Twee maanden in ons nieuwe huis

Time flies when you’re having fun! We wonen alweer twee maanden in ons nieuwe huis. Ik voel me er zó ontzettend thuis. Vandaag praat ik jullie bij over hoe het is in ons nieuwe huis en wat we nog allemaal aan willen pakken de komende tijd.

Ruim anderhalf jaar lang hebben we gewacht tot het af was. Nadat we de sleutel kregen hebben we zes weken lang geklust. Half mei was het moment eindelijk daar: we konden verhuizen. Wat wonen we hier fijn! Tijdens het typen van deze blog kijk ik af en toe om me heen. Het huis voelt heerlijk aan. Het is niet alleen van ons, het voelt ook helemaal eigen.

Voor we naar dit huis verhuisden, woonden we al een jaar in onze nieuwe woonplaats die iets buiten de stad ligt. Ik heb me destijds regelmatig afgevraagd of ik er wel goed aan had gedaan om hier een huis te kopen. Ik miste de drukte en gezelligheid van de binnenstad en het knusse, warme gevoel van onze wijk. Maar nu we in deze wijk wonen denk ik: ‘Ja, we hebben er goed aan gedaan.’ Het is rustig, groen en kindvriendelijk waar we wonen. Het past perfect in onze levensfase. En op 5 minuten afstand van Martine wonen is misschien nog wel het grootste cadeau. Heerlijk!

Daarnaast maken onze nieuwe buren echt een feestje van wonen in onze straat! We hebben zulke gezellige buren en onze kinderen spelen al wekenlang bijna iedere dag. Wat dat betreft gaat het gezegde ‘Beter een goede buur dan een verre vriend’ echt op. We passen af en toe op elkaars kinderen, hebben al drie keer de barbecue aangestoken en het wordt regelmatig een tikkie te laat na een borrel. Oeps. 😉

Qua klusjes wacht er nog wel aardig wat op ons. Zo moet er her en der nog gekit worden en ik ben nog lang niet klaar met inrichten. Vooral onze slaapkamer is nog heel kaal. Op zolder willen we nog schotten timmeren en de bijkeukenkast is nog niet helemaal af. Daarnaast zijn onze en suite kasten niet helemaal naar wens dus moeten we daar óók nog weer achteraan. Meh!

De tuin zal de komende weken vorm krijgen. Momenteel ligt er 20 kuub zand in de tuin. Samen met de buren gaan we vanavond kruien en harken zodat onze percelen op de juiste hoogte komen voor de bestrating. Ergens in de komende twee weken komen als het goed is dan ook eindelijk de tegels. Ik zal zo blij zijn als we niet meer in een mega zandbak zitten! De schuttingen doen we samen met de buren en zullen we over een tijdje gaan zetten. Eerst maar weer eens sparen. Er kwam namelijk een onverwachte, maar leuke kostenpost voorbij. We kregen de kans om samen met onze buren een stuk grond tussen onze huizen van de gemeente te komen. Dit levert ons heel veel extra vierkante meters tuin op. Heel erg fijn!

Onze jongens voelen zich helemaal thuis in ons huis. De overgang ging heel soepel: ze sliepen direct goed en voelden zich gelijk fijn. Jelle vroeg nog een tijdje naar het oude huis, maar dat was het dan ook.

Saar wordt wel gemist in ons huis. Ze had onze nieuwe wijk zo leuk gevonden, dat weet ik zeker. Maar eerlijk is eerlijk, het vele schoonmaakwerk en alle haren, die mis ik dan weer niet.

De laatste tijd krijg ik vaker de vraag of er nog een nieuwe verhuisvlog komt. Ja zeker komt ‘ie d’r! Het duurt nu alleen wat langer, omdat de vorderingen wat minder snel gaan. Vandaar! 😉 Ook een housetour zal er aan komen, maar dat duurt nog wel even!

Ik ben echt zo blij met ons huis. Het heeft me echt gelukkiger gemaakt. Ik voelde me bij vlagen zo rot in ons huurhuis. Het is me echt duidelijk geworden hoe belangrijk een huis eigen maken en een fijne buurt is. Een nieuwbouwhuis is een heel traject, maar het is het helemaal waard!

12 reacties

Ivon -

Wat fijn dat je zo thuis voelt in jullie nieuwe huis. Sfeer en “thuis” voelen kun je maar tot op zekere hoogte creëren, voor het grootste gedeelte moet het er gewoon “zijn”.

