Kluslijst van ons huis

Wat een lijst hebben wij nog als het aankomt op klussen en wensen voor ons interieur. Ze zeggen weleens dat een huis nooit af is en als ik onze lijst zie, vraag ik me ook af of er ooit een moment komt dat het voor ons gevoel af is. Er moet eigenlijk nog zo veel aan gebeuren.

Foto door Mariska – Grotografie

Er staat vooral veel op ons lijstje om te klussen. We hadden natuurlijk niet zo veel tijd meer aangezien ik hoogzwanger was toen we gingen verhuizen. En als je er eenmaal woont en een baby hebt, komt er al helemaal niets van terecht. Dus ik noem ze allemaal even op.

Keuken

Dit is samen met de badkamer een doorn in mijn oog. Deze twee zijn de grootste klussen maar ook de meest dure klussen. Dat wordt dus eerst nog flink sparen. De keuken zouden we eventueel kunnen verven maar uiteindelijk zou ik liever een andere keuken willen. Ik vind de vaatwasser namelijk aan de kleine kant net als de oven. Grappig weetje: na jaren in een oud huurhuis te hebben gewoond werd deze gerenoveerd en het had een prachtige keuken met een hele mooie vaatwasser en geweldige oven. Daar baalde ik wel van toen ik ging verhuizen maar ja…

Dus als ik maar twee dingen mocht veranderen en verder niets zouden het zeker de keuken en badkamer zijn. Het is gewoon niet onze smaak.

Trap

De trap zouden we op den duur ook aan willen pakken. Je zou wederom de trap kunnen verven. Daar hebben we ook aan gedacht. We vonden antraciet wel een mooie kleur. Het is een kleur die we sowieso in ons huis door willen voeren maar…een grijze trap schijnt een hel te zijn. Je ziet er alles op: stof maar ook beschadigingen. Dat is dus wel balen. Voor de trapleuningen heb ik een keer een heel tof idee gezien. Dit waren gewoon zwarte stalen buizen die niet perse bedoeld waren als trapleuning maar het zag er zo gaaf uit. En dat lijkt me ook niet iets wat heel moeilijk is en wat snel te realiseren valt.

Deur in de woonkamer

Veel mensen vinden dat ik gek ben. “Dat is toch een prachtige deur met supermooi glas?” Ik vind de deur niet perse lelijk maar het is totaal niet onze smaak. Het past veel meer in zo’n Riviera Maison huis als je het mij vraagt. Het is jammer dat ik door de schuine wand geen schuifdeur hier in zou kunnen zetten. Dat had ik wel tof gevonden: een betonnen schuifdeur met zwarte scharnieren.

Ander deurbeslag

Over scharnieren gesproken. Het lijkt me tof om in het hele huis hetzelfde deurbeslag door te voeren. Helaas zit daar ook vaak een hoog prijskaartje aan. Maar is het echt iets wat ik heel graag wil? Nee, dat nu ook weer niet. Het is meer iets van het lijstje wat leuk zou zijn als je geld over hebt en je de puntjes op de i wilt zetten.

Verkeerde kleur

Ik ben met alle kleuren in mijn woning heel blij. Er is alleen één kamer waarbij ik minder blij ben met de kleur die ik had uitgekozen: de logeerkamer. Ik dacht dat dit een mooie ijsblauwe kleur zou zijn tegen wit aan. Wit met een heel klein vleugje blauw zou je kunnen zeggen. Toch was het behoorlijk blauw naarmate de kleur opdroogde. Nu staat de kleur prima bij de mooie grijze wand maar ik vind ‘m niet heel mooi. De kleur die ik op onze slaapkamer heb (heel licht poedergrijs tegen beige aan) staat stukken mooier bij mijn grijze wand in de slaapkamer. We hebben nog zat van die verf over dus ik zou eigenlijk liever de logeerkamer ook over willen verven.

En…ik moet daar nog steeds een mooie hanglamp ophangen. Sowieso is die kamer nog lang niet naar mijn zin. Mijn commode met beautyspullen staat qua kleur namelijk ook niet meer mooi. Deze laatjes zou ik ook liever oververven in een mooie grijze of donkerblauwe tint.

Kozijnen

Sowieso hebben we nog flink wat schilderwerk. De kozijnen vinden we namelijk ook vreselijk qua kleur: donkergroen. De voordeur is ook donkergroen en zelfs de brievenbus. De rest van de straat heeft hun kozijnen allemaal in een antraciet tint geverfd: prachtig. Dat willen wij dus ook. De binnenkant van de voordeur hebben we al gedaan, nu de rest nog!

Inrichten van onze slaapkamer

Op dit moment slaapt Maik nog bij ons op de kamer. Zodra hij straks op zijn eigen kamer slaapt zou ik graag twee mooie nachtkastjes neer willen zetten. Daarnaast moet er nog iets aan de muur komen. We hebben nog nagedacht over een beamer op onze slaapkamer, vooral in het begin hadden we het hierover. Maar de laatste tijd eigenlijk niet meer. Dus wat moet er dan op de muur? Een mooi schilderij of laten we het maar zo? Keuzes keuzes… Een mooie plant op de slaapkamer zou ik ook nog wel leuk vinden. Wat meer groen in huis!

Ik vind het nu nog makkelijk en fijn om Maik bij ons op de slaapkamer te hebben in verband met de vele nachtvoedingen. Maar als hij straks nog maar 1 nachtvoeding heeft, dan wil ik hem wel op zijn eigen kamer gaan leggen. Ik merk dat ik het langzamerhand weer fijn zou vinden als de slaapkamer ‘van ons’ is. Als dat moment is aangebroken, ga ik me eens verdiepen in het opleuken van de slaapkamer.

