Gekke puberperikelen

Soms zou ik best wel weer eens een weekje op de middelbare school willen zitten. Niet de middelbare school van nu, maar echt op mijn oude vertrouwde school. Alsof je de tijd kon terugspoelen. Ik zou smakelijk lachen om al die gekke puberperikelen. Wat was het heerlijk om puber te zijn in de zero’s.

Foto door Mariska – Grotografie

Ik had een gesprek hierover met vriendinnetje Inge-Marije en we kwamen niet meer bij. We appten elkaar ook allerlei oude muziek door en herleefden zowat onze puberteit. Daarna vroeg ik op Instagram aan jullie wat voor leuke/beschamende herinneringen jullie hadden aan puber zijn in de zerotijd. Daar gaan we, flashback!

Laten we beginnen met MSN. Even voor degenen die niet weten wat dit is: het was een chatprogramma waarbij je mensen via hun e-mailadres kon toevoegen. De hele klas zat er op, iedereen had zowat MSN. Zodra je online was had je een lijst waarbij je meteen kon zien wie er nog meer online was (groene poppetjes) en wie er offline was (rode poppetjes). Het is een beetje te vergelijken denk ik met WhatsApp. Je kon chatten met 1 persoon maar ook met een groep, je kon webcammen, spelletjes met elkaar spelen enzovoort.

https://www.youtube.com/watch?v=FGJtu3wivks

Het is ook niet zo gek dat ik allerlei herinneringen kreeg doorgestuurd van iedereen over MSN. Man, wat was dat leuk hè? Dit zijn dingen die iedere puber destijds deed en heel veel gaat dus over MSN. Love it!

 • On- en offline gaan op MSN zodat ‘jouw crush’ je zou zien..Hallo? Ziet hij me nu al?????? Na slechts 100x on- en offline gaan…Maar zelf ‘Hoi’ typen, ho maar! Stel je voor zeg.
 • Of, nog wanhopiger, jezelf offline zetten en als jouw crush online kwam was jij opeens ‘toevallig’ ook online.
 • Hele kunstwerken maken van je MSN naam:
  .~<–)**o0[ Martiniii ]0o**(–>~.
 • Of iedereen van wie je hield (ook je kat of hond) benoemen in je MSN naam met bekende afkortingen. Het liefst in Br3ez4h taal. Zoiets dus:
  .~<–)**o0[ Martiniii ]0o**(–>~. M1jn BFF’s z1jN mun 4LLe§ : (L) WJNMK sCh4TjuH$ (L) NTB (L) HHVVJ (L)
 • Of een songtekst waar je aandacht mee wilde want het was een knipoog naar je ex of ‘die crush’ of je voelde je gewoon kut:
  .~<–)**o0[ Martiniii ]0o**(–>~.  Baby you’re the one…You still turn me on…You can make me whole again… (R) :$
 • Op een gegeven moment kwam de introductie van de Buzzer en megagrote stickers. Dan ‘buzzte’ je iemand zogenaamd per ongeluk om vervolgens te zeggen dat het niet voor diegene bedoeld was. Yeah right, je hoopte gewoon om zo “per ongeluk” een gesprek aan te knopen. De resultaten vielen doorgaans tegen! Of als iemand langzaam reageerde maakte je diegene helemaal gek door constant te buzzen zodat diegene zijn/haar computer op hol sloeg. Heerlijk!
 • Hele pagina’s maken op CU2.nl. Dat was nog eens social media waar je moeite in moest stoppen met HTML codes en alles en nog wat. Je deed ook uren over het invullen van een onnozele vragenlijst maar zo kwam je wel alles van iemand te weten: saus erop of ernaast? We bedoelen maar…zeer relevant.
 • Regenpakken waren not done. Daarom kwam iedereen zeiknat op school aan als het regende. Iedereen deed zijn regenpak namelijk uit gedurende de fietstocht.
 • En wie kent Superdudes en Sugababes nog? En dan met een sms’je een paar cent betalen zodat je in de carrousel terecht zou komen en gezien werd door ‘vreemden’ die je dan kudos gaven. Instant egoboost!
 • Hij kijkt de hele tijd naar je in de pauze, toch? Of niet? Deze situatie urenlang analyseren met je vriendinnen. Vervolgens de stoute schoenen aantrekken en dan toch een sms’je krijgen dat hij je niet ziet zitten en naar het meisje naast je keek. Je wereld stort in elkaar en het komt nooit meer goed…HET LEVEN IS EEN HEL!
 • Zelfreflectie hadden we wel. We maakten van de E van Eastpak op onze rugtas een L met stift. Lastpak!
 • Polootjes dragen, het liefst van Lacoste en de knoopjes open natuurlijk.
 • Zoenwedstrijden tijdens het uitgaan. Wie het eerst tien jongens op de bek gepakt heeft. Kanttekening: jongens deden dit natuurlijk ook dus soms was jij nummer 10. Lekker exclusief.
 • Liedjes downloaden via Lime Wire of Kazaa en vervolgens de nieuwste hit als ringtone gebruiken op je Nokia. Dan was je de shit.
 • De MP3, wie kent ‘m nie? Maar ho even, de discman kwam eerst waar je dan CD’s afspeelde gekocht bij The Free Record Shop. That’s right, wij kochten nog CD’s of we brandden CD’s met illegaal gedownloade muziek. Vervolgens zaten je ouders weer te zaniken over virussen op de computer.
 • En…sloegen onze werkstukken op op diskettes.
 • Vragen aan je oudere zus of zij je op wilde maken voor dat schoolfeest want zij was daar veel beter in. Hallo zwart kohlpotlood rondom de ogen en glitterspray in je haar! En een haltertopje dat aan de voorkant uitliep in een punt.
 • Dat geweldige dansnummer aanvragen bij de DJ en gillen met je vriendinnen als deze werd gedraaid. KOM MAAR LEKKER VIBEN!

