Tex Mex Borreltafel

Ben je wel een keertje klaar met die Italiaanse of Hollandse borreltafel? Ik dus wel. Ik wilde een keertje wat anders op tafel toveren en zie hier mijn nieuwe favoriete borreltafel! Een tafel vol met heerlijke Tex Mex hapjes.  En het is ook nog eens heel makkelijk gemaakt. Lees verder voor een handig boodschappenlijstje én de recepten.

Dit artikel is in samenwerking met Santa Maria

Deze Tex Mex borreltafel bestaat uit vier onderdelen: een plankje met chorizo/kaas/olijven, nacho chips met een heerlijke American Ranch dip, de allerlekkerste gehaktballetjes in tomatensaus (maar echt!) en quesadilla’s.

Aanvallen maar! Nou ja, bijna dan, het moet eerst nog even gemaakt worden. Gelukkig duurt het niet lang. In een halfuur heb je alles op tafel staan.

Nacho Chips met American Ranch Dip

Je hebt nodig:

 • 1 zak Santa Maria Nacho Chips
 • 1 zakje Santa Maria Dip Mix American Ranch
 • 300 milliliter zure room
 • Een takje koriander
 • Een paar ringetjes lente-ui

Wat is een Tex Mex borreltafel zonder Nacho Chips? Niks natuurlijk! Hoe lekker guacamole en salsa ook zijn, het is ook wel eens verrassend om een andere dip te serveren. Het werd een American Ranch Dip. Dit is een romige, kruidige dip met een basis van zure room. Je maakt hem super snel en makkelijk door 300 milliliter zure room te mengen met één zakje Santa Maria Dip Mix American Ranch. Zet de dip na het mengen nog even 10 minuten in de koelkast en daarna is hij klaar om te serveren. Ik garneerde de dip met wat fijngesneden lente-ui en koriander.

Smoking Hot Quesadilla’s

Je hebt nodig:

 • 1 pak Santa Maria Soft Tortilla Original Medium
 • 1 klein blikje zwarte bonen
 • 1 klein blikje mais
 • 2 tomaten
 • 1 rode ui
 • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
 • 1 zakje geraspte kaas
 • Peper & zout

Deze quesadilla’s zijn zo lekker! Door het gerookte paprikapoeder krijgen ze een heerlijke smaak. Je hebt gerookt paprika poeder in een milde en pittige variant, ik gebruik het liefst half om half (want die pittige is echt wel heel heet!). Maar één van de twee kan natuurlijk ook.

Snijd de ui en fruit deze aan in wat olie. Bak hierna de fijngesneden tomaat, bonen en mais mee. Voeg de paprikapoeder en naar smaak peper en zout toe. Laat het mengsel een kwartiertje smoren met de deksel op de pan.

Leg een tortilla in een droge, hete koekenpan. Bestrooi de tortilla met wat kaas en leg daarna de vulling er op. Sluit af met nog wat kaas. Klap de tortilla dubbel en bak de quesadilla aan beide kanten lichtbruin. Je kunt met dit mengsel vier quesadilla’s maken.

Snijd de quesadilla’s in vieren en serveer met een servetje erbij. Garneer het geheel met wat lente-ui en koriander.

Mexicaanse balletjes in tomatensaus

Je hebt nodig:

 • 300 gram gehakt
 • 1 ei
 • 2 eetlepels paneermeel of bloem
 • 1 zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix
 • 1 pakje passata

Deze balletjes ga ik nog veel vaker maken, dat weet ik nu al! Ze zijn super lekker. Net als de saus trouwens, die de heerlijke smaak van de balletjes aanneemt. Voeg daarom ook nog even stokbrood toe aan je boodschappenlijstje zodat je hiermee het overgebleven restje saus kunt opeten. The best! 😉

Doe het gehakt in een kom en kneed dit tot een mengsel met het zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix, het ei en het paneermeel of de bloem. Draai er gelijke balletjes van.

Verhit een scheut olie in een hapjespan en braad de balletjes rondom bruin in zo’n 5 minuten. Daarna voeg je de passata toe en laat je de balletjes op zacht vuur verder garen. Na 10 tot 15 minuten zijn je balletjes klaar.

Je kunt dit gerechtje prima een dag van te voren maken en vlak voor het serveren nog even opwarmen. Dit maakt ze alleen maar lekkerder!

Tot slot serveerde ik nog een plankje met kaas, chorizo en olijven. Hoe je dit maakt, lijkt me voor zich spreken. Toch? 😉

IMG_9528

Oh wat hebben we gesmuld van deze borreltafel! Mijn favoriet? Sowieso de Mexicaanse balletjes! Die waren zo lekker! Maar ook van de quesadilla’s ben ik fan. Ik ga ze zeker vaker maken op deze manier.

Mocht je een gerechtje maken naar aanleiding van mijn recept, let me know! Je kunt me dan taggen op Instagram met @2WMNWillemijn en/of #2WMN gebruiken.

Wil je meer inspiratie op doen voor Tex Mex recepten? Klik dan hier!

11 reacties

Manuela -

Ik heb een vraag over de ranch dip. Je schrijft dat je hem moet mengen met 300 ml zure room, alleen op de voorkant van de verpakking staat ‘Just add 125 ml sour cream’. Ik vind dat altijd heel verwarrend aan deze dip want op de achterkant staat weer dat je 0,5 zakje mix moet toevoegen aan 125 ml dus dan zou je 250 ml nodig hebben. En op de site staat 300 ml op 1 zakje.
Kan iemand mij vertellen wat de beste verhouding is?

De rest ziet er overigens heel lekker uit, ik ga het zeker eens proberen!

Anneke -

Ziet er heerlijk uit! Ben ook een enorme fan van de Mexicaanse keuken. Ik ga dit zeker een keer maken voor ons gezin van 4. Voor een verjaardag, of ander feestje lijken me de quesadilla’s en balletjes wat lastig eten? Veel gedrup en geknoei met de saus, of ik heb gewoon veel knoeipotten in de familie.. Ik las een vraag over drankjes, ik zou hier een Desperados bij drinken, heerlijk!

Em -

Ziet er goed uit. Wat voor borrel serveer je erbij?

Willemijn -

Oeh dat vind ik moeilijk te zeggen want ik drink zelf weinig alcohol, laat staan dat ik er verstand van heb hihi. Mexicaans/spaanse streekbiertjes en een rode wijn misschien? :-)

Mirte -

Tequila! Heb je in allerlei soorten, ook om van te nippen in plaats van als shotje. Een Tequila Sunrise is ook lekker. Of lekkere (alcoholvrije) mojito’s, (frozen) margaritha’s (kun je ook een kan vol van maken) of pina colada :) En inderdaad cervezas, Mexicaanse biertjes. Voor de niet-drinkers lekker (bruisend) water met limoen en citroen en andere smaakmakers. Ik geloof dat ik binnenkort een feestje moet plannen…

Kirsty -

Ziet er goed uit! De olijven en worst zou ik zelf skippen, maar de nacho’s, quesadillas en balletjes lijken mij erg lekker.

Loes -

Ik vind de Tex Mex keuken heel erg lekker, dus dit is een leuk idee! Ik ga het onthouden!

Ingrid -

In de VS heb ik altijd veel ranch gegeten, dus ik ben benieuwd naar deze dip!

femketje -

die american ranch dip hebben wij heel vaak bij de nacho’s :) super lekker spul!

Kelly -

Dat is een leuk idee in plaats van die standaard borreltafeltjes!

Marije -

Wat een leuk idee. Erg benieuwd naar de nacho chips met american ranch dip

Reageer ook