Groentekebab à la AH Verspakket

Nadat ik een paar keer de groentekebab voorbij had laten komen in mijn eetoverzichten, kreeg ik de vraag hoe je dit kunt maken. Het was ooit een AH Verspakket, maar sinds een tijdje verkopen ze het niet meer. Super jammer, want het is zó lekker! Gelukkig ben ik er inmiddels achter hoe je het zelf maakt. Het perfecte redelijk gezonde, comfortfood gerecht!

Wat heb je nodig (voor 2 tot 3 personen)

  • 1 pak grote pitabroodjes
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 10-15 gram shoarmakruiden
  • Paar eetlepels olijfolie
  • 5 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • Peper en zout

groentekebab

Zo maak je het

Snijd alle groente in kleine stukjes en doe het in een grote ovenschaal. Besprenkel de groente met een flinke scheut olijfolie en voeg de shoarmakruiden toe. Mix dit goed door.

Zet de groente voor 45 minuten op 220 graden in de oven. Schep tussendoor een keertje om.

Maak ondertussen de yoghurtsaus klaar. Beng de yoghurt met de uitgeperste knoflook en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de groentekebab met opgewarmde pitabroodjes en de yoghurtsaus. Smullen maar!

Het fijne aan dit gerecht is dat je het van te voren klaar kunt maken en ‘s avonds de oven aan kunt zetten. In de tussentijd heb je tijd om nog wat te doen (of om gewoon even uit te puffen) en na 45 minuten schuif je aan tafel met een heerlijke maaltijd. Love it!

25 reacties

Ramon -

Dirk van de Broek heeft dit pakket nu!

Michiel -

Ziet er lekker uit!

Sebastiaan -

Persoonlijk mis ik nog de tomaat ui mix met verse limoen dr over. Verder mis ik ook de peterselie. Voor mensen die zelf de kruiden mix willen maken dit zijn de ingrediënten: Kruidenmix met zout: 33% specerijen (paprika, komijn, cayennepeper), maltodextrine, gedroogde groente (ui, knoflook), 18% zout, 3% kruiden (oregano, majoraan). Perfect namaken zal niet lukken maar iets wat er op lijkt wel. Zoz bedankt voor het recept, mis het gerecht al een tijdje en dacht even dat ze hem bij de Lidl hadden maar lag er helaas niet toen ik er langs ging, dus dan maar zelf.

Marinda -

De Vomar en de Dekamarkt verkopen wel deze pakketten

M. -

Dankje! Dit is bij ons ook een blijvertje…het kind was ook erg gelukkig;).. ik heb er nog wel wat kip bij gebakken en bij het sausje wat honing en olijfolie toegevoegd.

Kim -

Vandaag gemaakt en het was heerlijk! Ook mijn vriend zei meteen uit zichzelf dat dit een blijvertje moet worden. En dat zonder vlees, wil voor ons beide wat zeggen. Blij dat het vegetarisch en zoooo lekker is! Had me alleen wel aan het ene teentje knoflook moeten houden volgens het recept. Heb er eigenwijs twee gedaan en proef het twee uur later nog steeds :’)

Eline -

Wilde al tijden zoiets maken maar nu eindelijk een goed recept! Zeker voor herhaling vatbaar. En leftovers gaan lekker mee als lunch naar het werk. Kijken of ik ze jaloers kan maken 😋

Laura -

Vandaag gemaakt en was heerlijk!! Sinds ik vegetariër ben geworden weer wat nieuwe gerechten nodig, dus deze blijft zeker op het lijstje. Ook vriendlief vond het heerlijk!
Pitabroodjes er zelf bij gebakken volgens het recept van LekkeretenmetLinda.
:)

Patricia Rikken -

Afgelopen weekend gemaakt. En het was super lekker makkelijk en snel weer op…..Die houden we erin! Tnx!!

Anika -

Ik heb het enkele dagen geleden uitgeprobeerd en het was erg lekker. Ik heb alleen de groenten in de pan gedaan, want had niet goed gelezen dat het nog zo lang in de oven moest(ik was ongeduldig, want honger), maar was ook goed gelukt!

Natasja -

Dit ziet er ZO lekker uit!!! En past helemaal binnen Weight Watchers wat ik momenteel doe! Dus dit gerecht komt morgen op tafel! Tnks voor het delen Willemijn!
Enige nadeel is alleen dat wij een combimagnetron hebben dus ik de broodjes niet warm kan maken… of kan dat ook in de airfryer? Wat denk jij?

Willemijn -

Ik doe het altijd in het tostiapparaat of broodrooster? Haha!

Liset - Beautydagboek -

Het ziet er lekker uit! Ik hou alleen niet zo van shoarmakruiden, dus dan zou ik het met iets anders op smaak kunnen brengen.

Cindy -

Ik ben ook fan. Tip: Liddl heeft de groemtekebab als verpakket in het assortiment

femketje -

ze zien er echt super lekker uit 😀 ik ga ze eens proberen!

Annemiek -

te koop bij de Lidl!

Kirsty -

Ziet er lekker uit! Ik maak zelf wel eens een soortgelijk gerecht, alleen dan met kip. Jouw variant wil ik ook wel een keer gaan maken.

marja -

ik maak met de zelfde ingrediënten Ratatouille met suddervlees (met aardappelen of rijst).
heeft meer tijd nodig maar ook erg lekker. kun je wel op een dag dat je meer tijd hebt, klaarmaken en ook nog invriezen.

Shirley -

Oh, dit ga ik een keer maken. Thanks!

Romy -

Oeh dat klinkt superlekker! Ideaal voor als je niet zo veel tijd hebt om uitgebreid te koken, maar toch iets lekkers wilt eten dat niet van Domino’s komt :)

Danielle -

Oehhh wat ziet dat er heerlijk uit ! Altijd goed zo’n makkelijke maaltijd.

Liselot -

Lijkt me lekker! Bij de lidl verkopen ze nu een verspakket groentekebab!!! :)

Janine -

Hmm klinkt lekker , die ga ik uitproberen .. thanks

Marianne -

Erg lekker! Ze hebben nou bij de Lidl een verspakket van groentekebab! Alleen nog zelf pitabroodjes en yoghurt toevoegen.

Marije -

Klinkt lekker en super easy om te maken

Reageer ook