https://www.youtube.com/watch?v=tq02Os7EF9s

 

 • En ook jumpen was helemaal geweldig!
 • Wat ook heel hip was: je sexy string boven je veel te lage heupbroek uit laten komen. Enerzijds beschamend als anderen het zagen en toch ook vleiend als een jongen die string mooi vond en hij er na schooltijd een opmerking over maakte tegen je op MSN. ‘Wat had je een leuke string aan vandaag 😉 … Best wel sexy :$’  Je dag was weer gemaakt. Mission accomplished.
 • Of…een Björn Borg boxer dragen en laten zien. Dat was ook heel erg sexy.
 • Je wist de vaste telefoonnummers van je vriendinnen uit je hoofd. Ja echt mensen, vaste telefoonnummers. Ik weet zelfs nog dat mijn vriendinnen (een tweeling) exact hetzelfde vaste telefoonnummer hadden als dat van ons alleen eindigde hun nummer op 0 en dat van ons op 6. Opeens komen er weer allemaal vaste telefoonnummers voorbij in mijn hoofd.
 • Inbelverbinding om te kunnen internetten…weet je dat deuntje nog? Over geduld gesproken, wat duurde dat soms lang!
 • En…als de verbinding ruk was moest je “wachten op antwoord” bij MSN. En dan was je net 2 seconden online, zei je crush eindelijk wat en werd je weer afgemeld. Gloeiende, gloeiende. Of…
 • …je zag dat iemand wat aan het typen was op MSN en dan trok je pa of ma de kabel er gewoon uit omdat je er al veel te lang achter zat en niet wilde luisteren. Dag internet, dag kans op verkering en hallo puberruzie met je ouders!
 • Blauwe oogschaduw, het liefst van Miss Helen uit zo’n quatro kitje met sponsapplicator natuurlijk. Blenden, wat is dat?
 • Chatroulette, wie weet dat nog? Zo erg…
 • Je e-mailadres aanpassen naar je favo band en elke maand een nieuwe nemen: I-love-K-otic@hotmail.com
 • De webcam even goed scherpstellen voordat je echt ‘live’ ging op MSN. Even oefenen hoe je precies op je knapst was. En zat je Toos Make-uploos in je pyjama? Dan was de webcam opeens verrot…’Nee hij doet het nog steeds niet, sorry’.
 • Schuren was het helemaal… Je kon niet wachten tot je weer een klassenfeest of nog beter een schoolfeest had en kon flirten met een ouderejaars.
 • Doorzichtige lipgloss…anders telde je gewoon niet mee of glanzende lippenbalsem. Vergeet vooral de Maybelline Watershine Diamonds lipstick niet.
 • Heupkettingen want Shakira was het helemaal in die tijd…Ik had er een waar de letters S E X Y aan bungelden. Mijn god zeg…
 • Je agenda volplakken met foto’s van je crush die je van Hyves af pakte. Hyves, dat was zeg maar wat Facebook nu is. Printen en plakken maar. Geweldige kwaliteit!
 • Habbo Hotel, ook daar had je een chatroom…
 • In het begin van de pubertijd lazen we nog braaf de Tina en plakten we de posters van hunks boven ons bed of op onze kamerdeur. Hoe ouder we werden hoe vunziger de blaadjes en stapten we over naar de Hitkrant of de Break-Out!

