Plog: MIJN DAGINDELING

‘Hoe ziet een werkdag bij jouw thuis er uit?’, werd mij gevraagd op Instagram. Nu Maik op maandag naar de crèche gaat, heb ik het huis weer voor mij alleen. Nou ja, niet helemaal alleen. Willemijn komt natuurlijk gezellig bij mij werken. Ik laat mijn dagindeling zien in deze plog tijdens een werkdag.

06:00 Maik wordt wakker en vertelt zijn levensverhaal. Wat een gezelligheid weer op de vroege ochtend. Qua tijd komt het niet helemaal lekker uit. Dat betekent namelijk dat hij rond 07:30 weer naar bed moet en de crèche gaat om 08:00 open. Dus we kletsen en spelen wat in bed, rond 07:30 slaapt hij weer en we worden wakker om 08:15.

Terwijl ik mijn lenzen in doe, kijk ik naar onze tuin. Ik ben dol op onze mooie stermagnolia. Ik had laatst nog een gesprek met de buurvrouw en die genoot ook van onze boom nu die zo mooi in bloei staat. Dat vond ik zo leuk om te horen! Alle andere bomen aan het water zijn namelijk nogal saai, haha.

moedermelk bewaren

08:45 Terwijl Jorrik Maik aankleedt, pak ik alvast zijn tasje voor de crèche. Een schoon pakje, een speen, een knuffeldoek, een flesje en natuurlijk flesjes moedermelk voor in de koeltas.

09:00 Willemijn is er! Al opgemaakt en wel! Ik moet nog snel even een make-uppie op. Mijn haar heb ik al wel gedaan. Terwijl Willemijn haar kapsel fatsoeneert, plamuur ik mijn gezicht even dicht. Ik vind dat getut en geklets altijd zo gezellig.

10:00 We handelen heel veel mailtjes af en nemen daarna een shoplog op van allerlei beautyproducten.

De woonkamer is meteen een ravage! Als we filmen moeten we namelijk eerst de halve woonkamer verbouwen voor een mooie achtergrond. Na het filmen ruim ik meteen alles op want ik kan niet werken in een rommelig huis.

12:00 Voor we het weten is het al weer tijd om te lunchen. Ik zet thee voor ons en eet twee boterhammen met jam.

moedermelk bewaren

Ook is het ondertussen tijd voor de eerste kolfsessie. En nee, dat is geen maandverband wat je daar ziet liggen, haha! Ik kreeg van Medela disposable nursing pads opgestuurd. Deze kun je tenminste vastplakken in je BH en dat zit heel erg fijn. Op die manier verschuiven ze tenminste niet en ze absorberen heel goed. Ook niet geheel onbelangrijk, want twee natte vlekken in je shirt is niet heel romantisch!

Purelan gebruik ik altijd uit voorzorg om tepelkloven te voorkomen. Tot nu toe heb ik daar gelukkig nog geen last van gehad. Ik gebruik Purelan trouwens overal voor. Ook als Maik droge plekjes op zijn gezicht heeft maar ook om mijn lippen mee in te smeren als ze droog aanvoelen. Topspul!

Ik ben trouwens echt trots op mezelf dat ik nog steeds borstvoeding geef. Ik vind het naarmate de tijd vordert, steeds fijner en makkelijker om borstvoeding te geven. Ik had niet gedacht, nu Maik bijna een half jaar is, dat ik nog steeds borstvoeding zou geven maar niets is minder waar!

Ik heb voor mezelf geen moment bepaald dat ik de borstvoeding af wil gaan bouwen, ik voel vanzelf wel wanneer dat moment voor mij komt. Maar voorlopig nog niet!

moedermelk bewaren

In datzelfde pakketje zat trouwens ook deze kaart met richtlijnen voor moedermelk bewaren. Handig om te weten dus sla zeker deze foto op als je (binnenkort) borstvoeding geeft/wilt gaan geven.

13:00 Ik werk vrolijk verder na de lunch en het kolven. Ik zet de video die we hebben opgenomen op mijn laptop, ik doe een aantal administratieve dingen waaronder een aantal documenten opzoeken voor onze accountant, ik handel mailtjes af, ik plan campagnes in en ik tik een artikel voor 2WMN.

15:00 Ondertussen hang ik deze klok op, ik wil deze klok namelijk fotograferen voor Instagram zodat ik mijn weekvlog kan pushen op social media. Ik moest sowieso deze klok nog ophangen dus dit was een mooi moment. Ik kocht de klok bij de Kwantum voor de nieuwsgierigen.

Dan maak ik nog wat foto’s voor een ander artikel op 2WMN. Ook schrijf ik dit artikel en plan ik ‘m in. Alle artikelen voor komende week heb ik dan weer af. Dat wil alleen niet zeggen dat ik vrij ben, want achter de schermen van 2WMN moet ik de komende dagen nog genoeg doen. De komende dagen zullen bestaan uit mailtjes afhandelen en campagnes aanleveren. Het is druk maar dat is goed!

