Een dure kapper: maakt het verschil?

Ik heb het volgens mij allemaal wel eens geprobeerd. De tientjeskapper, de dorpskapper, de redelijk prijzige kapper en de hele dure kapper. Maakt de prijs nu echt wat uit?

Foto door Mariska – Grotografie

Het ligt er ook aan wat je natuurlijk van een kapper verwacht en hoe veeleisend je bent. Als je altijd alleen maar puntjes bij laat knippen, kun je wellicht ook prima terecht bij ‘een tientjeskapper’. Ik vind het wat denigrerend klinken trouwens, maar zo heet het nu eenmaal. Ik wil zeker niemand beledigen.

In mijn studententijd deed ik dit wel eens als ik zowat geen geld meer te makken had maar mijn haar wel een knipbeurt nodig had. Op zich prima, maar het stelde niet veel voor als ik eerlijk ben.

In de puberteit ging ik naar de plaatselijke dorpskapper. Daar was ik altijd zo rond de €25 á €30 kwijt kan ik me herinneren. Ik woonde nog bij mijn ouders en had een goede bijbaan dus ik kon dit makkelijk betalen. Daar kon ik wel merken dat ze een bepaalde basiskennis hadden maar weinig bijscholing. Voor mijn gevoel kon je kiezen uit een paar standaard kapsels en kleuren en dat was het. Zo had ik bijvoorbeeld een keer een bruine kleurspoeling over mijn blonde haar laten zetten, maar je zag her en der nog wel wat lichte plukken. Helemaal gedekt was het niet. Ik vond het resultaat vaak gewoon oké maar niet optimaal. Toch bleef ik daar heen gaan want tja…gewenning? Terwijl ik prima een kapper uit Dordrecht of Rotterdam had kunnen proberen. Op mijn 19e verhuisde ik naar Groningen om te studeren.

Jullie kunnen je voorstellen dat ik in mijn studententijd blij was dat ik een samenwerking kreeg via onze beautyblog LiveLifeGorgeous met kapper Jasper in Groningen. Ik bedoel hoe tof is dat? En als student met weinig geld natuurlijk helemaal ideaal als je niet hoeft te betalen voor je kappersbeurten. In het begin betaalde ik het altijd zelf maar op een gegeven moment kwam er vanzelf een samenwerking tot stand. Ik zat toen in de fase van veel experimenteren met mijn haar en het was leuk dat ik daarover met Jasper op één lijn zat. En zoals ik bij iedere kapper gehad heb, vond ik het ene experiment helemaal top en het andere experiment minder geslaagd. Als ik het wat minder geslaagd vond, ging ik gewoon terug en maakten we er wat anders van. Problem solved. Ik ging er altijd met veel plezier heen.

En toen kwam die keer bij Sue van Salon B. Ze zou ons haar doen voor een event en kleurde ook 1x mijn haar op basis van een leuke PR samenwerking. We waren nog nooit naar zo’n dure kapper geweest en liggend je haar laten wassen is werkelijk waar de hemel op aarde.

Ze gebruikte toen veel verzorgende haarproducten zoals Olaplex en ik kon merken dat Sue echt een vakvrouw was. Ze weet ontzettend veel, is technisch heel sterk en heel erg voorzichtig met de kwaliteit van je haar. Je merkt dat de passie voor haar bij Sue er van af druipt. Ze gaat er zo liefdevol mee om, het is soms net alsof ze de manen van een eenhoorn aan het knippen en kleuren is.

Voorheen maakte ik me nooit druk om de gezondheid van mijn haar, maar toen ik eenmaal naar Sue ging merkte en voelde ik pas dat mijn haar behoorlijk wat geleden had onder al mijn gekke experimenten en switchen van kappers. Daardoor ging ik mijn eisen bijstellen. Ook gaf ze me allerlei tips en raadde me bepaalde producten aan om te zorgen dat de kwaliteit van mijn haar mooi bleef. Naarmate het steeds gezonder werd wilde ik graag bij Sue blijven.

In het begin weet ik nog dat ik best wel even moest wennen aan de ‘tamme’ kleurtjes. Dat kwam ook omdat Sue niet al te gek wilde doen qua heftige kleuren met mijn haar. Zoals ze zelf altijd zegt: ‘Ik maak mooi haar, geen gek haar. Daar hou ik niet van.’ Haha, heerlijk mens! Ze wilde eerst mijn haar weer gezond maken en gaat heel anders te werk. Dat heeft ook even geduurd maar het is nu nagenoeg weer gezond. Het glanst weer heel mooi en wat me ook opvalt is dat de kleurtjes er a) veel langer mooi in blijven zitten en b) heel mooi vervagen.

