Plog: QUALITY TIME MET JELLE

Deze week is het weer tijd voor een plog van mij! Ik heb zo’n ontzettend leuke dag gehad met Jelle. We gingen samen naar de Campina Open Boerderijdagen. Jelle is namelijk helemaal dol op trekkers en alles wat daarmee te maken heeft. En ik kan je vertellen, het was een mega succes! Hij blij, ik blij.

Goedemorgen! We beginnen de dag met een make-upje. Mijn lipstick is trouwens Rose Matter van Jeffree Star.

We worden wakker in een zo goed als leeg huis. Morgen gaan we verhuizen! We ontbijten samen en daarna stappen Jelle en ik in de auto terwijl Djurre Gijs naar de creche brengt.

Off we go! Onderweg pikken we mijn moeder en zus op van een carpoolplaats want zij gaan gezellig mee deze dag.

Om 10.00 uur komen we aan in het prachtige Nigtevecht. Ik was al eens eerder in deze streek geweest (vlak onder Amsterdam) en wat is het hier toch mooi.

We gingen dus naar de Campina Open Boerderijdagen. Ieder jaar organiseert Campina dit samen met tientallen boeren uit Nederland. Zo kan iedereen zien en beleven waar de melk vandaan komt en hoe het er aan toe gaat op de boerderij. Daarnaast zijn er allerlei leuke activiteiten te doen, zoals een stormbaan, melkbusheffen, rondleidingen en skippy koe racen.

Naar een boerderij neem je natuurlijk ook je eigen trekker mee. 😉

‘Oooh, mama, een hele grote trekker!’, riep hij blij en verwonderd uit. Echt hoor, veeg mij maar op! Het is zo leuk om je kind zo te zien.

Deze mega trekker stond voor de ingang van het terrein met als resultaat dat ik Jelle amper mee naar binnen kreeg. Haha!

Maar gelukkig spotten we geitjes, die óók heel interessant zijn. Kijk hoe schattig!

We lopen door naar de stallen van de kalfjes en Jelle begint uit zichzelf het hooi in de voerbakken te doen. Zo lief.

Dit ukkie was die ochtend om 6.00 uur geboren. Zo lief!

Er waren super veel leuke activiteiten georganiseerd. Hier legt de veearts iets uit over het spijsverteringskanaal van een koe (bij een echte koe!). Heel leuk voor oudere kinderen! Links zie je trouwens Epke Zonderland staan die ook aanwezig was vandaag.

Wedstrijdje melkbus heffen met Epke. Het jongetje won natuurlijk. 😉

Ook lag er een mega bult met zand en… allemaal speelgoedtrekkers! Jelle rende er met een flinke draf op af en was er vervolgens niet meer weg te slaan.

Prima, dan zitten wij gewoon lekker even in het zonnetje op een hooibaal. Dit is mijn lieve zus trouwens.

Omdat het een persuitnodiging was, had de PR een kistje vol met lekkere dingen voor ons.  Super lief!

Aanvallen!

Serieus, wat heb je nu eigenlijk nodig om gelukkig te zijn? Het zonnetje scheen, we hadden lekkere broodjes en we keken uit op een veld vol koeien met daarachter een blauwe lucht. GENIETEN!

Inmiddels was het al bijna 13.00 uur en Jelle begon behoorlijk moe te worden. Op naar huis dus. Maar niet voordat we nog even bij de koeien gingen kijken.

Ik ben zelf niet echt zo’n ‘uitjes-moeder’, maar wow, wat was dit leuk! Ik ben blij dat ik uitgenodigd was, anders was ik er niet zo snel naartoe gegaan. Maar het is echt een aanrader om te bezoeken met je kinderen. De volgende Campina Open Boerderij is op 21 mei (Tweede Pinksterdag). Klik hier voor meer informatie en om de boerderij bij jou in de buurt te vinden.

Het is tegen vieren als we weer in Groningen zijn dus ik rijd door naar ons nieuwe huis om daar nog wat te klussen terwijl Jelle met de buurkinderen speelt. Ik richt de keuken alvast een beetje in.

Ook hang ik (met hulp van Djurre :P) deze rekjes op. Zo leuk!

Een het eind van de middag gaan we naar huis en maak ik Marokkaanse couscous klaar. Lekker!

