SEKS NA DE BEVALLING? | Uit De Shit #1

Hoe gaat seks na de bevalling? Wel of geen speen gebruiken? Een opgeruimd huis met kinderen, bestaat dat? En hoe vind je een oppas? Wij beantwoorden jullie vragen in Uit De Shit!

https://youtu.be/Zs2cTZrDkjE

18 reacties

Jessica -

Leuke toffe rubriek voor jullie website.
Ik heb zelf (nog) geen kinderen, maar het is wel vermakelijk en helpt waarschijnlijk voor veel mensen taboes doorbreken.

Anne Goerke -

Wat een leuke serie!

Hier een vraagje aan Martine, er staat me iets van bij dat jij Maik met tepelhoedje voede in het begin. Mijn meisje voed ik ook met tepelhoedje maar hoe heb jij dit in godsnaam gedaan? Na elke voeding zitten we alle twee van top tot teen onder de melk. Of ze slaat het hoedje eraf of ze laat melk uit haar mondje lopen. Hydrofielen, monddoekjes, toeschietreflex weg laten lopen heb ik allemaal al geprobeerd. Hopelijk gaat Tess het snel snappen zodat we van het tepelhoedje af kunnen😅.

Martine -

Oeh, wat een gedoe lijkt me dat! Maik was denk ik een ‘nette tepelhoedjesdrinker’ haha! Ik zou inderdaad proberen haar zelf te laten drinken door het tepelhoedje tijdens de voeding er af te halen. Maik kon dit opeens na 3 maanden. Hopelijk lukt het jou ook!

Erika -

Wij passen met de buren regelmatig via de babyfoon op elkaars kinderen. Ideaal!

Marijke -

Ik zou zelf geen ‘meisje’ van 14/15 op mijn baby laten passen. Ik zou ontzettend bang zijn dat ze in paniek raakt en niet weet wat ze met de situatie aan moet en misschien het kindje laat vallen. Misschien een tikkie overdreven, maar oppassen op een baby is heel iets anders dan oppassen op een peuter.

Ik was 17 toen ik oppaste op een baby en ik had het geduld er voor. Ik heb het allemaal meegemaakt: huilen, schreeuwen, jengelen, trappelen met de voetjes en niks willen. Ik ben inmiddels 26 jaar en verpleegkundige van beroep. Echter kan ik het mij goed voorstellen dat wanneer je een baby hebt wat nachten (en uren!!!) lang huilt dit op je humeur gaat werken en je zoiets hebt van ‘jongens waar ben ik aan begonnen’. Maar niet elke tiener is geschikt vind ik om op een kindje te laten passen. Oppassen doe je niet om geld te verdienen, je moet beschikken over verantwoordelijkheid en dit kunnen dragen.

Marijke -

Ik wil hiermee overigens niet zeggen dat het niet verstandig is om een tiener op te laten passen. Maar lekker een zak chips voor de tv leegeten en denken:’ja daag’ zo werkt dat natuurlijk ook niet. Een goede oppas kan verantwoordelijkheid dragen en is alert. Vaak zijn er ook meiden die een pedagogische opleiding volgen en die op zoek zijn naar een oppasadresje. Wellicht is dit een tip.

Roos -

Ik kan me voorstellen dat dit een hele leuke serie is voor (nieuwe) moeders. Ik vond het leuk om te zien hoe jullie overal mee omgaan.

Kleine kritiek van deze filmstudent; het shot is niet zo heel mooi. Ik denk dat het mooier was als de scherpte echt alleen op jullie lag en jullie beiden beter in de guldensnede liggen. Dus Martine rechts in het kader en Willemijn links. Dan is het voor de kijker echt prettiger om naar te kijken (Oke lekker technisch maar jullie weten vast wat ik bedoel!)

femketje -

okay ik ben nu al fan van deze serie 😀 en ik ben nog niet eens moeder haha!