En er is vast en zeker nog veel meer wat niet in dit lijstje stond en hoort bij de lijst van pubers in de zerotijd. Mijn persoonlijke gekke puberperikelen  waren dat ik nooit at waar jongens bij waren. Dan vond ik mezelf heel onaantrekkelijk om een of andere reden? Haha! Dus ik had liever honger of at als ‘de jongens’ niet bij de meidentafel stonden in de pauze.

Wat betreft die cryptische songteksten op MSN: Zo had ik een ex-vriendje die in zijn naam had staan “Sorry seems to be the hardest word” terwijl ik absoluut niet vond dat ik degene was die fout zat. Toedeledoki met je excuus, dan kun je lang wachten 😉 Dit werd natuurlijk uitgebreid geanalyseerd in een MSN groepschat met mijn vriendinnen. Of een van mijn vriendinnen speelde de Mol en vroeg even aan die persoon wat er precies was om vervolgens het antwoord te kopiëren en plakken naar mij. Wat een feest!

Oh ja en wat betreft jumpen ging ik er een keer zo in op dat ik keihard mijn grote teen rechtop in de grond boorde en drie dagen mank liep. Als ik nu bijvoorbeeld heel lang achter elkaar schaats, skeeler of ski krijg ik nog steeds last van die grote teen haha! Hoe cool, ik heb gewoon een blijvende herinnering aan mijn pubertijd.

Verder woonde ik in de Hoeksche Waard en gingen we uit in Alcazar (Puttershoek). Tot 15 jaar kon je naar Alcazar Light, maar dat was voor watjes natuurlijk. Op je 15e probeerde je de volwassen ‘Alca’  binnen te komen en dit lukte eigenlijk altijd wel. Bizar idee, maar je mocht toen gewoon nog binnen roken en sterke drank drinken op je zestiende (vijftiende dus). Times have changed!

Ach…die goeie ouwe pubertijd! W4t w@s h3T t0cH L3Uk!

48 reacties

Felicia -

ik zat in 1999 in de eerste van de middelbare en om heel eerlijk te zegen vond ik die tijd niet echt super
ik droeg zelf heel veel korte truitjes met blote buik
en gekante korte truitjes eigenlijk alleen maar haha in de winter met een vest erop
volgde niet echt de mode maar gewoon wat ik leuk vond
het enige leuke uit die tijd vond ik iets heel anders mijn moeder was zwanger van mijn zusje nu is dafne inmiddels 19 jaar
maar dat vond ik echt heel leuk en een spannende tijd: )
ik vond het leuker worden toen ik van die school af ging en naar een middelbare school ging in de buurt van mij daar kwam ik in de derde te zitten van de middelbare
daar waren veel jongens die mij na vloten en na riepen hun vriendinnetjes waren daar niet blij mee haha
dus wachten die mij na school op om te vechten dat was dan weer minder
maar goed nu inmiddels 32 en 4 kinderen 14 jaar met mijn man samen en ben nu toch wel het gelukkigst :)

Andrea -

Whahahha geweldig dit!!! Alca ook inderdaad hahaha half hoekschewaard zat daar. Zo leuk om dit te lezen! Liefs

Iris -

Wat een heerlijk artikel, feest der herkenning haha!

