Waar sta ik over vijf jaar?

Het is een van de vragen waar ik een gruwelijke hekel aan heb. Waar sta je over een x aantal jaar? Dat is altijd koffiedik kijken als je het mij vraagt. Tegelijkertijd vind ik het wel leuk om er over te romantiseren en te bekijken wat er uit komt. Want het is wel degelijk zo dat visualiseren een heel sterk middel is om invloed te hebben op de toekomst. 

Foto door Mariska – Grotografie

Eén van de eerste dingen waar ik aan dacht na het horen van deze vraag, was: ‘Waar stond ik vijf jaar geleden?’

https://www.youtube.com/watch?v=HBI7owWMep0

Na mijn studententijd woonde ik weer even samen met Jorrik bij zijn moeder.  Zo rond april 2013 ging ik verhuizen. We huurden een 2-onder-1-kap-woning waar we uiteindelijk vier jaar met plezier gewoond hebben tot de zomer van 2017. Tenminste, nadat de meeltorren weg waren woonden we er met plezier. Dit was ons eerste ‘echte’ huis en dat voelde heerlijk. We hadden ruimte en opeens voelde ik me meer volwassen.

Op 19 oktober ging Willemijn trouwen met Djurre. Dat was ook een prachtige dag. In die zin gingen onze levens steeds meer burgerlijke vormen aannemen in 2013, haha!

Eind november 2013 kwam Noa in ons leven. Jorrik wilde dolgraag een Mechelse herder en toen we eenmaal bij een nestje gingen kijken, waren we verkocht. Noa zou het worden. Gezinsuitbreiding dus! Daarnaast gingen we op puppycursus met haar.

In die tijd werkte ik parttime als logopedist en parttime aan LiveLifeGorgeous. Iets waar we altijd van gedroomd hadden sinds onze studie. Tenminste, we droomden van meer tijd om van onze passie ons beroep te maken.

In die tijd zijn we ook YouTubekanaal KletskerkvanVlochem opgestart. Gewoon uit het niets, omdat we er zoveel lol aan beleefden om sketches te maken. Uiteindelijk heeft het kanaal niet lang bestaan, nog niet eens een jaar geloof ik, maar wat hebben we hier veel plezier in gehad.

Eind 2013 merkten we dat we meer wilden, we konden niet alles kwijt op LiveLifeGorgeous of via KletskerkvanVlochem. We waren plannen aan het smeden voor een nieuwe blog. Het hoe en wat, wisten we nog niet helemaal, langzaam maar zeker kreeg 2WMN serieuze vormen.

En dat bracht ons eind 2013 ook voor een keuze die we nog minstens een half jaar hadden uitgesteld. Stoppen met ons werk als logopedist of niet?

Dat was in een notendop vijf jaar geleden. Bizar om te zien waar ik nu vijf jaar later sta.

 • Ik heb inmiddels een prachtig koophuis met veel ruimte
 • Ik  ben getrouwd in Las Vegas
 • We hebben een gezonde zoon gekregen: onze lieve Maik die dit jaar 1 zal worden
 • Onze hond Noa wordt dit jaar gewoon al 5! Ze wordt zelfs al grijs…
 • Willemijn en ik konden inderdaad onze baan als logopedist opzeggen en volledig gaan voor ons eigen bedrijf wat we nu al vier jaar met veel plezier doen en wat heel succesvol is
 • We stopten met LiveLifeGorgeous, KletskerkvanVlochem en gingen vol voor 2WMN
 • Ik ben meer gaan reizen
 • Ik heb een eigen autootje
 • Ik heb een schoonmaakster waar ik al jaren om liep te zeuren
 • Ik ben begonnen aan een post-hbo-opleiding
 • Ik ben dankzij therapie en de opleiding Psychosynthese veel zelfbewuster geworden en heb ontzettend veel geleerd over mezelf en mijn patronen
 • Ik ben een veel gelukkiger mens dan vijf jaar geleden

Als je me dit vijf jaar geleden had laten lezen, had ik waarschijnlijk mijn kaak van de grond moeten rapen. ‘Een koophuis en een kind en leven van puur alleen 2WMN? Hoe dan?’ En zou ik ook heel blij zijn geweest met het feit dat het met mijzelf zo goed zou gaan qua persoonlijke ontwikkeling.

