Mijn basis boodschappenlijst + wat ik altijd in huis heb

Drie jaar geleden schreef ik over mijn basis boodschappenlijst. Maar oh boy, a lot has changed! Inmiddels zijn we een gezin van vier en verorberen die mannen van mij behoorlijk wat eten. Tijd voor een update!

Foto door Markus Spiske

Ik doe één keer per week boodschappen. Ik bestel ze online bij de AH en laat alles thuis bezorgen. Ideaal! De laatste tijd merkte ik alleen dat ik elke keer te kort kwam. Te weinig brood, een lege fruitmand, alle tussendoortjes op en niets om mee te ontbijten. Sinds Gijs ook volledig mee-eet gaat het hard met het eten hier thuis. Ik moest echt even wennen aan de nieuwe aantallen op mijn boodschappenlijstje! Of nou ja, laat die -tje maar weg dus.

Wat er op mijn lijstje staat, verschilt natuurlijk per week. Het is afhankelijk van wat we gaan eten. Ik bestel aan het begin van de week boodschappen en ontvang ze op vrijdag of zaterdag. Ik bedenk dan 6 tot 7 gerechten en stel aan de hand daarvan het lijstje op.

Mijn basis boodschappenlijst is dan ook de meest basic lijst. Hierop staan dus geen dingen zoals 7 keer groente en vlees/vis. Enkel de dingen die ik (bijna) iedere week opnieuw koop.

Groente en fruit

* Grote zak appels
* 2 trossen bananen
* Mandarijnen
* 1x extra fruit zoals druiven/aardbeien/blauwe bessen/mango
* Emmertje snoeptomaatjes
* Komkommer
* 1 zak biologische winterpenen
* Een zak van 3 paprika’s (als tussendoortje of door het eten)
* Diepvriesfruit voor door de havermout of in smoothies

Zuivel

* 5 pakken 1 liter halfvolle melk (VIJF! Holy moly…)
* 6 eieren
* 1 emmertje Griekse yoghurt
* Blok jong belegen kaas van de versafdeling

Vriesvak

* 1 of 2 pakken ingevroren groente (want lekker lang houdbaar en als je een voorraad hebt is er altijd wat te kiezen)
* 2 pizza’s

Die pizza’s zijn wel een leuk verhaal. Djurre en ik hebben al jaren de gewoonte dat we één keer per week bestellen of uiteten gaan. Maar nu we buiten de stad wonen is het aanbod van restaurants die bezorgen om te huilen. Met als resultaat dat de lokale pizzeria en chinees ons inmiddels de neus uit komen. Daarnaast rijzen de kosten voor ons eten de pan uit met onze nieuwe hoeveelheden, dus probeer ik toch wat meer te besparen. Voor de momenten dat ik echt geen zin heb om te koken, we snel-snel moeten of het laat is geworden aan het eind van de dag en we iets makkelijks en snels nodig hebben, heb ik sinds kort standaard diepvriespizza’s in mijn vriezer liggen. De jongens zijn er dol op, het is snel en met wat komkommer en snoeptomaatjes erbij kan het best voor af en toe als maaltijd door de beugel vind ik. Ter afwisseling koop ik trouwens ook wel eens een pak kant en klare soep (OH NO SHE DIDN’T. Jup, I confess!), bak ik snel wat ovenfriet en serveer dit met doperwten (altijd een succes hier thuis) of warm ik een restje op van eerder die week. Hey, in de tropenjaren moet je het jezelf soms een beetje makkelijk maken toch. 😉

Broodafdeling

* Pindakaas (Djurre is een veelverbruiker)
* 5 broden (altijd volkoren brood)
* Een zak van 8 kaiserbroodjes om af te bakken
* Croissantjes (het liefst vers, die ik vervolgens invries om op zondag weer op te warmen in de oven)
* 2 pakken Quaker havermout (altijd Quaker, een ander merk vind ik niet te eten :P)
* 1 pot jam
* Rijstwafels/maiswafels/crackers als tussendoortje

Kruidenierswaren

* Pasta
* Gezeefde tomaten
* Tomatenblokjes in blik
* Kokosmelk voor curry’s en soepen

* Amandel & Rijst drink (Gijs is hier dol op!)