16:00 Rond vier uur is het tijd voor de tweede kolfsessie. De dag gaat altijd zo ontzettend hard. Bizar gewoon! Voor ik het weet moet ik alweer kolven. Ondertussen kijk ik op mijn app om te zien wat Maik aan het uitspoken is op de crèche. Ik zie een schattige foto van Jelle die bij Maik staat en hem aait. Zo leuk dat onze jongens bij elkaar op de crèche zitten. Ik hoor Jelle in mijn hoofd al Maik zijn naam uit spreken met dat leuke vrolijke, hoge stemmetje. Verder lees ik in de app dat hij lekker gedronken heeft en tevreden aan het spelen is in de box. Daar word ik blij van.

16:30 Einde van de werkdag. Willemijn fietst nog even naar haar nieuwe huis om Djurre te helpen met klussen en ik laat Noa nog een klein uurtje uit. Hier word je toch gelukkig van? Lammetjes in de wei! Zo schattig!

17:30 Jorrik heeft Maik opgehaald van de crèche. Heerlijk om weer even met mijn mannetje te kroelen na een werkdag. Hij is altijd lekker druk na een dagje op de crèche.

Jorrik geeft hem een fruithapje en daarna doe ik hem in een bad met lavendelolie, in de hoop dat hij daar rustig van wordt en lekker van gaat slapen. Daarna voed ik hem op bed en sukkelt hij tevreden in slaap aan de borst. Nu nog de kunst om hem over te leggen in zijn ledikantje maar het lukt!

19:30 Jorrik heeft ondertussen gekookt. Dit is een gevalletje: aan het eind van ons geld hebben we een stuk maand over dus het is een goedkope, studentikoze maaltijd geworden: rijst met spinazie en vissticks.

21:00 Ik ruim de keuken af, kijk nog wat tv en ga dan om 22:00 naar bed. Wat een fijne dag was dit!

Dit artikel is in samenwerking met Medela

15 reacties

Veerle -

Oh ik ben zoooo trots op je dat je nog steeds borstvoeding geeft!!! Het is echt genieten hé! Heb het zelf gegeven tot mijn zoontje 15 maanden was en dan vanwege nieuwe zwangerschap gestopt, ik had gewoon geen melk meer. Je doet dat super!!

Jolanda -

Leuke foto’s!! Waar is die leuke staande lamp van die naast je kast staat? Ben al enige tijd op zoek naar zoiets…

Saskia -

Wat een super leuk tasje heeft maik voor de crèche. Waar is het tasje van? Mijn zoontje gaat binnenkort ook voor het eerst naar de opvang… spannend!

Marloes -

tasje is van skip-hop :)

Nina -

Wat ontzettend leuk dat je nog steeds borstvoeding geeft! Groot compliment!!
Ik heb zelf ook (relatief) lang gevoed en ben gestopt toen mijn zoontje 17 maanden was vanwege een nieuwe zwangerschap, het drinken werd toen pijnlijk voor mij. Ik kan me er helemaal in vinden wat je zegt, naar mate je langer voedt wordt het steeds comfortabeler. Lekker doorgaan zolang jullie allebei er van genieten, hebben jullie allebei profijt van😊👍🏻

Alex -

Super mooie klok! En leuk om een keertje te lezen hoe je dag verloopt :)

marije -

Wat leuk om weer eens een plog van jou te zien!

Kirsten -

Wat een lekker dagje Tien! En die foto dat je met Maik knuffelt <3 Hele mooie, tevreden en trotse blik heb je daar in je ogen! Mooi om te zien ;).

Loes -

Oh wat een toffe klok! I like it! Ziet er uit als een gezellig dagje.

Larissa -

Oohh de bekende vissticks met spinazie maaltijd… Ja heel herkenbaar, maar nog steeds super lekker.
En wat een super gave klok!

Femke -

Leuke Plog! Wat me opvalt….wat gaat het KDV bij jullie laat open… Ik kan mijn zoontje om 7.30 uur brengen en bij andere KDV’s is dat soms zelfs 7.00 uur.

Martine -

Klopt, ze gaan ook wel eerder open (07:00 geloof ik) maar wij hebben een contract van 08:00 tot 18:00 gekozen.

Femke -

Ah ok! Heb ik eigenlijk nog nooit van gehoord… maar zo zie je hoe dat kan verschillen!

femketje -

love je nieuwe klok 😀 vind het altijd leuk om zo een kijkje achter de schermen te kunnen zien :)

Kelly -

Wat een heerlijk werkdagje! Haha die maaltijden herken ik wel aan het einde van de maand.

Reageer ook