Kim -

Dit is echt precies mijn pubertijd, geweldig ik herken me in alles !!!! Vergeet niet …
– De DIDDL periode
– De PUCCA periode
– Eastpack was cool en Kipling niet …
– Plastic oorbellen en armbanden/kettingen

Nanda -

Ik ben een ’90’s puber, gabbertijd!, en in de zero’s vond ik mijzelf natuurlijk al heel volwassen en de pubers ontzettend kinderachtig.

Patricia -

Leuk artikel! Sommige dingen herken ik maar de meeste toch niet… ben ik toch iets te oud denk ik. Overigens heb ik MSN heel veel gebruikt! Ik had als MSN naam “Patricia… in love” en m’n inmiddels man vroeg toen “is dat voor mij?” Yep! Inmiddels zijn we bijna 14 jaar verder haha! CU2… ik bouwde hele kunstwerken met html! Hyves ken ik ook nog. Oh en uiteraard doorzichtige lipgloss van de Hema.

Mirthe -

Ohhh zooo herkenbaar! Toch ook weer gek, ik ben slechts een paar jaar jonger dan jullie, maar zit nog in het laatste jaar van mn studie in een piepklein studiootje. Dan merk je pas hoe snel het eigenlijk is gegaan met jullie persoonlijke ontwikkeling en prachtige kinderen!

Femke -

Wie had zijn rugzak ook zo laag mogelijk hangen? Haha het zat eigenlijk ook helemaal niet lekker!

Katrien -

Echt hé!! 😉

Floor -

Hahaha oh mijn god, ff mijn puberteit herleven met dit artikel. Wat is dat toch anders tegenwoordig he?!

sarah -

Hahaha wat geweldig! Heb me kapot gelachen haha.
Misschien voor de iets jongere onder ons, maar wie weet Gosupermodel en Stardoll nog?!

Martine -

Jaaaaaa Stardoll !!!

Marianne -

Wat heerlijk om jouw artikel te lezen en de reacties van andere lezeressen, feest van herkenning! Sommige dingen was ik ook echt helemaal vergeten zoals CU2, uren kon ik daar mee bezig zijn. Ik hou van mijn leven als 30-er nu (getrouwd, huisbezitter, hondeneigenaar en pas moeder) maar wat een geweldige tijd was mijn middelbare schooltijd! Love it! Bedankt voor je artikel!

Maaike -

Wat een super heerlijke blog is dit zeg! Genieten van begin tot het eind!

MSN het blijft het aller allerbeste uit de nineties zero’s 😍

Kim -

Joehoee wat dacht je van Partypeeps?! En glitteroogschaduw dat je op je ogen moest rollen? Visnet alles en de op de Von Dutch geinspireerd Dont Touch broeken waarmee je hoopte dat je crush je op je kont zou slaan! En die verschrikkelijk laarsjes met twee streepjes aan de zijkant, een vierkante puntneus en een kleine kittenheel? Die had ik in het roze blauw en wit! Heeerlijk die tijden. Ik zeg altijd kon ik de tijd maar stilzetten dan zou ik altijd in die tijd willen leven hoor!

Martine -

Whahaha ja die oogschaduwrollers, wat een flashback! :’) En inderdaad, ik had ook van die Von Dutch truitjes, geweldig!

Denise -

die verschrikkelijk laarsjes met twee streepjes aan de zijkant, een vierkante puntneus en een kleine kittenheel?

Jaaaaaa ik had ze in poepbruin en zwart :’) zo trots op. En van die spijkerbroeken die van tegen het wit aan verkleurde naar donkerblauw. Het liefst nog met studs erop.

