Koningsdag Muffins

Morgen is het Koningsdag. De gekste dag van het jaar in Nederland als je het mij vraagt. Alles en iedereen is knaloranje, overal vlaggen, kraampjes, feestjes en je eet je ziek aan typische Nederlandse lekkernijen. Om over de drank nog maar te zwijgen. Deze ‘Appeltjes van Oranje’ zorgen in ieder geval voor een goede bodem.

koningsdag

Wat heb je nodig?

  • Dr. Oetker Naturel Muffins + benodigdheden van het pak
  • Twee pakjes Dr. Oetker Kleurstoffen
  • Een pak stroopwafels
  • 45 gram bloem
  • 240 ml melk
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille extract

Dit zijn de benodigdheden voor de muffins en de oranje botercrème. In totaal kun je hier twaalf muffins mee maken. Je houdt op zich wel vrij veel botercrème over dus je zou ook gerust 24 muffins kunnen maken. Dan hoef je alleen een extra pak Naturel Muffins te kopen plus de benodigdheden van het pak.

koningsdag

Recept

Ja, dat lees je goed. Ik ben een makkelijke bakker. Soms maak ik iets from scratch maar ik vind het ook gewoon heel makkelijk om soms een pak te gebruiken. Ik vind het dan leuk om iets extra’s toe te voegen om het net wat lekkerder en mooier te maken. In dit geval stroopwafels en gekleurde vanille botercrème.

1. Ik begin met het snijden van de stroopwafels. Ik snij zes stroopwafels in hele kleine stukjes en deze zet ik apart.

2. Daarna volg ik de aanwijzingen op de verpakking om de muffins te bereiden. Als het beslag gemixt is, schep ik als laatste de kleine stroopwafelstukjes erdoorheen. Daarna vul ik de vormpjes en zet ze 16 minuten in de heteluchtoven op 180 graden.

Ik heb alleen een veel kleinere oven, waardoor de baktijd langer is. Uiteindelijk heb ik de muffins nog 12 minuten extra in de oven gezet. In totaal hebben de muffins dus bijna een half uur in de oven gestaan. Daarna kwam de satéprikker er pas schoon uit toen ik deze in het midden van de muffins prikte om te kijken of ze goed waren van binnen. Dus hou hier rekening mee, de baktijd kan heel erg verschillen per (formaat) oven.

3. Terwijl de muffins afkoelen ga ik verder met het maken van de vanille botercrème. Dit heb ik gedaan aan de hand van het recept van Laura’s Bakery. Klik hier om te zien hoe het moet!

Dat vond ik nog best spannend. Ik moest flink roeren met de garde toen ik de melk en bloem samen in het steelpannetje liet koken. Je moet er bovenop zitten en het vuur niet al te hoog zetten. Het is me nog niet helemaal gelukt om het zonder klontjes te maken, maar dat komt ook omdat ik geen zeef heb. Maar ik heb zoveel mogelijk klontjes er uit weten te roeren dus voor een eerste keer was ik best trots. De smaak was in ieder geval heerlijk!

4. Als de botercrème klaar is, is het tijd om deze te kleuren. Daarvoor gebruikte ik rode en gele kleurstof. Het is een kwestie van zowat alle gele kleurstof er bij doen en af en toe een beetje rood toevoegen en weer mixen. Ik heb zelf 1 pakje gebruikt met rode en gele kleurstof, maar ik raad er twee aan als je een nog fellere kleur oranje wilt maken. Bij mij heeft de botercrème meer een lichte, oranje tint gekregen. Ook prima, dat ziet er wellicht iets meer ‘eetbaar’ uit en niet zo chemisch. Het is maar net wat je wilt.

5. Als de muffins afgekoeld zijn kun je deze decoreren met de botercrème. Ik schep er twee flinke eetlepels op en met de bolle achterkant van de lepel en een klein bakspateltje maak ik er een bolletje van. Best een klusje maar wel leuk om te doen. Je zou ook een ijsschep kunnen gebruiken.

