DAG LIEVE SAAR… | Weekvlog #82

Pfff, wat een week jongens. Hij was al pittig, maar hij eindigde echt nog zo veel moeilijker. Onze lieve, grappige, trouwe hond Saar is zondagavond overleden. We gaan haar zou missen. Ik zou uit gewoonte willen zeggen ‘veel plezier bij het kijken’, maar het is toch een beetje een treurige week geworden met een behoorlijk zwart randje. Bedankt voor de vele lieve berichten die ik gekregen heb!

https://youtu.be/S4NgMXmGQwI

39 reacties

Marjolein -

Ik kreeg al kippenvel en tranen in mijn ogen alleen al bij het zien van de foto bij dit stuk. Heel veel sterkte. Een huisdier verliezen is vreselijk, het is een deel van je gezin.

Maria -

Ah gossie :-( Heel veel sterkte de komende tijd, x

Jennifer -

Allejemig wat een week! Mijn diepste respect dat je je zo bloot durft te geven tegenover ons/social media.
Een huisdier verliezen is niet niks, je verliest gewoon een gezinslid. Uit eigen ervaring word de pijn minder. Maar nog zullen er momenten zijn dat je je weer even flink rot gaat voelen. En dat geeft niks!

Rust zacht lieve Saar <3

Evelien -

Heel veel sterkte!!!

Mijntje -

Ik durf de video ook niet te kijken, want ik krijg al een brok in mijn keel bij het zien van die twee foto’s. Ik wens je echt heel veel sterkte met dit verlies!

Linda -

Ach, wat ontzettend verdrietig dit… ik reageer niet vaak, maar nu wil ik je toch graag heel, heel veel sterkte wensen bij het verlies van jullie Saar.

Ellen -

Wat onwijs verdrietig!! Wat een klap. Moet er niet aan denken om onze hond te moeten missen. Onze hond heet ook Saar trouwens. Kwam die hondennaam via jullie tegen en vond die naam zo leuk dat toen wij vorig jaar een pup kregen, ik gelijk wist dat ze Saar moest heten hihi.

Sabrina -

Wat erg heeeel veel sterkte voor jullie! Heftig om een dierbare maatje onverwachts te moeten missen

Wendy (B) -

Saar :'(
Knuffel…

jose -

Ik hou er normaal niet van als mensen dit soort dingen reageren… Maar ik heb zelf ook helaas het allermoeilijkste nieuws ooit moeten verwerken deze week. Ik denk dat we een beetje in hetzelfde schuitje zitten. Daarom heb ik besloten om te proberen een positieve reactie achter te laten met de leuke dingen die mij opvielen.
1) Gijs zet z’n eerste stapjes
2) wanneer je dat stippenshirt strijkt, heeft de strijkplank dezelfde achtergrond en dat maakt me vrolijk
3) het was op een gegeven moment mooi weer en je kon buitenspelen met de kinderen
4) IEDEREEN die in het filmpje bij 10:38 was moet blij zijn geworden van die heerlijke kinderen
5) Jouw vriendin kan met 39 weken zwanger dingen die ik als 23-jarig niet-zwanger-meisje al zwaar vindt.

Oke. Ik hoop dat dit geholpen heeft. Het heeft mij geholpen. Ik ga nu voor mijn eigen week hetzelfde doen (al heb ik daar geen mooie vlog van).

Ik wens je alle liefde toe. <3

Willemijn -

Hihi ik vind het een hele leuke reactie! Er zitten namelijk ook heel veel leuke momentjes in inderdaad, die nu helemaal ondergesneeuwd zijn. Zoals Gijs’ eerste stapjes en puntje vier inderdaad! <3

Carmen -

Lieve Willemijn, ik heb niet zoveel met honden maar de tranen stroomden over mijn wangen bij het zien van dat stukje. Deed me ook gelijk denken aan toen mijn konijn (hij was 11) overleed. Dat vond ik toen al zo heftig en dat was dan ‘maar’ een konijn. Heel veel sterkte gewenst. X

Anita te Gussinklo -

Wat een triest bericht.
Willemijn, Djurre en Jelle & Gijs veel sterkte met dit verlies.

Ilona -

Ik durf de vlog niet te kijken, want ik weet nu al dat ik moet huilen. Het is vandaag 4 weken geleden dat ik onze poes na 5 weken zoeken onder een struik dood aantrof (aangereden). Van de 1 op andere dag was ze er niet meer en daar kon/kan mijn hoofd niet aan wennen. Ook het beeld van haar en de gedachte dat ze pijn heeft gehad doen zo’n zeer.
Onze poes was megaknuffelig, lief, uiterst irritant soms en erg aanwezig. Ze was net een hondje zoals ze altijd meeliep en op ons stond te wachten op de oprit. Ik heb alleen maar gehuild… nog steeds als ik aan haar denk trouwens… Heel veel sterkte voor jullie.

marije -

Wat ontzettend verdrietig en zo herkenbaar. Mijn hondje stond nog te kwispelen toen ik thuis kwam en een uur later zat ik bij de dierenarts en moest hij ook blijven.