Maar nu de hamvraag: ‘Waar sta ik over vijf jaar?’

Ik denk over vijf jaar dat ik niet meer blog. Dat voelt gek om uit te spreken maar de veranderingen binnen social media en dergelijke gaan zo hard. Ik denk dat over vijf jaar veel blogs niet meer bestaan of zijn veranderd in een ander soort platform. Wie zal het zeggen? Ik ben wel benieuwd naar hoe deze ontwikkelingen zullen gaan! Spannend!

Maar over vijf jaar hoop ik natuurlijk nog wel steeds met mijn lieve Will samen te werken en dat we altijd onze passie achterna zullen gaan. Ook droom ik er van dat we dan financieel nog steeds onszelf goed kunnen redden met ons eigen bedrijf. Ik moet er niet aan denken voor een baas te werken, nu ik weet hoe fijn het is als ZZP’er. Tuurlijk, het is niet altijd leuk en heeft ook zo zijn nadelen maar de voordelen zijn in mijn ogen groter. Sterker nog: ik zou graag willen dat we dan een groter bedrijf hebben met werknemers en een tof kantoor.

Zou ik over vijf jaar een tweede kindje gezond op de wereld hebben gezet? Ik zou er op dit moment niet aan moeten denken om een tweede kindje te krijgen, maar het feit dat ik het al over een tweede heb zegt ergens wel genoeg, toch? Ik kan me zo voorstellen dat over vijf jaar als Maik stukken zelfstandiger is, het toch wel weer gaat kriebelen. Wow, over vijf jaar zit Maik trouwens allang op de basisschool. Dat is een gek idee.

Ach, en tegen die tijd is Noa tien jaar. Mechelse herders kunnen ongeveer 15 jaar worden, sommigen worden zelfs wel 17. Ik ben benieuwd hoe het dan met haar gaat, maar vast wel goed. Het is een ouwe taaie!

Ik denk ook dat we over vijf jaar nog steeds wonen waar we nu wonen en dat dit ook wel even zo zal blijven. Het is een fijne buurt en we hebben genoeg ruimte. Of er moet wel een heel erg mooi aanbod voorbij komen.

Over vijf jaar heb ik mijn levensmissie (anderen helpen/inspireren) op een of andere manier naar een hoger niveau getild. Daar geloof ik oprecht in. Hetzij via ons bedrijf of iets wat ik zelf opstart.

Zo en nu maar wachten tot 2023…tiktak tiktak

10 reacties

Felicia -

en wat ik ook hoop is dat mijn man dan inmidddels een eigen zaak heeft waar hij nu van droomt zal wel lukken denk ik zo. toch grappig om zo ver vooruit proberen te kijken.

Felicia -

ik hoop dat jullie dan nog doorgaan is te leuk om te lezen en kijken
ik vind dat altijd super moeilijke vragen waar ik sta over 5 jaar
maar 5 jaar geleden was voor mijn man en mij niet zo heel prettig jaar 2014
gelukkig is dat voorbij daar ben ik vooral heel blij mee
kon mij dat lastig voorstellen ik maakte plannen ook al ging het prive met ons niet goed
maakte ik in mijn hart plannen voor een derde kindje hij moest daar toen totaal niet aan denken zag dat niet zo zitten
maar in 2016 toch bevallen van ons derde prinsesje jasmijn en in 2017 van ons mannetje
dus nu 5 jaar later 2 kindjes rijker:)
wat ik toen voor ogen had is uitgekomen
ik hoop over 5 jaar allang gelukkig met ons gezinnetje in een nieuw groot huis te wonen en een mooie grote tuin
ons oudste dochtertje Yara is dan 13 daar moet ik voorlopig nog niet aan denken
de middelste dochter is dan 11 ook wil ik dat nog uitstellen haha
en jasmijn zal dan 5 of 6 zijn leuk idee zit ze in groep 1 van de bassisschool ons jongetje ook
ergens leuk natuurlijk en ergens best emotioneel want dan zijn ze alweer zo groot.

