GENANTE MOMENTEN IN DE ZOMER + INTERVIEW MET DERMATOLOOG BAS

Yes, een extra video! En niet zo maar eentje, het is een nieuwe editie van ‘Genante Momenten’. Deze keer hebben we het over blunders in de zomer. Daarnaast interview ik in deze video dermatoloog Bas over hoe je jezelf (en je eventuele kinderen) goed tegen de zon beschermt. Echt belangrijk om even te kijken! Veel plezier bij het kijken!

https://youtu.be/1n4Ip_ZJ5TA

Deze video bevat een betaalde samenwerking

Winnen!

Wil je kansmaken op een pakket van P20? Laat dan in de comments een reactie achter waarin je vertelt welk feitje je nog niet wist of welke tip jij het handigst vond. En tot en met 6 mei loopt er bij Etos nog een 1+1 gratis actie van P20. Een goeie deal als je de producten wilt proberen!

Wil je meer informatie over de producten van P20, klik dan hier!

26 reacties

Loes -

Door deze video ben ik nog meer in verwarring geraakt over insmeren/zonnen.. Slechts 1 keer insmeren per dag lijkt me echt onzin en onveilig. Ik heb weer de suncare van dr. Jetske Ultee besteld daar heb ik meer vertrouwen in.

👎🏼

anne -

Behoorlijk jammer deze (behoorlijk aanprijzende) video over p20. Kan me niet voorstellen dat jullie NIET weten wat er qua ingrediënten in zitten.

Leuk aan verdiend, aan deze SLECHTE aanprijzing?????

jose -

Ik wist niet dat P20 maar 1x per dag gesmeerd hoefde te worden! P20 doet mij denken aan mijn kindertijd. Mijn moeder kocht het altijd… maar voor mij is het een beetje te duur dus ik koop nu altijd de kruidvatspray. Gevolg: ik plak de hele dag. Misschien toch maar eens wat meer prioriteit geven aan een zonnebrand!

Ingrid -

Ook hier goede ervaringen met P20. Inmiddels over op het merk Vision omdat dat fijner intrekt in de huid en geen vettig laagje of gevoel achterlaat.

Mijn meiden nog nooit verbrand door p20 en Vision. Topspul. Wat ze ook zeggen.

Laura J -

Niet verbranden wil helaas niet zeggen dat je geen UV-A schade hebt opgelopen. UV-A draagt ook bij aan bijvoorbeeld huidkanker (en huidveroudering etc), maar je merkt het niet aan bruin/rood worden.

Monique -

Hoezo zegt deze dermatoloog dat factor 50 zonnebrand creme de vitamine D opname niet beinvloed? Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de aanmaak van vitamine D zeer sterk afneemt: 83–92.5% afhankelijk van waar het gesmeerd wordt: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28718005 Het lichaam kan dit op een korte termijn compenseren door reserves aan te spreken, er kan ook een bron in de voeding zitten, maar de zonnebrand creme heeft wel degelijk een heel duidelijk effect! Vitamine D tekort komt heel veel voor, neem dus supplementen om dit aan te vullen (vooral tussen september–april). Mijn vitamine D was bijna niet meetbaar afgelopen februari, mijn huisarts wuifde dit weg met “iedereen heeft dat”, ik voelde mij alsof ik constant de griep had met pijn overal en erge vermoeidheid. Denk er dus om als je niet veel vitamine D opneemt: slik wekelijks een hoge dosis (b.v. 3000 IE) vitamine D!

