Ik word blij van…

Een tijdje terug las ik het boek ‘Steeds iets leuker’ van Jelle Hermus. Hierin schrijft hij over zijn visie dat je beter je leven met kleine stappen steeds leuker kunt maken, dan dat je in één keer iets rigoureus verandert. Want dat zijn vaak dingen die niet realistisch zijn. Als je steeds vaker dingen doet waar je blij van wordt, wordt je leven steeds iets leuker. Maar waar word je blij van? Ik dacht er over na en zette het op een rijtje.

Foto door Mariska de Groot

Werken

Ik HOU van mijn werk. Ten eerste omdat het met mijn beste vriendin is. Zo leuk! Tien en ik werken al 10 jaar samen. Eerst voor onze studie, later voor onze blog LiveLifeGorgeous en nu voor ons bedrijf. Ze is de beste zakenpartner én bestie in één. Maar ook hou ook ontzettend van mijn werk omdat ik het leuk vind om te schrijven en video’s te maken. Ik kan ontzettend genieten van het bedenken van nieuwe formats en het uitvoeren van nieuwe ideeën. Ik zou 7 dagen per week kunnen werken en het nog leuk vinden! Oke, 95% van de tijd dan. Want zoals iedere baan heeft ook ons werk soms stomme klusjes. Maar dat hoort er bij!

Samen met mensen zijn van wie ik blij word

Samen bankhangen, samen shoppen, op vakantie gaan of gewoon gezellig samen thuis koken en eten. Als het maar met de mensen is van wie ik hou. Daar kan ik erg van genieten!

Een mooi huis

Ik word echt oprecht blij van wonen in een mooi huis. Daar ben ik wel achter gekomen in de anderhalf jaar dat we in ons tijdelijke huurhuis hebben gewoond. Daarmee bedoel ik niet per se dat het een villa moet zijn of zo’n mooi nieuwbouwhuis als dat we nu hebben. Als de binnenkant maar verzorgd en netjes is. En vooral: eigen. Ons eerste zolderkamertje leek misschien op crap voor een buitenstaander, maar ik voelde me er echt thuis in. Ik had elke balk en elk kozijn zelf geschilderd. Alle meubels hadden we zelf gekocht en de accessoires had ik zorgvuldig bij elkaar gezocht. Het was ons plekje en dat maakte me gelukkig. Dat is ook precies waarom ik niet blij werd van ons huurhuis. Het was niet opgeknapt en we hadden het niet eigen gemaakt. Er zat geen liefde in en dat kon je voelen. Des te blijer word ik van ons nieuwe huis. Ik kan niet wachten tot we er in gaan!

Uiteten

Ik ben dol op uiteten gaan. Ontbijt, lunch, diner, I don’t care. Ik vind het gewoon gezellig om leuke tentjes te ontdekken en er uren te zitten met bijvoorbeeld Djurre en de jongens, vriendinnen of familie. En van lekker eten word ik ook heel erg blij dus dat is een win win!

Lol hebben

Dit klinkt een beetje voor de hand liggend, maar wat ik bedoel is dat het eigenlijk niet zo veel uitmaakt waar ik ben of wat ik doe, maar dat het vooral draait om lol hebben. Met mijn kinderen, mijn familie of mijn vrienden. Of in mijn remi, omdat ik iets lees, kijk of doe wat ik leuk vind. Zelfs van de meest simpele momenten, zoals autorijden of boodschappen doen met de jongens, kan ik intens blij van worden wanneer we lol hebben samen.

Weet jij goed waar je blij van wordt?

14 reacties

Jasmijn -

Ik word persoonlijk erg blij van geld op mijn rekening, klinkt natuurlijk een beetje gek. maar dat betekend voor mij dat ik dit kan uitgeven aan leuke dingen. Zoals lekker shoppen, op t terras zitten met mijn vriendinnen of naar festivals gaan. Ik hou van de zon en van de frisse lucht, daarom kan ik maanden lang uitkijken naar een wintersport vakantie, of überhaupt lekker weer! Maar ik kan ook genieten van de lol die ik heb met mijn heerlijke vriendinnen of lekker knuffelen met mijn vriend.