Ik heb er echt heel erg lang last van gehad en heb het er ook gewoon laten zijn. Hij was zo’n belangrijk onderdeel van mijn leven.

Heel veel sterkte

Em -

Een huisdier verliezen is als een familielid verliezen. Ik vind het de moeilijke kant van het hebben van een huisdier. Onze hond zal slechts haar leven lang bij ons zijn. Voor ons is dat véél te kort. Ik denk wel eens na over haar dood, maar dan switch ik van gedachten meteen weer weg. Het is iets waar ik liever niet aan wil denken.
Ik wens je héél veel sterkte toe en ik heb veel begrip voor je verdriet.

me -

Sterkte met het verlies, heb 12 jaar geleden zo een kat verloren, van het ene op het andere moment deden de nieren niets meer en die kat was ook nog niet echt oud, het is zo’n schok als het zo plotseling gebeurt en je ineens voor de beslissing staat om een dier te laten gaan omdat het leven lijden gaat worden dus ik snap helemaal hoe het nu voelt. Hopelijk kunnen jullie het verlies een plekje geven in de toekomst en Saar leeft vanzelfsprekend verder in jullie hart.

Sanne -

Wat de dierenarts zegt over dat ze niet laten merken dat ze pijn hebben, herken ik helemaal. Wij hadden thuis 2 labradors en we kenden de mensen van de kennel ook goed. Het is met onze ene hond, maar ook met meerdere honden van die kennel zo geweest dat ze ineens heel ziek bleken te zijn en ook heel veel pijn moeten hebben gehad, maar dat merkte je dan echt niet aan ze. Ze kunnen zich dan blijkbaar heel ‘goed houden’. Precies wat je zegt over Saar. Sterkte!

Evelien -

Heel veel sterkte met het verlies van Saar. Vele (ik ook) hebben dit meegemaakt en het is zo’n géén leuk gedeelte van het huisdier houden. Het feit dat ze er op een dag niet meer zijn. Voel je vooral niet schuldig. Jullie zijn zondag al naar de DA gegaan ipv de maandag, meer kon je niet doen. Hou een lievelingsspeeltje of haar halsband in een kast om te houden. Heb ook 2 halsbanden van mijn vorige honden en vind het fijn dat er nog iets tastbaars is.

Sabine -

De tranen kwamen hier al bij t lezen van de titel van je vlog.
Heel veel sterkte! Xxx

Anouk -

Ik heb mee zitten huilen aan het einde, de onmacht en het verdriet zijn zo groot. Onvoorstelbaar de leegte die een huisdier achterlaat als ze overlijden. Ik ben jullie gaan volgen rond de periode dat Saar in jullie leven kwam, wat heb ik altijd genoten van haar en de interactie met de kindjes. Lieve Willemijn en gezin maar ook Martine heel veel sterkte met dit verdrietige verlies 😘

Mariska -

Ahh :( zo ontzettend naar is dit. Je bouwt echt een hechte band op met je huisdier.

Ivy -

Wat vreselijk verdrietig Willemijn! Heel veel sterkte allemaal.

S -

Hi Willemijn, heel veel sterkte! Het klopt wat de dierenarts zei, met niervergiftiging is het voor zowel mens als dier niet meer op te lossen. Hoe akelig het ook is dat je geen afscheid kan nemen (mijn kat is met 5 jaar totaal onverwacht letterlijk in mijn handen aan een hartstilstand overleden en daar was ik soort van ‘blij’ mee…), dit was echt de beste keuze voor Saar. Maar oh wat doet dat pijn hè…heel veel sterkte en gun jezelf de tijd. Een hond is echt een gezinslid! Liefs

Veroniek -

Willemijn, ik wens jou en je gezin veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. Het zal tijd kosten, maar op een dag zal je merken dat de vreugde van de herinneringen groter is dan de pijn van het verlies.

Denice -

Och lieve Willemijn, mooi mens, wat vind ik het op momenten zoals dit lastig dat ik, als kijker, zo ver weg van je echte leven sta. Het voelt toch als een soort (1zijdige) vriendschap. Het is wel fijn om te horen dat je zo bewust bent van het feit dat jullie kijkers er voor je zijn, en zoals je aangeeft op het einde, er voor je zullen zijn in de toekomst. Wees minder bang, wees trots. You owe it to yourself woman :) Geen judgements, ik stuur je liefde <3 Blijf je liefde uitdelen zoals alleen jij dat kan and know it will come back to you, in many many ways.

Hester -

Helemaal mee eens met wat je beschrijft als kijker-ervaring :(

Eva -

Precies wat Denise zegt!
Sterkte Willemijn, het feit dat iedereen zo meeleeft bewijst dat je zelf op een scherm ergens ver weg kon zien wat een lief beest Saar was. Ze had zich geen betere thuis kunnen wensen denk ik, en de 5 jaar die jullie samen gehad hebben neemt niemand je af!

