Mijn eerste fitnesstracker: Samsung Gear Fit2 Pro

Jep, I’m late to the party! Haha! Al jaren zijn wearables, die onder andere je stappen tellen en slaappatroon registreren, een hype. Ik was al langer nieuwsgierig, maar ik durfde niet. Met die vreselijke nachten de afgelopen 2,5 jaar zat ik niet te wachten op een horloge dat me vertelt hoe slecht het was. 😉 Maar nu die zoons van mij eindelijk beter slapen, heb ik er ook eentje! Vandaag deel ik mijn ervaringen met de Samsung Gear Fit2 Pro.

Advertorial

Ik ben dol op gadgets. Als je mij langer volgt, weet je dat ik de nerd ben van ons tweetjes. Ik zoek uit welke camera’s we moeten hebben en weet het meest over de technische kant van de website. Ik heb ook graag de nieuwste smartphone, een goede camera en een fijne laptop. Een horloge met allerlei trackingfuncties past dus wel in mijn straatje. Ik kreeg van Samsung hun nieuwste wearable opgestuurd: de Gear Fit2 Pro. Dit is een horloge met ontelbaar veel functies. Zo veel, dat het me duizelde toen ik hem voor het eerst omdeed. Maar na een periode van testen heb ik hem inmiddels helemaal binnenstebuiten gekeerd en zijn we vriendjes geworden.

samsung gear fit2 pro

samsung gear fit2 pro

De looks

Aan de Gear Fit2 Pro kun je overduidelijk zien dat het een sporthorloge is. Het siliconen bandje en het strakke, sportieve design past er helemaal bij. Het scherm werkt op basis van touch en werkt heel prettig. Door naar boven, beneden, links of rechts te swipen krijg je verschillende schermen te zien. Het werkt intuïtief en makkelijk. Het horloge is er in zwart met een rode onderkant (die zie je in dit artikel) en in volledig zwart.

samsung gear fit2 pro

De functies

De functies op dit horloge zijn ontzettend uitgebreid. Zo heb je de volgende mogelijkheden:

 • Stappenteller (inclusief weekoverzicht en een functie om een doel mee te stellen)
 • Calorieverbruik (ook weer met weekoverzicht en geschat calorieverbruik per activiteit)
 • Hartslagmeter
 • Trappenteller (ook weer met de mogelijkheid om een doel te stellen en weekoverzicht)
 • Trainingen tracken (zoals fietsen, wandelen, hardlopen, zwemmen, verschillende apparaten uit te sportschool, squats/crunches, pilates, yoga)
 • Muziek luisteren (offline en online)
 • Water en koffie bijhouden
 • Stopwatch en timer
 • Weer app
 • Agenda synchroniseren met je telefoon
 • Bluetooth koppeling met telefoon en/of headset waardoor je verschillende apps kunt koppelen aan het horloge en zelfs berichten kunt lezen en telefoongesprekken kunt aannemen met je telefoon!

Ervaring

Oh jongens wat vind ik dit leuk! Ik ben een sucker voor dit soort dingen. Als ik een rondje ga wandelen met Saar zet ik het horloge in de Training-stand en selecteer dat ik ga wandelen. Vervolgens kun je een doel stellen op tijd, duur of het aantal kilometers. Via GPS houdt het horloge je afstand bij en na afloop krijg je een kaartje te zien van je route, het aantal kilometers, de tijd, het verbruikte aantal calorieën en je hartslag. Nu hoef ik niet af te vallen dus doe ik weinig met de informatie over het calorieverbruik. Ik vind vooral de informatie over mijn hartslag en de afstand interessant. Het motiveert me wel om wat steviger door te lopen, want volgens mijn horloge doe ik maar weinig van mijn dagelijkse stappen in een gezond tempo (kan ik hiervan mijn treuzelende peuter de schuld geven? 😉 ). Ook vind ik dat ik wel wat verder mag lopen. Een van mijn vaste rondjes met Saar bleek maar 1,8 kilometer te zijn. Dat mag wel wat meer zijn!

Verder vind het ik het leuk dat ik nu mijn slaappatroon kan bijhouden. Niet dat ik er veel invloed op uitoefen aangezien het onderhevig is aan het slaappatroon van mijn kinderen, maar ik vind het wel gewoon interessant om te bekijken zo af en toe.

Wanneer je je telefoon hebt gekoppeld met de Samsung Gear Fit2 Pro kun je ook SMS- en WhatsAppberichten lezen/sturen via je horloge. Maar er is ook een niet-storen functie voor als je dit niet wilt, zoals ik. 😉

En, Wil, wat vind je er van?

Voor mij was het de eerste keer dat ik een fitnesshorloge test. Ik kan dus geen vergelijkingen maken, maar op de vraag of het me bevalt kan ik zeker ja antwoorden!