Marina -

Schone lakens en dan fris gedoucht erin ‘s avonds, de frisse lucht op m’n gezicht voelen in bed, versgeperst sinaasappelsap, harmonieuze momentjes met m’n twee meisjes en man kan overal zijn, kopje koffie in de zon, schoon huis, mooie bloemen…

Mare -

Koffie drinken op terras, gewassen haren.

Gelukjes van Maris -

De naam van mijn blog zegt het al denk ik. Ik deel graag met anderen waar ik gelukkig van wordt. Bijvoorbeeld diy’s, bloemen, foto’s en ons meisje

x

Danielle -

Wat een mooie artikel om te lezen. Blij word ik van heel veel dingen, soms zit het maar in hele kleine dingen. Alleen is het soms lastig je daarvan bewust te zijn.

Maris -

Wat een leuk vrolijk artikel! Tot een paar jaar geleden wist ik inderdaad niet waar ik blij van werd. Het enige wat ik toen kon bedenken was op vakantie gaan. Dus aan grote dingen denken. De laatste jaren ben ik wel echt op zoek gegaan naar kleine dingen waar ik blij van word en die heb ik nu gelukkig ook genoeg gevonden! Zoals lezen, idd lol hebben, uit eten gaan, mijn spaardoel(en) behalen, lekker wat geld weg kunnen sparen omdat ik veel extra salaris had in een maand, latin muziek! En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Momo -

Wat een leuke, positieve post! :) ik word blij van tijd doorbrengen met mijn familie en vrienden, van met zorg uitgezochte cadeautjes geven aan de mensen die ik liefheb, van werken met een enthousiast team aan een leuke klus, wandelen of gewoon zijn in de natuur, van dieren en mijn huisdieren in het algemeen, van een onverwachte flirt met een aantrekkelijk en leuk iemand, van goede seks, baby’s die lachen en een verslavend goede serie waarvan je weet dat je nog seizoenen te goed hebt, van lekker eten, reizen en nieuwe plekken ontdekken, andere culturen en mooie gesprekken, mooie schrijfwaren en een goede nieuwe pen, mijn eerste echte eigen huisje, de eerste nieuwe aankoop van je eerste echte salaris, van bloemen en van mensen die zich onbespied waren maar heel erg aan het genieten zijn (van het zonnetje, een ijsje of van een berichtje op hun telefoon), een nieuwe “verse” lipstick, een goed boek of mooie film waarvan je weet dat je de personages haast als vrienden zult gaan zien. Wat is er eigenlijk veel om blij van te worden :).

Loes -

Mooi lijstje met fijne dingen! Fijn dat je blij wordt van je werk, dat is heel belangrijk. Ik word ook heel blij van uit eten gaan, ben ik echt dol op!

Liset - Beautydagboek -

Leuk om te lezen! En hoe fijn is het inderdaad om met je beste vriendin samen te mogen werken, heerlijk! Ik word zelf ook blij van bloggen, het fotograferen, teksten schrijven, creatief mogen zijn…allemaal waar ik van in mijn hummetje raak :).

Anna -

Wat een leuk lijstje! Fijn om even bij de mooie dingen stil te staan. Ik word zelf blij van spontane dingen zoals een onverwacht dagje uit of een lekker ijsje ergens halen. Ook vind ik een mooi huis echt geweldig (een droom, dat wel) Liefs!

Larissa -

Wat een mooi lijstje! Het is zo goed om stil te staan bij alles wat je blij maakt.
Ik kan heel vrolijk worden van lekker eten en dan vooral met vrienden en familie om mij heen. Uren samen dineren en borrelen. Verder maak je mij gelukkig met een heerlijke wandeling door de natuur. Genieten van het bos en de duinen… heerlijk!

femketje -

ik hou van gekke dagen op het werk 😀 gewoon hard lachen met mijn collega om droge humor :)

Romy -

Wat een mooi blij lijstje en ook een prachtige, blije foto van jou! Daar word ik dan weer vrolijk van :) Ik word zelf onder andere blij van bloggen, maar inderdaad ook van samen zijn met mensen die mij dierbaar zijn. Ook veel kleine dingen kunnen mij blij maken. Denk aan mooie bloemetjes langs het pad, het lentezonnetje of een leuke serie :)

marije -

Mooi lijstje met dingen waar je blij van wordt. Denk dat het goed is om er regelmatig bij stil te staan.

Reageer ook