Mijn reisplannen voor 2018

Op social media zie ik allemaal vakantiekiekjes voorbij komen of ik lees in de bio waar de volgende bestemming van die persoon naar toe zal gaan. Het maakt dat ik vakantiekriebels krijg en ook ik heb leuke plannen deze zomer. Dit ga ik doen!

Foto door Mariska – Grotografie

En bij reisplannen horen ook leuke uitjes vind ik. Zo heb ik nog een gezellig meidenweekend voor de boeg met mijn zus, Willemijn, Nathalie en Nienke. Ik kan dan gelijk het nieuwe huis van mijn zus bewonderen, want dat heb ik nog niet gedaan.

En ik ben een reünie aan het plannen met een aantal meiden van de middelbare school. Ik heb hen al heel lang niet gezien en het lijkt me zo gezellig om herinneringen op te halen en te horen waar iedereen nu mee bezig is. Ik zou niet weten wanneer ik hen voor het laatst gezien heb. Misschien toen ik 18 was of zo? Het is erg lang geleden in ieder geval, al zeker tien jaar.

Verder ga ik nog een weekje op vakantie bij mijn ouders, want Jorrik gaat dan zelf een week op vakantie met een vriend. Dus ik kan dan wel wat hulp gebruiken met Noa en het is natuurlijk vooral heel erg gezellig. Ik denk dat Maik “de attractie van de week” gaat worden haha. Mijn zussen komen natuurlijk langs, maar ik denk ook wel een aantal ooms en tantes. Ik geloof ook dat ik die week aan het vloggen ben, dus dat wordt een gezellig weekvlog.

En dit jaar gaan we ook voor het eerst als gezinnetje op vakantie naar het buitenland waar Jorrik en ik echt veel zin in hebben. We gaan met Maik naar een van de 17 campings van Siblu: Les Charmettes. Dit is een luxe 4-sterren camping in Charente-Maritime. Het schijnt ideaal voor kinderen te zijn en we zitten dichtbij het strand. Ik kan niet wachten om die prachtige, Franse dorpjes te bezoeken of om naar La Rochelle en de Cognac-streek te gaan. Daarnaast schijn je er prachtig te kunnen wandelen, fietsen en paardrijden en kanoën staan ook nog op mijn lijstje! We hoeven ons niet te vervelen. Nu maar hopen op mooi weer! En ik vind het stiekem wel fijn dat dit een ‘luxe’ manier van kamperen is. We hebben gewoon een ruime stacaravan met badkamer en keuken plus alle benodigdheden dus dat wordt helemaal fantastisch. Ik heb er ontzettend veel zin in. De autorit zie ik wat tegenop, maar we doen het rustig aan en komen er vanzelf wel. Het is ongeveer twaalf uur rijden en dat willen we in twee dagen doen. We gaan in totaal twee weken waarvan we dus vier dagen heen en terug rijden. Ik ga er in ieder geval een tof reisverslag van maken voor op 2WMN.

En over Frankrijk gesproken ga ik met Willemijn nog een aantal dagen naar Parijs en alsof dat nog niet genoeg is ook nog samen een aantal dagen naar Berlijn met de trein. Mochten jullie toffe hotspots weten, let us know! Ik heb er enorm veel zin in, het levert altijd leuke vlogs op zoals jullie wel weten. Maar stiekem vind ik het ook een beetje spannend, want het is voor het eerst dat ik dan een paar dagen zonder Maik ben. Hopelijk redt Jorrik zich, maar daar heb ik vertrouwen in. Ik ga ze wel missen en stiekem zal het vast ook heel lekker zijn om even niet te moederen.

Kortom: ik heb weer meer dan genoeg op de planning staan voor komend jaar! Nu niet vergeten om te kijken of onze paspoorten nog geldig zijn en een paspoort voor Maik aan te vragen.

Wat zijn jouw reisplannen komend jaar?

* Sponformatie: de gezinsvakantie naar Charente-Maritime wordt me aangeboden door Siblu.

33 reacties

Amber -

Ik ben onlangs 3 dagen naar Parijs geweest met school. Het geen wat het aller tofste was, was zeker de boottocht op de Seine. Wij hadden dit om 22u gedaan, alles was zo mooi verlicht. Je komt ook overal langs, het Louvre, de Notre-Damme en natuurlijk de Eiffeltoren. Ik zou direct terug gaan als ik kon, maar ja eerst examens 🙄

gerda -

Een vakantie in de Charente-Maritime gaan jullie zeker geweldig vinden. Een gouden tip: bezoek zeker eens het leuke vissershaventje Mornac-sur-Seudre (ik zie dat jullie daar vlakbij zitten) één van de mooiste dorpjes in Frankrijk en heel fotogeniek! Ook heel leuk: inkopen doen op de dagelijkse markt van Royan. Je komt ogen tekort. Een laatste tip: neem voor Maik een goeie muggenspray mee (ook voor jullie zelf uiteraard). Tijdens de zomermaanden kunnen die beestjes daar nogal actief zijn.Misschien kom ik jullie daar wel ergens tegen want wij gaan dit jaar voor een ganse maand naar daar!

