DE TUIN AANPAKKEN MET IKEA!

Als jullie mij een beetje kennen dan weten jullie dat ik een haat-/liefdeverhouding heb met de tuin. Ik ben niet in de wieg gelegd voor tuinieren en tegelijkertijd hou ik van de natuur en buiten zijn. Afgelopen weekend heb ik de tuin onder handen genomen en wauw: het eindresultaat mag er zijn. Ik laat je zien hoe ik de tuin heb ingericht. Summer, here I come!

https://youtu.be/YO80zhXadpw

 Weten welke producten ik allemaal heb gebruikt om de tuin in te richten? Bekijk de foto’s hieronder! Je kunt op het product klikken in de lijst als je meer informatie wilt. Kun je nog meer inspiratie gebruiken? Klik dan eens hier.

Alle foto’s zijn gemaakt door Mariska van Grotografie.

Zithoek

Het bankje van de vorige bewoners heeft plaats gemaakt voor dit gezellige zithoekje. De twee stoelen kun je eventueel aan elkaar vast monteren maar dit hoeft niet. Het is heerlijk vertoeven zo.

Barbecue

De tuin is natuurlijk niet compleet zonder een mooie barbecue met alle toebehoren. We hebben de barbecue gelijk diezelfde avond uitgeprobeerd en het was heerlijk! Dat wordt genieten van de zomer.

Lekker chillen

Ik heb altijd al heel graag een hangmat gewild, het liefst met een standaard want die kun je overal neer zetten. Mijn droom is eindelijk uitgekomen. Wat ben ik hier blij mee! Dit is een heerlijke plek om te relaxen. Tip: een vloerkleed voor buiten is echt een aanrader. Het staat huiselijk en maakt alles gelijk een stuk gezelliger.

Aan tafel!

Een tuin zonder tuinset? Dat kan niet! Daarom kozen wij voor een tuinset die qua materialen prachtig staat bij de zithoek om zo eenheid te creëren. De zijkanten van deze tafel kun je uitschuiven. Ideaal, want zo kun je met 4, 6 of 8 personen aan tafel zitten of een deel gebruiken om eten en drinken neer te zetten. Je zou er zelfs met 10 personen aan kunnen zitten als je de hoofdeindes mee telt. Gezelligheid!

Wat was dit leuk om te doen. Het kostte ons een dag om alles in te richten maar dan heb je ook wat! Ik ben enorm blij met alle tuinmeubelen en kan niet wachten op mooi weer. Voorheen vond ik het nooit zo leuk om in de tuin te zitten, maar nu wel! Kom maar door met dat zonnetje!

Dit artikel is in samenwerking met IKEA

18 reacties

Tine -

Heel mooi is het geworden! Wij zijn zelf onze tuin aan het verbouwen (klopt dat wel, je tuin verbouwen??! Anyway, jullie begrijpen wat ik bedoel ;)) en ik krijg gelijk zin om aan de slag te gaan met al deze leuke ideetjes!

Janine -

Heb je echt alles van de ikea zo gekregen??
Wauw bofkont , het ziet er geweldig uit!!

Larissa -

Wauw! Wat een prachtig eindresultaat zeg! Wat hebben ze eigenlijk veel leuke tuinmeubelen bij Ikea. Heb gelijk inspiratie gekregen voor mijn nieuwe tuin!

Marijke van de Mheen -

Leuke tuin heb je Martine! Wij hebben van de week voor het eerst een Weber barbecue gekocht. Blijft dat tuinset in de winter staan of gaat het dan naar binnen? Wij hadden namelijk een houten tuinset en dat had ‘s winters veel te lijden gehad. Wij hebben nu een stenen buitentafel (blad ligt los op twee zware stenen poten). Ik blijf hout leuk vinden. Leuk ingericht met de hangmat erbij.

Ann -

Waaaauw. Wát een supertoffe tuin, écht jaloers. En nu met al die spulletjes helemaal geweldig. Had de tafel al gezien en hij leek me geschikt voor ons kleine terras, maar op de foto’s lijkt ‘ie flink in de lak te staan. Jouw foto’s en film zeggen iets anders… toch maar aanschaffen! (En sorry, toch ook best jaloers dat zoiets leuks als het maken van dit zonnige filmpje en stylen van je tuin je al deze mooie spulletjes oplevert, hihi. Geniet ervan!!)

Ann -

Ohhh ps.. het lijkt of er wat foto’s van de bbq missen? Nu alleen de lampjes en de tap in beeld. Die ga ik trouwens ook sowieso meenemen bij ons volgende tripje naar Ikea :)

Anita te Gussinklo -

Super mooi is het geworden Martine, wat zul je genieten van de zomer.
Trouwens leuke video en prachtige foto’s.

suus -

Wat een mooie grote tuin! En superleuk ingericht! De foto’s zijn ook heel mooi geworden!
Wat ik me wel afvraag (waar ik zeld ook tegenaan loop): waar ruim je dingen die niet buiten kunnen blijven staan op? En hoe doe je dat handig zodat je niet heel lang bezig bent voordat je lekker in je tuin kunt zitten?

yvonne -

Wat een mooie grote tuin!

linda -

Wauw echt leuk geworden! En wat heb jij een geluk in je tuin met dat hoekje bij het water zeg <3

Fabienne -

Superleuk geworden! Zowiezo heb je een leuke tuin zo aan het water… Met verschillende zitjes, heel tof. Maar één ding: die planten in die potten… Dat zijn toch kamerplanten? Die vinden het buiten niet zo lollig denk ik 😉

Mirjam -

Idd dat dacht ik ook meteen! Volgens de Ikea site zijn het geschikte kantoorplanten, en zijn ze erg gevoelig voor tocht. Dus snel binnen zetten maar 😉

Liset - Beautydagboek -

Wauw, dit is wel een complete metamorfose! Het kost wat, maar dan ziet het er ook heel gezellig uit. Mooie foto’s hebben jullie gemaakt.

Elaine -

Wow, wat een prachtig resultaat! Echt enorm geslaagd, wat een heerlijke tuin heb je zo met die hoekjes. Applaro is een mooie serie; wij hebben op ons balkonnetje een kleinere uitklaptafel staan. Ideaal! Oh en die serveermand vind ik ook zo leuk…

Marja -

Prachtige foto’s! Lijkt wel hartje zomer en dan te bedenken dat die heerlijke tijd er nog aan komt!

Ben wel oprecht geïnteresseerd in ‘een jaar later’ artikel. Hoe deze spullen zich houden na een winter.

femketje -

dat hoekje aan de sloot kant is zo leuk 😀

Kirsten -

Wauw! Net als altijd heeft Mariska jullie en de tuin perfect op de gevoelige plaat vast gelegd, mooi om te zien. En wat een heerlijke tuin zeg! Ook dat stukje bij het water, love it! Kan Maik over een aantal jaar mooi visjes vangen, haha. Liefs!

Nienke -

Super leuk geworden! En wat een vrolijke spontane foto’s. Misschien was dat vast niet altijd zo, maar zo lijkt het wel. 😀

Reageer ook