SLAAPKAMER MAKE-OVER

Al bijna 8 maanden slaapt Maik bij ons op de slaapkamer. Hoewel dat heel fijn is en makkelijk, merkte ik toch ook dat ik het heel fijn zou vinden als de slaapkamer weer van ons werd. Gewoon even ‘s avonds met een boek op bed wat lezen en een kopje thee. Onze slaapkamer was toe aan wat aankleding en gezelligheid.

https://youtu.be/_FA1Ai6H4vg

 

Ik wilde graag meer groen in de slaapkamer, maar een cactus verdroogt bij mij nog dus ik doe er goed aan om kunstplanten te nemen. Gelukkig heb je daar bij IKEA veel keuze in. Een van de dingen die wat mij betreft het grootste verschil maakt is de groene strook aan de muur. Dat vind ik echt een tof product en binnen no time heb je sfeer gecreëerd. De strook bestaat namelijk uit vierkanten die je aan elkaar kunt klikken. Zo kun je zelf bepalen hoe lang en breed de strook wordt. Je kunt er eindeloos mee combineren. Er zit geen bevestigingsmateriaal bij maar je kunt de FEJKA in de muur boren of ophangen aan een spijker. Ik heb er voor gekozen om de strook op te hangen aan drie spijkers. Een kind kan de was doen! Ik heb in totaal 27 stuks (3×9) gebruikt om deze strook te maken.

FEJKA Kunstplant – €3,49 per stuk

In het raamkozijn heb ik met gemak plek voor een paar plantjes. Ik besloot deze drie plantjes met een zilveren sierpot neer te zetten. Vooral die witte ‘pluimpjes’ vind ik erg leuk!

FEJKA Kunstplant – €6,99
SOCKER Sierpot – €0,79

Ik hou van kaarsen in de slaapkamer, romantisch en gezellig! Qua kleuren kun je wel zien waar ik voor ging: groen, zwart, wit en zilver. Deze bijzettafeltjes passen er ook perfect bij.

KRAGSTA Bijzettafel, set van twee – €79,95
TOPPIG Lantaarn voor stompkaars – €14,95
FULLTALIG Kandelaarset van drie – €9,99
JUBLA Geurloze kaars – €3,99
FENOMEN Geurloze stompkaars, set van vijf – €4,99

En de eeuwige struggle in een slaapkamer: waar laat je die kleren? Nu hou ik wel van nonchalant en speels, maar niet van rommelig. Dus hup, de stoelen uit de slaapkamer en een bankje met ruimte binnenin voor de kleren. Een prachtig groen plaid eroverheen met een velours kussen en dat maakt het al een stuk leuker om naar te kijken. Bijkomend voordeel: als onze kleren niet meer in het bankje passen is het tijd om ze op te ruimen en/of in de was te doen. Daarnaast oogt de slaapkamer een stuk rustiger zonder al die kleren die over een stoel worden heen gegooid en dat is erg belangrijk in een slaapkamer. Rust…

STOCKSUND Bankje – €299
FJÄDRAR Binnenkussen – €5
SANELA Kussenovertrek – €6,99
YPPERLIG Plaid – €9,99

En wat is nu een slaapkamer zonder nachtkastjes? Precies! Eindelijk een plek om mijn bril, boeken en laders in op te bergen. Hier wilde ik weer wat groen terug laten komen en deze nostalgische wekker in het zwart paste ook weer perfect bij het kleurenschema. Trouwens, deze lamp heeft, zoals je ziet, een USB poort om je smartphone op te kunnen laden en dat werkt top! De lelijke stekkers heb ik weggewerkt onder het bed door middel van een verdeeldoos.

MUSKOT Sierpot – €1,99
FEJKA Kunstplant – €2,99
DEKAD Wekker – €5,99
HEKTAR Bureaulamp – €49,95
MALM Ladekast 2 lades – €39,95
RYET Led-lamp E14 400 lumen – €4,99
KOPPLA Verdeeldoos 3-voudig – €3,99
PATRULL Stopcontactbeschermer – €2,99

Sinds mijn slaapkamer make-over heb ik heerlijk geslapen. Helaas niet omdat Maik doorslaapt, maar omdat het zo rustig en gezellig is in de slaapkamer. En ik word nu niet meer van elk klein geluidje wakker. Ik trek me nu graag even terug ‘s avonds op de slaapkamer en ik vind het heerlijk dat ik nu niet meer stil hoef te zijn en in het donker met een klein zaklampje een boek moet lezen. Dit is echt genieten en dat met een paar producten! Wat kan het een verschil maken om een kamer leuk in te richten. Dat heb ik wel echt geleerd van deze leuke samenwerking met IKEA. Vooral het samenstellen van een boodschappenlijstje hielp me goed bij het uitwerken van het idee wat ik in mijn hoofd had. Iedere keer verbaas ik me weer over hoe leuk het eindresultaat is en hoe simpel het kan zijn. I love it!

Wil je nog meer inspiratie op doen? Kijk dan eens op IKEA Wooninspiratie. Welke kamer ga jij binnenkort eens aanpakken?

Dit artikel is in samenwerking met IKEA

7 reacties

Stephanie -

Wauw heel mooi! De combinatie van alles is perfect afgestemd. Ik zou het zo ook wel willen ^^

Gina -

Leuke en rustige slaapkamer! Ben alleen geen fan van de netplantjes.

Marijke -

Leuke verandering! Jullie bed is fantastisch! Gaaf zeg!

Wendy -

Waar komt het bed vandaan? 😊

S -

Heel erg leuk geworden! Vooral die groene strook geeft veel kleur en leven, maar toch blijft het al met al rustig.

Nynke -

Heel mooi!

femketje -

Ik ben echt verliefd op de rustige kleurencombinatie 😀

Reageer ook