* Thee (meestal groen, earl grey of rooibos)
* Koffiebonen

‘Lekkers’

* 1x Chocola of koekjes
* 1x Zoutjes/chips

Vlees/vis

* Maximaal 2 keer vlees/vis

Verzorging

* WC papier
* Keukenrol
* Schoonmaakmiddelen en wasmiddel indien nodig
* Luiers en billendoekjes

Qua kosten zou ik graag willen dat ik kon zeggen dat het rond de €70 was, maar ik kom toch echt veel vaker rond de €90 uit. En dan reken ik de losse boodschappen die ik doordeweeks nog haal omdat ik iets vergeten ben of weer lekkere trek heb niet mee (vaak zo’n €15). Dat vind ik echt best wel veel, bij de Appie lukt het me eigenlijk niet om goedkoper uit te zijn. Ik zou, als ik echt zou moeten besparen, natuurlijk bij Aldi, Lidl en op de markt boodschappen kunnen doen maar ja, dat vind ik gewoon echt veel werk. Ik besteed die uren op zaterdagochtend toch veel liever met mijn gezin en ik geniet oprecht van het gemak van boodschappen die bezorgd worden. Dus ik heb het er voor over.

Nu ben ik heel benieuwd naar jullie basis boodschappenlijst, hoe jullie boodschappen doen en wat jullie gemiddeld uitgeven. Klets gezellig mee in de comments!

71 reacties

Tio -

Er staat ook wel eens op het etiket van het artikel 35 % korting weggooien is zonde. Artikelen van eigen merk zoals snijkoek of rijst. Letten wat er in de aanbieding is of in de bonus. Iemand zei me eens dat boodschappen doen bij de Aldi 1000 euro zou schelen op jaarbasis. Koop niet altijd A merken want van eigen merk vind ik ook goed genoeg. Het is wel handig als je het kunt laten bezorgen. Dit scheelt weer tijd.

Ilse Visscher -

Super leuk om eens te lezen hoe het boodschappenlijstje (naja lijstje haha) van iemand anders eruit ziet. Wat heb je toch een boel nodig he? En die vriezer vol hebben is ook wel fijn. Oh en ik heb spontaan zin in pizza, haha.

Oh ik ben heel slecht in bestellen, of veel tegelijk te kopen.. per twee/drie dagen kijk ik wat we gaan eten en dat haal ik. Heb we altijd genoeg fruit (appels,peren,mandarijnen bijv.) in huis, diepvriesgroentes en wat ingevroren maaltijden in huis. Probeer weinig pakjes en zakjes te doen. Verder lijkt het best op jouw lijstje! We zijn totaal per week ongeveer 100/150 euro kwijt? Denk ik… houden het eigenlijk niet echt bij. Kopen wat we nodig hebben en thats it.

Joyce -

Waw Willemijn, €90 is écht wel een mooi bedrag voor je gezin! Als ik bedenk hoe ik dit doe samen met mijn vriend en 2 katten, dan is €90 een mooi streef-bedrag voor ons.
Nu denk ik wel inderdaad dat je niet in de stad woont (of als je aan de verleiding van uit eten en afhalen kan weerstaan) dit mee je koopgedrag beïnvloedt. Daar gaat vaak het meeste geld naartoe hier. Alsook als het mooi weer is, terrasjes doen.
Doe je goed daar, kan ik zeker wat van leren!

Mare -

Echt weinig, volgens mij zit je op het minimum Willemijn! Wij geven al meer uit met twee personen. Maar als ik zie wat jij allemaal niet koopt…..hummus, zuivelspread, hüttenkäse, weinig vis/vlees/vervangers, olijven, augurken, sla, halvarine/sojaboter, kip-kerrie……

Monique -

Wij bestellen wekelijks de boodschappen bij de AH. Ben dan rond de €90,- kwijt. Ga vaak nog wel 1 of 2 keer tussendoor naar de winkel om vers fruit, brood of iets dat tussendoor (onverwacht) is op gegaan bij te kopen. Dus dan kom ik al op ongeveer €110,- per week uit (voor 4 personen – 2 volwassen, een peuter en een kleuter). Zaken als wasmiddel, luiers en billendoekjes zitten hier niet bij inbegrepen. Wasmiddel en vaatwastabletten koop ik vaak groot in als er een aanbieding is ergens, billendoekjes en billenzalf kopen we in Duitsland (vééél goedkoper) en luiers koop ik ook in het groot in bij Kruidvat wanneer deze bijna op zijn.

Willemijn -

Je zou eventueel een grote zal aardappels bij oude bosch, ze staan ook bij ons op de streekmarkt om de zaterdag

Anneke -

Ik vind het ook een net bedrag.
wij zijn met zijn vieren (2 kinderen van 9 en 14), en zitten op €150 per week.
Ik laat ook mijn boodschappen bezorgen door AH. Vaak moet ik toch nog wel het 1 en ander bijhalen, vooral verse producten. Die redden het vaak niet qua houdbaarheid een hele week.
Overweeg wel over te stappen op een andere winkel, ik vind dat de AH de laatste tijd heel veel dingen niet op voorraad heeft.

