10 Things I Hate About Food Tag

Doordat ik nog steeds ziek ben, is het me helaas niet gelukt om een recept op tafel te toveren. Want eten? Ik moet er niet aan denken. In plaats daarvan vandaag een leuke tag met een interessante invalshoek van Laura’s Bakery. Wat haat ik aan eten?

Foto door Mariska – Grotografie

1. Ziek zijn en eten

Laat ik dan maar gelijk beginnen met iets waar ik deze week mee te kampen heb. Ziek zijn en eten. Je maag is eigenlijk zo leeg dat je wel iets moet eten, maar tegelijkertijd weet je, als je het eet, dat het er binnen no time weer uit komt. Hetzij via de boven- of onderkant. Niks smaakt je meer en je benen zijn zo slap als een dweil. De gedachte aan eten is vreselijk.

2. Geen ontbijt in huis

Dat komt hier wel eens voor. Dan wil ik ontbijten maar zit er nog maar 1 eetlepel yoghurt in de pot of er liggen alleen nog maar overrijpe bruine, vieze bananen. Als de dag dan al rot begint, is er geen houden meer aan.

3. Kontjes

Waar ik ook zo’n hekel aan heb zijn kontjes van brood. Kontjes van normaal brood of van stokbrood: ik heb er zo’n hekel aan. Ik weet niet waarom. Ik vind het gewoon niet lekker. Vaak zo uitgedroogd of veel te hard. Bah!

4. Zoet avondeten

Waar ik echt een hekel aan heb, is zoet avondeten. Ik hou van hartig en bij avondeten denk ik aan lekker hartig eten. Een klein beetje zoet vind ik niet erg, bijvoorbeeld wat fruit zoals ananas er bij. Maar bijvoorbeeld een zoete kip in plaats van een zoute kip? Brrr…

5. Mislukt eten

Wie heeft daar nu geen hekel aan? Ik erger me het meeste aan als het gaat om avondeten. Ik vind dat namelijk de lekkerste maaltijd van de dag  en kijk hier ook naar uit. Als het dan niet smaakt omdat het recept mislukt is of het is gewoon flauw dan krijg ik een instant pesthumeur.

6. Klontjes

Klontjes in de slagroom of in de botercrème. Ik kan er niet tegen als ik iets niet glad geklopt krijg. Zo maakte ik laatst botercrème en waren er toch nog een aantal hele kleine klontjes te bespeuren. Aaargh! En ik heb ook geen zeef waarmee ik misschien nog een en ander kan verhelpen. Toch maar eens aanschaffen!

7. Kruimeltjes snoepen

Ik kan met mate snoepen. Je zult mij niet snel een hele chocoladereep op zien eten of een rol koekjes. Ik vind 1 of 2 stukjes vaak lekker en hou het daar ook bij. Jorrik daarentegen vindt dit heel lastig: vooral met chocola. Geen chocoladereep of chocolate chip cookies rol is veilig bij hem. Het komt dus wel eens voor dat ik alle chocolate chip cookies in een wekpot doe en dan al kan verlangen dat ik ‘s avonds heerlijk met een kopje thee en een koekje op de bank zit. Ware het niet dat de wekpot tegen die tijd alleen maar uit kruimels bestaat. Weg…binnen een dag! Grom!

8. Uitverkocht

Soms loop ik speciaal naar de supermarkt omdat ik gigantisch zin heb in een bepaald product. IJskoffie bijvoorbeeld. De laatste tijd ben ik verslaafd aan de Starbucks Vanilla Bean Macchiato. Ik loop enthousiast naar de koeling en zie daar…geen ijskoffie. Ik ben dan ook nog zo wanhopig dat ik er naar vraag maar nee hoor.

9. Beschimmeld

Vooral met zomerfruit zoals aardbeien is het snel raak. Ook al kijk ik nog zo goed voordat ik het koop, op een of andere manier kan er de volgende dag alweer een beschimmelde aardbei tussen zitten. Zo irritant!

10. Meer meer!

Als je een superlekker gerecht krijgt in een restaurant en je er bij wijze van wel tien borden van op zou kunnen eten maar je een heel klein beetje krijgt. Zo gemeen! Ik heb dat vaak met amuses. Die zijn soms zo lekker, dat ik er liever drie op zou eten in plaats van één. Ook heb ik in Afrika een keer zo’n heerlijk gerecht op: truffelpasta. Ik heb denk ik nooit meer zo’n lekkere pasta op. Mijn bord was binnen vijf minuten leeg en het was al zo’n klein bord. Huil!

Waar heb jij een hekel aan als het gaat om eten?
Zie hier de tag van Laura’s Bakery!

23 reacties

Bo -

Ohhh, mag ik heel even vermelden dat ik het zoo verschrikkelijk vind als klanten vragen naar producten die niet meer in het schap staan? Ik werk als vakkenvuller (als bijbaantje, jonge lezeres) en 9 van de 10 keer staat het product niet meer achter, of is het al gevuld en simpelweg al weer op. Mocht het dan die ene keer wel achter staan (bij mij nog nooit gebeurt, welbij collega’s) moet je alles van de kar halen en ben je zo haast 20 minuten verder. Dus alsjeblieft, de volgende keer als je vraagt om een product wat niet meer in het schap staat, hou dit wel even in je achterhoofd ❤️

Nanda -

misschien niet bij jouw supermarkt, maar hier bij de Lidl gebeurd het vaak dat er producten nog niet in de schappen staan maar wel achter. Omdat veel vakken nog gevuld moeten worden. Heb vaak gevraagd of ze nog hadden en dat ze zelf aanboden om een traitje van achter voor mij te pakken. Wat is er nou zo verschrikkelijk aan als iemand het beleefd vraagt? Als het er niet meer is, kan je ook gewoon nee zeggen. De wereld vergaat dan niet.