Marleen -

Heerlijk herkenbaar artikel!

Ju -

Haaaahahahaa 😀 fantastisch

later op MSN kwam ook de semi-nonchalante status ´afwezig´ steeds meer in zwang. Dan was je er uiteraard wel, maar wilde je ook doen alsof je ook heel veel andere interessante dingen te doen had. En bovendien had je dan een mooi excuus om niet te hoeven reageren op die persoon waar je eigenlijk helemaal niet mee wilde chatten.

Ook een mooie MSN herinnering…. 8 knipperende gespreksbalkjes tegelijk op op je taakbalk en de ABSOLUTE HORROR van iets per ongeluk in het verkeerde schermpje typen! Aaarghhh

Zo stom inderdaad met die regenpakken. Je zat bijna als een soort held in de klas als je totaal nat geregend was, en die ´sukkels´ die droog waren zaten mooi voor aap. Nog erger was het als je vader of moeder je met de auto naar school wilde brengen omdat het zo hard regende, dat kon echt niet hoor…

Een van mijn middelbare school favorieten; het lesrooster van je crush opzoeken en in je agenda plakken, zodat je precies kon uitpluizen door welke gang hij tussen twee lessen zou lopen. En dan vervolgens ´toevallig´ precies goed getimed diezelfde gang in tegenovergestelde richting doorwandelen en quasi nonchalant ´oh, hoi´ tegen hem zeggen. Ik was daardoor wel vaak te laat in mijn eigen les (nogal een grote school) en kreeg daardoor de reputatie dat ik altijd zo sloom was omdat ik vast en zeker altijd stoned was (?) HAHA 😀

Dees -

Aaaah ik dacht: NEE ze gaan MSN uitleggen. Dat betekend dat er dus lezers zijn die dit misschien niet kennen – wat zegt dat over mij haha 🙉.. Mooi tijd <3

Sharon -

Jaa Alcázar!! Wat was het daar fantastisch…
Bij het schrijven van deze reactie er ook achterkomend dat m’n mailadres nog steeds ……..@msn.com is, oeps :)

Marissa -

Haha wat een geweldig artikel met een heerlijke lange lijst van herkenbaarheid! Ik ben zelf van 1990 =). Sugababes ja omg… en cu2, haha oh wat heb ik daar ook leuke herinneringen aan. En indd dat on en offline gaan… continu ook echt xD. Ennnee snake spelen op de Nokia was ook echt super cool haha!

Marloes -

Oooh wat een heerlijk artikel! Zoveel herkenbare dingen! Ik zou soms ook wel terug willen, maar toch ook weer niet..

Rachel -

Sommige zijn zo herkenbaar en bij andere voel ik me opeens zo oud.
Smsjes stuurde we als vrienden nog niet naar elkaar. Ook waren mijn vrienden niet zo druk op msn. Wel een hele CU2 site gebouwd en was er toen heel trots op. Zwarte achtergrond met turquouise letters, want wie heeft er nou een witte achtergond met zwarte letters 🧐.
Aan de ene kant mis ik de tijd, maar aan de andere kant zit ik toch liever waar ik nu ben. Lekker met alle technologie om me heen en niet al die puberonzekerheden.

Lori -

Ohhh dit is echt om te gieren! Alles is zo herkenbaar! En dat nummer joh, zag de clip met de Lego poppetjes en herkende het gelijk. Ik zat ook uuuuuren op MSN na school. Gooide m’n rode kipling rugzak in de gang op de grond, zette de computer met Windows 98 vast aan en pakte ondertussen wat drinken. Daarna kon de MSN avond beginnen. Wat een heerlijke tijden!

