Plog: LUIERS INSLAAN

Leuk om te lezen dat jullie het zo fijn vinden dat er weer plogs online staan naast onze weekvlogs. Daar worden we zelf ook heel blij van! Afgelopen donderdag ging ik er op uit met mijn mannen. Het werd een tripje naar Leer in Duitsland. Eén van de dingen wat zo heerlijk is aan in Groningen wonen, is dat je zo bij de oosterburen bent.

De dag begon wat minder leuk. Mijn oven-/magnetroncombinatie heeft het begeven. Hij gaf een foutmelding en dat betekent dat er speciaal weer iemand langs moet komen om het ding te fixen. Balen! Op zich kan ik nog prima leven zonder magnetron, maar geen oven? Aargh!

Ik ontbeet met een kopje rooibos thee en wat yoghurt met stukjes ananas.

En opeens werd er aangebeld. Ik verwachtte niemand, maar er stond een heel groot pakket voor de deur. Ik wist meteen wat het was.

Namelijk mijn bakkerskast van Fabryk Design. Ik heb er lang op moeten wachten, maar ik ben er heel blij mee. Alleen…ik vind wel dat de kleur van dit hout wat vloekt met mijn vloer. Vinden jullie dat ook? Misschien is het wel een kwestie van wennen, dat zou kunnen. Mijn vloer is namelijk wat meer beige en het hout van deze kast lijkt wat roder. Maar mocht het nu niet wennen ga ik toch eens even vragen of er nog een oplossing voor is. De kast zelf vind ik namelijk heel tof en het is fijn dat de onderkant dicht gemaakt is. Zeker als Maik straks kan kruipen en lopen en alles wil open maken.

Ik smeerde wat boterhammen voor onderweg. Ik kocht laatst Houmous met pesto topping, echt heel lekker! Dan is het net wat minder flauw.

‘s Middags zou de schoonmaakster komen dus ik legde haar geld op tafel en nog een pakketje er bij met huidverzorging. Daar wordt ze altijd heel blij van.

Dit was ook een ideale middag om er op uit te gaan, want dan kan zij fijn schoonmaken zonder dat er mensen in huis zijn. Ik zette Radio NL voor haar op en we gingen er vandoor.

Op weg naar Leer in Duitsland. Je bent altijd vanuit Groningen binnen no time over de grens. Zo grappig, het geeft me altijd een vakantiegevoel.

Jorrik had nog trek dus we stopten bij de McDonalds in Leer. Ik moet altijd zo lachen als hij in het Duits eten besteld. Heerlijk awkward die momenten! Niet dat ik het beter kan hoor, mijn Duits is ook niet meer wat het geweest is.

Eenmaal aangekomen in het winkelcentrum ruiken Jor en ik een hele zure poeplucht achterin de auto. Oh jee…ik vond Maik al zo verdacht stil.

Maik heeft zichzelf helemaal onder gepoept en er was ook nergens een goede plek om hem te verschonen dus heb ik hem in de auto verschoont en alles moest uit. Gelukkig maar dat ik een heel nieuw setje kleren voor hem had meegenomen. We moesten er om lachen, wat een uitdaging weer. Echt, de stront zat zelfs op mijn portemonnee? Hoe dat nu kan? Blijkbaar zat er nog wat aan mijn vingers wat ik niet gezien had haha!

Daarna nemen we deze opgefriste kerel mee het winkelcentrum in. Voor het eerst heb ik de Maxi-Cosi op het onderstel van de iCandy geklikt. Het ging helemaal prima en hij vond het zo leuk om om zich heen te kijken. Ik denk dat Maik het wandelwagentje leuker gaat vinden dan liggen in de bak. Wijsneus!

Aangekomen bij de DM. Dit is dé plek om fijne luiers te scoren van het merk Babylove. Deze zijn goed en goedkoop dus we slaan altijd flink in.

Ze hebben blijkbaar de schappen veranderd in de DM van Leer. Voorheen kon je hier namelijk je kind ook verschonen en een bepaalde maat luiers uitproberen. Dat was ideaal maar helaas is dat hoekje er niet meer.

Dit is ons karretje, haha! Het is niet allemaal voor ons hoor. Ik had namelijk nog een boodschappenlijstje van Willemijn gehad voor Jelle en Gijs en ik nam ook voor vriendinnetje Inge-Marije haar zoontje wat mee. Het is zo grappig hoe de Duitsers je dan aanstaren en je krijgt er altijd opmerkingen over in de trant van: “Zo, je kunt wel even vooruit!”

Jorrik bracht de luierboxen naar de auto en ik wachtte op hem. Dit is een miniatuur van het winkelcentrum. Ik drukte op de knopjes meer er gebeurde niets. Bummer!

