28 dingen die je nog niet over mij wist

Hieper de piep, hoera! Vandaag ben ik 28 jaar geworden. Een heerlijke leeftijd als je ‘t mij vraagt. Ik hou van ronde getallen. Dit + nog 27 andere weetjes die je nog niet wist over mij lees je in dit artikel!

Foto door Mariska de Groot

1. Ik hou van ronde getallen dus. Het liefst getallen in sprongen van 5 of 10. Maar even getallen zijn ook goed. 😉

2. Ik heb best een beetje OCD-trekjes. Zo kun je in onze auto de temperatuur van de verwarming van de bestuurderskant en de bijrijderskant afzonderlijk instellen. Maar ik.moet.en.zal die temperatuur altijd gelijk zetten. Can’t handle it. 😉

3. Ik lust geen koffie. Zo vies!

4. Ik draag nooit schoenen in huis, maar altijd pantoffels. Ja, ook in de zomer.

5. In mijn puberteit heb ik pijpenkrullen gehad. En mooie ook! Helaas bleven ze maar een jaartje. Mwoap mwoap mwoap!

6. Ik ben gierig als het om kleine bedragen gaat: €10 doneren aan een sponsorloop of €15 aan een fles wijn? Hell no! Maar €1500 voor een tas of €600 een een paar designerschoenen, hell yeah! 😉

7. Ik heb in de zes jaar dat ik mijn rijbewijs heb, één boete gehad. (Vier kilometer te snel op de ring van Groningen.)

8. Ik heb twee tattoo’s. Een pijl op mijn ribben en een sterretje op mijn heup.

9. Mijn brillenglazen hebben een sterkte van -3,5 en een cilinder van -1,25.

10. Ik huiver van oesters en mosselen. Ook gruwel ik van alle kazen behalve jong belegen kaas en mozzarella.

11. Ik ben te lui om mijn Bloomon boeket de tweede week opnieuw te schikken en vers water te geven. Dus staan mijn bloemen hier gewoon twee weken in hetzelfde water.

12. Ik hou altijd even mijn adem in als ik vlak langs iemand loop. Te bang om een vies zweetluchtje te ruiken. Hahaha! Ik heb slechte ervaringen. 😉

13. Ik woon inmiddels in mijn achtste huis. Ik heb in 3 verschillende huizen gewoond met mijn ouders en in 5 verschillende huizen met Djurre.

14. Ik heb een grote pigmentvlek op mijn bil.

15. Ik heb ooit één keer een joint gerookt. En dan niet eens over mijn longen. Ik ben een enorme angsthaas als het gaat om drugs gebruiken.

16. Ik ben linkshandig.

17. Mijn favoriete chocoladereep is Tony Chocolonely Karamel Zeezout.

18. Djurre koos Jelles naam en ik koos Gijs’ naam.

19. Ik ben één keer geopereerd, toen ik vier of vijf jaar was. Aan een ontsteking in mijn lies.

20. Mijn boekenteller van dit jaar staat nog maar op 2. Ai… Veel te weinig! Daar moet nu echt verandering in komen.

21. Ik heb een hekel aan horrorfilms.

22. Ik heb na 28 jaar nog steeds een hekel aan spruitjes.

23. Ik mis het wonen in het centrum van Groningen nog steeds wel eens. Het was zo lekker dichtbij de winkels en er was altijd wel wat te beleven. Opgegroeid op het platteland, maar diep van binnen misschien tot wel een stadsmens?

24. Ik heb een issue met warme chocolademelk in cafe’s. Ik vind het meestal niet te zuipen, maar toch trap ik er elke keer weer in, in de hoop dat ik wél een keer die heerlijke kop warme choco met slagroom tref.

25. Ik ben bang voor wespen en vuurwerk.

26. Ik haat autorijden in het donker. Ik vind het niet prettig kijken en heb het idee dat ik alles minder goed zie.

27. Lezers denken altijd dat Martine en ik lang zijn, but we’re not! Ik ben 1.65 meter.

28. Ik ben slecht in details en feitjes onthouden. Geheugenspelletjes op tv? Ik haak al af na de eerste 10 seconden. Ik ben er gewoon zó slecht in. Net als antwoorden op tags verzinnen. Martine kan met de meest grappige anekdotes komen en ik denk dan: ‘Oooooh ja, dat is ook zo ja!’ Maar zelf er op komen? Nope. Mijn geheugen laat me nu al in de steek. En ik ben nog maar 28! Help!