Voorheen kon ik voor mijn gevoel na 5 weken alweer naar de kapper voor een verfbeurt omdat de kleur er niet meer mooi uit zag. Maar dat heb ik bij Sue nooit, ook niet als ik mijn haar in een kleur zoals roze, rood of paars laat verven. Ik zie wel eens klanten in haar stoel zitten die al een jaar niet bij haar geweest zijn voor een knip- en verfbeurt maar dat zie je er niet aan af.

Wat ik in het begin van het artikel al schreef: het ligt er ook aan wat je eisen zijn, wat je budget is en wat je wilt met je haar. Ik heb door de jaren heen andere eisen gekregen en gelukkig het budget om dit te kunnen betalen. Nee, het is niet goedkoop om naar een kapper zoals Sue te gaan maar het is me werkelijk waar alles waard. Ik betaal ongeveer tussen de €120 en €150. Het ligt er aan wat ik laat doen.

Nu wil het zeker niet zeggen dat dure kappers de beste zijn. Je hoort genoeg horrorverhalen over dure kappers en soms hele goede verhalen over goedkope kappers. Het is best een gedoe om een fijne kapper te vinden. Soms kan de kapper goed zijn, maar is de salon en het overige personeel 3x niks. Of je vindt de kapper in het begin goed maar je krijgt later andere wensen. Of je vindt het te duur voor wat je krijgt. Of die thuiskapper is erg goed, maar je wilt meer een gevoel van luxe ervaren en daardoor naar een salon gaan. Het lijkt soms net een relatie: goed communiceren en investeren.

Heb jij een goede kapper gevonden en hoeveel betaal jij? Wat zijn jouw eisen en wat is jouw budget?

57 reacties

Tamer -

Liefe mensen niet vergeten alsjeblieft goede kappers gebruiken goede producten,goede producten zijn eegyduur en ervaring kappers en kapsters zijn ook te duur ik zie in mijn salon iedere dag ellende kappers fouten mijn Instagram tamerkapper volgen en kijken welke goedkope kappers kunnen mooi werken inleveren zijn 👍👈 groetjes tameryanik

Kappers ondernemer -

Kapsalons hanteren vaak hoge prijzen door de hoge lasten. Ik ben zelf ondernemer in het kappersvak maar wij hanteren geen hoge prijzen omdat wij de lasten hebben kunnen beperken. Wij zijn daardoor goedkoop maar absoluut geen mindere kwaliteit. De Prijs hoeft dus absoluut niks te zeggen over de kwaliteit. Ik ben zelf geen voorstander van ketens als Ami, the Hairhub (voorheen knip en go) zij hebben veel lasten waardoor in mijn ogen de prijs en kwaliteit niet goed ik lijn staan met elkaar. Mijn tip zoek de zelfstandige kapper op die goede prijzen hanteren zij zullen er alles aan doen voor een goed resultaat

Jasmine Seegers -

Erg interessant artikel. Ik ga zelf naar een vrij goedkope kapper die zijn werk meestal wel goed doet dus ik vind dit een lastig dilemma. Maar leuk artikel! Ga zo door!

Felicia -

voor mij was het niet perse super goed
ik gaf altijd 100 euro of 97 euro uit aan de kapper maar als ik dan naar andere keek die naar een goedkopere kapper waren gegaan zat het daar ook heel leuk bij
dus maakt niks uit.
wel krijg je exstra aandacht en word je meer met aandacht behandeld vind ik bij de duure kapper .

Neeltje -

Ik ben ook zo’n twijfelkont wat dat betreft. Dure kappers zitten alleen maar in de omgeving of ik moet voor een brainwash salon kiezen.. daar is de vraag of je snel wordt geholpen en door wie. Mijn haar is op 1 lengte en soms laat ik het bij de dure kapper knippen of een goedkope kapper, succes met zoeken die bestaan bijna niet meer. Voor Folies en knippen vaak 150€ kwijt en knippen is zo rond de 40€. Vorige keer was ik bij de dure kapper zelfs niet tevreden, het ligt er dus ook echt aan door welke kapper je geholpen wordt. Ik ben toch wel heel benieuwd naar SalonB! Wie weet keer heen gaan ondanks dat ik uit Brabant kom.

