2Test: Yes it’s PIZZA van Dr. Oetker

Pizza, ik ben er gek op! Je kunt er van alles op doen en het smaakt altijd heerlijk. Het is jullie vast niet ontgaan dat pizza’s met een kleurrijke groentebodem steeds meer in opkomst zijn. Ik was altijd al benieuwd hoe dit zou smaken maar zelf maken? Daar had ik geen zin in. Ik weet het: gevalletje lui. Totdat ik deze vrolijke pizza’s binnen kreeg van Dr. Oetker. Testen die hap!

Dr. Oetker heeft drie varianten uitgebracht:

  • Dr. Oetker Yes, it’s PIZZA Spinaziebodem
  • Dr. Oetker Yes, it’s PIZZA Bloemkoolbodem
  • Dr. Oetker Yes, it’s PIZZA Bietenbodem

Die verpakking ziet er zo leuk uit. Lekker vrolijk met leuke teksten. Ik krijg er een zomers gevoel van! En tof ook dat de bodems een andere kleur hebben dan traditionele pizza. Het maakt me nieuwsgierig naar de smaak.

Wat een vervelende baan heb ik toch dat ik maar liefst drie pizza’s uit mag proberen. Ik liet jullie stiekem al een sneak peek zien van “mijn lunch” op Instastories. Ik zag dat jullie ook meteen nieuwsgierig waren, want ik kreeg veel vragen wat voor heerlijke lunch ik aan het eten was? Nou, de Dr. Oetker Yes it’s PIZZA dus.

Dr. Oetker Yes, it’s PIZZA Bietenbodem

Qua uiterlijk werd ik het meest aangetrokken tot de Yes it’s PIZZA Bietenbodem. De toppings van deze pizza bestaan uit courgette, gerookte ham, kaas en rode ui. Dat klinkt goed!

Kijk dan, hoe tof! Eh, lekker! Door de rode kleur van de bietenbodem doet het me bijna denken aan een taartje. Wat me opviel, was dat het gewoon smaakte naar pizza. Het heeft een heerlijke krokante bodem! Als je me het blind had laten proeven had ik nooit gedacht dat dit een pizza met een bietenbodem zou zijn. Ik was positief verrast, dit was een heerlijke pizza!

Dr. Oetker Yes, it’s PIZZA Spinaziebodem

Deze pizza heeft een bodem van spinazie en is belegd met broccoli, mozzarella en champignons. Wederom ziet deze pizza er weer heel leuk uit. Toffe vormgeving!

Deze pizza doet me denken aan Dr. Oetker Ristorante Pizza Pollo. Logisch, want die bevat ook spinazie en mozzarella. Alleen is de Dr. Oetker Yes, it’s PIZZA Spinaziebodem helemaal vegetarisch. Dus dat is een pluspunt voor de vegetariërs onder ons! Ik vind deze pizza eigenlijk net zo lekker. Wat mij betreft goedgekeurd!

Dr. Oetker Yes, it’s PIZZA Bloemkoolbodem

Deze pizza heeft zoals je ziet een bloemkoolbodem waardoor het net lijkt of het een pizza is met een traditionele bodem. Niets is minder waar! En je kunt wel ruiken als de pizza in de oven zit, dat de bodem uit bloemkool bestaat. Ik ben gek op bloemkool en door die geur kreeg ik alleen nog maar meer honger. Verder is de Dr. Oetker Yes, it’s PIZZA Bloemkoolbodem belegd met kip, kaas en geroosterde paprika.

Deze pizza heeft wat meer pit door de geroosterde paprika. Wederom ook weer een heerlijke pizza en deze vult behoorlijk ten opzichte van de andere twee pizza’s. Misschien komt dat door de bloemkoolbodem?

Je hebt met de Dr. Oetker Yes, it’s PIZZA geen gezellige aankleding op tafel meer nodig aangezien de pizza’s al zo kleurrijk zijn. De gekleurde bodems maken het een feestje om te eten.