Het motiveert me om net een blokje extra te lopen, wat vaker de trap te pakken (13 keer een trap opgelopen? Laten we er 15 van maken, want ik hou niet van oneven getallen 😉 ), het geeft me inzicht in mijn slaappatroon en ik vind het handig dat ik hem kan gebruiken tijdens het sporten. Als ik ga fietsen met Jelle en Gijs of, na heel lang uitstellen weer eens een thuisworkout doe, stel ik mijn horloge in op mijn doel en laat ik het horloge alles bijhouden. Het motiveert me om net wat meer stappen te zetten, harder te trappen of een set extra squats en starjumps te doen. Het is een stok achter de deur, maakt gezonder leven meetbaarder en helpt me zo met gezondere gewoontes opbouwen. Conclusie? Superleuk om te hebben!

De Samsung Gear Fit2 Pro kost €229,00 en is vanaf nu te koop. Ben je ook benieuwd naar de wearables van Samsung? Klik dan hier!

11 reacties

Anja -

Ben erg tevreden over mijn Gear Fit2 pro, maar constateer dat na een aantal maanden (vanaf maart 2018) het bandje loslaat!? Heb mijn Gear Fit al moeten oprapen nadat deze spontaan afviel. Heeft iemand hier ook al ervaring mee? Wat zou de oorzaak kunnen zijn? Slijtage lijkt me wat vroeg!!

Denise -

“Als ik een rondje ga wandelen met Saar zet ik het horloge in de Training-stand en selecteer dat ik ga wandelen.”

*snik*!

Monique -

Leuke review! Ik heb zelf de Vivosmart 3 van Garmin, dit is de kleinste wearable en deze kan ook je stress niveau en fitness meten (VO2max). Ongelooflijk, het apparaatje kon zien dat ik best overspannen was en door eraan te werken is mijn ontspanning en conditie enorm toegenomen, heel leuk en motiverend om dat in de app terug te zien.

Mare -

Ik ben ook wel een techneut, maar totaal geen fan van dit soort dingen. Je geeft weer een stukje privacy op, want om b.v. calorieverbruik te meten moet je ook je gewicht intoetsen (anders is weinigzeggend). Tja, dan kun je je afvragen hoe erg is dat? Maar zo blijft het met al die apps.

Kelly -

Ik heb de gear fit ook. Super tevreden en erg goed qua inzicht. Slaap patroon klopy ook echt en stappen teller ook. Zeker een aanrader

Charlotte -

Ik ben ook echt een sucker voor technologie en kijk al jaren naar zon tracker maar ik vind ze of te duur of ze werken niet goed genoeg waar ik ze voor wil volgens de reviews.

Ik heb eigenlijk nooit naar deze gekeken en ben nu toch wel nieuwsgierig hiernaar. Het enige wat ik van je review een beetje mis is de kwaliteit van je slaap tracken (klopt het een beetje volgens jou?) en met welke apps je hem dan kan koppelen. Kan het bv ook met de Health app van Apple? Runkeeper? Nike training app? Strava? Etc …

Willemijn -

Oeh jij bent duidelijk iemand met meer ervaring haha! Zoals ik al schreef is dit mijn eerste keer dat ik zo’n horloge heb dus vergelijken kan ik niet. Ik heb wel het idee dat de stappen en de slaaptracking adequaat zijn. Qua apps weet ik dat het horloge met heel veel apps te koppelen is (meer dan 3000 zegt Samsung op hun website). Zelf ben ik niet een enorme sportfanaat dus voor mij zijn de functies op het horloge en de Samsung Health app genoeg. Hoop dat deze aanvulling help :-)

Charlotte -

Ik denk dat ik meer misschien (te veel) eisen heb en alles 3 x uitzoek voordat ik iets koop, vandaar mijn vragen. Bedankt voor je antwoord, dat helpt dadelijk (hopelijk) bij mijn keuze maken!

Janey -

Haha laten we er 15 van maken want ik hou niet van oneven getallen.. huh? Dacht dat 15 ook oneven was 🤣!
Ben ook een sucker voor deze dingen..! ziet er echt fancy uit en die funties zijn wel echt tof zeg. Ik had een fitbit toen ik net bevallen was van mn 2e, nou heb m weer terug gestuurd want het was totaal niet motiverend om dat slaapgebrek in kaart te hebben en te zien hoeveel ik stil zat hahaha…
(Ps: zal best gek zijn om terug te lezen voor je of niet? ‘Rondje met Saar’)

Leen -

15 is ook een oneven getal… 😬

Karen -

Ziet er tof uit, maar niet goedkoop precies! Ik heb sinds een goed anderhalf jaar een Polar A360 in gebruik die toch een kleine 100 euro goedkoper was en ben hier ook super tevreden over! Motiveert om toch maar de trap te nemen, de auto aan het einde van de straat te parkeren, nog even te gaan wandelen,… Ik draag hem elke dag en ben er nog altijd superblij mee.

Reageer ook