Charlotte -

Ik ben jarenlang naar dezelfde salon gegaan en het was gewoon ‘normaal’. Qua knippen wilde ik nooit zoveel spannends, en toch knipte iedereen anders. Een kapster vond ik fijn, maar die is daar weggegaan. Daarna nog wel een paar keer gegaan, ook mijn haren laten kleuren (kleurspoeling, geen verf, en balayage). Vond met name dan de service tegenvallen: kon geen afspraak maken, terwijl ik in de verf zat, werden andere klanten geholpen en zat ik vervolgens te wachten tot iemand me kwam helpen. Heb daar echt uren gezeten omdat ik zo vaak aan het wachten was en het resultaat was niet wat ik wilde terwijl ik toch minstens 100 euro betaalde. Daarna op aanraden van een vriendin naar een andere kapper gegaan, en wat een verschil! Misschien net wat duurder, niet zo duur als Salon B of Rob Peetoom, maar ze luisteren zo goed naar wat ik wil en wordt er erg vriendelijk geholpen! Hier blijf ik nog wel even hangen!

Tabita -

Dan heb ik wel een pareltje te pakken.
Een kapper in een dorpskapper verpakking met de bijbehorende prijzen.
Maar ik loop altijd blij naar buiten, ze zorgen goed voor mijn haar en weten precies wat bij me past.

Ashley -

Helemaal mee eens!
Mensen verklaren mij voor gek. Een 21 jarige student die voor gemiddeld €180 naar de kapper gaat (ook Salon B, bij Ayleen) maar ik heb het er zeker voor over!

Amy -

Als kind ging ik naar de dorpskapper en later naar zo’n ‘je kunt binnenlopen als her stoplicht op groen staat’ kapper. Nooit was ik echt tevreden en had ik aardige issues met mijn haar. Ik heb veel, maar heel fijn haar dat snel sluik valt. Het werd bijv. structureel te kort geknipt. Toen Rob Peetoom zich bij mij in de stad vestigde wilde ik dat toch eens proberen. Ik studeerde nog en kreeg een mooie studentenkorting. Het staat me nog bij dat ik zo onder de indruk was van de tijd die ze namen en hoe ze keken naar de gezondheid en structuur van mijn haar plus naar mijn gezichtsvorm. Inmiddels ga ik al jaren naar Peetoom, ook al krijg ik allang geen studentenkorting meer. Tja, 4x 150 euro per jaar (ik ga om de 3 maanden) is veel geld.. maar ik zie het dan ook wel als traktatie voor mijzelf. En ik loop altijd happy naar buiten!

Marsha -

Ik ging altijd naar zo’n dure kapper. Ben haar gevolgd van een kleine dorpskapper, naar Salon B en uiteindelijk haar eigen zaak in Laren. Daar betaal je dus ook Larense prijzen voor. Maar dat is het ook dubbel en dwars waard. De aandacht, de goede producten, de vakkennis en de verwennerij er omheen. Helaas laat m’n portemonnee het even niet toe maar zodra het weer kan ga ik terug. Je merkt echt verschil in kwaliteit met een goedkope kapper. M’n haar zit nu oké als het geknipt is maar niet goed.

Sophie -

Toevallig dat dit artikel nu online komt – ik zou (n.a.v. jullie vlogs) dolgraag eens naar Sue gaan maar zie op haar Instagram dat ze voorlopig geen nieuwe klanten aanneemt.. Huilen!
Ik woon ook in Groningen trouwens en heb hier twee kappers die ik fijn vind, beide wel prijzig, maar ik heb net iets te vaak m’n haar laten verpesten om hierop te bezuinigen. 😉 Een goede kapper is echt heilig.

Mare -

Heel leuk artikel. Wat mij vooral opvalt is dat de duurdere kappers veel meer tijd uittrekken aan voorlichting en wensen in kaart brengen, en eventueel verwachtingen indammen.

tio -

Een goed kapsel begint met een goede conditie van het haar en als dat goed zit dan zal dat de basis wel zijn van een goedzittend kapsel. Goed dat ze hier aandacht aan besteden. Van wat duurdere kappers zou je toch meer verwachten dan een dorpskapper. Zoals eczeem op de hoofdhuid en psoriasis of alopecia dat dient wel eerst behandeld te worden vooral eer je een goed kapsel wilt hebben. Het is toch goed dat ze dit zeggen want dit is toch ook weer een onderdeel van hun vak. Sommigen hadden dan een vaste kapper maar ook om verhalen te delen.

Nienke -

Ik heb veel en dik haar en (ik vind zelf) met weinig volume. Ik heb jaren gezocht naar een goede kapper, maar mijn haar bleek te zwaar. Ik was er zat van en ging toen naar een hairstylist. En zij vertelde mij dat ik eigenlijk krullend haar heb. Dat wist ik nooit, doordat mijn zware haren het naar beneden trekken. Deze kapper begrijpt mijn haren echt en ik wil nooit meer anders! Ik betaal rond de 50 euro voor alleen knippen en ik ga 3 keer per jaar. Voor mij is dat nu ideaal.