Kate -

Ik ben 20 en ik woon nog thuis, mijn ouders geven minstens €180,- per week uit aan boodschappen en vaak halen ze nog bij. Ongeveer 80% van dat bedrag gaat naar vlees, vleeswaren en koek, snoep en chips. Tevreden zijn ze nooit, en voldaan ook niet. Zodra ik op mezelf woon, ga ik het heel anders aanpakken. Bedankt voor je tips Willemijn, hier ga ik over een paar jaar zeker wat aan hebben!

Roos -

Heel herkenbaar! Onze boodschappen én rekening is ook meegegroeid met het gezin. Waar we 3 jaar geleden nog met zijn tweetjes waren en rond de 40/50 euro inclusief alles zaten, is het nu ook tussen de 70 en de 90 euro. We hebben 1 kindje van twee en een kat. De rekening is wel inclusief kattenvoer, schoonmaakmiddelen en verzorging. Ookal eten we praktisch veganistisch, en drinken we geen alcohol blijft eten gewoon duur. Met alleen al fruit zit ik op 12 euro per week. Ik koop zoveel mogelijk diepvries groenten maar ook vers. Mijn grootste bespaarpunt zou de koffie cupjes zijn die ik koop, die zijn ook van het huismerk of in de bonus duurder dan filter. Maar ik vind het zooo lekker…

Miriam -

Wij zijn met zijn 2en en zijn gemiddeld tussen de €65 en €80 per week kwijt aan boodschappen. We halen het meeste bij de jumbo, en een paar dingetjes tussendoor soms bij AH. We kopen a-merken. Ik zal ook niet zo snel gaan bezuinigen door bijvoorbeeld naar Lidl of Aldi te gaan, ik vind die producten toch minder lekker. Dan bespaar ik liever ergens anders op.

Rianne -

Dr meeste Lidl producten (en ook Aldi) zijn A-merken. Lidl is zo groot dat ze een eigen merk ontwikkeld hebben. De producten echter komen uit de A-merk fabrieken en zijn vaak van Premium kwaliteit. Bewijs is online te vinden maar ook op de verpakkingen zelf.

Onafhankelijke tests bewezen keer op keer dat de producten an sich (blind getest) zelfs hoger gewaardeerd worden dan de A-merken.
Verschil zit ‘m in de beleving die je bij A-merken koopt. En ook daar is natuurlijk niets mis mee!

deborah -

wij zijn met zijn 3tjes en soms is mijn vriend er ook. ik doe voor 50 @ 60 euro boodschappen voor een week. en dat met 2 dieeten in huis 1 glutenvrij en 1 lactose vrij.

Rianne -

Wij zijn met 5, waaronder 3 pubers. Plus hondje. Ik doe wekelijkse boodschappen bij Lidl en haal brood bij de bakker. Wij geven ongeveer 110 euro per week uit aan alles. Dus boodschappen, brood, drogist (veel DM en dan bulkvoorraad), hond. Ik bulk ook als er ergens een aanbieding is. Dat scheelt enorm!

Hond eet met de pot mee (wij eten zoutarm) of krijgt aanbiedingsbrokjes.

Marijke -

Wij zijn per week rond de €150-, aan boodschappen kwijt. Nou vallen wij er ook niet over als er een doos meer of minder aan aardbeien wordt gekocht. Wij houden van lekker (gezond)eten en daar hoort een biefstuk van de Keurslager bij. Haha.

Daar zit dan wel Robijn, shampoo, tandpasta etc bij in begrepen.

Jet -

Oh gelukkig, ik ben niet de enige haha. Hier gaat het precies zo. Ik eet liever goede maar dure biefstuk van de Keurslager dan goedkope biefstuk uit de supermarkt, daar betaal ik graag wat extra voor. Wij proberen altijd rond de €120,- met zijn tweeën uit te komen maar vaak lukt het alsnog niet. Wasmiddel, schoonmaakmiddel etc zit er bij ons ook bij maar bijvoorbeeld thuisbezorgd of ergens in de stad eten niet.

Sandra -

Wij zijn met zn tweeen. Ik en mn man. Ik geef gemiddeld 45 euro per week uit aan boodschappen. Lidl/Aldi, some AH 😊

Jorinde -

Mooie basislijst, ik schrik ook vaak als ik al mijn boodschappen bij elkaar optel… Helemaal als er een paar basis dingen weer op zijn! Met z’n tweeën zijn we daardoor tussen de €50,- en €80,- per week kwijt.