38 reacties

Nicole -

Haha wat leuk om deze feitjes over je te lezen! Wat een leuke feitjes ook. In sommige herken ik me wel hoor, zoals in die van het autorijden in het donker. Dat vind ik ook helemaal niks. Mijn probleem is dat vooral dat ik niet meer echt herken waar ik ben en ik dan finaal verkeerd rijd. Super dom!

Marissa -

Nog gefeliciteerd :)! Leuk om deze dingen over je te lezen. Ik lust ook geen koffie. Iets wat altijd in mijn omgeving een beetje raar wordt gevonden haha, het is blijkbaar zo normaal dat iedereen maar koffie drinkt… ik ben van de thee :) En wespen.. oei, ja, nee, die moet ik ook niet :)! Ik hoop dat je een leuke dag hebt gehad :)!

anna -

Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Ik was gisteren ook jarig, haha, toevallig! Leuk om meer over je te weten te komen.

Mare -

Punt 28: Vermoedelijk dat jouw brein efficiënt werkt, waardoor je makkelijk nieuwe vaardigheden oppakt en ook over een goed concentratievermogen beschikt. Immers, je kunt makkelijk onderscheid maken tussen belangrijke en onbelangrijke info waarbij de onbelangrijke info niet onnodig veel plaats inneemt. Maar ja, ook die onbenullige leuke feitjes vergeet je dan….tja ieder voordeel heeft z’n nadeel…maar wie zei dat ook alweer?

Mare -

Gefeliciteerd!!!
En super leuke weetjes, vooral punt 6….herkenbaar en veel mensen zullen het niet toegeven.
Mocht je shoppen willen combineren met een goed doel, dan vindt je op deze een aantal webshops

https://ecogoodies.nl/categorie/goede-doelen-cadeaus/

Simone | All Day Jewels -

Wat leuk al die feitjes! Sommige dingen ook wel herkenbaar, haha. Gefeliciteerd en hopelijk heb je een fijne dag gehad!

Hester -

Gefeliciteerd Willemijn (en beterschap voor Gijs!)! 3,4,8,10,16 & 27 wist ik haha. Je kunt in Groningen centrum trouwens bij PS! lekkere chocolademelk drinken (dat mintgroene/roze tentje met veel kleur in de Oude Kijk in ‘t Jat!).

Jasmijn -

Super leuk om te lezen en van harte gefeliciteerd!!

Pauline -

Hartelijk gefeliciteerd Willemijn met je verjaardag .
Sterkte met de komende verhuizing !!

Haydée -

Dat van beknibbelen op kleine uitgaven, maar dan de big spender uithangen op andere herken ik wel. Bezoekjes aan Jimmy Choo? Uiteraard! Maar twee keer zoveel uitgeven aan koeken die niet van het huismerk zijn? Ho maar! 😀

Sara -

Haha leuk om te lezen! Die van de chocomelk is herkenbaar, nog nooit echt een lekkere gedronken, maar toch bestellen.

Lotte -

Gefeliciteerd!! Word altijd zo blij van jullie blog. :)

Nienke -

Leuk! Punt 1 heb ik ook!
En natuurlijk: hartelijk gefeliciteerd! 😀

Wendy (B) -

Proficiat :)

Gelukjes van Maris -

Gefelicitaaaaart💛 Super leuke weetjes! Een aantal herken ik wel..

X

Anita te Gussinklo -

Hieperdepiep Hoera, van harte Gefeliciteerd Willemijn.
Wat een leuke weetjes, ik ben verbaasd over je tattoo’s en had je ook een stuk langer ingeschat ( ben zelf 1,63) Een fijne,gezellige dag!

Lynn -

Gefeliciteerd! :)

Nynke -

Gefeliciteerd met je verjaardag!!
Leuk, die weetjes! Herken mezelf ook in een aantal dingen, grappig.
Ik wens je een hele fijne dag met lieve mensen om je heen. Geniet ervan!

Valeska -

Happy Birthday sunshine 😀 Echt ge-wel-dig om te lezen dat er ook andere mensen zijn dan alleen ikzelf die altijd hun adem even inhouden als ze vlak langs iemand lopen hahaha!!

Willemijn -

Oh jij doet het ook! Yesss hahahaha!