Fallon -

Persoonlijk vind ik het erg brutaal hoe ze over “gek” haar praat. Mensen hebben verschillende smaken dus is niks “gek”. Een kapper zou er ook niet zo over moeten praten. Ze word (rojaal) betaald om te doen wat haar klant wil, of ze het nou mooi vind of niet. Zelf betaal ik zo’n €20 voor de kapper en ben er heel tevreden mee hoe ze me knipt. Het model en hoe ze met mn haar om gaat bevalt me erg goed. En verven doe ik zelf.

Mare -

Net als een cosmetisch arts bepaalde grenzen heeft vanuit zijn of haar esthetiek heeft een integere kapper dat ook. Zo zal een integere arts nooit iemands borsten buiten alle proporties vergroten (tja er is een grijs gebied) maar er zijn wel degelijk bepaalde grenzen. Niet omdat het mag maar omdat je op een respectvolle manier wil bijdragen.
Iemands haren felblauw verven en rode stekels…..ik zou dat als ik een kapper was echt niet doen al kreeg ik er een maandsalaris voor.

Miriam -

Ik vind het juist goed dat ze niet iets doet waar ze zelf niet achter staat. Uiteindelijk hangt haar naam er wel aan, als in: zij heeft dat geknipt en geverfd.
Hetzelfde met tattoo artiesten. Alleen maar goed om niet iets te zetten waar je niet achter staat. Het is uiteindelijk wel je visite kaartje.

Jiska -

Mijn ervaringen met de kapper zijn niet echt denderend of ik nou naar een duurdere of goedkope ga. Ze knippen allemaal even goed, of even slecht haha. €150 voor een kapper vind ik echt heel duur ook als je het kan betalen. Ik ga nu naar een kapper waar ik €22,50 betaal en die knipt “ok”, goed genoeg voor 2x per jaar een stuk eraf in ieder geval. Verven doe ik lekker zelf! :)

Marijke van de Mheen -

Ik ga altijd in Blaricum naar de kapper. Ik heb enorm dik haar en ik wil om de 4 maanden asblonde folies (+60 folies) en ik knip om de 2/3 maanden mijn haar. Mijn vaste kapster heeft een functie bij Goldwell en heeft een Internationaal Award gewonnen in verven. Dus ik kan zeggen dat ik echt goed zit wat betreft mijn haar. Daar kan geen ‘tientjes kapper’ tegenop. Die meid maakt overigens gewoon kunstwerken met haar. Blije ik, blij haar.

Gabrielle -

Jaren ging ik naar een zelfstandige kapster bij mij in mijn dorp! Waar ik altijd tevreden over was! Toch wou ik heel graag eens naar en dure kapper om een mooie bayalage te laten zetten en een boblijn te knippen. Bijna 200 euro liep ik naar buiten. Boblijn scheef geknipt en de verf er na één week al bijna uit. Toch heb ik de dure kapper nog een kans gegeven voor een opfrisbeurt! Vantevoren al gemaild over wat ik wou en dat was allemaal goed te doen. Ik ben huilend naar huis gegaan! En terug naar mijn vertrouwde zelfstandige kapster in het dorp! Ze heeft mijn haar echt omgetoverd! Ik ga nooit meer bij haar weg! Haha

Gelukjes van Maris -

Ik blijf het een dingetje vinden. Krullen knippen doet lang niet elke kapper naar mijn zin. Ik had DE kapper gevonden maar die stopte toen, op naar een nieuwe. Die zat vaak vol wanneer ik graag wilde. Degene waar ik nu zit ben ik pas 1 keer geweest dus kan ik nog niet heel veel over zeggen..

x

Janneke -

Ik ben in oktober voor het eerst naar een “dure” kapper gegaan, naja 70 euro is veel voor een student :P. Die hele kapsalon is gericht op krullen. Dat had ik veel eerder moeten doen. Heb zoveel kappers getest en nog vaker huilend thuisgekomen, omdat het scheef was geknipt. Die “tientjeskappers” waar ik was snapten niet dat krullen anders vallen als ze nat zijn dan als ze droog zijn..

Mariska -

Ja ik vind van wel! Ik heb jaren gezocht naar een goede kapper (heb een bos krullen ☺ ) maar elke keer werd er teveel af geknipt. Nu sinds 2 jaar bij een speciale Krullenkapper, kost 50 euro maar dan ben ik wel voor een half jaar klaar dus dat valt relatief wel mee. En ik loop elke keer als ik geweest ben lachend uit de salon weg, ook een heerlijk gevoel 😊

Gelukjes van Maris -

Das toevallig hier ook een naamgenoot met een bos krullen 😀

Saakje -

Ook ik ben na een paar keer knippen bij de ‘krullenkapster’, helemaal om. Wat een uitvinding!

