Hoe blijven we toegankelijk?

Laatst schreef ik nog een artikel over ‘Verscrollen wij ons leven?’ We zitten ongemerkt vaak en lang achter een beeldscherm en zo sluiten we ons af voor onze omgeving. Tegelijkertijd kunnen we, lijkt het wel, ook niet anders dan meegaan in deze stroming. Maar…ontwerper Jan Taminiau komt met een briljant idee.

Advertisement

Met Unlimited data van Tele2 kun je nu overal onbeperkt Virtual Reality streamen. Dat is natuurlijk heel tof, maar hoe zorgen we er dan voor dat we het contact met de buitenwereld niet verliezen? Daarom riep Tele2 de hulp in van Jan Taminiau. Tele2 vindt namelijk een bewust gebruik van alle technologische devices heel belangrijk en dat we ons bewust zijn van de invloed er van.

Jan Taminiau: “Technologie maakt de wereld in veel opzichten mooier, maar in een wereld waarin we ons steeds meer isoleren met ons beeldscherm lijken we allemaal individualistischer. Ik gebruik technologie om mij te inspireren, maar ik wil met dit ontwerp reflectieve interactie stimuleren. Juist vanwege alle technologie in ons leven moeten we de wereld om ons heen toegankelijk houden voor elkaar.”

Wat een mooie woorden, vooral zijn laatste zin raakt me. De technologie tegenhouden kunnen we niet en al die gadgets maken het leven ook makkelijker en/of leuker. Maar we moeten zoals hij zegt niet onze omgeving uit het oog verliezen.

https://www.youtube.com/watch?v=EN2ZQMF8YLY

 

Daarom introduceert Tele2 in samenwerking met Jan Taminiau deze fashionable VR-bril die er niet alleen gaaf uit ziet, maar ook ‘contact’ maakt met de omgeving. Laten we eerlijk zijn, zo’n VR-bril ziet er niet heel leuk uit dus het is maar goed dat Jan Taminiau aan de slag is gegaan met een limited edition VR-bril. Met een normale VR-bril sluit je jezelf af van de buitenwereld, terwijl je met deze VR-bril van Jan Taminiau juist contact krijgt met de buitenwereld.

Je plaatst je smartphone in deze Tele2 x Jan Taminiau limited VR-bril en het scherm maakt ondertussen contact met de omgeving door de ogen die verschijnen op het scherm en de tekst ‘It’s ok to look’. Het ziet er echt grappig uit! Daar zul je letterlijk en figuurlijk hoge ogen mee gooien, haha! Ik kan me voorstellen dat het juist kan uitnodigen tot een gesprek en je als persoon er wat toegankelijker uit ziet. Er zijn in totaal 16 limited editions VR-brillen in verschillende kleuren.

De VR-bril even goed bekijken en nog beter misschien wel winnen? Check deze pagina en wie weet ben jij degene die binnenkort kan zeggen: ‘ Ik #streammetstijl ‘

Dit artikel is in samenwerking met Tele2

1 reactie

sarah -

Wat een gave reclame!!

Reageer ook