In je broek plassen? | Gênante momenten

Ken je dat? Dat je zo ontzettend de slappe lach hebt om er vervolgens achter te komen dat je in je broek geplast hebt? Wij wel!

Foto door Mariska – Grotografie

Vroeger gingen wij altijd met mijn moeder en een aantal van haar vriendinnen en hun kinderen op vakantie naar een boerderij in Vorden. Het was er altijd heerlijk vertoeven. Geen internet, geen radio, geen tv. Alleen maar een hoop gezelligheid. Geweldig was dat. We deden heel veel spelletjes. We speelden bijvoorbeeld toneelstukjes na en de andere groep moest dit dan raden. Ik weet nog dat een van de jongens bovenop de schouders van een oudere vriendin van mijn moeder zat en ze als een soort reus de woonkamer binnen kwamen lopen. Ze hadden zo’n hele lange jas aangetrokken waardoor je haar niet meer zag. Het was geen gezicht. We moesten ontzettend lachen totdat zij riep: ‘Oeh, dit is geen grap: mijn sluitspieren zijn te slap’ en ze daarna hem snel van zijn schouders af zette en naar de wc rende. We kwamen niet meer bij.

Ik heb het zelf twee keer gehad. Eén keer plaste ik letterlijk in mijn broek van het lachen toen we in Groningen aan het shoppen waren en Willemijn uit het niets het typetje Mevrouw Zuurs verzon voor ons oude YouTubekanaal Kletskerk en van Vlochem. Dat deed ze zo goed dat ik er in bleef. Ik hing van de slappe lach tegen de muur aan en plaste dus ook in mijn broek. Gelukkig waren het maar een paar druppels, haha! Het was gênant en grappig tegelijk!

Laatst heb ik het ook nog gehad, maar dat was opvallend anders na mijn bevalling. Mijn zus zat weer eens gek te doen toen ze bij mij logeerde waardoor ik zo hard moest lachen en toen inderdaad even een schone string aan moest trekken. Dat vond ik pas gênant. Toen merkte ik wel even dat mijn lichaam veranderd is na de bevalling. Dat wordt de bekkenbodemspieren trainen dus!

Maar wist je dat 1 op de 3 vrouwen boven de 35 jaar te maken heeft met licht urineverlies? Het is niets om je voor te schamen en komt veel vaker voor dan je denkt. Ook hebben een aantal vrouwen op sommige dagen meer afscheiding dan normaal en als je eenmaal bevallen bent komt licht urineverlies ook weleens voor zoals je kan lezen. Zeker als je heel erg de slappe lach hebt, laat staan gaat trampoline springen! Het maakt dat je jezelf niet altijd even zeker voelt. Al helemaal niet als je onderweg bent en niets bij je hebt, want je houdt er niet altijd rekening mee en dat zou toch eigenlijk niet moeten? Waar het kan moet je zoveel mogelijk zorgeloos door het leven gaan als je het mij vraagt.

Daarom heeft Libresse een nieuw product ontwikkeld: Libresse Extra Protection inlegkruisjes. Voor net dat beetje extra bescherming van je lingerie tegen afscheiding en licht urineverlies. Daarnaast is het ook ongeparfumeerd en zorgt Libresse Extra Protection voor dagelijkse frisheid omdat het 30% meer absorbeert dan andere Libresse inlegkruisjes. Geurtjes worden sneller opgenomen door de speciale Odour Neutralizer en dat biedt meer zekerheid. Zo kunnen we tenminste weer voluit lachen en trampoline springen.

Wil jij gratis een proefpakket Libresse Extra Protection inlegkruisjes proberen? Klik dan hier om jouw proefpakket te bestellen and live fearless!

5 reacties

netty -

Ook in had veel last van ongewild urineverlies bv bij tillen. Geopereerd en een bandje onder de urinebuis – kleine ingreep. Nu al jaren droog!

Willeke -

Hoi Martine (en Willemijn),

Wat ontzettend goed dat je hier een artikel over geschreven hebt en zo de taboe rondom urineverlies proberen te doorbreken. Het komt inderdaad super veel voor. En wat je heel goed benoemt is dat bekkenbodemoefeningen in de meeste gevallen super goed helpen! Dus dan is dat incontinentiemateriaal helemaal niet meer nodig ;). Het is alleen wel super belangrijk dat de juiste oefeningen gedaan worden. Want is er urineverlies door een overactieve- of juist onderactieve bekkenbodem of gaat er iets mis in de coördinatie? Maatwerk dus! Je kan altijd hulp inschakelen van een geregistreerd bekkenfysiotherapeut, zelfs af en toe een paar druppels urine is zeker een indicatie om even langs te gaan.
Groetjes Willeke (fysio-, manueel- en bekkentherapeut)

Emke -

De link werkt bij mij niet helaas! Ik wil wel graag een gratis proefpakketje

Groetjes!

Charlotte -

Vervelend is dat ja. Ik heb er helaas ook last van bij een niesbui en hard hoesten..

Mare -

Oei herkenbaar, vooral van veel afscheiding heb ik lange tijd last gehad.
Maar ben ook benieuwd welke oefeningen je gaat doen en of dat gaat helpen! Want inlegkruisjes gaan op den duur wel irriteren.

Reageer ook