Marjolein -

Ik heb echt een hele fijne kapster gevonden. Ze werkte zelfstandig in een nieuwe salon in het dorp, maar is daar helaas al snel vertrokken. Ze was net klaar met de opleiding toen ze voor het eerst de kwast en schaar in mijn haar zette en inmiddels zijn we een jaar verder en komt ze elke 10 tot 12 weken bij mij thuis voor een verf- en knipbeurt. Voor 2 kleuren verven en knippen betaal ik €55,-. Heel erg betaalbaar en ik ben altijd enorm tevreden. En als ik dat een keer niet zou zijn, komt ze gewoon terug om het op te lossen!

Julie -

Ik ben op aanraden van jullie ook een keer naar SalonB gegaan, maar vond het echt heel duur en het resultaat viel me ook tegen. Ik was meer dan €220 euro kwijt, maar durfde eenmaal in de stoel ook niet meer te zeggen dat ik het wel heel erg duur vond. Tegenwoordig ga ik al een jaar naar de kapper hier in het dorp, ook niet goedkoop, maar voor €100,- heb ik een prachtkapsel wat goed bij mij mij en mijn gezicht past. Ieder z’n ding dus 😊

Neomie -

Ik heb ze allemaal gehad. Voor het bij punten ga ik nog heerlijk naar de dorpskapper. En voor het verven naar een iets duurdere. Heb jaren lang thuis m’n haar geverfd en wou echt van de rood/oranje gloed af. Vorig jaar naar een geweldige kapper geweest. 1.5 uur voor moeten reizen met het OV. Maar die 100 euro voor het verven was het meer dan waard. Nu een jaar later moet ik maar weer eens heen denk ik!

Neomie -

Daar nog een bij komend betaald mijn vriend ruim 45 euro bij de kapper in de stad. Terwijl ik hier bij mij in het dorp 22.50 kwijt ben voor wassen, knippen föhnen.

Elise -

Ik heb een hele goede kapster, ze werkte eerst bij een lokaal salon, maar ze is daar weggegaan en heeft haar eigen salon geopend. Probleem is nu wel dat wat ze eerst allemaal zelf deed, ze nu vaak haar ‘leerlingen’ laat doen, ook verven en dergelijke. Terwijl dat de prijs die ze vraagt niet waard is… :-(

Puck -

Leuk artikel! Ik kom zelf ook uit Groningen en ga zelf altijd naar een “goedkope” kapper aan de andere kant van de stad. Meiden van mijn leeftijd, en doen altijd precies wat ik wil. Ik heb zelf ook niet zulk moeilijk haar (fijn, blond, normale dikte en schouderlengte). Ik betaal zo’n 45 euro voor 20 folies en een knipbeurt. Voor mij geen andere kapper meer!

Irem -

Ik heb jarenlang een angst voor de kapper gehad, m’n haar was altijd te kort, het model net niet wat ik bedoelde en echt blij was ik er nooit mee. Jarenlang heb ik m’n haar dan ook maar gewoon laten groeien totdat het zo lelijk werd dat er niks anders op zat dan knippen. Toen ik naar een studentenstad ging verhuizen en op kamers ging, moest ik opzoek naar een nieuwe kapper. Je hebt hier in 1 straat al meer dan 30 kappers zitten, dus genoeg keuze. Ik ben alle kappers afgegaan met de vraag of ik even mocht kijken en de prijslijst, ik heb ze allemaal opgezocht op instagram en Facebook en ben uiteindelijk voor een kapper gegaan die er ontzettend goed in leek te zijn en echt voor een heel fijn prijsje knipt. Nu zit ik al 2 jaar bij haar en voor 20 euro heb ik knippen, wassen, een maskerbehandeling en modelfohnen. Echt geen geld en elke keer loop ik zo blij de deur uit! Bij haar durf ik ook te zeggen dat het kort mag, want ze doet precies wat ik bedoel. Laatst had ik het over het verven met een bepaalde techniek, en dan zegt ze ook gewoon heel eerlijk dat het effect dat ik wil met een andere techniek goedkoper is. Dus geen dure kapper voor mij, maar wel echt een hele fijne en eerlijke!

Simone -

Ik ga sinds een paar jaar naar een dure kapper. Voorheen naar de goedkoopste die ik vinden kon. Ik verfde het toen nog zelf. Dus ik oan niet zeggen of het ongezonder werd door de slechte kappers of alleen door het zelf verven.
Sinds ik mijn huidige kapper heb hoef ik veel minder vaak te gaan. Ze weet precies hoe mijn haar is. Ik heb nooit lelijke uitgroei, mensen zien niet eens dat ik uitgroei heb het lijkt of het zo bedoelt is. Maar ook door hoe ze het snijdt krijg ik veel minder dode puntjes en valt het veel mooier.
Dus het is veel duurder. Maar omdat ik minder vaak ga en het niet meer zelf verf hoef ik ook minder vaak te gaan.