Oksana -

Nou, misschien moet ik dan toch wel eens aanpassen.
Ik doe 1x in de week boodschappen voor gemiddeld €70 en dan zijn we met zij 2en.
Soms iets meer, soms wat minder (afhankelijk als er een aanbieding is en wat nog in de vriezer ligt).
En dan tussen door haal ik nog brood en evt vers producten (groenten) die je niet lang kan bewaren.
En 1x in de maand €50 voor honden brokken.

Yamie -

Wij zijn met z’n drieën (nr 4 is onderweg 😃) en gemiddeld zo’n 150 per week aan boodschappen kwijt. Wat vaker naar Lidl gaan scheelt behoorlijk (met name op de kwark!). Ik schrik er toch altijd van bij de kassa vd AH maar er gaan hier ook behoorlijk wat superfoods en andere duurdere dingen doorheen waarvan ik denk dat Lidl ze niet heeft of minder lekker zijn. Ook kook ik vaak uitgebreid en gaan er hier soms 3 bascillicum planten per week door!

Lies -

Met man en twee hardgroeiende tieners (16 en 19) in huis gaat er heel veel eten doorheen. Minstens 9 broden per week, echt! Ik kom meestal aan de €200,- per week. Een kind met pinda- en notenallergie, dan kom je vaak in de A-merken terecht.

Cindy -

Mooie basislijst. Hier ook een basislijst die op maandag gekocht wordt. Vaak in het weekend weer wat ‘bij’ halen. Qua bedrag vind ik het keurig. Wij zijn met zn 2 en drinken bijv geen frisdrank, maar halen wel verse vis (verse zalm voor 2 pers is al 8 euro) en voor het weekend vaak olijven etc op de markt. Haal hier dan ook een goede fles wijn bij en je komt echt wel aan wat hoger bedrag.

Twente -

Minimaal 150 euro voor 4 personen…

Sharon -

Knap hoor !! Het valt niet altijd mee ! Ik ben alleenstaande mama van 4 Kids ( 14,11,10 & 9 maanden) en heb 100 euro leefgeld. Ben elke week zo’n 60 euro kwijt voor een week boodschappen dus het is te doen!! Leuk je lijstje te lezen !!steek ik weer wat van op 😊

Larissa -

Mijn vriend en ik zijn elke week tussen de 50/60 euro kwijt. Hier zit dan ook alles in voor onze twee konijnen die dagelijks ook heel wat groente eten! We bestellen wel bij de Jumbo tegenwoordig. Ik ben daar elke week 10 euro goedkoper uit dan bij de AH. En ze bezorgen al bij een lager bedrag, wat voor ons dan weer erg handig is :)
Bij ons staat er standaard paprika op het lijstje. Er gaan zo 4 paprika’s doorheen per week.

Ashley -

Lieve Willemijn
Ik begrijp dat het klinkt als veel circa 100 euro per week aan boodschappen … Maar het is voor 4 mensen en je luiers zitten er ook nog bij zag ik … ik heb een gezin van 5 en wij geven gemiddeld 125 a 140 euro uit per week en dan nog is het soms moeilijk… Is wel inclusief luiers flesvoeding etc en ik koop HEEL veel in de bonus of bij budget winkels
Dus je doet het geweldig 👌🏼👌🏼👌🏼

Anneke -

Interessant om te lezen. Ik hou wel bij wat we uitgeven aan boodschappen, maar ik zou eerlijk gezegd echt niet weten wat ik standaard in huis haal bijvoorbeeld.
Vroeg me trouwens wel af waarom er 5 halve literpakken melk worden gekocht ipv 3 literpakken? Makkelijker om mee te nemen misschien?

Laura -

Het zijn 5 liter pakken van halfvolle melk. Geen halve liter pakken :)

M. -

Ik ga nu maar ‘s kijken hoeveel ik uitgeef aan boodschappen;) doe dat al jaren niet. Ons lijstje verschilt niet zoveel van die van jullie. En wij eten ook max 2/3x in de week vlees. Ik heb standaard volkoren crackers en beschuit in huis voor het geval ik ‘weer’ eens een keer brood ben vergeten te halen. Hier staat ook nog brinta, boter voor op brood, yoghurt en siroop/diksap op ons wekelijkse standaard lijstje.

