Mom’s Favorites: kinderservies, ondergoed en boeken

Wij mama’s hebben onze favo’s right? Van die dingen om je kinderen net een tikkie langer zoet mee te houden of hip én verantwoord speelgoed dat ze tha bom vinden. Of van die mooie items die jij stiekem mooier vindt dan zij. Of van die koopjes die elke moeder moet kennen! Vandaag deel ik wat van mijn recente mom’s favorites!

Nieuw servies en placemats

Ik wilde al een tijdje een nieuw kinderservies voor de jongens, aangezien de helft inmiddels gesneuveld is en ik niet tegen incomplete serviezen kan. (I know, ik ben een neuroot) Omdat ik diepe borden zocht, kwam ik uit bij het servies van Design Letters. Ik kocht een ontbijtbordje, kommetje en diep bordje in tweevoud. Van het merk Buddy & Bear kocht ik twee transparante bekers met cijfers er op. De placemats zijn van KG Design en zijn in de vorm van een auto. En wat helemaal top is, is dat de placemats gewoon in de vaatwasser kunnen. Ideaal!

Dit grapje kostte me trouwens mooi even €100. Slik. Maar hey, het oog wil ook wat. Pinnen en snel weer vergeten. En vooral niet tegen Djurre zeggen. 😉

Boxers, hemden en sokken van Action

The end of an era! Jelle is uit de rompers gegroeid die ik altijd voor hem kocht! Ze gingen tot maat ‘2-3 jaar’. Van een vriendin kreeg ik de tip dat Action fijne hemden (€1,99 per stuk) had en ik kocht er gelijk boxers bij. En wat zijn ze fijn! Met van die leuke printjes ook. Je koopt ze in pakjes van 2 of 3 stuks en ze kosten maar slechts tussen de €2 en €4 per pakje van 2 of 3 stuks. Heel fijn.

Ook koop ik er altijd sokken voor Jelle (slechts €2,19 voor 3 paar). Ze zakken niet af en zijn er in wit, zwart, grijs en donkerblauw. Ideaal!

Zandbak-graafmachines

Jelle is dolblij met ons nieuwe huis. Niet vanwege de binnenkant, maar vanwege de achtertuin die momenteel nog één grote zandbak is. Haha! Elke ochtend staat hij samen met Gijs te smeken of ze naar buiten mogen om vervolgens een paar uur super zoet te spelen met hun graafmachines en kiepwagen (tip: koop ze speciaal voor in de zandbak, dat gaat langer mee en kun je goed afspoelen als ze in een modderpoel hebben gelegen).

Ssst! De tijger slaapt

Dit boek kreeg Gijs op zijn eerste verjaardag van zijn vriendje Melle en hij is er dol op! Elke avond komt ‘ie aan met dit boek. Het is een prentenboek met korte teksten en kleine opdrachtjes voor het kind. Het gaat over een tijger die in de weg ligt. Het boek vertelt hoe een paar andere dieren voorbij de tijger proberen te komen en vraagt om hulp van het kind. Echt heel erg leuk! En ook leuk voor papa’s en mama’s, het boek is heel snel uit. Gna gna! 😉

Ik ben heel benieuwd naar jullie recente favorieten! Wie weet kunnen we nog leuke tips uitwisselen in de comments!

11 reacties

Gelukjes van Maris -

Een plastic slag met mouwen is hier favoriet om outfits langer schoon te houden. Verder lange lepels voor fruithapjes en hydrofieldoeken zij overal handig voor 😊

X

Gelukjes van Maris -

Slab moet er natuurlijk staan..

Renee -

Bij ons is de wobbel toch wel een hitje! Zowel voor de oudste als de jongste.
Wat boeken betreft doet fred het hert het hier al jaren heel goed! Dit boek wel een kinderboek, maar dan op een manier geschreven dat het voor ons ook leuk is! En er zijn er een paar van!
Bij de action verkopen ze ijs setjes voor in de zandbak; 5 horentjes met een schepje. Ik had van te voren niet gedacht dat dit zo’n topper zou zijn, maar ze zijn uren zoet! (Lobbes heeft ook zoiets)

Amelie -

Zijn dat stenen bordjes? Ik gebruik voor onze kids nog steeds bordjes van melamine, dat stevige kunststof. Een stenen bordje zou hier geen dag overleven zelfs al is de oudste al 6 😄

Melissa -

Ik zweer bij het ondergoed van Hema. Boxers met smalle pijpjes die mooi aansluiten. Nu sinds een week zonder luier en zitten nog steeds mooi. Blijft ook perfect bij wassen op 60 graden. Iets duurder dan Action, hoewel ik vorige week in de aanbieding 14 nieuwe boxers had voor €16,-. Een koopje dus!

Pytsje -

Jaa dat boek is hier ook favoriet!
En ook de placemat hebben wij hier in huis, het is inderdaad een uitgave maar na een jaar intensief gebruik kan ik oprecht zeggen dat het ‘t geld waard is!
En nog een ondergoed-tip, Zeeman. Niet duur, krimpt niet op 60graden en blijft heel mooi!

Jayanti -

Leuk hoor dat servies.. maar die prijs is schrikbarend..
Leuk boek! Hoort ook een liedje bij. Tekst en muziek te vinden op youtube!

Loes -

Er is ook een leuke app van het boek!

Femke -

Handige tips! Dat boek lijkt me een leuk cadeau om te vragen voor Faylina haar eerste verjaardag!

Liset - Beautydagboek -

De hemden van de Action (voor jongens) zijn inderdaad heel fijn! Lekker stretchy en goede kwaliteit.

femketje -

dat prentenboek lijkt me super leuk om eens aan mijn neefje te geven 😀

Reageer ook