Plog: ONZE FASHION HOTSPOTS IN AMSTERDAM

Laatst gingen we er weer eens heerlijk op uit samen met de trein. De bestemming? Amsterdam! Deze stad voelt als ons tweede thuis en je kunt er heerlijk shoppen. Ik laat je onze fashion hotspots zien in deze plog.

Wat ik zo leuk vind aan reizen met de trein is dat je altijd wel een leuk verhaal te vertellen hebt als je thuis komt maar ook op de terugreis met Willemijn kletsten we honderduit. Bijvoorbeeld over onze geslaagde shopping spree. We schreven alle leuke hotspots op net als dat leuke restaurant met dat heerlijke eten. Ook kletsten we over onze ontmoeting met een oud-docent vanmorgen en brainstormenden over ons boek. Zo besteden we onze tijd ook nog eens nuttig.

We waren een beetje aan de vroege kant, maar dat is geen straf wat mij betreft. We haalden bij de Starbucks op station Groningen even wat lekkers. Een goed begin van de dag!

Om kwart voor tien was het tijd om te vertrekken. En…zo kom je nog eens iemand tegen! We zaten tegenover elkaar en opeens zie ik een bekend gezicht naast me. Het was een docente van onze opleiding Logopedie. We hadden haar al jaren niet meer gezien. Zij was de eerste twee jaar onze studieloopbaanbegeleider. We hadden een leuk gesprek over waar we nu stonden, bijzonder om elkaar weer te spreken op deze manier.

Aangekomen in Amsterdam! En een ideale spot om even een outfitfoto te maken:

  • Rugzak: Xenos
  • Spijkerjas: Closed
  • Shirtje: H&M
  • Broek: H&M
  • Schoenen: Adidas Stan Smith

Maar daarna gaan we snel door naar station Amsterdam Muiderpoort om naar DIV. te gaan. DIV. heeft twee winkels: De Herenboetiek en het Damesboudoir. Wij gaan natuurlijk even naar het damesboudoir. We zijn dol op boetiekjes!

DIV. vind je aan de Javastraat in de Indische buurt. Dit is de moeite waard, want naast dit soort boetiekjes vind je ook gezellige eettentjes.

Check die gestreepte gele trui, love it!

Willemijn voelde zich aangetrokken tot deze flared jeans. Sowieso zijn we beiden dol op de kleding die nu in de winkels hangt! Wonder boven wonder kochten we niets bij DIV.

Ook vind je hier Blitskikker. We vonden dit winkeltje per toeval maar dit is wat ons betreft dé plek als je leuke spulletjes nodig hebt voor een kinderfeestje of babyshower. Kijk die tijgerbordjes! En voor de mama’s onder ons: als je fan bent van kledingmerk Little Indians voor je kleintje(s), dan word je van deze winkel heel blij.

Ik wilde graag naar Shop In The Name of Love omdat ik wist dat ze hier bijna al het servies van Broste hebben. En daar ben ik een beetje verliefd op. Deze winkel doet me trouwens denken aan Laif en Nuver in Groningen. Een heerlijke winkel vol mooi servies en hebbedingetjes voor je interieur.

De tijd tikte door dus het was tijd voor ons om de Indische buurt te verlaten en de tram te pakken richting de Dam.

We wilden namelijk heel erg graag naar de 9 straatjes. Voorheen shopten we altijd bij de Bijenkorf en liepen we de Kalverstraat af maar de 9 straatjes zijn zoveel leuker!

We halen een stroopwafel-on-the-go bij Van Wonderen. Daar zegt niemand nee tegen, toch? Ik nam er een met speculaas. Zo lekker!

Na een kwartiertje lopen komen we aan bij de Reestraat. Mocht je de 9 straatjes nooit kunnen vinden, tik dan Reestraat in op Google Maps en tadaa!

Als je ons al langer volgt, weet je dat we helemaal fan waren van Vanilia. Af en toe kopen we er nog wel eens wat maar eerlijk gezegd wordt dit met de jaren minder. We worden eigenlijk steeds meer fan van Fabienne Chapot.

Dit is zo’n geweldige winkel. Kijk al die kleuren en printjes, daar wordt een mens toch vrolijk van? Wij wel!