En als onze kleine ventjes na heel veel strijd (ze voelden onze onrust door de verhuizing) eindelijk slapen gaan wij tot ‘s avonds laat door met inpakken en maken een planning voor morgen. Dan is het moving day! YES! (Note: inmiddels wonen we er al een paar dagen wanneer jullie dit lezen)

Wat een fijne dag was dit zeg!

Ik ben door Campina uitgenodigd voor de Campina Boerderijdagen

19 reacties

Kirsten -

Aaaaaah m’n vriendje! Heerlijk om m zo te zien! Leuk dat je met m op stap bent geweest. Wij deden dit soort dingen vroeger heel vaak, onwijs leuk! Ik zie m al helemaal staan bij de tractor <3. Liefs!

Janey -

Zó leuk een quality time dagje met je oudste!! Boerderij dag was dit jaarhrlaas bij ons nergens in de buurt 😔! Vorig jaarwel, erg leuk!

Emma -

Eindelijk iemand die trekker zegt ipv tractor… thankss haha 😂

Ingrid -

Wow, komt Epke daar vaker? Dan moet ik ook eens gaan;) haha nee hoor, genoeg boerderijen in de familie. Wel heel goed dat ze zoiets doen, ik vind het wel heel belangrijk dat kinderen weten waar hun eten en drinken vandaan komt en hoe dieren daarvoor gebruikt worden.

Gelukjes van Maris -

Aah wat heerlijk om zo even samen er uit te zijn met je kleine man. Het genieten straalt van de foto’s af! Kan ook niet wachten om als ons meisje wat groter is er lekker met haar op uit te gaan

<3

Lieke van Veen -

Die boerderij dagen zien er heel erg leuk uit! Wat een leuke rekjes!

Femke van der Land -

Wat leuk dat Jelle de boerderij zo leuk vond! Wij zijn ook geweest maar dan bij een boerderij in Friesland en we zijn van plan om de 21e weer te gaan. Onze dochter van nog maar 9 maandjes oud vond het ook helemaal geweldig, en mijn vriend en ikzelf stiekem ook ;). Fijn dat jullie al in het nieuwe huis wonen.

M. -

Elke keer verbaas ik me weer hoeveel activiteiten jij in 1 dag gepropt krijgt..respect! Leuk zo’n boerderijdag… wij doen dat ook geregeld met ons ‘stadskind';)…ze is ook ‘trekkerfan’… en weet me ondertussen haarfijn uit te leggen, inclusief merk, waar en voor wat hij gebruikt wordt..haar favoriet is de smalspoortrekker..

Lindsey Beljaars -

Wat een super leuke foto’s zeg!!! Mega schattig, die kalfjes en schaapjes!

Renate -

Ik hoop niet dat je Jelle heb geleerd dat dat geitjes zijn 🙈 Misschien toch maar meer een ‘uitjes moeder’ worden 😉

Bianca -

Gezellig dagje. Maar….. het hooi in de voerbakken doen….. dat is stro 😃

Willemijn -

Hahahaha ik faal zo hard!!!

femketje -

super leuke plog, Jelle is zo cute :) love die lipstick kleur! <3

Marije -

Leuke plog weer
maar die geitjes die jullie zien zijn geen geitjes dat zijn schapen 😉

Willemijn -

Oeps hahahah!

Shannen -

En Jelle voert geen hooi, maar stro! Ook nog een verschilletje….

Blijkt maar weer waarom deze dagen georganiseerd worden. Want tja…. chocomelk komt dus niet uit een bruine koe Haha.

Kelly -

Wat mooi om te zien! Leuk zo’n dagen. En veel geluk in jullie huis!

Marije -

Wat leuk dat je samen met Jelle op pad bent gegaan.

Romy -

Wat spannend dat jullie nu echt zijn verhuisd! Ik ben zo benieuwd hoe het tot nu toe bevalt :)
Superleuk dat je met Jelle naar de Boerderijdagen bent geweest! Het was vast alleen al leuk om hem zo enthousiast te zien over de trekker. Maar van dat schattige kalfje zou ik zelf ook wel enthousiast worden :) Misschien moet ik mijn jongste nichtje eens meenemen naar zo’n dag!

Reageer ook