Daarna gingen we daar bij de supermarkt boodschappen doen. Wat een enorme supermarkt is dat zeg, bizar. Het is eigenlijk een supermarkt, Blokker en Intertoys in een. Het is maar goed dat Maik nog geen besef heeft wat speelgoed is, want hij zou alles dan wel willen hebben schat ik zo in. Schappen vol speelgoed!

Maar ook schappen vol chocola. Op een gegeven moment duizelde het me allemaal. Ik vind zo’n grote supermarkt echt heel tof maar ik raak ook snel overprikkeld en zie dan eigenlijk door de bomen het bos niet meer.

De Duitsers weten hoe je een feestje moet vieren. Ik heb geloof ik nog nooit zulke enorme flessen drank gezien.

Gewoon een Captain Morgan fles van drie liter. DRIE LITER! Toegegeven, ik vond die megafles Jack Daniels (zie vorige foto) wel erg leuk er uit zien. Tof voor in mijn bakkerskast haha!

Na ons bezoekje aan de DM en de megasupermarkt gaan we weer op huis aan. Het past allemaal nét zoals je ziet en dan te bedenken dat wij een hele ruime achterbak hebben. Alles en iedereen is in ieder geval weer voorzien.

Rond half vijf kwamen we weer thuis in een heel schoon en fris huis en gaf ik Maik borstvoeding. Niets zo fijn als een schoon huis! En Maik had van onze schoonmaakster ook nog een groot knuffelkonijn gekregen. Ouwe bofkont! Wat een lieve vrouw is het toch.

Daarna gaf ik Maik wat oefenhapjes met banaan en appel. Hij heeft de smaak te pakken volgens mij al lijkt het hier alsof hij zegt: “Nooo, geen hapjes meer!”

Wij aten heerlijke aardappeltjes met rozemarijn en een goed stuk vlees wat we in Duitsland hadden gekocht met een tomatensalade. Dat was zo lekker, vooral die aardappeltjes. Daarna ging ik rond half negen met Maik naar bed. Wat een fijne en gezellige dag was dit!

48 reacties

Debby -

Luiers uit duitsland! Jazeker, die van Babylove zijn geweldig, als ook de billendoekjes! Wij worden ook regelmatig aangestaard.

Marjoleine -

Leuk om een plog te zien! Lijkt me super leuk zo’n dagje shoppen over de grens. Het staat bij mij ook al heeeel lang op m’n verlanglijstje maar vanaf hier (omgeving Rotterdam) is het toch wel een ietsje verder :-)

Marloes -

Ik wil ook binnenkort naar Duitsland om inkopen te doen. Wat ik mik afvraag, met welk merk zou je de luiers vergelijken? Doe van Kruidvat vind ik niet prettig, Pampers en Etos eigen merk wel. Ik zou graag je mening horen!

JoycevdB -

Daar ben ik ook heel benieuwd naar!

agnheta -

De luiers zijn niet te vergelijken met die van de etos maar wel met pampers vind ik. Ze sluiten enorm goed en absorberen als de beste!

Anne -

Hoi Martine,

Hoelang heeft Maik maat 1 gedragen? Ik wil ook naar de DM om luiers in te slaan voor mijn baby die nog geboren moet worden. Dan weet ik ongeveer hoeveel dozen van maat 1 ik mee kan nemen.

Sara -

Leuke plog, ik vind jullie plogs altijd heel fijn om te lezen als ik ergens zit waar ik geen geluid aan kan zetten. Heerlijk zo’n dagje lekker shoppen, lijkt me super als je zo dicht bij de grens zit. Zo heeft toch elk land weer zijn eigen pluspunten. En wat ben ik weer blij dat ik wasbare luiers gebruik als ik die dozen zo zie :) Je moet er even een systeem in krijgen maar ik weet niet beter en het bevalt me heel goed!

Bertine -

Ik vind die kast juist wel goed kunnen zo! Voor zover ik dat van een foto kan beoordelen natuurlijk. wat veel luiers, haha! ik heb ze nog nooit van DM geprobeerd, is wel een goede tip!

Lilian -

Leuke plog Martine! De kast vloekt inderdaad een beetje bij je vloer. Misschien kan er een kleedje onder?
Oh en zouden jullie een keer verschillende wasbare luiers willen uittesten? Het is een hele hype op het moment en lijkt me enorm veel geld schelen :)

Renée -

Heerlijk zo inslaan! Wij wonen boven Amsterdam en reden voorheen eens per kwartaal (kinderbijslag, Haha!) naar Duitsland en kochten dan voor dik 3 maanden aan luiers. En dan kreeg ik altijd reacties; “Jahoor. Je bent toch ook zat kwijt aan brandstof.” Ja, dat klopt. Maar wij vonden die luiers gewoon het best en vonden het gewoon gezellig om zo op pad te gaan. We kochten dan ook gelijk Nivea, scheermesjes, etc. Soms gingen we daarna nog even Arnhem in. Gewoon een dagje ervan maken. Zo gezellig :)

Marije -

Heerlijk dat jullie zo dicht bij een DM wonen en flink kunnen inslaan.