Geslaagd! En wat een ontzettend aardige verkoopsters. Tip: ben je in een stad waar je nooit geweest bent of wil je nieuwe hotspots ontdekken? Vraag aan het winkelpersoneel wat hun tips zijn wat betreft toffe kledingwinkels of heerlijke restaurants. Dankzij deze meiden hadden wij weer een lijstje winkels waar we heen konden gaan.

Maar eerst gingen we naar onze favoriete hotspot: Pluk Amsterdam. Dit is een winkel met tof servies, notitieboekjes en lekker gebak. Wij worden altijd heel vrolijk van Pluk Amsterdam! De eigenaresse is een kennis van Willemijn en daardoor kennen we deze toffe winkel.

Bij binnenkomst waren we instant fan van die gele kopjes. Wat zijn ze leuk!

Oh en dit gebak, nom nom nom! Altijd een feestje bij Pluk.

Mocht je nog een toffe foto willen maken voor je social media kanalen, ben je bij Pluk trouwens ook aan het juiste adres. In de tuin achterin de winkel kun je je lol op. Dus wij hadden even een snelle fotoshootsessie voor onze Instagramkanalen. Volg je ons al op tienvanwil en wilvantien ?

Via het winkelpersoneel van Fabienne Chapot kwamen we bij Essentiel. Deze winkel zit tegenover Fabienne Chapot en heeft ook leuke kleding in felle kleurtjes. En mocht je fan zijn van Snoopy (die hond!), dan moet je de truien en schoenen eens checken bij Essentiel.

Aan de Reestraat vind je ook l’Étoile de Saint Honoré. Ben je hier wel eens binnen geweest? Ik vind het altijd tof om deze tweedehands vintage designerspullen te bekijken. Stiekem hoop ik altijd nog op een gouden vondst voor een zacht prijsje.

Kijk! Charlotte Olympia’s! Helaas niet mijn maat anders had ik ze wel gepast maar hoe tof!

Een winkel waar ik ook dol op ben, is Closed. Zoals je al eerder kon lezen in deze plog had ik een spijkerjasje aan van dit merk. Ik woon zowat in dat jasje en combineer het overal bij. De stoffen van Closed zijn zo mooi. Het is wel wat aan de prijzige kant, maar de items die ik heb draag ik regelmatig. PS: Sinds kort hebben we deze winkel ook in Groningen. Yes!

Als we in de 9 straatjes zijn werpen we meestal even een blik bij Samsøe Samsøe. Vorige keer was Willemijn hier heel leuk geslaagd, nu konden we helaas niets vinden. Hoewel, dat is niet helemaal waar. Ze hebben hier de meest prachtige regenjassen ever, die staan nog steeds op onze wishlist maar dan moeten we eerst even sparen. We hadden ons geld al flink laten wapperen bij Fabienne Chapot, haha!

En na een uur zoeken vonden we eindelijk deze winkel terug: Catwalk Junkie. Vorige keer hadden we hier zulke leuke truien gezien en we waren heel benieuwd wat voor kleding er nu in de rekken hing. Ik was nog op zoek naar een toffe jumpsuit en die vond ik hier! Catwalk Junkie vind je aan de Prinsengracht 419.

Onze voeten waren moe van al het lopen en we besloten vroeg te gaan eten. Dankzij de dames van Fabienne Chapot hadden we bedacht dat we bij restaurant Libertine gingen eten.

Dit all day café vind je aan de Wolvenstraat 22, nog steeds in de 9 straatjes. Je kunt er allerlei Italiaanse gerechtjes bestellen en delen.

Wauw, dit eten was echt goddelijk. Wat een aanrader! We hebben een partij gesmuld, niet normaal. Als ik dit zie wil ik meteen weer naar Libertine. Ik had een pizzetta met mozzarella, champignons en truffel. Willemijn had een heerlijke risotto met asperges. We deelden samen nog spinazie met knoflook + chili en melanzane. Ik wil hier volgende keer weer naar toe!

Na het eten was het weer tijd om naar huis te gaan. We liepen met onze geshopte items weer naar Amsterdam Centraal. Wat ziet het er toch altijd prachtig uit!

We moesten nog even wachten op de trein dus we struinden nog wat rond bij de winkeltjes op Amsterdam Centraal en glipten nog snel de Mango in. Wij vermaken ons wel!