Ier -

Kwalijke post vind ik dit. Dat een dermatoloog nota bene claimt dat je je maar eenmaal per dag zou moeten insmeren met zonnebrandcrème. Zeker na het lezen van onderstaand artikel vind ik een disclaimer bij jullie artikel geen overbodige luxe. Ik zie dat ik niet de enige volger ben die dit opmerkt. Netjes als jullie er wat mee willen doen. http://www.beautyscene.nl/huidverzorgingreviews/156326/zonnebrand-die-hele-dag-beschermt-kan-dat-eigenlijk-wel-door-dr-jetske-ul

Monique -

Goed dat jullie insmeren onder de aandacht brengen, maar een keer per dag smeren is geen goed idee: https://www.nrc.nl/nieuws/2015/06/13/sommige-zonnebrandcreme-is-voor-de-hele-dag-1502808-a1326187. Koop dus wat goed uit de consumentenbond test kwam en smeer regelmatig: http://www.lifestyle-news.nl/consumentenbond-zonnebrandcreme-test-2017/

Laura J -

Jammer dit! Ik kan me haast niet voorstellen dat jullie echt achter deze producten staan met de kennis die jullie inmiddels hebben over huidverzorging.

Laura -

He Willemijn, ik mis een beetje je opgedane kennis van Jetske Ultee. Daar was jij ook fan van toch? Dan zou je toch ook weten dat p20 niet de gewenste ingrediënten bevat en dat 1x insmeren niet genoeg is.
Wel leuke combi van eigen video en gênante momenten, leuk gedaan!

Maxie -

Lieve Martine en Willemijn. Ik ben eerlijk gezegd een beetje verward…

Willlemijn dankzij jou ben ik het boek van Jetske Ultee gaan lezen en sindsdien volg ik haar woorden tot op de letter op. En ik was in de veronderstelling dat jij dat ook deed. Maar na het lezen van de comments onder deze youtube video snap ik het niet meer. Gezien de ingredienten in P20 en de apparte antwoorden van deze dermatoloog, snap ik niet hoe jullie dit kunnen promoten. Zitten er zo veel mensen naast omdat ze niet goed geinformeerd zijn, of is dit in alle eerlijkheid een product dat niemand zou moeten gebruiken?

Kunnen jullie hierop reageren, want ik ben nergens een reactie van jullie tegengekomen die het allemaal uitlegd en het komt nu een beetje over alsof jullie lekker verdienen over de (verbrande) ruggen van jullie volgers. Ik volg jullie al jaren (grappig genoeg sinds jullie eerste genante momenten video!) en ik heb helemaal geen problemen met gesponsorde content. Maar dit lijkt me eerlijk gezegd een onderzoeksfoutje van jullie kant en ik zou graag wat opheldering willen.

Uiteraard het alle beste en ondanks deze video blijf ik met alle plezier 2WMN lezen!

Michelle -

Ik heb een haat/liefde verhouding met m’n witte huid. Vaak verbrand, dus learnt it the hard way.
Wat ik in Australië heb geleerd en wat wel écht werkt ipv aftersun is pure Aloë Vera sap, van een plantje! In aftersun zit sowieso té weinig Aloë vera in om ook maar iets te doen.
Ik zou P20 wel eens willen proberen, de hoge UV-A bescherming maakt me wel nieuwsgierig!

Martine -

Duidelijk verhaal! Ik wist het verschil tussen uv-a en uv-b niet echt, wist wel dat het beide op de verpakking van p20 vermeld staat omdat ik dat al enige jaren gebruik. Echt ideaal bij een lichte huid, 1x smeren en niet verbranden. Wil nog wel even als tip meegeven dat je p20 echt goed moet laten intrekken voor je kleding aantrekt. Doe je dat niet dan kan het echt lelijke vlekken in lichte kleding achterlaten.

Lilian -

Wat vreselijk dat jullie meedoen aan reclame voor een merk als P20. Ik snap dat het betaalt, maar toch niet ten koste van jullie volgers? Het valt me vreselijk van jullie tegen..

Zonnebrandcrèmes die beweren de hele dag te beschermen, beschermen wel tegen UVB, waardoor je niet verbrandt, maar na 2 uur niet meer tegen de veel schadelijkere UVA straling. Deze dringt dieper door in de huid en geeft meer kans op huidkanker.
Gewoon elke 2 uur smeren met een degelijke zonnebrandcrème dus!