Juul -

Boodschappen zijn erg duur, ik koop ook vaak vlees/vis waar een sticker opstaat met 35% korting de datum is prima maar dat kun je alleen niet dagen bewaren nog. Maar als je het dezelfde dag klaar maakt is er niks aan de hand. Voor meer ah klanten, ik zou zeggen activeer je bonuskaart want dan krijg je elke week persoonlijke bonus bovenop de bonus die iedereen krijgt!!

Harriët -

Wij zitten met zn tweeen rond de 60/70€, komt voornamelijk omdat ik allergisch ben voor koemelk en gluten en dat er dan wel enigszins dure vervangers bijkomen (crackers, sojayoghurt etc). Vind jouw bedrag heel netjes!

Monique -

Wij zijn met z’n vieren (man en twee kids van 5 en 9) en zijn denk ik gemiddeld z’n 100 euro per week kwijt aan boodschappen. Knap dat je alle boodschappen in één keer haalt!
Ik bestel ook één keer per week online, meestal op woensdag. Dat wordt dan vrijdags bezorgd, maar ik haal door de weeks op woensdag ook nog boodschappen. Eten bedenken voor een hele week, die uitdaging is mij wat te groot. Vrijdag t/m dinsdag lukt me wel en voor woensdag en donderdag haal ik dan woensdag. Ik vind het ook lastig om alles zó lang vers te houden (groenten ed). Ook haal ik groenten ed liever in de winkel. Dan kan ik zelf even kijken tot hoelang het goed is en of ik dat red met wanneer ik het wil eten.
Een heel gepuzzel soms :-)

Carina -

Wauw, wat kopen mensen veel! Ik ben voor mezelf en de hond gemiddeld 15 a 20 euro per week kwijt, hooguit. Vaak zelfs minder omdat ik met 1x koken regelmatig 4 dagen eten heb en eigenlijk niet vaak naar de supermarkt ga of dan alleen voor verse groente en fruit en basisdingen die op zijn. Denk dat het ook scheelt dat ik vegetarisch en bijna helemaal veganistisch eet, zuivel en vlees/vis is nu eenmaal duurder dan groente.

Rosan -

Vraag mij dan echt af of je dan nog wel iets eet? En gebruik je dan wel wc papier en keuken rollen of schoon maak middelen ed?
Beetje fruit groente en brood rijst en pasta en je zit daar al aan (en dan heb ik echt nog niet voor 7 dagen in huis)

Carina -

Ja hoor, ik eet prima. En de hond ook. Wc papier en keukenrollen gebruik ik ook maar dat is best goedkoop gemiddeld gezien, zeker in mijn eentje doe ik ruim een halfjaR met een voordeelpak wc papier. Keukenrollen zelfs langer…
en stel je voor, ik kan zelfs volkoren pasta kopen maar ook chips en vegan ijs en nog steeds rond dat bedrag uitkomen!
Ik woon alleen he, dus met een pak rijst en een pak pasta kan ik 2 weken minimaal eten. Brood eet ik niet, havermout is een stuk goedkoper in verhouding. Noten zijn dan weer duur maar is alsnog goedkoper onder de streep.
Schoonmaakmiddelen.. weet niet wat jij allemaal gebruikt maar ik heb schoonmaakazijn, bleek voor noodgevallen, soda, afwasmiddel, wasmiddel en allesreiniger. Geen a merken want dat maakt geen drol uit. Maar ik maak praktisch alles schoon met water en azijn want meer is vaak niet nodig.

Jeanet -

Geen vlees scheelt trouwens denk ik ook echt ! Hier helaas 3 vleesverorberende mannen dus vegetarisch is een no go ;), hoewel we wel af en toe vlees overslaan.

Jeanet -

Wauw, ik vraag me soms echt af wat wij fout doen. Dit is inclusief luiers en doekjes ? En wasmiddel, schoonmaakartikelen? Wij geven denk ik wekelijks inclusief deze dingen wel 150 euro uit 😐… zal er ook eens wat kritischer naar kijken !

Marleen -

🙋hier ook!

Emmelie -

Ik woon samen met m’n vriend en ons hondje en we doen voor gemiddeld 35 a 40 euro in de week boodschappen. (Bij de Ah) Gemiddeld, het is 1x maar 16 euro geweest en als we wijn inslaan is het al gauw 60 euro. Goed op de aanbiedingen letten en die 35% korting ook gewoon durven meepakken, al helemaal als die samen gaan.

We eten 1x in de week vegetarisch en 1x vis, dus het kan prima op een klein budget. Hond krijgt royal canin overigens, die vond Ah brokjes niet te vreten hahahaha.