De laatste nasleep van de verhuizing/verbouwing zal nog wel even blijven hihi, maar iedere taak die klaar is er weer 1 he :-) Wij hebben de laatste week van onze vakantie gereserveerd om de laatste dingen na onze verbouwing eindelijk eens af te maken (schilderen, kitten, kapot raampje vervangen etc etc..)

En dan wil ik eigenlijk ook de inrichting weer eens een upgrade geven ja… Ach, het blijft altijd leuk om aan je huis bezig te zijn toch 😀 Zolang de basis fijn en vertrouwd voelt.

Heel veel geluk gewenst in het huis met je mooie gezin!

MM -

Wat fijn om te lezen. Hier ook al een tijd verhuis plannen en dus het kopen van ons eerste huis. Maar we raken nogal ontmoedigd, het wil maar niet vlotten. We zijn inmiddels al 2,5 jaar opzoek. We wonen in een huurappartement (nood gedwongen) en dat is voor ons als buitenmensen echt niet zo leuk. Inmiddels vraag ik mij af of het ooit nog goed komt en wij ons ook zullen voelen zoals jullie je voelen in jullie huis. Ik krijg er wel weer nieuwe energie van, dank je wel! Knuffel

Omi -

Oh wat naar voor jullie dat het zo lang duurt! Hoe kan dat als ik vragen mag? Weet natuurlijk niet waar jullie op zoek zijn. Misschien ligt het daar aan het aanbod, de prijs of de staat van het huis?
Wij hebben in juni besloten te gaan kopen ipv te huren en als alles zo gaat zoals het moet, hebben wij 1 september de sleutel.

Jeanet -

wat fijn om te lezen ! het is jullie gegund!!

Pauline -

Eigen haard is goud waard en…… beter een goede buur dan een verre vriend.
Het klopt bij jullie allemaal. Geniet ervan !!!!!

M. -

Fijn dat het zo goed bevalt! Het is ook mooie buurt. Wij hadden ook een huis in jullie nieuwe buurt op het oog, maar zijn uiteindelijk toch voor bestaande bouw gegaan :)

Ilona -

Fijne buren zijn erg onderschat! Eigenlijk zou er een beschrijving van de buren op Funda moeten komen ;-). Ik ben opgegroeid op de plek waar jullie wonen. Ik heb er nog veel vrienden wonen waardoor ik er nog regelmatig kom, maar na 20 jaar was het gewoon klaar. Toen de pizzeria mij begon te herkennen had ik eigenlijk al weg moeten zijn ;-). Nee gekheid, zelf hebben we inmiddels de keuze gemaakt om aan de rand van Groningen te gaan wonen: terrasjes en restaurants op 20 minuten fietsen, maar wel de weilanden en schooltje voor de deur en het dorpse gevoel. Daar betaal je dan ook voor, dat wel. Geniet van jullie plek, dat gaat zeker goed komen! En misschien maken jullie de 20 jaar ook wel vol daar! :-)

Tara -

Nog even en dan mogen wij verhuizen, naar een vrijstaand klushuis, wellicht zonder kinderen en dus een beetje makkelijker. Hebben er enorm veel zin in en vindt daarom de huis updates enorm leuk. Van een huurhuisje naar ons eerste koophuis. Zin in!!!

Zoeve -

Het is zo belangrijk om je je goed te voelen in je eigen huis. Een plek waar je altijd met veel plezier terug komt.

Maris | Moneyzz.nl -

Wat leuk om je verslag/ ervaring te lezen! Ik merk ook heel erg aan mezelf dat ik het in mijn huidige huis steeds minder naar mijn zin heb, omdat ik er zó aan toe ben om te verhuizen naar iets groters! Maar deze hele maand is er nog niks nieuws op funda gekomen in mijn prijscategorie wat aan de voorwaarden (nee geen tig stuks) voldoet, dus ik zal nog even geduld moeten hebben! Wellicht komt het omdat de zomervakantie begonnen is. Dat mensen nu wachten met hun huis te koop zetten.

Margot -

Wat ontzettend fijn dat het zo goed voelt! En dat van die bestrating snap ik helemaal, ik was op een gegeven moment ook helemaal klaar met al het zand in huis 😉

Liset - Beautydagboek -

Een huis hebben waarin je je heel lekker en fijn voelt, is zo belangrijk! Goed om te horen dat je het helemaal naar je zin hebt. Ik heb je verhuisvlogs en inrichting nog niet gezien, maar ik ben heel benieuwd als ik het zo hoor. Geniet er lekker van! En wat fijn ook dat je het goed kunt vinden met de buren. Echt een gelukstreffer!

Reageer ook