Marjolein -

Ohhh dat waren nog eens tijden. Ik zou dat zo ontzettend graag over doen.. Volgens mij had ik de gelukkigste puberteit die iemand zich maar kon wensen.. Iets met te vroeg gepiekt🤔 heb speciaal een foute Playlist met muziek van toen Hahah! Maareh wat dacht je van die wijde broeken met strookjes.. De fluoriserende kleding trend, de Schotse ruitjes.. Heupbroeken met wijde pijpen.. Ik droeg toen ook altijd een flink laag decolleté met een fikse push up eronder, want dat hoorde gewoon😂😂 een kettinkje met de naam van je vriendje er in gegraveerd.. Douwtrappen met Hemelvaart.. Er was ook een poosje zo’n trend met een knotje op je hoofd, dikke zwarte haarband in je haar maar dan net op je voorhoofd ook.. En dan hele grote ringen in je oren, dat is ook wel even m’n go to look geweest 🤭 1000 SMS bundel nemen en zoveel mogelijk afkortingen gebruiken zodat je minder sms’jes kwijt was en langer door kon sms’en.. heerlijk.. Zou zo terug willen..

Bernadette -

Zo herkenbaar! 9 jaar geleden eigenlijk nog maar dat MSN nog een hot item was haha! Urenlang met mijn (nu) man gemsnt in die tijd. En idd blauwe oogschaduw, liefst van die crème-achtige!

Renata -

Haha zoooo herkenbaar heel leuk artikel, en ik kwam vroeger ook in alcazar was ik wel al iets ouder dan 15 maar oh god dat was nog eens een tijd 😉

Claudia -

Hahaha ge-wel-dig; “saus erop of ernaast? We bedoelen maar…zeer relevant.” Nou, draag mij maar weg hoor! Daar is overigens wel de basis gelegd van mijn html kennis, wat dat betreft hadden we mooi wel een streepje voor! Enne, wat dacht je van gekleurde haarmascara, die Arafat-sjaals, chokers, die plastic armbandjes, slammers energydrank, gekleurde hoge “pipokousen”, Smirnoff ice drinken, die schotse rokjes die iedereen toen droeg, álle namen van je vrienden en vriendinnen in je msn-naam proberen te proppen en natuurlijk lid zijn van de “ik-schijn-boos-te-kijken-hyve”. Wij mochten altijd internetten met de kookwekker ernaast hahaha, en dan eraf gegooid worden als je ouders even moesten bellen. Wat een tijden zeg; mijn oom en tante hadden toen ADSL en wij wisten niet wat we meemaakten! Zij hoefden geen 6 dagen te wachten tot dat ene Atomic Kitten, JoJo, Stacie Orrico of Ciara-liedje eindelijk van Kazaa, Napster of Limewire was gedownload.. Waar blijft de tijd!

Lisa -

Zo leuk en zooo herkenbaar!! Ik kocht me blut aan de lipgloss torentjes van de HEMA. Fan-tas-tisch! 😁😁

Marieke -

Oh wat heerlijk om weer even terug in de tijd te gaan. Dat inbellen! Het duurde zooo lang en als je er dan eindelijk op was mocht zeker niemand bellen want dat kon niet tegelijk. Dat schreeuwde je dan ook door het hele huis! En die polo’s! Wij sporen de kragen helemaal vol met haarlak want dan bleef die zo mooi recht op staan. En die make up!
Wat dacht je van vrijdag middag de stad in gaan op je 14e. Identificeren? Je zorgde gewoon voor een CJP pas van iemand die al 16 was en plakte je eigen foto er op. Borsten vooruit en gaan! En wat we dronken, breezers. Die goede oude tijd. Ik zou het nog prima een keer over kunnen doen

Ilse -

Heerlijk herkenbaar! Vooral het MSN verhaal, ook ik kom uit de hoekse waard dus inderdaad dat Alcazar (Light)! Of het kerstgala in Alcazar, was ook best een dingetje, en dan met de bus er heen, of opgehaald worden door een van de ouders. Stond je buiten te blauwbekken!
Heerlijk om al die dingetjes uit je jeugd weer op een rijtje te zien staan!

Jenny -

Jazeker ken ik Superdudes en Sugababes nog, een blauwe maandag op gezeten en daar mij vriend ontmoet, toen samen natuurlijk op MSN en nu al weer 10 jaar samen!