Martine -

Dankjewel Gerda, wat een superleuke tips! Ga ik zeker iets aan hebben!

Lianne -

Voor tips voor Berlijn zou ik zeker de blog van Marjolijn van der Kolk aanraden, berlijn-blog.nl. Zij heeft echt de leukste tips voor een heerlijke tijd in Berlijn. Haar boek, Mijn Berlijn, is echt een must om mee te nemen! Ik heb tijdens mijn eerste avond in zomers Berlijn echt superleuk gegeten en gedronken in biergarten Schleusenkrug, adres: Müller-Breslau-Straße (in Tiergarten). Ik kwam het toevallig tegen en heb me laten verrassen door de maaltijden, de sfeer en de mensen.

Voor Parijs kan ik in ieder geval Jantchi aanraden: een Koreaans restaurant met echt fantastisch lekker eten! Adres: 6 rue Therese, 75001 Parijs, Frankrijk. Het zit vlakbij metrostation Pyramides.

Deze zomer ga ik voor het eerst in mijn leven kamperen in de Dordogne in Frankrijk en we maken een tussenstop in Parijs om de stad en Disneyland te bezoeken. Zo veel zin in!

Mary -

Wat een leuke plannen! Knap dat je gewoon een paar dagen weg gaat zonder je kind, ik kan dat echt niet… We blijven gewoon thuis, financieel gezien hebben we ook geen keuze. Sorry dat ik het vraag, ik wil echt niet onbeleefd doen maar hoe ga je het eigenlijk doen met de borstvoeding als je een paar dagen weg bent van Maik?

Martine -

Dan krijgt hij afgekolfde borstvoeding en als de voorraad op is kunstvoeding (opvolgmelk) maar tegen die tijd worden sommige borstvoedingsmomenten ook al vervangen door echte maaltijden. Dus hij krijgt dan sowieso minder melk en zal af en toe thee/water drinken. En zelf kolf ik gewoon af als ik onderweg ben, maar dat gooi ik dan (helaas) weg want dat is nooit goed te houden.

Danilla -

Wat een leuke plannen! Als je naar Berlijn gaat en nog wat meer wilt weten over de tweede wereld oorlog is Berlin Unterwelten echt een aanrader. Enige ding is dat je er wel om 9u sochtends moet staan. Er zijn een aantal verschillende toeren, wij vonden de flaktorem echt super. En natuurlijk de rittersport winkel!!

Zelf gaan we over 2 weken naar Florida, en in september nog het Oktoberfest in munchen en waarschijnlijk Oostenrijk en Berlijn😊

Marlies -

Oh Parijs! Le Comptoir Géneral is echt echt echt een aanrader. Voor het ontdekken van de stad raad ik ook zeker de gratis tours aan (even Googlen op ‘free tours Paris’), dan ontdek je nog net wat meer dan als je zelf gaat rondlopen.

Floor -

We zijn in april een 6 dagen na londen geweest. In oktober gaan we 2 weken na curacao.

Rachel -

De fietstours die starten onder de Fernsehturm zijn heel tof, wij hadden een guide die geschiedenis had gestudeerd en daarmee kregen we echt hele toffe achtergrond verhalen bij alle bezienswaardigheden. Als je niet zo lang hebt is fietsen echt een prima manier om wat meer van Berlijn te zien! Have fun!

Yvonne -

Heerlijke plannen Martine! Je gaat zéker genieten.

Dit jaar was ik 2 weken in Nederland en een weekje op Hainan. Hopelijk gaan mijn man en ik eind juni een weekendje weg om onze trouwdag te vieren.
In de zomer komt familie op bezoek en zullen we onder andere naar Xi’an en Chengdu gaan (panda’s). In oktober willen we een weekje naar het strand.

Note: je schrijft ‘komend jaar’, maar is het jaar niet al half voorbij? 😉

Ilse Visscher -

Oh wat heerlijk je vakantieplannen! Genieten! Wij gaan een weekje Duitsland met mijn ouders en zelf een maand naar Canada. Verheug me er zo op! De eerste zomervakantie met de kleine. Ook al duurt het nog even; heel veel plezier!