Rond zeven uur zitten we weer in de trein richting Groningen. We doen even snel een dutje, want we hadden beiden een kort nachtje achter de rug. Het grote voordeel aan met de trein reizen: lekker slapen! We praten nog gezellig na over onze shopping spree, de ontmoeting met onze docente vanmorgen en brainstormen over ons project. Zo besteden we onze tijd ook nog eens nuttig. We hebben genoten en om kwart over negen waren we alweer thuis. Wat een fijne reisdag was dit!

Deze plog is in samenwerking met NS

18 reacties

heleen -

misschien ligt het aan mij maar bij PLUK ligt daar al het eten zo open en bloot. Niets lijkt afgedekt. Ik vind dat altijd een beetje vies om de waarheid te zeggen. De 9 straatjes wel leuk hoor. Ik heb er vlakbij, op 1 van de grachten, gewerkt. Dus ik vind het na zoveel jaren doorheen lopen niet meer zo leuk. Maar dat anderen het leuk vinden kan ik goed begrijpen.

Anouk -

Wat leuk dat jullie een oud docent tegen kwamen! Ik doe nu de opleiding logopedie in Groningen, dus ben heel benieuwd welke docent jullie tegen kwamen! 😉

Marjoleine -

Aw zo’n leuke plog! Ik ga hem opslaan voor als ik weer naar Amsterdam ga. De Kalverstraat heb ik nu toch wel gezien… Haha.

Kim -

De linkjes in jullie profiel naar insta zijn nog niet aangepast ; )

Marije -

Wat een leuke plog!

Mia -

Wat een leuke plog! Ben onlangs in mijn eentje naar Amsterdam geweest en elke keer als ik er ben kijk ik mijn ogen uit. Het liefst ga ik richting de 9 straatjes, je hebt daar zulke leuke winkeltjes! Ik heb die dag bij Bo Nam gegeten, een Vietnamees restaurant, is zeker een aanrader.

Marijke -

Oeh, shoppen in Amsterdam. Daar kom ik ook regelmatig. Ik zie ook steeds vaker de leuke printjes van FC voorbij komen. Heb er een portemonnee van. Maar met 3 (over)volle kledingrekken en een grote kast vol ben ik een beetje aan het minderen wat kleding kopen betreft. Ik kocht iedere week wel wat. Ik wil nog wel wat bij FC voor de vakantie. Mooie foto’s by the way!

Hester -

Gezellig dagje dames! Ben ook heel benieuwd naar de geshopte items. Trouwens, misschien kunnen jullie de ‘Over ons’ pagina van 2WMN nog een keertje updaten met Maik bijv :) Liefs

Nynke -

Leuke plog! De laatste keer dat ik in Amsterdam was (wat trouwens alweer veel te lang geleden is!) heb ik zo lopen zoeken naar de 9 straatjes. Goeie tip, de Reestraat. Ga ik onthouden! Net als al die leuke adresjes.

Marlies -

Wat een gezellige plog en hoe leuk dat jullie een oude docent tegenkwamen! Lijkt me heel grappig, haha!

Liset - Beautydagboek -

Ah wat een leuke tips! De negen straatjes moet ik ook altijd nog eens heen, maar die tip om de Reestraat in te typen is wel een handige. Nu ben ik natuurlijk heel erg benieuwd naar de items die jullie geshopt hebben!

Emily -

De winkel: Shop in the name of love, heet Things I like Things I Love.
Je hebt er meerder vestigingen van in Amsterdam en ze hebben inderdaad ALTIJD leuke spullen! Van kleding tot servies 😉

Martine -

Wat goed dat je dat zegt, ik zag alleen die naam boven de winkel staan en niet die andere vandaar dat we dat dachten waarschijnlijk.

Emily -

No worries nog meer plekken om te shoppen dus. Ik woon er om de hoek, heel gevaarlijk 😉

Larissa -

Wat een leuke dag hebben jullie gehad! Ik krijg helemaal zin om ook weer te gaan winkelen in Amsterdam.

Amanda -

Op die laatste foto lijkt het alsof Willemijn uit haar broek gescheurd is. Haha maar dat is het lusje van naar broekje! Leuke plog meiden. Komt er nog een shoplog?

M -

Oei, nog jullie oude Instagram namen!

Martine -

Oei ik zie het! Thanks!

Reageer ook