Anita te Gussinklo -

Ideaal die P20 lijn, En dat deze zo’n hoge bescherming bied voor UV-A dat wist ik (nog) niet.
De laatste tijd hoor/lees ik ook veel over capsules om in te nemen en zo je huid voor te bereiden op de zon/vakantie.
Het is een supplement dat de gevoelige huid helpt beschermen tegen de zon, het bruinen veiliger maakt en de kleur verlengt. Schijnt ideaal te zijn voor mensen met een hoge gevoeligheid voor de zon.

Ook zijn er 2 manieren om een bruine kleur krijgen: 1. Aanmaak van melanine onder invloed van de zon (mensen met donkere huidskleur hebben meer melanine dan mensen met lichte huidskleur) 2. Inname van carotenen die voorkomen in ons voedsel. Helaas krijgen we via ons voedsel te weinig hiervan binnen om daadwerkelijk effect op de huid te zien. Door inname van zelfbruinende/Autobronze capsules kleuren de cellen in de onderste huidlagen en door de continue huidcelvernieuwing komen de gekleurde cellen automatisch boven. Dat zorgt voor het bruine, gezonde kleurtje.

Melissa -

Ik smeer mezelf en de kinderen trouw in, maar mijn man weigert het stelselmatig. Misschien kan ik hem er wel toe aanzetten als hij maar 1x per dag hoeft te smeren. Mocht ik de gelukkige zijn, dan denk ik dat ik in elk geval de kinderen alsnog meerdere keren per dag in zal smeren. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn om ook na het zwemmen niet te hoeven smeren. Ik probeer het graag!

Lotte -

Je man weigert zichzelf in te smeren? Dat vind ik erg kinderachtig en onverantwoordelijk van hem. Het is je man, spreek hem erop aan. Als hij vroegtijdig rimpels wilt krijgen en een grotere kans op huid kanker moet hij vooral zo doorgaan.

Marlies -

Als kind had ik al last van zonne-allergie. Ik wist niet dat ik door mijn huid aan de zon te laten wennen dit misschien kan verminderen. Ga ik zeker proberen!

Janine -

Aiii vond het geluid wel heel slecht van het interview… heb de helft niet verstaan…

loes -

Dit is wel de leukste en origineelste video die hierover gemaakt is onder jullie collega’s… Saai Q&A’s en ellelange gesprekken. Leuke intro en leuk gedaan. Had wat mij betreft best meer bloopers ingemogen 😉 Goed om de alertheid op insmeren zo te verhogen!

Judith -

Fijne informatie! Ik probeer de kids vooral goed in te smeren bij zon, maar ben voor mezelf wat minder trouw. Dit lijkt me een ideale lijn, scheelt een hoop werk per dag!

Femke -

Heel interessant! Ik had niet verwacht dat er zo veel verschil in dure en goedkope zonnebrand crème zou zitten! Ik dacht dat het meer een gevalletje merk en design was…

Suus -

Uhm dat je maar 1x per dag hoeft te smeren met p20 lijkt me onzin. Met alle merken moet je herhalen. En vind de video een beetje raar geknipt en geplakt, eerst samen op de bank dan dat insta stukje en dan met die dermatoloog.

Esmee -

In de familie komt de mega blanke huid, sproeten en rossig haar voor en ook familieleden die huiskanker hebben gehad dus ik heb vanaf jongs af aan geleerd niet in de zon te zitten, petje op en met buiten zwemmen tshirt aan te houden anders ben ik binnen no time een kreeft. Ps. Ik dacht dat de sterren ook voor de sier op de verpakking stonden dus weer iets geleerd.

Esmee -

Huidkanker natuurlijk ipv huiskanker

Clio -

Ik wist niet van het bestaan van P20 af, telt dat ook? 😉

Heb zelf ook een lichte huid, met veel sproetjes, die weigert bruin te worden (#sayyestothemelfles) en krijg in het begin van de lente steeds een zonne-allergische reactie. Vorige zomer toen ik naar Sri lanka ging, ben ik er wel, dankzij de heerlijke geur van de lijn van Rituals, in geslaagd om niet verbranden, hoera!

SOIT! Ik ben klaar met verbrand zijn en zou de lijn dan ook dolgraag proberen.

Reageer ook