Suzanne -

Hier ook vaak de bezorgers van Albert Heijn. En ik ben dan goedkoper uit dan dat ik naar de Lidl ga. Minder verleidingen en alles op elkaar afgestemd. Daardoor bespaar ik niet alleen, maar gooi ik ook minder eten weg. Het is een uitkomst vind ik in alle hectiek van werken, kinderen en huishouden.

Tamara -

Nou ik vind 90/100 euro voor een gezin van 4 echt heel netjes!! Scheelt het als Djurre weg is? Ik merk namelijk dat als mijn man een aantal dagen weg is, ik de boodschappen goedkoper kan houden (scheelt toch 1 man eten) en afentoe eet ik dan bij ouders/schoonouders/familie. Ik heb een gezin van 3 (over paar maanden baby dus weer luiers etc) en ik ben bijna elke week dik 100 euro kwijt aan boodschappen en dan vaak nog luiers bij het kruidvat. Ik doe meestal eerst bij de Aldi en de Lidl boodschappen en dan de AH maar eerlijk gezegd scheelt het geen tientjes hoor. Ik houd altijd de bonussen goed in de gaten en haal alleen wat ik nodig heb en dan is de AH best oke in prijs! Leuk artikel, altijd interessant hoe anderen dit doen…

Ineke -

Wij zijn ook een gezin met 2 volwassenen en 2 kleine kids ( 3 jaar & 1,5 jaar)
Ik doe ook altijd boodschappen bestellen bij de jumbo en laten bezorgen! Halleluja ideaal! ( helemaal nu ik bijna 36 weken zwanger ben)
Ook rond de €80 per week kwijt en dan nog een keer extra voor brood of vers fruit/groente.
Wij eten wel elke dag vlees, mijn man en zoon zijn echte vlees eters 😅

Ik denk gemiddeld zo n €100 per week excl luiers/ billendoekjes en schoonmaakmiddelen, die bestel ik 1x per maand bij kruidvat, net zo als shampoo enz.

Altijd leuk om te lezen hoe andere mensen dat doen met een gezin en boodschappen.

Sanneke -

Mijn God, wat doen mensen voor veel geld boodschappen..

Wij moeten hier helaas gebruik maken van de voedselbank, ik studeer nog en mijn man had een vaste baan bij de gemeente op het vooruitzicht, helaas een maand voordat hij klaar was met zijn studie ICT beheer moest hij noodgedwongen stoppen omdat hij leukemie kreeg.. daardoor een enorme gat in het budget dus moeten we wel.

Verder doe ik de boodschappen 1x per week en moeten we het doen met 25 euro per week.. ja alles erbij haha voor nu lukt het aardig en gelukkig komen er wel weer betere tijden aan.

Al met al ben ik ontzettend dankbaar dat we gebruik kunnen maken van de voedselbank en dat het er is!

Pauline -

Ik heb diep respect voor jullie.
Ik hoop dat het goed gaat met je man, dat is het belangrijkst

Nathalie -

Woon je in de buurt van Enschede? Daar woon ik in het centrum. Misschien kan ik helpen?

Melissa -

Wat netjes Willemijn! Ik zou wensen dat ik het met €90,- in de week zou redden. Toen de kinderen kleiner waren reddeniknhet met €100,- maar dat is al lang verleden tijd. Wij, gezin van 4, kinderen zijn 3 en 5, geven bijna elke week wel €130,- uit aan boodschappen en dat is dan nog exclusief brood wat we bij de bakker halen. 7 broden in de week gaan er doorheen😱. Het zit hem hier in het vele groente en fruit wat er gegeten wordt, voorraad, vlees, bier en wijn. Ik ging altijd 4 winkels af voor de aanbiedingen maar de laatste weken houd ik het bij AH omdat het me teveel tijd kost, en ik ben niet meer kwijt dan anders. Je bent niet per se goedkoper uit bij Lidl of Aldi hoor!