6. Dan snijd ik twee stroopwafels in ‘pizzapuntjes’ en steek deze in de botercrème. Klaar zijn de Koningsdag Muffins!

Oké en even heel eerlijk? Ik ben nooit zo’n fan van zoveel botercrème op een muffin of cupcake dus ik schep minimaal weer de helft er af. De rest van de muffins heb ik dan ook besmeerd met een dun laagje botercrème. Het is maar net waar je van houdt. Voor de foto’s is dit natuurlijk wel heel leuk! 😉

Fijne Koningsdag allemaal!

14 reacties

Nicole -

Oeh wat ziet dit er lekker uit zeg, en ook nog eens heel erg mooi!

Inge -

Sluit ik me helemaal bij aan, Hester. Ik zat te twijfelen of ik het zou plaatsen, maar het is denk ik ook wel goed voor de verbetering van content. Ik vind het ook teleurstellend dat er zomaar een dag (zaterdag) in de week niet meer wordt gepost (why?). En dat er steeds vaker gesponsorde content is in plaats van reguliere content, in plaats van daarnaast. Overigens vind ik de meeste samenwerkingen van jullie wel prima uitgewerkt hoor. Maar ik vraag me wel af waarom jullie met z’n tweeën minder ‘produceren’ dan een individuele blogger/vlogger. Het zou best goed zijn als jullie hier eens een toelichting op zouden geven. Want dat er de afgelopen maanden wat verandert is blijft niet onopgemerkt. En een kijkje achter de schermen zou misschien inzicht en begrip opleveren. Persoonlijk vind ik het uploaden aan het einde van de middag niet relaxt, omdat ik juist ‘s ochtends wat te lezen wil hebben. Maar dat is heel persoonlijk natuurlijk. Fijne Koningsdag dames!

Gaby -

Hier ben ik het helemaal niet mee eens. Ten eerste, het kijkje achter de schermen krijgen we toch elke week? En daarin is toch duidelijk wat er allemaal speelt? Baby’s, verhuizingen, zelfs artikelen van Martine over haar verleden en persoonlijke ontwikkeling en moeilijke periodes daarin die soms nog de kop opsteken. En ten tweede, wie besluit hoe productief ze zouden moeten zijn en waarom zou dat vergeleken moeten worden met andere bloggers? Zij beslissen toch zelf hoeveel ze willen verdienen (ze zullen ook wel minder verdienen dan bloggers die alles in hun eentje runnen) en als dit genoeg is en bedrijven blijven geïnteresseerd in samenwerkingen, waarom zouden ze dan productiever moeten zijn?
Ik reageer omdat ik me erg stoor aan commentaar over hoe hard andere mensen zouden moeten werken en de norm dat je een x aantal uur per week zou moeten werken, ongeacht of de baan dat ook van je vraagt (in dit geval blijkbaar niet) en of dat echt iets zou toevoegen (in dit geval denk ik dat ook niet, ik ben dol op deze blog maar het houdt mij niet wakker als er een dag geen artikel is of een artikel dat me minder interesseert, terwijl het voor Martine en willemijn misschien wel een enorm verschil is qua tijd voor het gezin oid).

Willemijn -

<3

Rosa -

Wat denk je wie jij bent om hier recht op te hebben? Om inzicht te krijgen in hun werkzaamheden achter de schermen.. betaal je ze ofzo? Ronduit belachelijk en brutaal om dit even zo te melden! Als je het niet bevalt ga dan lekker naar een andere blogger die aan jou eisenlijstje voldoet. Totaal respectloos! Bah

Neile -

Ik ben het hier niet mee eens. Vind dat ze met hun 2 gerust meer of evenveel posten dan andere bloggers, youtubers. Je kan zelf ook in hun vlogs zien hoe ze van smorgends tot s’avonds bezig zijn. Alle resepect voor Willemijn ( ook Martine natuurlijk ) die 2 jonge kinderen heeft die niet goed slapen, ze staat er ook nog dikwijls alleen voor. Dan kan je toch niet de productiviteit van iemand uitgeslapen verwachten. En waarom ook ?

Hester -

Lekker! Ik pak ook wel eens gewoon een pakje om te bakken, dat versnelt en vergemakkelijkt het proces wel (zeker met kindjes!). Hier ook geen groot fan van een dikke laag glazuur of creme!