Iris -

Wanneer je veel zin hebt in een lekkere manderijn en dat dan het hele net vol pitten zit of dat ze allemaal droog zijn..bah

marije -

Klontjes en kontjes van brood zijn echt een no go voor mij.

En schimmel .. ieuw

Larissa -

Ooh het meeste is zo herkenbaar. Behalve het zoete avondeten. Ik maak soms een heerlijk recept: gestoofde zoetzure paksoi met mango en een lekkerbekje. Ideale combinatie tussen zoet en hartig.
Verder ben ik vrij snel tevreden als het gaat om eten, ik vind gewoon heel veel lekker!

Diana -

Precies toen ik het stuk over de kapjes las zat ik met pijn en moeite een hard kapje van brood van eergisteren weg te werken #skeretijden. En soms kan ik wel janken als mijn eten mislukt is haha is toch zonde?! Beterschap Martine ♡

Linda -

Ik heb deze winter een mandarij gegeten waar een made/wormpje uit sprong… Terwijl ik al halverwege was… Kokhalzend naar de wc gelopen en overgegeven.
Slechtste.food.ervaring.ever.

Pauline -

Mmmmm de kapjes of kontjes zijn voor mij het lekkerst van het brood.
Lekker crunchy !!! Als ik een heel brood open maak pak het het kapje voorop eraf,
haal daarna het brood uit de verpakking om ook het tweede kapje te pakken.
( wordt niet altijd door mijn gezin gewaardeerd want er zijn kapers op de kust :-) )
Heerlijk besmeren met roomboter en een verse kop koffie.
Het beste begin van de ochtend wat mij betreft.

Pauline -

Sorry vergeet ik, beterschap Martine !!!

Maxie -

Haha precies hetzelfde! Vroeger was thuis het jachtseizoen geopend als er weer nieuwe verpakkingen brood in de vriezer lagen 😉

Sonja -

Kontjes zijn juist mijn favoriete deel van brood! Al mijn vrienden weten dat ik die claim bij een broodmandje haha

Ik heb een hekel aan avondeten overslaan of noodgedwongem ‘koud’ avondeten, zoals broodjes ofzo. Dan voelt mijn avond echt niet compleet. Behalve als het om een lekkere salade gaat op een hete zomerdag!

Claudia -

Hahaha, ik kan er ook zó ongelukkig van worden als mn vreten niet smaakt! Heb zelfs ooit huilend aan tafel heel langzaam een voor een de half gare aardappelschijfjes weg zitten duwen voordat ik het dan toch uiteindelijk liet staan :’)

Liset - Beautydagboek -

Haha, ik moest wel lachen om de ‘kontjes’ van het brood. Wij noemen het hier ‘kapjes’ ;). En ja, niets zo vervelend dat als je je zit verheugen op iets lekkers in de avond en het door je man al opgegeten is, bummer!

Kelly -

Ugh zoet avondeten vind ik ook niet lekker! Verder heb ik weinig wat ik niet lekker vind aan eten. Tenzij het echt te pittig of te flauw is, dat vind ik ook niet lekker.

Loes -

Heel veel dingen zijn herkenbaar! Ik eet de kontjes ook nooit eigenlijk. Zoet avondeten vind ik wel lekker, zo at ik deze week nog een geitenkaastaartje met peer!

Lindsey Beljaars -

Hahah wat een super leuke TAG! Heel erg leuk om te lezen!

Suus -

Een paar maanden terug hebben wij de lekkerste truffelpasta ooit op bij het Raadhuis op Terschelling. Geen idee of het nog op de kaart staat maar als dat zo is echt een aanrader. Alles was trouwens lekker daar. En grote porties 😉

femketje -

aaah ja ziek zijn en eten is no fun >.<

Sabine -

Ik vind het vooral vervelend dat chocolade en chips veel meer kalorieen bevatten als komkommer en wortels….

Michelle -

Hahaha! Zoo jammer dit idd

Romy -

Zoet avondeten vind ik ook maar niets, op eventueel pannenkoeken nu 😉 Maar ik zou mijn vegastukjes niet snel in cola marineren, zoals je de laatste tijd weleens hoort, haha. Kontjes eet ik ook nooit op. En wat ik helemaal erg vind: de laatste restjes van een blok kaas. Dat smaakt altijd naar het plastic dat eronder zit en daarom gooi ik meestal liever een iets te groot restje kaas weg. Oeps!

Gelukjes van Maris -

Wou dat ik jou beheersing had voor chocolade.. bij mij moet die reep ook écht op! Dat van schimmel herken ik ook. Dan wil je aan een heerlijk bakje frambozen beginnen en dan is de helft binnenin beschimmeld. Dat merk je dan terwijl je er al één aan t eten bent. Iiiiewl

X

Mare -

Hetzelfde hier. Niet de hele reep…maar toch wel zeker meer dan die paar blokjes chocola of koekjes.
@Martine: Zou wel in een blog willen lezen hoe je dit voor elkaar krijgt!
Mijn ergernis: koud avondeten.

Reageer ook