Mare -

Heel leuk artikel. Ik vind die vraag ook altijd zo moeilijk. Maar ik schrik wel dat jullie niet meer bloggen. Ik ben zo gewend geraakt aan jullie blog en eigenlijk zeg ik daarmee veel te weinig, want het betekent veel voor mij. De kwaliteit ligt echt heel hoog bij jullie.

Joyce -

Wat een tof artikel! En wat heb je een boel bereikt in die 5 jaar. Ik denk dat het altijd belangrijk is om naar je gevoel te luisteren en ik vind het dan ook lastig om nu al te zeggen waar ik over 5 jaar sta. Wel weet ik dat als je me 5 jaar geleden had gezegd dat ik zou samenwonen met iemand die van me houdt om wie ik ben, bij wie ik helemaal mezelf kan zijn, in Arnhem, ver van mijn familie, had ik je waarschijnlijk nooit geloofd haha. Er komen dingen op je pad die je van tevoren nooit had kunnen bedenken, maar dat maakt het leven denk ik ook weer een uitdaging

Marijke -

Net wat Tineke al zegt ‘de tijd gaat al veelte snel’. Dat is de waarheid als een koe. Ik weet niet waar ik over 5 jaar sta. Ik weet niet of ik dan nog werk als verpleegkundige. Steeds meer afdelingen binnen ziekenhuizen zijn al dicht vanwege het extreme personeelstekort en operaties worden uitgesteld vanwege medisch ondersteunend personeel tekort.

Ik werk zelf niet in het ziekenhuis maar ik krijg dit natuurlijk allemaal mee. Ik zat er over na te denken om een studie tot operatieassistente te gaan doen, maar zoals ik hierboven al zei komen ze zoveel medisch ondersteunend personeelstekort dat je echt gigantisch veel uren moet maken (vaak 40 uur in 3.5 dag) zodat alle ingrepen rond kunnen komen. Het leek me leuk maar het is keihard werken.

Mijn vriend en ik willen over een aantal jaar in het zuiden van het land gaan wonen. In mijn vrije weekenden gaan we vaak naar Zuid- Limburg en ik vind het daar prachtig. Mijn vriend maakt graag gebruik van zijn racefiets en daar kun je prachtig fietsen. Een vrijstaand huis met veel weiland daar zie ik zo zitten. Heerlijk!

Jessica -

Lastig om te bedenken waar je over 5 jaar bent. Ik hoop een kindje in mijn armen te hebben mogen sluiten (inmiddels zitten wij alweer 2,5 jaar in de medische molen). Daarnaast hoop ik tegen die tijd een andere baan te hebben en misschien zelfs wel iets voor mijzelf.

Gelukjes van Maris -

Lastig te voorspellen he.. en wat grappig om te zien wat er allemaal veranderd is. Ik ga er niet te diep over nadenken waar we dan staan we zien het allemaal wel. Hoop in elk geval eind juli een vast contract toegezegd te hebben gekregen, dat zou super zijn

x

Larissa -

Wat leuk om terug te kijken op wat je allemaal al hebt bereikt! Wat gaat vijf dan ineens snel he?
Je hebt ook hele mooie dromen voor over 5 jaar. Je blog zet mij in ieder geval aan het denken over waar ik ongeveer zou willen staan over 5 jaar. :)

Tineke -

De tijd gaat al veel te snel! Zou het echt zo zijn dat blogs niet meer bestaan? Ik hoop het wel. Af en toe een vlog kijken is leuk, maar om van jedereen die ik leuk vind om te volgen video’s te kijken.. ik denk niet dat ik daar veel tijd voor heb. Hopelijk komen al je plannen uit. Kan je toch niet voorstellen dat Mail dan al dik vijf jaar is..

Marije -

Mooi om te lezen hoeveel je eigenlijk al bereikt hebt in 5 jaar en daar bij stil te staan. De komende 5 jaar komen ook goed.

Reageer ook