Kelly -

Ik zou je nu het liefst een hele stevige knuffel willen geven. Maar dat gaat niet.. Het is herkenbaar en heel naar! Ik heb het nu 5 keer meegemaakt, 4 maanden geleden moest ik mijn kleine beste vriendinnetje laten gaan. Ze vullen heel je hart met liefde en dan komt er dit rauwe randje omheen. Ze heeft het heeel mooi bij jullie gehad en in jullie hart en langs jullie zij gaat ze nog zeker weten mee! Dat verzacht het hopelijk op den duur. Heel veel sterkte voor jullie allemaal!

Chloe -

Heel veel sterkte!
Ik heb zelf een hondje van 13 en het lijkt mij vreselijk om dit mee te moeten maken. Ik denk aan jullie xxx

Jess -

Jemig, met tranen in m’n ogen het einde van de vlog gekeken… Wat ben je onwijs sterk door jezelf zo kwetsbaar te filmen en het met ons te delen. Ik wens jou, Willemijn met je gezinnetje én Martine heel veel sterkte om dit verlies te verwerken. Meiden, stay strong ! X

femketje -

tranen met tuiten hierzo :( heel veel sterkte, een dier verliezen is net zo erg als een familielid :(

Iris -

Aaaah lieve Willemijn, wat afschuwelijk. Veel sterkte!!!

Michelle -

Jeetje zeg… Wat ongelooflijk rot voor jullie dit! Zo onverwachts ook. Heel veel succes en sterkte met het verwerken van dit verlies.

Judith -

Ah,wat onverwachts!!!
Sterkte met jullie verlies! X

Daisy -

Wat onwijs klote Willemijn… Ik ken de ervaring van een hond moeten laten inslapen, al was hij bijna 12 en lichamelijk gewoon ‘op’. Het is vreselijk en het gemis blijft, maar de herinneringen blijven gelukkig ook. Heel veel sterkte!

PS: diep respect dat je nog gefilmd hebt en dat je de vlog nog zo snel online hebt gezet. Dat had niet gehoeven gezien de situatie, maar het getuigd er wel van hoeveel hart je voor de zaak hebt. Daar heb ik veel respect voor.

Neomie -

Och saar toch. Wat hoop ik dat je van je honden leventje genoten hebt met de 4 mensen die onvoorwaardelijk van je hielden. Willemijn en gezin, enorm veel sterkte!

Tanya -

Jeetje wat heftig zeg.. Onwijs veel sterkte <3

Tina -

Die-hard lurker hier (al sinds LLG), maar ik wilde bij deze vlog toch even een berichtje achterlaten. Wat verschrikkelijk van Saar! Helaas ken ik het gevoel. Ik heb zelf in 2012 een mopshondje gekocht, mijn grote steun en toeverlaat in een periode waarin ik zelf ‘on the edge of nothing’. stond. Toen vorig jaar eindelijk alles in rustiger vaarwater terecht kwam en het me eindelijk eens voor de wind ging, at ze ook ineens niet meer. Ook niet direct naar de dierenarts gegaan, maar in de loop van de week toch even gegaan. Haar gebit was niet geweldig, dat wist ik ook wel, maar blijkbaar zat er een tand los en had ze last van tandsteen. Prima, is ze aan geopereerd en tandsteen is weggehaald, maar helaas kreeg ze 1,5 week later een enorm dikke wang. Direct weer naar de dierenarts gegaan, want tsja je denkt dat het een ontsteking is en die kun je het beste behandelen met antibiotica. Niets was minder waar helaas. Ze had lymfeklierkanker en had niet lang meer te leven. De uitslag kwam nota bene op de verjaardag van mijn moeder. Ik kreeg de keuze om haar te laten bestralen, waar ze uiteindelijk toch niet beter van zou worden, of haar aan de prednison te doen zodat de kanker zou zakken en ze geen last meer zou hebben van opgezwollen lymfeklieren (wat haar dikke wang veroorzaakte). Ik heb voor het laatste gekozen, meer omdat ze niet lang meer te leven zou hebben en ik haar dat gesjouw en de bijwerken niet aan wilde doen. Ze zou dan niet meer in bed mogen slapen, zou haar niet meer mogen aaien etc. Uiteindelijk heeft ze nog drie weken geleefd en op het moment dat ik moest beslissen om haar in te laten slapen, is ze zelf vredig in mijn armen heengegaan. Dat moment zal ik de rest van mijn leven nooit meer vergeten, het liefste wat ik had dat in mijn armen overlijdt. Ik ben nog elke dag heel erg dankbaar dat we nog afscheid van elkaar hebben kunnen nemen, al had ik het idee dat ze de laatste dagen al afscheid aan het nemen was door zich van mij af te zonderen. Heel veel sterkte de komende tijd lieve Willemijn, Djurre, Jelle en Gijs. Ook een hond is onderdeel van het gezin en het doet pijn als hij/zij dan ineens uit je leven verdwijnt!

Reageer ook