Het washok + zolder

Deze hebben helemaal geen aandacht meer gekregen na de verhuizing. Het is meer een dumpplek geworden van verhuisdozen met spullen. Spullen zoals oude schoolspullen. Van die dingen met emotionele waarde waar je geen afstand van wilt doen maar tegelijkertijd niets meer aan hebt.

Sowieso willen we het tapijt er nog eens uithalen en daar een goedkope laminaatvloer leggen. En die oranje kleur…tja. Jullie snappen vast wel dat we dat ook nog eens willen verven haha! Vreselijk hè? Het lijkt me wel heel tof als we van deze plek een fijne werkplek kunnen maken. Ik heb al een mooi bureau en stoelen in de pocket, die zijn in de maak. Ik heb een bureau met een “betonnen” werkblad en twee mooie zwarte stoelen.

Zithoek

Qua interieur heb ik het al eerder in mijn weekvlogs laten weten dat we de zithoek ook graag zouden willen veranderen. Deze bank hebben we al een tijdje maar is helaas niet meer zo mooi. Ik zou een donkerblauwe bank ook wel heel tof vinden. De dekenkisten vind ik nog steeds wel leuk, maar ik zou het ook niet erg vinden als we deze bijvoorbeeld op de logeerkamer zouden zetten als zijnde ‘nachtkastje’ en gaan voor een salontafel waar je net iets meer op kwijt kunt.

Verder wil ik uiteindelijk nog een mooi schilderij op mijn groene muur hangen maar ook daarvan weet ik nog niet precies hoe en wat. Het is namelijk een lel van een wand en zelfs de bakkerskast breekt dit niet echt.

Zoals je leest hebben we dus nog meer dan genoeg te doen. Ik weet gewoon niet waar te beginnen maar goed: we kijken hier volgens mij ook naar een zoveel-jaren-plan. Ik ben benieuwd hoe ver we zijn over vijf jaar. Herkenbaar?

9 reacties

Maris -

Heel herkenbaar! Ik ben nu al in mijn hoofd lijstjes aan het maken van dingen die (waarschijnlijk) moeten gebeuren als ik verhuisd ben, terwijl ik op dit moment gewoon eerst nog heel goed moet gaan sparen daarvoor. Dus ik ben eigenlijk nog niet eens echt serieus aan het kijken. Wel alle huizen in de gaten aan het houden, maar dat ik op dit moment vooral om de markt een beetje door te krijgen en te zien wat je voor welk geld kunt krijgen en hoe snel het verkocht wordt.

Charley -

Wij hebben thuis een grijze trap en dat bevalt goed! Zoals in een andere reactie al gezegd is, zien wij juist veel minder stof sinds de trap grijs is (was eerst wit). Beschadigingen hebben wij ook nog niet en de trap is nu al 3 jaar grijs.

Milou -

Een eigen huis schijnt nooit echt af te zijn haha. Herkenbaar! Wij zijn vorig jaar verhuisd en hadden wel heel erg geluk met een mooie keuken en de badkamer is prima (15 jaar oud en helemaal wit en netjes). Leuke tip voor de slaapkamer (hebben wij zelf ook) een grote houten plank (wij hebben gewoon onbehandeld vurenhouten) boven het bed met allemaal planten erop, hangplanten, varens etc. Zie er zo leuk uit!

gerda peeters -

Die deur vind ik juist heel mooi omdat ze echt mee karakter geeft aan het huis. Zoals iemand hierboven al suggereert zou ik als je’m dan toch weg wil ergens bewaren op zolder. Gegarandeerd komt er een dag dat je ze er toch in wil. Veel succes met het uitvoeren van jullie projecten!

Em -

In hoeverre beslist jou man mee in kleurkeuze en de andere veranderingen in het huis? Bij ons is het zo dat we echt compromissen moesten sluiten. Wij kwamen er niet uit en hebben een binnenhuis architect in de arm genomen om onze smaken tot één geheel te maken. Dat is het waard, want we zijn allebei echt blij met het eindresultaat.
De ingelegde deur vind ik juist prachtig. Mocht je ‘m toch wegdoen, dan zou ik ‘m bewaren, op zolder of zo. Tegen de tijd dat je weer je huis wilt verkopen, zou ik ‘m terugplaatsen. Hij geeft de woonkamer juist iets unieks.

Carina -

Oh gosh ja, deurbeslag. Wilde ik ook doen maar dat is echt enorm duur. Dus dan maar niet. Keuken hebben we zelf gedaan en viel qua prijs wel mee. Badkamer.. was een hel en ging vanalles mis maar het is in elk geval beter dan eerst. Heb wel geleerd dat ik overal 24/7 bovenop moet zitten én dat echt élk klein detail op papier vastgelegd moet worden. Van hoeveel stopcontacten tot welke tegels waar en de helling van het zitje in de douche.
Maar voor nu is het wel prima.

Marijke2408@live.nl -

Ik denk dat aan elk huis iets ontbreekt of iets niet naar je zin is op het moment dat je besluit het te kopen.

Wij hebben een vrij grote woning met 145 m2 en waar ik meteen voor viel was het kookeiland die in het huis zit. Wij hebben de garagedeur vervangen voor een elektrische en verder alleen geschilderd en gezelliger gemaakt.

Buiten ons huis is het ook ruim, maar wij hebben geen gras, iets wat wij weer graag willen. Waarschijnlijk laten we dat in juni aanleggen (als het er van komt).

Annet -

Wij hebben sinds een paar maanden een (antraciet)grijze trap en ik ben er erg blij mee.
Ik zie juist veel minder stof dan toen de trap wit was. Tot nu toe ook geen beschadigingen.

Anna -

Daar zijn jullie nog wel even zoet mee! Gelukkig zijn alle klussen niet super ingewikkeld.

Reageer ook