Willemijn kwam ook lunchen met Jelle en Gijs en die hadden totaal niet door dat deze pizza’s een groentebodem hadden. Ze vonden de kleuren juist extra leuk en de pizza’s waren binnen een mum van tijd op.

Mijn favoriet was zeker de Dr. Oetker Yes, it’s PIZZA Bietenbodem en Willemijn was helemaal weg van de Dr. Oetker Yes, it’s PIZZA Bloemkoolbodem.

Ik vind het heel tof dat Dr. Oetker deze pizza’s uitgebracht heeft. Het is weer net wat anders dan de traditionele pizza’s en ik vond de Dr. Oetker Yes, it’s PIZZA Bietenbodem zelfs misschien wel lekkerder dan mijn favoriet Dr. Oetker Ristorante Quattro Formaggi en dat zeg ik niet snel. Probeer deze nieuwe varianten zeker eens uit!

Welk van drie lijkt jou het lekkerst?

29 reacties

R. Verhoeven -

Vanmiddag vergeten pizza voor de zaterdagavond te kopen bij de Aldi.
Meestal koop ik pepperoni of Salami, die 4 kazen is ook lekker.
Kosten iets van 2,65 de twee.
Dus maar even naar Deen in Monnickendam een pizza kopen.
Deen verkoopt alleen dr. Oetker, dus een Margarita van de nepdokter gekocht, is een stukkie duurder maar natuurlijk een stuk rijker aangekleed dan dat van de Aldi, dacht ik!
Wat een sjofel, armoedig pizzaatje zeg! En dat kost dan bijna twee keer zo veel als die van de Aldi!

GW -

Jammer dat aan eigenlijk belangrijkste wordt voorbijgegaan, namelijk: “hoe frisbeeën ze ?
Gekheid op stokje. Zelf bloemkool gemaakt eens, werkte wel vond ik, waarom, was zo’n hype, niet eens door dat 5 stukken brood ochtends op zelfde neerkomt, moet je dan ook pure bloemkool eten, getruukt in kostbare tijdverspilling weer eens, door de hype gekkies .

Lucrecia -

Zijn de pizza’s glutenvrij???

febe -

Ik snap niet waarom iedereen zo lastig doet :p Er wordt nergens in het artikel beweert dat deze pizza’s gezonder zijn dan anderen.. De conclusie is gewoon dat ze even lekker zijn als pizza’s zonder groentenbodems! Ik ben enthousiast :)

laura -

pff weer reclame

Ilona -

Review had zeker wat kritischer gemogen, maar het is altijd goed om te weten welke de lekkerste is natuurlijk. Ik sla deze pizza’s over: als ik toch voor ongezond ga dan reserveer ik wel een plekje bij de Italiaan in Groningen :-).

Hester -

Haha, dit heb ik ook altijd met diepvriespizza’s: als ik dan toch 1000 calorieën naar binnen werk moeten dat wel 1000 echt lekkere calorieën zijn en wil ik de real deal!

Rinske -

Ziet er inderdaad hartstikke leuk uit en zal ook vast heerlijk smaken maar wel een flink gevalletje misleiding! Ik snap deze keuze niet want pizza zal nooit gezond worden (hoeft wat mij betreft ook niet) ook niet met een ‘zogenaamde’ bietenbodem of zo, en als je het zelf maakt ben je er zeker van dat het uit bieten bestaat maar hierbij weet je gewoon dat het 11% biet is en heel veel andere meuk..

Ilona -

Helemaal mee eens

Mare -

Tja…qua calorieën zit er evenveel in als de traditionele versie. Terwijl het heel verleidelijk is om te denken dat je gezonder en calorie armer product neemt.

