind deze outfit je wel heel tof staan.

Reageer ook