Preisoep met ras el hanout en spekjes

2Eat Donderdag! Met vandaag een heerlijk, gezond soepje. Ik ben dol op soepen met groente als basis maken. Deze keer maakte ik preisoep met ras el hanout en spekjes. Echt een aanrader!

Wat heb je nodig?

  • 500 gram aardappels
  • 2 preien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 liter water
  • 125 milliliter slagroom (optioneel)
  • Peper en zout

Zo maak je het

Schil de aardappels en snijd in blokjes. Snij de prei in ringen. Snijd de ui en knoflook grof.

Fruit de ui en knoflook aan in wat olie. Voeg daarna de aardappels en prei toe. Bak het geheel samen met de ras el hanout kort. Voeg daarna het kippenbouillontablet en het water toe. Breng het aan de kook en laat het zo’n 20 tot 30 minuten koken tot de aardappels goed gaar zijn geworden.

Draai het vuur uit en voeg de slagroom toe. Pureer het tot een gladde soep met de staafmixer of in de blender en breng indien nodig nog verder op smaak met zout en peper.

preisoep

Je kunt de slagroom er ook uit laten, dan heb je een iets slankere soep. Maar persoonlijk vind ik het juist de soep heel lekker maken, doordat hij zo wat romiger wordt. Eet smakelijk!

6 reacties

Pauline -

Lijkt me een heerlijke soep.
Ga ik zeker maken, maar moeten de spekjes apart gebakken worden en daarna
over de soep gestrooid worden ?

Willemijn -

Oh ja sorry dat stond er niet in. Ja dat is wel wat ik gedaan heb inderdaad.

Loes -

Super makkelijk en lekker! Ik zou de spekjes weg laten of vervangen, maar verder klinkt het heerlijk.

Sarah -

Lekker! Volgens mij ben je alleen de spekjes in het recept vergeten :)

Linda -

Lijkt me een lekkere soep! Ik gebruik ipv slagroom vaak kookroom,werkt ook prima en lekker!

femketje -

dit klinkt super lekker en lijkt niet moeilijk te maken 😀 nice! ik ga het eens uitproberen :)

Reageer ook