Angela -

Zo leuk! Onze boodschappenlijst is exact hetzelfde, op de hoeveelheden na aangezien we met z’n 5en zijn 😊 p s. Qua kosten doe je het prima hoor, hier meestal rond de 115,-/120,-

Sandra -

Wij zijn met zn 3en, incl zoontje van bijna 5. Ik ben bij de Lidl ongeveer €70,- per week kwijt, maar dan haal ik nog apart vlees/vleeswaren/brood. Ik vind ook wel dat goed eten belangrijk is en mijn man roept altijd: op eten moet je niet besparen! :-)

Boodschappenlijstjes maken vind ik wel vrij lastig, althans de menu’s bedenken. En elke keer neem ik me voor online te bestellen en elke keer doe ik het niet…

Suzanne -

Wauw! Wat een super mooi lijstje!
Wij wonen met 2 en 1 hond & ik ben gemiddel 90/100 euro kwijt, een behoorlijk bedrag!
Drinken jullie geen frisdrank? Dat was het enige wat mij opviel hihi!
Verder een zeer mooi lijstje

Marieke -

Hier ook een gezin van vier waarvan de oudste acht is. Nou dan gaan ze pas veel verbruiken! Ons lijstje lijkt wel op die van jullie en idd 90 euro is standaard zelfs als ik naar de Lidl ga schrik ik van het eind bedrag. Ik denk dan ook dat het niet uitmaakt of je bij de ah of de lidl boodschappen doet. Ik kijk bij de ah wel vaak naar de prijs. Maar dat is ook meer omdat het kan!

Loes -

Leuk om dit eens te zien voor een gezin van vier! Wij zijn maar met zijn tweetjes, dus onze standaard lijst is wel wat kleiner haha. In ieder geval altijd voldoende rauwkost en fruit, cruesli en yoghurt!

Dieuwertje -

Is er een reden dat je de melk koopt in 0.5 liter pakken? Hier is de melk (en brood) ook niet aan te slepen, vriendlief gooit een halve liter door de brinta en eet een half brood als lunch. En dan nog klagen dat ie honger heeft :p

Merel Anne -

Het zijn vijf literpakken halfvolle melk 😉

Ilse -

Ik bestel m’n boodschappen bij Picnic 1x per week en gebruik daarnaast de HelloFresh box om te zorgen dat we nog een beetje gezond en gevarieerd eten. Zelf creatief zijn met recepten lukt echt niet nu in deze fase, maar een recept volgen met alles in de juiste porties al voorgesorteerd lukt mij of mijn man ook met een gaar hoofd :) Mijn zoontje is 4 maanden dus hij eet nog niet mee, dat scheelt flink in de hoeveelheden!

Chantal -

Ik woon sinds kort samen na 4 jaar alleen gewoond te hebben! Vind het nog moeilijk om voor een man mee boodschappen te doen haha die eet toch anders/meer. Voor mezelf kon ik uittellen “ik heb nog 2 lapjes kaas mooi hoef pas overmorgen boodschappen te doen” met man “waar is de kaas?” “Oh heb ik zo uit het pakje gegeten” 😂 ga zelf het liefst naar AH zoals jij zegt met werken huishouden relatie familie en sociale dingen vind ik het zonde om 5 winkels af te gaan.. heb met mezelf wel afgesproken dat ik nu 1x per week naar Lidl moet (ligt sowieso het dichtste bij) maar sommige dingen vind ik toch nog lekkerder bij appie.

Ayla -

Ik vind hem netjes! Ik vind boodschappen doen leuk! Haha ja lees leuk! Ik ga naar de liddl & appie. Er zijn een aantal dingen wat we echt van een Amerk willen. Zoals pindakaas of chips. Bij de liddl zitten wij met zn twee op €35. Dan ah €15. Als ik niet veel tijd heb en alles bij ah doen is het eerlijk soms even slikken dan ben ik idd rond de €70 of meer kwijt. Vomar of andere winkels verzorgen ook?! Misch een optie 😀?

Ylona -

Dat is best een flinke lijst, ik heb eigenlijk geen idee hoeveel boodschappen mijn moeder doet (ik woon nog thuis ivm studie en dus gewoon geen geld voor een huis), ik moest wel gniffelen bij de 5 pakken melk van 0,5 liter. Hier thuis waren dat voorheen 6kannen van 2 liter, sinds mijn broer het huis uit is nog 4kannen van 2 liter. Oh quacker havermout is gewoon de beste, andere vind ik vaak zo muf (alsof het al jaren in een kast weggemoffeld staat😂)

Mariska -

Wij zijn fan van de Griekse yoghurt van Arcadios, is 90 cent per pot geloof ik. En wij eten de havervlokken van Ah, die zijn ook lekker! Verder eten wij vaak best duur, met verse koriander, een lekker kaasje, aardbeien in de zomer, en liefst bio vlees..

Irene -

Complimenten over die 2 keer vlees/vis! Opgroeien met het idee dat het bij elke maaltijd erbij hoort maakt het en minder makkelijk later zonder vlees of vis zelf te koken, en je bent ook nog eens duurzaam bezig!!