Mariska -

Ik ben heel kritisch als het gaat om welke kapper aan mijn haar mag komen. Kom al jaren bij dezelfde. De prijs is denk ik gemiddeld te noemen. Voor knippen en balayage bijwerken betaal ik 85 euro, als alleen het donkere bijgewerkt moet worden iets minder. Ik heb jarenlang een bob gehad en op de een of andere manier is dat blijkbaar heel lastig. Zo vaak verknipt. Ik ga pas naar een andere kapper als deze ermee ophoudt of met pensioen gaat, haha. Hoewel ik ook wel heel nieuwsgierig ben naar Salon B.

Sandra-Anna -

Vroeger liet ik mijn haar altijd knippen door de kapster die bij ons thuis kwam. Maar ik was nooit tevreden, dus sinds een aantal jaar knipt mijn moeder mijn haar. Dus ik betaal helemaal niets voor de “kapper.”

Manon -

Laatst ben ik voor de eerste keer naar een luxe kapper geweest: mijn haar is mooi geverfd (ballaige) en prima geknipt. Takkeduur, maar o zo waard! Echt een verschil. And I’m worth it! 😃

Ik heb er ook gelijk shampoo en conditioner gekocht voor het driedubbele wat ik er anders aan uitgeef: dubbel en dwars het geld waard! Ik had elke keer binnen twee dagen vet haar (lopende hormoonbom met 2 zwangerschappen kort op elkaar) en nu blijft het mooi, niet vet en glanzend!

Jennifer -

Ik heb al 10 jaar een vaste kapster. Tussendoor wel eens “vreemd gegaan” als ze met vakantie was en mijn haar toch echt gedaan moest worden. En altijd spijt van gehad. Het is het dan toch net niet helemaal.
Niemand kent mijn haar zo goed als zij dat doet. Ze weet hoe mijn haar valt, elke kruin op mijn hoofd of dat mijn haar gewoon niet elke kleur pakt en het dan net even anders gedaan moet worden.

Eerst werkte ze in een salon. Nu is ze voor zichzelf begonnen en heeft ze een kleine salon aan huis. Ik moet er niet aan denken dat ze ooit gaat stoppen.

Carmen -

Ik ben altijd sceptisch over producten die kappers aanprijzen. Volgens mij groeit haar uit je hoofd, dus die dure producten maken het haar dat je al hebt misschien mooier/gezonder, maar niet het nieuwe haar dat erbij groeit. Of heb ik het mis? Zelf ga ik zo’n 3 keer per jaar naar een ‘normale’ kapper, geen tientjes maar ook niet meer dan 100 euro en dat vind ik prima. Bovendien heb ik het nu altijd vast en vind ik het ook nog niet zo mooi door de babyhaartjes (hallo ontzwangeren) dus is het me nu de investering niet waard… misschien over een paar jaar wel weer :)

Joy -

Huh? Wat bedoel jij nou? Ik heb je zin echt 10 keer gelezen, maar het slaat echt nergens op, haha. Natuurlijk zijn verzorgingsproducten er om het haar te verzorgen wat er al zit. Heeft iemand ooit anders beweert? De werking van bijvoorbeeld Olaplex is ook gewoon wetenschappelijk bewezen, daar valt niet aan te tornen.

Miriam -

Ik ben dan weer wel nieuwsgierig hoe vaak je gemiddeld naar de kapper gaat 😉

Romy -

Afgelopen zaterdag ben ik nog naar de kapper geweest. Door mijn lange haar hoef ik alleen de puntjes te laten knippen. Het duurde welgeteld 11 minuten en ik was 21 euro lichter. Gelukkig liep de kapper het lijntje wel heel netjes na met tondeuse en al en had ik wel het gevoel dat ze het met zorg deed. Maar toch best wat geld voor de tijd dat ik daadwerkelijk binnen was

Ester -

Hoi!
Ik herken je verhaal onwijs haha. Vroeger nam m’n moeder me mee naar de dorpskapper, toen ik zelf geld ging verdienen ging ik naar de brainwash, die knippen voor €16,50. Ik heb altijd van maf haar gehouden, maf als in opgeschoren en dat soort dingen. De kinki kapper stond al een tijdje op mijn lijst om eens heen te gaan maar ik vond ze echt te duur. Op een gegeven moment ben ik gewoon een keer gegaan en ik ben fan! Ik ga steeds bij dezelfde meid. Ze denkt heel goed mee over m’n kapsel en wat bij me zou staan. Als ik een idee heb dan haalt ze hierop in en uiteindelijk ben ik altijd blij met m’n coupe. Ja, de kinki is duurder in vergelijking met bijvoorbeeld een brainwash, maar ik ga met veel plezier naar de kapper en ben altijd tevreden. Dat is me meer waard dan het geld :)
Liefs, Ester

Loes -

Interessant om te lezen! Ik ga ook naar een dure kapper, maar wel een iets minder dure dan Salon B, haha. Ik merk het vooral in het model, wat altijd prachtig is en er op een mooie manier uitgroeit. Ik zie ook zo vaak mensen waar het niet goed gegaan is en dat is zo zonde!