Janine -

Hoihoi kun je me laten weten waar in leer de DM zit?

Amy -

Het is het multi-süd winkelcentrum, als je dat intypt op Google krijg je wel resultaten ervoor. Mocht je het niet kunnen vinden kan je altijd nog op DM leer zoeken 😁

Denise -

Heel flauw…: http://lmgtfy.com/?q=dm+in+leer

😉

Ellen -

Hier ook een DM fan! Naast het inslaan van de luiers neem ik ook altijd veel knijpfruitzakjes en fruitreepjes mee voor de tussendoortjes. Het scheelt gewoon de helft met in Nederland!

Femke -

Vind de vloer-kast combi niet storend hoor!

Bo -

Leuk geschreven! Hahaha, stront op je portemonnee.. Ik kan erg waarderen dat je ook dit gewoon neerzet :)

Linda -

Ik ben dol op die rozemarijn aardappeltjes uit Duitsland! Zelf ben ik nog nooit in Leer geweest, want wij doen altijd inkopen in Kleve :)

Lies -

Wat een prachtige kast! Als je nou een kleed onder de kast legt? Dan zie je het kleurverschil van hout op hout niet meer.

Ans -

Zo heerlijk winkelen in Leer wij zijn daar in de zomer en de Nederlanders hebben karren vol het scheelt heel veel geld en daarna na de Multi mijn hemel wat een sortering.

Maris -

Hoeveel geld heb je nou bespaard door de luiers in Duitsland te kopen? Gewoon even benieuwd! Niet dat ik iets met luiers te maken heb 😛 Maar ik vroeg me af hoeveel zoiets nou scheelt.
Haha heerlijk op die knopjes gaan drukken terwijl je aan het wachten bent, zou ik ook gedaan hebben XD

Haydée -

Wat leuk om weer een plog te zien! Ik moest wel lachen om die foto van jullie winkelkarretje. 😀 En de combinatie kast-vloer gaat volgens mij wel. En als je je er na verloop van tijd nog altijd aan stoort, kan je er inderdaad een tapijtje onder leggen.

Anke -

Fijn nog een plog!! Superleuk om te zien, ik ga ook geregeld naar deze DM en Multi:) misschien was je er net toen ze verbouwd hebben/alles omgegooid hebben, want ik was er 3 weken geleden en toen was het verschoonhoekje er wel! Alleen nog iets meer achterin de hoek van de winkel dus een beetje verstopt… moest wel even flink zoeken vanwege de andere indeling maar het is daar zo fijn en netjes altijd!

Twente -

Geweldig de DM! Wij kochten ze altijd bij Rossmann, die heeft een app, 10% extra korting. Dus 14,40 voor een grote doos!

Carmen -

‘Ik drukte op de knopjes meer er gebeurde niets. Bummer!’ Hier moest ik om lachen, ik doe ook altijd dit soort dingen met kinderspeelgoed en ben dan teleurgestelder dan mijn zoon wanneer er niets gebeurt haha

Femke -

Jullie hebben zo te zien een leuke dag gehad! Mijn schoonmoeder woont in Duitsland, zo handig hihi. Er zit ook een leuk winkelcentrum in Meppen (MEP center) ook een aanrader! :) (En daar hebben ze speciale verschoningskamers voor baby’s) Ook ben je dan vlakbij de nieuwe mega grote supermarkt Marktkauf.

Eline -

Leuke plog weer! Ik vind je nieuwe kast mooi passen bij de vloer! Heb nog even naar de foto zitten staren of ik niks miste, maar nee hoor, staat gewoon hartstikke leuk! :)

Loes -

Haha wooow wat een enorme luierberg! DM is zo’n leuke en goedkope winkel, lijkt me ook ideaal voor dit soort dingen, alhoewel ik er voor nu nog gewoon heen ga voor beauty producten haha.

K. -

Wat leuk geschreven! Ik vind jouw opmerkingen erbij ook zo grappig :) Ik ben blij dat jullie weer iets vaker plogs posten. Vooral blijven doen!

Wendy -

Ik vind de kast wel heel mooi bij de vloer passen maar snap je wel. Je zou er ook nog een vloerkleedje onder kunnen leggen, bijvoorbeeld onder de voorste poten. Dat doorbreekt een beetje de hout op hout barrière :)

Martine -

Daar dacht ik ook nog aan!