Lisanne -

Als je naar Berlijn gaat zeker ‘Fassbender & Rausch’ bezoeken! Een heerlijke chocolaterie met een winkel en een lunchroom/restaurant op de eerste verdieping: chocoladetaartjes en chocomelken in heel veel verschillende soorten en maten!

Zara -

Super leuke en mooie plannen!
Ik ben afgelopen maart naar Berlijn geweest en als je daar leuk wilt shoppen is the Mall of Berlin erg aan te raden! Is ongeveer 10 minuutjes lopen vanaf het parlements gebouw! Verder is het leuk om een kijkje te nemen bij de Berlijnse muur! Kan je erg leuke foto’s maken😉

Joyce -

Lekker al die plannen.
Wij gaan over een week naar zuid Frankrijk voor het eerst in een stacaravan op de camping met onze dochter van 2,5.
1400 KM en dat doen we ook lekker in 2 dagen, hotelletje tussendoor en dan 11 nachten op de camping! Kunnen niet wachten, volgend jaar met z’n vieren 😊

Maris -

Wat een leuke vakantieplannen! Veel plezier alvast met alles! En nu alweer zin in de blogposts en vlogs!

Mandy -

Wat een heerlijk vooruitzicht! Lekker van genieten. Ik ga dit jaar naar Budapest!

Kim -

Mijn ultieme hotspot in Berlijn is “yaam” een reggae/Jamaica achtig tentje aan het water. Compleet met zandstranden, ligstoelen, hangmatten, handgemaakte spulletjes, heerlijke muziek en uiteraard heeeeerlijk eten. ❤️
Ook heel leuk, midden in de stad ligt een oud vliegveld “tempelhof”. Hier kan je wandelen of een rondleiding krijgen door het gebouw(heb ik nog nooit gedaan). Wij huurden skelters en hebben heerlijk het terrein verkend. Je kunt er ook fietsen, skateboards, skeelers, steps e.d. Huren. Zeker bij mooi weer echt een hele leuke bezigheid!

Marianne -

Wat een leuke plannen in het vooruitzicht!
Komende zomer ga ik voor het eerst, samen met mijn vriend ,een reis buiten Europa maken!
We beginnen in Washington, gaan door naar New York en vervolgens nog een paar dagen relaxen bij rhode Island!
Zo veel zin in!

Rianne -

Leuke plannen! Al meerdere malen in Berlijn geweest. De laatste keer een fietstour gedaan van Baja Bikes. Aanrader!! Op een leuke, relaxte manier de stad verkennen met een Nederlandse gids. Wij kozen voor de alternatieve tour, omdat we alle hotspots al eens gezien hadden en deze met de metro ook goed te bereiken zijn. Veel plezier met de voorpret!

femketje -

wij hebben niet heel veel plannen staan maar willen heel graag oud en nieuw in japan of thailand vieren :)

Mariska -

Hee wat leuk! Ik heb bij siblu 7 jaar terug gewerkt in de animatie!

Alex -

Super mooie plannen! Wij plannen om twee weken naar Cuba te gaan in oktober :)

Liset - Beautydagboek -

Nou, je hebt genoeg te doen dit jaar! Heerlijk ontspannen :). Geniet ervan, ben benieuwd straks naar hoe het was bij Les Charmettes.

Marijke -

Leuke vooruitzichten! Ik en mijn vriend gaan 18 dagen naar Italië (Luca) in augustus. Hier zijn wij vorig jaar ook naar toe geweest en dat bdviel perfect.

Marijke -

(Lucca) *beviel 😉

Annette -

Leuk! Wij gaan in juli. Heb je nog tips?

Annette -

Ik reageerde op Marijke. Heb je nog tips voor Lucca?:-)

Lynn -

Leuke plannen! Een aanrader voor als je in Berlijn bent is Streedfood Thursday in Kreuzberg, enorm veel lekker, versgemaakt eten met bandjes op de achtergrond.

Eva -

Over 1,5 week ga ik met mijn vriend naar Dublin. Heb ik als verrassing voor hem geregeld.

In september ga ik 3,5 week rondreizen door Turkmenistan, Oezbekistan, Kazachstan en Kirgizië.

Lot -

Lijkt mij een geweldige reis

Justine -

He marije
Dat is ook toevallig dat hoor je niet vaak
Ik heb het zelf ook en heb de eerste operatie achter de rug en over paar weken de volgende heel veel succes

Marije -

Mooie plannen voor dit jaar.

Ik ga een weekje naar Nice en hopelijk in het najaar nog weg. Maar belangrijkste dit jaar zijn de operaties aan de lipoedeem in mijn benen.

Reageer ook