Eetdagboek 2 mei 2018

Ik krijg veel vragen wat ik eet nu ik borstvoeding geef. Ik vind het niet altijd makkelijk om de tijd te nemen om te eten, maar juist omdat ik borstvoeding geef moet ik wel met enige regelmaat eten. Ik val anders echt om en ik kan merken dat het veel energie kost. Dus vandaag een eetdagboek.

Foto door Mariska – Grotografie

08:30 ‘s Ochtends is Maik nogal ‘hangry’ en sinds hij extreem afgeleid is als ik hem borstvoeding geef, is ontbijten en hem voeden tegelijk geen  optie meer. Daarom hou ik het voor nu bij een glas water  en dan ontbijt ik in alle rust als hij straks weer op bed ligt.

09:45 Als Maik weer voldaan op bed ligt smeer ik drie volkoren boterhammen voor mezelf. Twee met pindakaas en banaan en een met vier vruchten jam. Ik heb enorme honger! Ik geniet er in alle rust van met een kopje thee.

12:00 Tussen de middag ga ik eindelijk eens die beroemde boterkoek van Rutger Bakt maken. Ik kan niet wachten om vanavond een stukje te proberen. Omdat ik druk bezig ben in de keuken eet ik ondertussen een bakje bosvruchten yoghurt.

Wow, wat gaat hier enorm veel roomboter en suiker in. Dat moet wel lekker zijn, haha!

14:00 Ik neem een kopje thee, dit is de laatste tijd een van mijn favoriete theesoorten. Als je borstvoeding geeft, moet je zorgen dat je genoeg drinkt. Sowieso moet je natuurlijk voldoende drinken. Ik vind dat altijd wel een uitdaging, maar ik doe mijn best.

En ik geef toe aan mijn craving. Er ligt nog een bakje Cheese Dippers in de koelkast. Nomnomnom!

Ondertussen is de boterkoek klaar. De boterkoek moet nu zeker zo’n zes uur afkoelen. Ik ben heel benieuwd! Het ruikt heerlijk in huis, net een bakkerij.

16:00 Tijd voor nog twee boterhammen en wat snoeptomaatjes. Ik neem twee volkoren boterhammen met kaas. Ik drink een kopje borstvoedingsthee met anijs, venkel en karwij. Ik heb trouwens geen idee of dit werkt. Mijn melkproductie is prima, dus daar hoef ik het niet voor te doen maar ik had gewoon zin in kruidenthee.

18:00 Ik drink een glas water voordat we gaan eten.

19:30 Rond zes uur tref ik alvast voorbereidingen voor het avondeten zoals groenten snijden. Jorrik maakt het af terwijl ik Maik in bad doe en naar bed breng. We eten om half acht. Het was heerlijk! Op ons bord ligt macaroni bolognese met chorizo, paprika en ui. Het was een ‘experiment’ maar pakte heel goed uit.

Het recept? Twee uien, twee gele paprika’s en een rode paprika, 1 teen knoflook, stukjes chorizo en bolognese saus.

21:00 Om negen uur drink ik nog twee koppen thee en smul ik van een KitKat en een stukje boterkoek. En die viel in de smaak kan ik je vertellen! Jorrik vond het zelfs lekkerder dan de boterkoek die je in de supermarkt koopt. Mooi compliment toch?

Ik werk nog wat aan 2WMN en ga om 22:00 naar boven met 1 liter water naast mijn bed. Dat doe ik altijd, want van borstvoeding geven krijg je dorst, zeker met die nachtvoedingen. Ik drink vaak een halve liter op.

Dat was mijn eetdagboek. Ten opzichte van hoe ik at voor mijn zwangerschap drink en eet ik nu meer met regelmaat en ook meer. Voorheen kon ik de hele dag wel teren op twee boterhammen en ook ontbeet ik niet. Maar dat kan ik nu echt niet meer. Een positieve verandering als je het mij vraagt!

13 reacties

Madebyuna -

Hahahaha lekker dan de boterkoek in de supermarkt, hihi daar moet ik zo om lachen. Goed om te zien dat je regelmatiger eet :)

Aimy -

Leuk om te lezen! En hahaha, hierbij vergeleken ben ik echt een bouwvakker!! Ik geef ook borstvoeding, maar eet wel het dubbele van wat jij eet….oooops!! Ik heb ook in mn nachtkastje allerlei mueslirepen liggen want ik kan soms echt wakker worden en niet meer in slaap komen van de honger. Toch mooi vind ik om te merken; het maakt het borstvoeding geven toch weer wat ‘concreter’ ofzo; je lichaam is gewoon nog steeds hard aan t werk voor die kleine!

Loes -

Mueslirepen in het nachtkastje, check! Of eigenlijk liggen ze in de co-sleeper aangezien die op de plek van het nachtkastje staat. Daarnaast liggen 2 doppers met water. Zo komen we de nacht wel door.

Marije -

Leuk om te lezen!

Anneke -

Wat knap dat jij zo’n bescheiden stukje boterkoek neemt, ik zou een kwart voor mezelf afsnijden denk ik, haha!

Nicole -

Wat leuk om te zien dit! Wat hebben jij en Jorrik een handig kook-systeem, de een snijdt de groente en de ander maakt het af. Wat handig zeg haha! De boterkoek ziet er echt heerlijk uit.

Loes -

Altijd leuk om zo’n eetdagboek te zien! Ik ben stiekem ook nog steeds dol op Cheese Dippers haha, echt een guilty pleasure.

Martina -

Leuk om te zien wat je allemaal eet. En tja de boterkoek van Rutger…. mijn meest gemaakte recept, echt de ultieme favoriet hier in huis!!!! (En van iedereen die dan snel náár dit huis komt hahaha)

Natasja -

Ah ja! Herkenbaar. Borstvoeding slurpt energie 😅 Ik merk het op mijn werk ook na het kolven iedere keer. Heb dan echt zo’n dip. Drinken is voor mij ook een uitdaging. Gaat de ene dag beter dan de andere dag.
Borstvoedingsthee heeft samen met beschuit met muisjes er voor gezorgd dat toen het even in een dipje kwam, mijn borstvoeding weer binnen een week op peil zat. Dus ik geloof wel dat het werkt.

Martine -

Jaaaa zo’n after-voeding/kolf-dip! Heel herkenbaar. Alsof de energie uit je gedronken wordt 😅

Margot -

Leuk om te zien en die dorst herken ik goed! Ik dronk ‘s nachts ook nog behoorlijk wat water.

Liset - Beautydagboek -

Heel herkenbaar! Tijdens mijn borstvoedingstijd had ik ook zoveel honger! Maar ook zoveel minder tijd om te eten, haha. Ik dronk sowieso altijd een glas water bij iedere borstvoeding. Je moet inderdaad veel drinken om je vocht op peil te houden.

Romy -

Leuk om een kijkje te krijgen in je eetdagboek! En wat ziet die zelfgemaakte boterkoek er onwijs lekker uit! Zo te lezen eet je heel regelmatig en gebalanceerd. En wat goed dat je zo veel drinkt! Daar kan ik soms nog wat van leren, haha.

Reageer ook