Lobke -

Om ook maar te vergelijken, ik heb ook een grote pigmentvlek op mn bil! Kwam er pas achter op mn 20e ofzo haha. Blijkbaar heeft deze zich op latere leeftijd ontwikkelt want mijn ouders wisten van niks😂

Renate -

Van harte gefeliciteerd! 🎉
Hier nog even een leuk weetje voor punt 20 en 28 😉 :

Lezen kan je helpen je geheugen te trainen, en is daardoor ook mogelijk een middel om, op hogere leeftijd, de kans op dementie te verkleinen. Net als sporten helpt om het lichaam in goede vorm te houden, helpt intellectuele oefening om de hersenen in goede vorm te houden. Bij mensen die gedurende hun hele leven veel lezen blijft de hersencapaciteit langer goed dan bij mensen die hun hersenen meer passief gebruiken.

Liset - Beautydagboek -

Gefeliciteerd Willemijn! Een hele fijne dag gewenst! En wat een leuke feitjes, ik wist helemaal niet dat je tatoeages had. En krullen in je puberteit, hoe gaaf. Zal de hormonen wel zijn geweest, want tijdens mijn zwangerschap was ik mijn krullen juist kwijt :(.

Irene -

Happy birthday to you! :) Dat van die tattoo’s wist ik helemaal niet, en ik volg jullie al sinds de begintijd van livelifegorgeous (of ik ben ook slecht in details onthouden ;)). Zo leuk om jullie ontwikkelingen mee te maken, jullie zijn zo open over alles – ups maar ook downs – in het leven en ik leer en lach heel veel met en om jullie. Dank voor het afgelopen jaar en ik wens je een gezond en gelukkig 29e levensjaar!

marije -

Gefeliciteerd! Leuk lijstje :)

Merlin -

GEFELICITEERD! ik hou juist van spruitjes. Mijn mama maakt het altijd in een schotel met gebakken aardappels (niet uit de frituur maar gewoon uit de pan) gebakken hamblokjes en dan geraspte kaas er over heen gooien en dat nog ff in de oven zetten. Beetje peper er over, en your done. Het is zoooo lekker

Melanie -

Gefeliciteerd met je verjaardag!
Wat een grappige feitjes. Ik moet in mijn auto het geluid van de radio ook altijd op een rond getal zetten; 20, 25 of 30 Haha
Fijne dag vandaag!

Kelly -

Van harte gefeliciteerd! Maak er een leuke dag van met je gezin! 😊

Larissa -

Van harte gefeliciteerd!!
Ik moest hard lachen om het gierige op kleine bedragen. Zo kopen mijn vriend en ik ook gerust dure meubels zonder te twijfelen, maar een nieuwe wc rolhouder van €7 vinden we dan te duur.

Tineke -

Van harte Gefeliciteerd met je verjaardag, veel plezier en geniet van je dag

Anne -

Gefeliciteerd Willemijn!

Ingrid -

Van harte gefeliciteerd Willemijn! En wat een leuke invulling van een verjaardagsartikel. Grappig dat je je een stadsmens noemt, omdat je het centrum van Groningen mist. Ik mis Groningen ook altijd, maar juist omdat het een groot dorp is. Wat zijn jullie ook vaak verhuisd, hopelijk is jullie nieuwbouwwoning voor een langere periode.

femketje -

Happy bday! 😀 Ik ben ook zo’n zomer pantoffel mens haha! :)

Linda -

Van harte gefeliciteerd! Maak er een prachtig jaar van :)

Kelly -

Van harte gefeliciteerd! Ik dacht echt dat jullie een stuk langer waren haha. Zo lijkt het wel, grappig! En koffie is ook echt niet te zuipen!

Christien -

Gefeliciteerd Willemijn!! Ik hoop dat je een mooi jaar tegemoet gaat (en hopelijk wat rustiger na alle hectiek met verhuizen)!

Romy -

Gefeliciteerd met je verjaardag! Geniet van je dag vandaag! :)
Wat leuk om je verjaardag in te luiden met zo veel grappige feitjes. Dat van de gierigheid herken ik wel een beetje trouwens. Ik ben weleens op een overstapstation uitgestapt om een cadeautje te koken bij de winkels daarnaast, maar moest en zou dan binnen 20 minuten weer terug zijn, zodat ik in ieder geval nog steeds het overstaptarief kon betalen in plaats van vol tarief. We hebben het hier over 75 cent, haha 😉

Mirte -

Gefeliciteerd, Willemijn! Maak er een mooi nieuw jaar van. En ik moest grinniken om de warme chocolademelk, heel herkenbaar!

Reageer ook