Hanneke -

Heerlijk herkenbaar allemaal!

Amandi -

Haha echt geweldig! En heel veel dingen herkenbaar, vooral bijna alles van msn🙈

Susan -

Oh MSN.. Die goeie oude tijd.. En dan 666 typen als je ouders achter je stonden en je dus niet voluit kon praten met je crush.. Of heel veel op spatie en enter drukken zodat je ouders niks zagen om de computer in de woonkamer stond 😂

Maris -

Mijn pubertijd was juist echt zwaar kl*te, hell no dat ik die ooit nog over zou willen doen. Maar msn was tha bomb!! Het was echt zó irritant als je weer afgemeld werd terwijl je net midden in je gesprek zat alleen omdat de internetverbinding weer eens slecht was, haha. Tegenwoordig heb je hoogstens slomer internet, maar je wordt er niet meer ineens afgegooid, gelukkig!!
Het lijkt mij wel leuk als ik volwassen geweest was in de jaren 90. Gewoon mijn leeftijd van nu (30 over een paar maanden) en dan werken in die tijd. Toen je nog vaste contracten kreeg en niet zo idioot hoefde te vechten om een baan te krijgen/ behouden. Volgens mij waren mensen toen ook echt veel minder gestrest. Tegenwoordig moeten we allemaal zoveel! Maar leuk artikel!

Steffie -

whahaahah hilarisch dit! Inderdaad zo herkenbaar en een tijd die niet meer terug komt. Wat zullen onze kindjes straks voor dingen gaan meemaken in hun tijd.

femketje -

dit is allemaal zo herkenbaar XD en die msn geluidjes! epic 😀

Kirsty -

Haha heel herkenbaar! Ik was als puber wel echt verslaafd aan MSN, zeker als je je verveelde was het altijd leuk om met iemand te kunnen praten. (Totdat je door je ouders van de computer werd weggejaagd haha.) Die stukjes songtekst als status herken ik ook wel, dat was altijd een heel mysterie.

Dionne -

Hahaha, bring out the good memories. Ik kwam van de week op Spotify een lijst tegen met liedjes van vroegaahh, nou toen kwamen de herinneringen naar boven. Geweldig!

Nienke -

Zo herkenbaar! Ik lach hier ook nog regelmatig om met vriendinnen. Geweldig!

Julia -

Oh MSN, wat een tijden. Mijn crush zei *hoest* tegen me op MSN en ik antwoordde “gezondheid” wist ik veel dat dat -hoe gaat het- betekende…

Charissa -

Zo leuk om te lezen, ik herken bijna alles behalve het habbo hotel dat deed ik niet. En bij mij was er nog xeno xseno i.p.v. Hyves. Het is zo grappig dat MSN idd een soort whats app is en Sugababes eigenlijk een voorloper van Instagram met kuddos en likes nu.

Ik mocht altijd van 19:00 tot 20:00 online en mijn oudere zus van 20:00 tot 21:00. Om 19:00 was er maar bar weinig online. Haha

Sietske -

Oh, briljant! Ik herleef mijn puberteit weer! Leuke is dat ik eeuwige gesprekken gevoerd heb met mijn (nu) man op msn. De diepste levensverhalen kwamen daar voorbij. Evenals onze eerste ruzie! Inmiddels zijn we bijna tien jaar samen en getrouwd. Good memories! Ik heb dubbel gelegen om jullie artikel (waarbij die bewuste man me toch weer een beetje vreemd aankeek)!

Lieke -

Hahah, ik lig helemaal dubbel. Wat denk je van de breezers met het logo naar voren als je die dronk, dan was je het helemaal hoor!

Steph -

GE-WEL-DIG!! Een en al herkenning haha!

Michelle -

Aaaah Martine, na je gister gesproken te hebben over dit onderwerp was ik zo nieuwsgierig! Heerlijk artikel, puberen in zero’s was heerlijk! Habbohotel en Sugababes was ik even helemaal vergeten!

Reageer ook