Amber -

Ik ben afgelopen vrijdag geweest en heb mijn complete haar in de folies gehad met 4 kleuren erin. Niet laten knippen, want mijn moeder is een tientjeskapper die het precies doet zoals ik het wil. €250….. Dat vind ik toch echt extreem duur

Nathalie -

Ik knip al jaren mijn eigen haar. Gewoon door het onder mijn kin vast te binden met een middenscheiding bovenop. Dan knip ik een stukje van het staartje af tot de gewenste lengte en mijn haar valt keurig in een soort boogje net onder mijn schouders. 👌

Ju -

Ik ben gek op mijn ´gekke´ haar :) kleuren doe ik altijd zelf, op de een of andere manier gaat dat altijd beter dan welke kapper ook. Ik koop wat potjes in verschillende kleuren en doe het erin. Heb het wel eens bij de kapper laten doen, maar dan betaal ik dus inderdaad minstens 80 euro voor iets dat ik zelf in een half uurtje ook had kunnen doen…

Meaghan -

Leuk artikel! Voor mij was het ook lastig om een goede kapper te vinden. Ik ben ook echt jaren op zoek geweest en ik heb ook verschillende kappers geprobeerd. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij Yes!Salon (zit landelijk, ik ga altijd in Leiden) en zij knippen mijn haar precies zoals ik het wil. Je kunt uit verschillende pakketten kiezen van basic tot Ultimate (dat is de meest uitgebreide behandeling). Er is hier echt aandacht voor de klant. Je krijgt altijd een kopje koffie of thee met een tijdschrift. De kappers zijn zeer deskundig en krijgen elke maand een training om nieuwe haartrends te leren. Daarnaast vind ik het ook gewoon fijne personen. Ze praten niet als je daar geen zin in hebt en als je wel in bent voor een babbeltje, vragen ze niet zo veel onzinnige dingen (wat ik soms wel bij andere kappers ervaar). Ik kies altijd de luxury behandeling. Dat is de één na duurste behandeling en die is 30 euro. Daarvoor krijg ik: knippen en stylen, mijn haar wordt gewassen met SP, een uitgebreide hoofdmassage, hot towel service met conditioner en mijn haar wordt gemasseerd met een olie. Echt heerlijk en ik ga altijd met een heel goed gevoel en een mooi kapsel weg uit de salon!

Noelle -

Hoi! Zelf ben ik haarstylist en herken je verhaal. Ik heb voor salons gewerkt waar je voor 30 euro geknipt word (alle kappers hetzelfde) en nu werk ik in een salon waar je voor een junior al 70 euro betaald. En ik ga heel eerlijk zijn je ziet wel echt verschil tussen een een goedkopere kapper en wat duurdere kapper. Wat ik persoonlijk heb gemerkt is dat een goedkopere kapper vaak je een kapsel geeft waarvan je denkt “zo nou die is naar de kapper gegaan”, en bij een duurdere kapper is het vaak “oh ja je bent naar de kapper gegaan maar het is meer natural” dit is een van de grotste verschillen die ik heb gemerkt. EEN TIP!: om te weten of je bij een goede kapper zit (nomatter what de prijs klasse) als ze je eerst in nat haar knippen en daarna nog verder in droog haar (uitwerken word dit genoemd) dan in mijn ervaring is het een goede kapper die echt de tijd erin steekt om je kapsel echt goed en mooi te maken. (Maar dat is uit mijn ervaring in deze branche) xxxxxx

Silvie -

Ik ben vorig jaar geswitch van een thuiskapper die gewoon knipte naar een thuiskapper die allerlei nieuwe technieken leert, naar cursussen gaat en super actief is op pinterest. Ik ben heel blij dat ik de switch heb gemaakt en wil ook niet meer terug. Ipv zo zo tevreden te zijn ben ik nu echt blij met mijn haar.
Daar heb ik dan ook wel meer geld voor over.