Mag ik eerlijk zeggen dat ik de afgelopen 2 weken een beetje teleurgesteld ben in de content? Zo ontzettend veel samenwerkingsartikelen. Jullie geven hier altijd een leuke draai aan en maken het persoonlijk (complimenten hiervoor!), maar ik ben er een beetje moe van. Ik neem aan dat het toevallig een tijdelijke periode is van veel samenwerkingen. Ook zouden advertorials niet ten koste gaan van ‘gewone’ artikelen volgens het #spon artikel wat jullie destijds hebben geplaatst, maar dat is wel gebeurd bij zowel het ‘artikel’ over de Dr. Oetker pizza’s (toen kon er opeens wel een artikel online komen op zaterdag?) en Martine’s klusvideo. Ook nu met Koningsdag staat er geen artikel online. Ik snap dat het een feestdag is, dan heeft iedereen vrij natuurlijk, maar jullie zijn met zijn tweeën dus het zou geen probleem moeten zijn om een artikel in te plannen. Ditzelfde geldt voor de zaterdagartikelen eigenlijk, waar al eerder naar verwezen is.
Ik voel me een enorme azijnpisser met deze comment, maar ik wil wel eerlijk zijn en ik bedoel het goed: jullie zijn hartstikke leuk en ik begon de dag altijd met veel plezier met jullie blog!

Maria -

In de blog van afgelopen maandag is aangegeven dat de vlag/video van vandaag om 17 uur online komt. Als je echter niet de vlogs bekijkt dan ontgaat je dat. Nog even geduld dus.

Hester -

Hier heb je helemaal gelijk in! Het is natuurlijk vrijdag. Excuses, bedankt voor de correctie :)

Willemijn -

Hoi Hester!

Klopt, het is momenteel druk met samenwerkingen. Afgelopen maanden was het heel erg rustig, dus we zijn heel blij dat het nu wat drukker is. We begrijpen dat het lezers opvalt dat het nu wat meer is, maar zodra er een tijdje weinig tot niets online staat horen we daar niemand er over. Snap ik, want als lezer zit je er misschien niet altijd op te wachten. Maar ik probeer hiermee aan te geven dat het soms met pieken en dalen gaat, dat we daar niet altijd invloed op hebben en dat we hopen op wat begrip vanuit onze lezers.

Wbt dat advertorials niet ten koste zouden gaan van de gewone content, dat is iets wat 5 tot 10 jaar geleden een gouden regel in blogland was. Eentje die wij ook aanhielden en heel erg lang hebben volgehouden ten opzichte van andere bloggers. Maar de blogwereld is veranderd. En wat nog meer meetelt is dat ons leven is veranderd. We werken niet meer fulltime aan onze blog. Dus kijken we nu per keer hoe ‘artikelwaardig’ een advertorial is en bepalen we aan de hand daarvan of er nog een tweede artikel komt of niet. We doen namelijk snoeihard ons best om ze zo goed mogelijk te laten aansluiten. Zelfde met het zaterdagartikel. We hebben het ontzettend druk en we worstelen met alles wat we nog graag zouden willen bereiken en proberen dat te combineren met 7 artikelen per week plaatsen. Maar we merken dat dat niet gaat op de manier waarop we ons leven nu ingericht hebben. Dus vandaar deze keuzes.

Voor zover wat uitleg. Ik hoop dat het wat duidelijkheid schept. We zijn ons er van bewust dat niet iedereen 2WMN meer leuk vindt nu het vaak over het moederschap gaat en we begrijpen dat mensen het jammer vinden dat dingen veranderen. Maar hoe graag we ook iedereen zouden willen pleasen, dat gaat niet. We zijn helaas geen pot Nutella. 😉

Overigens vind ik je geen azijnpisser hoor! Je mag je feedback geven en ik vind ook dat je het aardig verpakt! :-)

Hester -

Helemaal duidelijk en begrijpelijk, Willemijn! Ik waardeer het heel erg dat je de tijd hebt genomen (zeker op je vrije zondag!) om dit even toe te lichten. Heel tof van je! Veel dank hiervoor :)

Flo -

Eigenlijk jammer dat je het nu pas post – Een beetje te last minute om ze voor Koningsdag te maken? Tenzij je al die producten al in huis hebt..

Marije -

Oei, dat ziet er lekker uit!

Kelly -

Ze zien er echt heel leuk uit! En ze lijken me ook erg lekker.

Reageer ook