Maudy -

Ah heel leuke video! Ik ben zelf geen moeder, maar vond vooral het oppas-stukje erg grappig om te horen aangezien ik zelf als 22-jarige student nog oppasadresjes heb. Ik merk dat ouders mijn leeftijd vaak erg fijn vinden, omdat ik inderdaad niet zo’n 14-jarig meisje ben waar je dan je kindje mee “opscheept” als het ware, haha. Vooral met echt kleine kindjes snap ik dat heel goed, maar ik moet zeggen dat ik zelf als 12-jarige al wel oppaste bij kleinere nichtjes of kindjes van basisschoolleeftijd. Dit is vaak geen enkel probleem, aangezien de kindjes al aan kunnen geven wat er aan de hand is mocht er iets zijn. Mijn tip: er zijn best een aantal websites waar je een oppas op kunt zoeken, en soms hebben die oppassers dan ook reviews! Bovendien kun je dan na een kennismakingsgesprek altijd nog zeggen dat het toch niet helemaal klikte, hier is dan meestal gewoon begrip voor. Succes! :)

Alex -

Zelf geen moeder, maar ik vond het wel een interessante video! Ik had als kind altijd een oppas, maar geen idee hoe mijn ouders die hadden gevonden. Ze kenden haar zeker niet van te voren – we hadden toen wel heel veel geluk want ze ging alijd met ons naar het zwembad en zo :)

Gelukjes van Maris -

Oh yes wat een top video. Weg met taboes

X

A -

Super leuke video haha. Ik heb nog wel een vraagje aan Willemijn. We verwachten ons 2e kindje en dan zit er zo’n 16 maanden tussen onze kids.
Ik zou het echt tof vinden als er een artikel komt met info en ervaring van jouw kant. Hoe pakte je zo’n kort leeftijdsverschil aan. Praktisch maar ook, hoe ging je met alle opmerkingen om? Mensen zijn vaak zo veroordelend. Als er geen 2 jaar tussen zit, kunnen ze het blijkbaar niet laten om er wat over te zeggen. En ja, we krijgen een verrassingsbaby, maar super leuk toch!
O en hoe reageerde Jelle op de komst van Gijs, had hij zelf nog veel aandacht nodig, was hij jaloers? Hoe verdeelde je je tijd?

Verder: keep up the good works

Mare -

Ja, leuk idee ben hier ook benieuwd naar. En ook wat voor verschillen je merkt qua persoonlijkheid/praktische dingen zoals slaapbehoefte tussen Gijs en Jelle.

Judith -

Leuke vlog en heel leuk nieuw idee, ik word alleen wel een beetje afgeleid door dat rijtje lampen boven jullie hoofden 😬 Misschien de volgende keer een iets neutraler omgeving?

Didi -

Mijn eis aan een oppas is dat ze de kinderen uit bed kan halen als er brand is. Ik vind dus dat ze minimaal 16 moet zijn. Gelukkig heb ik een fijne gevonden!
Wat betreft het littekenweefsel, bij mij is het echt beter geworden maar dat heeft wel een paar jaar geduurd. Heb er nu helemaal geen last meer van.

Nynke -

Wat leuk, die twee knotjes van jullie :)
Mooie video! Jullie geven zulke eerlijke en uitgebreide antwoorden. Daar hebben mede mama’s echt wat aan. Super!

Pauline -

Lieve moeders,
Wat een ontzettend leuke vlog. Serieus maar ook met een vrolijke twist.
Wat fijn dat deze dingen oa,( sex na een bevalling) zo open besproken kunnen worden.
Ik ben 70 jaar en heb een heel andere tijd meegemaakt, maar ik geniet van jullie vlogs , plogs en blogs. Ik hoop dat jullie daarmee doorgaan om jonge moeders te ondersteunen.

Denice -

Damn dames! Wat is in deze video goed te merken dat jullie beide logopedist zijn! Jullie stemgebruik is echt heel erg fijn om naar te luisteren, qua klemtonen en volume.. handgebaren erbij, echt Top! Ik volg jullie al sinds het begin van LLG maar bij deze video viel het me echt op :) Mogen jullie trots op zijn!

Reageer ook