Door -

Ze zien er echt leuk uit! Alleen jammer dat ik (vegetariër) geen champignons lust, dus er komt helaas geen enkele in aanmerking om te proeven :-(

S -

Uhh het had wel iets kritischer gekunt, want t hoofdingredient is gewoon bloem.. en dan 11% biet……

Hester -

En volgens mij relatief veel zout en suiker per pizza…

Gelukjes van Maris -

Ben bang dat ik die er hier thuis niet in krijg. Manlief is niet zo van experimentele dingen wat eten betreft..

x

Marije -

Het begint steeds meer op een reclame blog te lijken, jammer!

Hester -

Ja, deze week relatief veel advertorial/samenwerkingsartikelen. Ik snap dat dat nodig is voor ons leesplezier maar een betere balans was fijner geweest (snap dat jullie afhankelijk zijn van de timing van de adverteerders, maar goed je hebt niet voor niets een advertentiebureau in armen genomen)

femketje -

deze zijn inderdaad ook nog eens mooi om te zien, en dat voor een pizza! nooit gedacht dat ik dat nog eens zou zeggen haha 😀 ik denk dat ik ze alle drie wel eens wil proberen :)

Kirsty -

De bloemkoolvariant heb ik al geproefd en die vond ik wel heel lekker! Ik ben eigenlijk wel benieuwd of je bij de spinaziebodem de spinazie ook heel erg terug proeft; daar houd ik niet zo van maar de toppings klinken wel goed haha.

jose -

Ik vind het een leuk concept, maar stiekem had ik graag een ietsjes kritischer artikel gezien waarin je nog wat dieper in de ingredientenlijst dook om te kijken hoeveel biet en spinazie er nu echt in die bodem zaten en of zo’n pizza nou echt beter voor je is dan een ‘normale’ pizza. Ik wil absoluut niet zeggen dat het per se een marketingtruc is, maar nu vind ik het nog een beetje te eenzijdig om overtuigd te raken. :)

Carina -

Idee is leuk maar in mijn ogen een gemiste kans dat ze niet een vegan optie hebben gemaakt. Ik ben er sinds kort achter dat ik zuivel beter kan laten staan en tot mijn verbazing zit melk echt bijna overal in (bij bewerkt voedsel dan) :(

Sanne -

Eens. Ik ben koemelktolerant en had het tof gevonden dat ze (naast deze) ook de bodems los hadden verkocht. Kun je ze naar wens versieren.

Stefanie -

De Albert Heijn verkoopt de bloemkool en bietenbodems los, dan kan je ze zelf beleggen

Jana -

Oeh, klinkt lekker! Maar ik vraag me af of ze ook werkelijk gezonder zijn? Ik zou het wel interessant gevonden hebben als jullie ook de calorie- en voedingswaarde vergeleken zouden hebben met een traditionele dr. oetker pizza!

Charile -

Optimavita heeft vandaag ook een review online staan van de pizza’s en zij heeft dat wel gedaan, misschien kun je daar eens kijken :)

Tjitske -

Toevallig heeft Optima Vita er vandaag ook een review over online gezet, moet je even kijken op die blog. Daar staan de voedingswaarden ook vergeleken met een andere pizza!

Ilona -

Helaas wordt daar een groentepizza’s vergeleken met een Big American pizza (hoe dan?). Als je de ingredientenlijst naast een Dr Oetker ristorante pizza legt dan is het verschil nauwelijks aanwezig. De pizza’s zijn net zo ongezond ;-).

Janine -

Hmmm nu zin in pizza!! Ziet er heerlijk uit

Daniëlle -

Ik heb toevallig de spinazie variant getest afgelopen week. Erg lekker! Nu ben ik nog meer benieuwd naar de andere twee!

Tipje: Als van de nu lopende cashback actie van Scoupy gebruik maakt, kost één pizza maar €1,50 (zie link onder m’n naam)

Marije -

Ik zag al een paar keer reclame voorbij komen en vroeg mij al af of het wat was. Na jouw blog gelezen te hebben, ga ik ze zeker testen

Reageer ook