Cheesecake met salted caramel appels

Hou je van cheesecake? Hou je van speculaas en appeltaart? Dan is dit waarschijnlijk de perfecte combinatie voor jou. Het is helaas geen mooi gerecht om te fotograferen maar het smaakt werkelijk waar hemels. En je hebt geen oven nodig. Uitproberen dus!

Dit recept is geïnspireerd op cheesecake en mijn speculaas appeltaart. Hoe dat kwam? Jor had een foutje gemaakt tijdens het boodschappen doen waardoor ik niet het dessert kon maken wat ik voor ogen had. Maar met wat aanpassingen her en der werd het alsnog een heerlijk dessert.

Wat heb je nodig?

  •  250 ml opgeklopte slagroom
  • 250 gr mascarpone
  • 50 gr kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje kaneel
  • een pak bakkersspeculaasjes
  • 80 gr roomboter
  • 2 Elstar of Jonagold appels in kleine stukjes

Plus de benodigdheden voor gezouten karamelsaus.

Recept

1) Laat de boter smelten in een steelplan. Verkruimel de bakkersspeculaasjes en roer deze er door heen.

2) Doe het mengsel in een vierkante schaal en druk de bakkersspeculaasjesbodem plat met de bolle kant van de lepel. Zet het daarna in de koelkast.

3) Klop de slagroom met 50 gr kristalsuiker stijf. Voeg daarna de mascarpone toe en mix deze ongeveer 5 minuten mee.

4) Als de bodem afgekoeld is, voeg je het slagroom-/mascarponemengsel toe. Zet dit vervolgens in de koelkast

5) Maak gezouten karamelsaus volgens het recept wat je hier op 2WMN kunt vinden. Klik op de link in de ingrediëntenlijst.

6) Schil de twee appels in hele kleine stukjes en breng op smaak met een snufje kaneel.

7) Doe de appels bij de gezouten karamelsaus en laat de saus lauw worden.

8) Als laatste stap giet je de gezouten karamelsaus over het slagroom-/mascarponemengsel.

9) Zet dit vervolgens weer in de koelkast en wacht tot de karamel afgekoeld is.

10) Stap tien? Eet smakelijk!

9 reacties

Lianne -

Ohhh, klinkt als een goede combi! Ik ben dol op zoetigheid, dus dit spreekt mij wel aan. :)

eva -

Oh dit ziet er heerlijk uit, jammer dat ik op dieet ben!

Janine -

Hmmm klinkt lekker

linda -

Klinkt echt heeel lekker! Ga ik zeker maken. Vroeg me alleen af, op de foto’s zie je het mascarpone/slagroommengsel bovenop liggen (denk ik?) en zitten er geen appels door de karamel saus. Was erg benieuwd hoe het eindresultaat er dan uit had gezien :)

Dorian -

Jorrik moet maar vaker een foutje maken met de boodschappen 😉

marije -

Oei, klinkt lekker! Ga ik zeker een keer proberen om te maken.

femketje -

dit klinkt echt heerlijk! 😀

Romy -

Wauw, wat klinkt dat onwijs lekker! Echt zo’n kleine verwennerij voor ‘s avonds na een drukke dag :)

Kelly -

Oh dit recept klinkt echt heerlijk!

Reageer ook