Liset - Beautydagboek -

Ik hoor inderdaad regelmatig mensen die in Duitsland luiers inslaan :). Zelf heb ik het nooit geprobeerd en (gelukkig) hoeft dat ook niet meer. Ze zijn zindelijk, haha. Luiers zijn een dure uitgave, dus ik snap best dat je zo’n grote hoeveelheid mee neemt.

Ilse -

Wat een verwennerij; gister al een de weekvlog en vandaag een plog. Genieten!!
Ik vind deze combi zo echt top!

Sabine -

Leuk om weer met je mee te kijken! Ik snap je probleem met de kast. Je zou nog eens kunnen kijken of je een rond vloerkleedje erbij kunt leggen (dus net een heel klein stukje onder de kast). Dan heb je al een stuk minder dat hout-op-hout fenomeen.

Renate -

Hahaha,stront op je portemonnee! Geld stinkt niet 😉
Misschien het hout van de kast beitsen in een andere de kleur? Leuke plog 👍

Loes -

Hoeveel goedkoper zijn de luiers daar? Zouden jullie daar een blogpost van kunnen maken?

Super leuke plog weer!

femketje -

aaah ik wil ook zo graag eens shoppen bij de DM, maar ik woon in Zeeland dus dat is best wel een eind rijden voor mij :’)

Peggy de Cocq -

Bedankt voor de tip over de luiers! Ik ben met 10 minuten in Duitsland, maar deze mommy to be wist nog niet dat ze daar veel goedkoper waren! Mag ik vragen wat ze kosten?

Ik heb nu de Pampers gescoord met 40% laatst, toen was ik al blij haha!

Martine -

Ik heb nu bijvoorbeeld maat 3 en daar zitten 100 stuks van in een doos: €10,45. En voor een 4-pack billendoekjes betaal je ook maar €3,15.Maar je koopt als je daar bent vaak nog veel meer omdat zowat alles daar goedkoper is. Ook allerlei verzorgingsproducten maar ook veel producten zoals purelan, multimam kompressen, menstruatiecups of Philips Avent zijn veel goedkoper. Heerlijk om daar te winkelen!

Jeanet -

Heb je de luiers van de Lidl wel eens geprobeerd ? Die dozen van de DM doen me er namelijk erg aan denken! Wij gebruiken niet anders meer :). Hele fijne luiers!! en qua doekjes haal ik nu altijd Pampers Sensitive bij de Action… 5 voor 5.95 :)!

Chantal -

Ik vind het heerlijk om naar de DM te gaan! Ik woon er letterlijk 5 minuten rijden vanaf altijd even tanken en lekker goedkoop vanalles inslaan (Haarverf voor 3,50 kopen die in Nederland 19 euro kost yesss)

Larissa -

Wat een leuke plog weer :)
Ik vind de kast helemaal niet vloeken, maar misschien lijkt de kleur iets anders door de foto. Als je er niet aan went, dan kan je hout ook altijd nog opschuren en in een andere kleur lakken. Heb ik met al onze houten meubels gedaan hihi.

Jana -

Ik vind dat het wel kan, de kast bij je vloer! Het ‘patroon’ is ook wat anders. En je leeft niet in een boekje 😉 Wel een topaankoop zeg, zo mooi!

Martine -

Haha je leeft niet in een boekje! :’) die hou ik er in!

Anne -

Hoeveel goedkoper zijn luiers in Duitsland ten opzichte van luiers in Nederland?

Martine -

Ik heb nu bijvoorbeeld maat 3 en daar zitten 100 stuks van in een doos: €10,45. En voor een 4-pack billendoekjes betaal je ook maar €3,15. En die drogisterijen zijn zo groot dat je er wel veel meer in slaat. Ze hebben sowieso heel veel goede en goedkopere mommy- en babystuffmaar ook menstruatiecups en heel erg veel hapjes voor baby’s/kinderen. Merken zoals Philips Avent zijn daar ook goedkoper. Kortom: als je in de buurt van de grens woont echt wel het tripje waard!

Silke -

Veeeeeel goedkoper! De kwaliteit is top, vergelijkbaar met kruidvat denk ik. De voordeeldozen die Martine ook flink heeft ingeslagen zitten rond de 10 euro, afhankelijk van de maat dus tussen de 0,11 en 0,15 cent. Je kunt het op de site van DM ook terugvinden. Als je er toch bent, vergeet dan de knijpzakjes fruit niet, potjes van HIPP en biologische tussendoortjes: en verzorgingsproducten voor jezelf want die kosten er ook maar de helft 😉

Kelly -

Wat een heerlijke dag! En een flinke uitdaging met die poepluier haha.

Reageer ook