Merel -

Hoi!! Leul artikel! Ik heb inderdaad zo’n horror verhaal over een dure kapper! 😖 Ik moest 2 maanden geleden 180 euro neerleggen voor ALLEEN highlights!!! Zonder wassen of drogen!!!!!!! Ik dacht voor 180 euro zal het wel goed zijn! Ik heb donkerbruin lang haar en de kapster zei dat het daarom zo duur was! Ik wilde naar een mooie matte kleur maar ik kwam er als oranje uit!!!!!! Aaaaaaaah en niet eens een mooie oranje maar echt fel fel oranje!!!!😭😭😭

Mariëlle -

Goeie timing, dit artikel! Ik ga sinds enige tijd weer naar Salon B, nadat ik het jaren met een tientjeskapper ‘deed’ haha. Toevallig gisteren zat ik me nog af te vragen; is het dit wel waard? Ja, ik werk er flink voor en ja ik voel me mooier en gelukkiger. Zolang ik niet uitreken wat het jaarlijks kost tenminste…
Maar aan de andere kant; ik leef vrij zuinig en kan verder alles doen wat ik wil. Wat zouden jullie doen?

Lotte -

Tijdens mijn studentenperiode ben ik ook regelmatig bij Salon B geweest en moet zeggen dat ik het geld echt wel waard vond. Mijn kapster vertrok naar the graduates, waar ik ook mee naar toe ben gegaan. Ik ging ongeveer om het half jaar en het bleef in het half jaar ook goed zitten. In 3/4 momenten van kleuringen ben ik van bruin naar blond gegaan. Op een gegeven moment stond mij dat blonde zó ontzettend tegen en begon ik mijn eigen haarkleur weer meer te waarderen, waardoor ik nog 1 keer bij B ben geweest om een bruine spoeling erin te laten zetten. Daarna nooit meer geweest en eigenlijk vind ik het wel prima zo, om rond de 150eu per keer in de zak te houden! Moet er wel bij zeggen dat het super lekker was maar ik het ook wel saai vond, 4 uur lang in de kappersstoel zitten

Lucy -

Ik heb na teleurstelling op teleurstelling bij kappers zo’n 10 jaar terug besloten voortaan mijn eigen haar te doen. Lekker zelf de touwtjes (en schaar) in handen, haha! Ik ben nu inmiddels minder gehecht aan mijn haar dus zou een kappersbezoekje wel weer aandurven, maar zou het wel gek vinden om opeens zo veel geld uit te geven aan iets wat zo lang gratis is geweest.

Larissa -

De afgelopen jaren heb ik heel wat kappers versleten, maar sinds een jaar heb ik een super goede thuiskapper gevonden. Elke keer ben ik super tevreden met mijn geknipte haren. Je mist wel het luxe gevoel, maar het resultaat en het budget is het zeker meer dan waard!

Liset -

Heel herkenbaar! Ik heb ook van alles geprobeerd, maar ik heb jarenlang altijd buikpijn gehad van naar de kapper gaan: het zat nooit goed. Altijd stelde ik het zo lang mogelijk uit, want die eerste weken na de kapper? Dan moest het altijd nog “even in model groeien”. Tot ik besloot om een keer ‘decadent’ te doen. Ik betaalde €50 om mijn haar te laten knippen. En mijn haar zat prachtig, van de eerste minuut na de knipbeurt tot ik weer geknipt werd. Ik heb mijn kapster daarna van van stad tot stad gevolgd, want in de afgelopen 6 jaar heb ik nog geen een keer gehad dat het niet mooi zat en dat is zo veel waard! Ik kan ook af met 4 keer per kaar knippen, omdat ze het zo goed knipt. Ik spaar er speciaal voor, want dit is voor mij ontzettend belangrijk. En hoewel ik bijna altijd te horen krijg: betaal jij dàt voor een kapper/je haar knippen?, is het iets waar ik nooit spijt van heb.

Syl -

Ik heb mijn haar nog nooit geverfd, alleen puntjes of een ander model en laagjes laten knippen. Geen gekke dingen dus. Daarom ben ik 9 van de 10 keer tevreden als ik voor 10 euro mijn haar laat knippen bij de kappersacademie. Zij moeten het nog leren, en worden elke minuut gecontroleerd door een ervaren kritische docent.

Ik ga denk ik zo’n 3x per jaar.

Romy -

Interessant artikel en zeker een goed dilemma om eens over na te denken! Ik ga altijd naar een vrij goedkope thuiskapper, maar ben nooit echt wildenthousiast over hoe zij mijn haar knipt. Het is prima, maar niet echt “Wauw!”. Toch zou ik €150 wel iets te veel vinden voor een knipbeurt, maar dat heeft er vast ook mee te maken dat ik net 1,5 jaar afgestudeerd ben en nog steeds vaak in termen van een studentenbudget denk, haha.

Reageer ook