Puck -

Ik woon in m’n eentje (met kat) en geef ongeveer 30 euro uit voor boodschappen in de week. Ik eet ongeveer vier dagen op mijn werk, wat al behoorlijk in de kosten scheelt.

Nicky -

Ik woon ook alleen met mijn kat. Ik doe voor ongeveer 40 euro in de week boodschappen en daar komt dan nog 1 keer thuisbezorgd a 10-12 euro overheen. Ik vind het lastig om voor 1 persoon boodschappen te doen. Je koopt toch nog snel te veel en ik heb dan niet vaak echt genoeg over om nog een keer van te eten.

Demi -

Als je toch goedkoper uit wilt zijn en toch wilt bestellen kan je ook kijken of er supermarkten zoals de Coop of de Jumbo bij jou in de buurt bezorgen. Deze supermarkten zijn meestal goedkoper dan de AH.

Milou -

Ligt eraan of je op aanbiedingen let. Ik koop bijna alles uit de bonus van de AH en dat scheelt aanzienlijk, terwijl de Jumbo bijna geen aanbiedingen heeft (of 4+1 gratis…)

Jilke -

Wow! Ik vind het heel erg knap van jouw dat je al je boodschappen in 1 winkel kan doen! Wij doen er gemiddeld 3! Woeps! Maar dat komt ervan als iemand het water van de AH lekkerder vindt en iemand de groenten lekkerder vindt ik de carrefour! En jouw bedrag is echt om trots op te zijn! Hier besteden we gemiddeld 200€ per week aan boodschappen! Tis een schande maar we zijn dan ook met grote eters en iemand die dagelijks verse zalm eet (wat echt wel wat geld kost) zo probeer ik het toch een beetje goed te praten hahah! Ik ga jouw lijstje wel eens proberen te gebruiken als vaste standaard!

Laura -

Leuk om te zien! Ik woon samen met mijn vriend en wij redden het met 50 a 60 euro per week. We kopen nooit koek/snoep, vooral veel groenten en omdat ik vegetariër ben ook nooit vlees/vis (scheelt ook best in de kosten). Daarentegen koop ik wel eens vleesvervangers en soyaproducten (soya melk en soya yoghurt van alpro) die wat prijziger zijn. Maar €60 lukt altijd wel. De meeste dingen haal ik bij Lidl en de apartere dingen bij AH of Jumbo. Soms boodschappen van de markt, maar dat is niet per se goedkoper heb ik het idee.

femketje -

ik denk dat ik rond de 60 in de week zit, inclusief alles voor de katten :)

Manon -

Het is een nette lijst hoor Willemijn!
Ik herken het…schrikken van de hoeveelheden die je nodig hebt. Hier een (samengesteld) huishouden van 6 incl pubers en peuters. Om maar 1 ding te noemen; wij hebben zo 4 trossen bananen nodig en 10 liter melk 😂 (de jongste krijgt nog niet eens normale melk maar nog opvolgmelk)

enne….het wordt alleen nog maar meer als je jongens groter worden😜

Kirsty -

Leuk om te zien! Qua bedrag moet ik bekennen dat wij met zijn tweeën vaak al meer kwijt zijn.

Tess -

Exact mijn lijstje! Alleen 5 broden redden wij niet 😉 wij houden het bij 2 of 3 en ik heb maar 1 klein ventje ipv 2. En geloof mij, naar de Lidl om kosten te besparen hoef je niet te doen want ik doe wekelijk mijn boodschappen daar en kom de laatste weken rond de €90/€100 uit daar. En dan met 2x vlees max maar wel twee zakken ongebrande noten. En dan haal ik bij de Jumbo nog havermelk en brood. Boodschappen zijn gewoon (weer) duurder geworden.

Anouk -

Wauw, wat een mooie lijst. Ik kom echt niet verder dan drie dagen vooruit, en zelfs dan wijk ik nog regelmatig van het bedachte menu af. Zullen de hormonen welzijn!

Kelly -

Die diepvries pizza’s brengen me op ideeën haha. Ik ben gemiddeld €40,- kwijt aan boodschappen per week. Meestal doe ik mijn boodschappen bij de Plus, die hebben alles wat ik wil. Voorheen ging ik ook nog naar de Lidl, maar dan blijft er teveel plakken wat niet nodig is en het kost meer tijd haha.

Ilse -

Wij gebruiken voor havermoutpap ook alleen de Quacker-havermout, om precies dezelfde reden, haha! Als ik iets ga bakken met havermout of er meel van maak doe ik dat wel met de huismerk-variant.

Reageer ook